Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

inş bu kez kavuşursun bebeğine anlattıkLarın çok içler acısı qerçekten doğumum gerçekLeştiqinde nasıL dayanırım die düşünüyodum senin hikayeyi okuyunca kendmi bile unuttum allah sabır güç wersin bizLere..

ilk oglmda 2 gün sancı çektim hani arkadaşlar diyorlarya cahilim nerden biliyim çockm dogurdm diye hastaneye gittigimde rahim 9 cm açıktı 1.30 giridm doguma 10.30 akşam dogrdm yırtılma old dikmediler 5 aylıktı bebegim
2 oglumda cumartesi kanamam old gittim acile normal b aylarda açıklık yok yatıceksin diye eve yolladılar onda özel doktora gidiyordm pazartesi adam görüd beni herşey yolnda vs sdalı bir kan boşalması çarşamba dogum hemde ne dogum doktor serklaj ipine yolladı eşimi yarı yolda geri çegırdı çünkü gerek kalmamıştı mdum gelmek istiyord yatajta suyum boşalttı bir kan boşaldı benden elimi attım baktım pırtılaşmıştı hep donmşt kan aklıma gelmedi degil hatta doktorada dedim dogmda olyor kan dedi annenin kanı koyulaşıyormuş hoş tehşis kond doktorm gerek görmedi oglmn syn patlatırkan kaynanam dediki sana okadar dedi gelin rahimi dik diye dedi dinlemeidn dedi kavga ettiler başımda sonra beni bir bayan kürtaş etti dedi onn peşini bırakmayın kadın riskli gebelik zmanı 2 oglmdada özele gittim kızımda dedim devlet babanın kollarına bırakıcem neyse hamile kalmadan dediydim doktora bir test felanm lazımmı yok dedi rahimi idkicez durcek dedi hoş kızımda vefat etti kızımdada 2 başladı sancım 8.30 dogurdm olan yavrlarıma old kimse ban demediki git şun şn araştır demedi 3 şehitmi vermem lazımdıdiyorm doktor hatası varsa allah nasıl biliyosa öle yapsın onları başka birşy demiyorm şimdi araştırıldı neyim oldg çıktı gene hamile kalırım gene drmazsa diye aklım çıkıyo zatne rahatsızım her anım stresli geçiyo ne yapıcem bilmiyourm rabbim yardımcım olsn çocklarım öldü bir tarafa allahtan geldi allaha gitti ama yavrlarım giderken sütlerimi boşa akıttılar her sütüm aktıgımda tepindim drdm ilaçlara ragmen drmadı sütlerim neler yaptım allahım acısında bizlere saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin işşallah hepimizebend eistiyorm brya gelip kızlar 32 oldum ben deyip sevinmeyi kızlar serklaj ipimi aldırmaya gidiyorm demeyi kızlar yavrum kcagıma aldım kimse umdunu kesmesin demeyi öyle işte

Ben onu hastalık olarak bile görmüyorum annemde 32 senedir aynı dertle yaşıyor, Allah'a şükür canına bisi gelmedi

Üzme kendini öyle herseye çabucak

Son düzenleme:

drların çoqu artık soğukkanlılıqı umursamazlıkla karıştırıyolar ilgilenmiyolar onlar biliyo böyle durumların olduqunu neden bakmıyolarki çokmu zor anlamıyorum illa sesin çıkıcak gidip bi yerlere şikayet ediceksinki anca zorla bakıcaklar ne kadar zor olsada sen geriyi düşünmemeye çalış çnkü düşündükçe dibe batarsın onların üzüntüden çok senin dualarına ihtiyaçları war üçüde cennette bide böle düşün senin üç tane canın orda şefakatçilerin olucaklar..

ben onu hastalık olarak bile görmüyorum annemde 32 senedir aynı dertle yaşıyor, allah'a şükür canına bisi gelmedi

üzme kendini öyle herseye çabucak
canım allah benim gibi kimseyi yapmasın panik atak çok kötü bir hastalık ya çekmeyen bilemez allah razı olsn içimi ferahlattın kardeşim

canım yorldm artık doktorlardan her sefer gidipte aletleri yeyipte agrılardan oturamamaktan 2 oglmda kürtajımı canlı yaptılar bagırttıra bagırttıraokadar eziyetler çektimki tek istedigim işşallah yavrlarımla öteki tarafta buluşmam allahım işşallah şeffaatlerine nail olrum işşallah rabbim bundan sonrakilerini bana saglıklı bir şekilde bagışlasın eskisi gibi acımıyor canım ne yapayım hepsi allahtan kldan olsaydı gebertmiştim şimdiyebuda benim sınaım allahtan geldi çekerim

tabiki allah sabrını veriyo hamileyken ve bu olacaklardan habersizken bebeqin amniyos sıvısı çok demiştide dr aqlamıştım ya karnımdan sıvı alırlarsa die böle olacaqını bilseydim o an ölürdüm heralde üzüntüden ama rabbim insanı acıyada ölümede herşeye alıştırıyo kulunun kaldıramayacaqı yük wermezmiş allah olsun napalım bundada wardır bi hayır demekten başka çaremiz yok..

geriyi düşünmemeye çalış çnkü düşündükçe dibe batarsın sözüne çok katılıyorum.... paşam da katılsın artık...........

Ay sorma CNm ya, ne felaket bir geceydi o öyle
Uyuyamadim, her yerim kasindi,
Sabahın köründe de kalktım şekil 1A :))))
Herkese günaydın!!!

canım niye kaşındı acaba? ben hiç uyuyamıyorum geceleri. kaşıntı değil de arada kasılma, wc, dönemiyorum vs...

oğlun düzeldi mi peki?

paşam geçmiş olsun eşine...

kızlar iyisinizdir inşallah...

hep derim md allahtan vesvese şeytanda diye rabbimden mudu kesmek istemiyorm kesmeyecegimde

allah razı olsn canım benim sagol üşütmüş galiba biraz kırıklık var dedi üstümde
Ben seni bekliyorm sen dogr sırayı bana ver diye benim evde işlerim var yemek yok vs öylen haşlamalarımı düüdklüye atmadım gidemde atam onları öylene yiyeyim gözüm alırsa yürücem eşime canım sıkıldı yürüyesim gelmiyorregreteyle görüşüyonmu ne yapıyor:44::44:

dolaşabiliyormusun evin içinde yoksa hep yatıyormusun ??

paşam bana gelebilirsen beklerim canım...biraz uzak ama telefon vereyim konuşuruz...
eşinede geçmiş olsun canım rabbim beterinden korusun...
kiloda az kalmış maşallah...bundan sonra rabbim sağlıklı bir hamilelik nasip etsin inş...

canım işşallah gelirim birgün çok isterim tam olarak nerdesin sen özelime yaz bakem nasıl gelebililirm eşime soruyum
Azimm ediyorm tatlık işin cunda minnacık cennet koklm var

Paşam geçmiş olsun...Kaç kg sın şu an canım ? Çizelgende 80 yazıyor gerçi.....:44:

Aaaa dün gece bende kaşıntıdan oldum yaa, ilk defa oluyo banada böyle bitmek bilmeyen tatlı bı kaşıntı kollarımda, ayağımda falan, bugün 4 de kontrolum var, stresten oldu galiba... Geceleri hiç uykum gelmiyor benimde, kafamda bin tane tilki...gündüzde uyuyamiyorum zaten efeden dolayı, sersem gibi kafamın ici.

Hastane çantasına konulacaklari yıkamaya başladı bugün anne, inşallah uzunca bı süre kapıda bekler. İkiz olunca herseyden 2ser koyduk, çantadan cok valiz diyebiliriz aslında:) iyki efeden kalanlar var, yoksa cok masraflı bi donem olacaktı, ilk dogumu ikiz olanlara Allah maddi yondende güç versin...

rahim ağzı ölçümümde sorun yoktu gebeliğim ilk yediz olarak başlamıştı bu durumlarda erken doğum riski artıyormuş onun için tedbir amaçlı serkajım yapıldı sonra kasılmalarım başladı kasılmalardan dolayı serklajımın bi düğümü çözülmüş bebeğin kesesi sarkmış

DÜN EŞİMDEN SENİ ARADIM DYMADIN GALİBA BİR KONUŞAMADIK SENİNLE
Unuttunmu ey can.. Dinle bak ne buyuruyor RAHMAN... 'muhakkak zorlukla beraber bir kolaylık vardır' (İNŞİRAH suresi /5)

paşam canım benım ben iyiyim dün 6 ay sonra ilk defa kuaföre gittim saçlarımı kestirdim şube müdürümle konuştum ne zaman kendini hazır hissedersen o zamanz işe başla dedi ama ben bir an önce başlmak istiyorum yarın dikiş kontrolum var doktorumda izin verirse haftaya p.tesi başlamak istiyorum bu olay sadece bizim başımıza gelmedi ve son gelende biz olmayacağız rabbimin takdiri paşam sende artık kendini bu kadar yıpratma emin ol çok güzel günlerimiz 39. haftaya kadar sokak sokak gezeceğimiz günlerde gelecek

Minitocm iyisin degilmi ne kadar iyi olabilirsek ben kendimi kolay kolay toplayamamıştım ama sana birşey diyeyimmi b acıyı nasıl hızla atlatırsın benim gibi yap ne kimseyi gördüm ne kimseyiistedi canım tek kendimle yaşadım acımı sende öle yap çok boş boş camdan baktım düşündüm durdum ben nerde hata yaptım dedim eşimin bir lafı vardı onu paylaşmak isterim senle hastanede serklajım oldgunda eşim yanıma geldi aferim paşam benim yavrumz için yaptın canım bak dedi dedim drsunda beni terketmesinde ogllarım gibi dedim yok dedi allahın izniyle durcek dedi o lafı beni aglattı sarıldık agladık annem kaynanam agladı dedim eşime canım acıyo ama olsn yavrum yanımda dedim anne yüregim acımasın dedim sonra eve geldik eşime gene drcek degilmi dedim ban işşallah dedi en azından dedi bak bu sefer diktiridk dedi vicdan azabı çekmek yok dedi eşim allah kalmış artık dedi bize bagışlarsa ne ala dedi olrda gdierse üzülme dedi dedim gitmez dikiş attırdım deidm allahım b sefer ban bagışlıcek deidm nasıl seviniyorum sonrası malm kaybettim eşime şatım yalan söyledin ban hani drcektı ben camdan bile bakmadım yavrma birşey olr diye dedim başladım aglamaya ama dedigi eşimin tek kelime allah karşı gelemeyiz kaderrrrrrrr
şimdi 4 bebeg vesile olunca gene stresli birzaman geçiricem bebegi kcagıma alana kadar inanmıcem galiba bu seferki çok zor old bir daha hamilede kalsam ne kalp atışını dyucem nede bebegimi makinada görücem mdmu kaybetmek istemiyorm ama takdir allahın kardelşim ablamda senin gibi kaybetti onn dikişi yokt yaradan istedigini yaşatıyo istedigini yanına alıyorm elimizdenbirşey gelmiyo rabbim dedim hep benim canım acıyo sana isyan ettirme dedim durdum rabbim bir daha acı keder göstermesin işşallah hiç birimizebgün gene panik atagım azdı neolucek benimbu halim bilemiyorm nefez alamıyorm eşime kafayı takarsan olcegi budur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…