- Konu Sahibi hidennisko
-
- #31.901
chnb canım Filizim cok tatlı Allah bagışlasın,henuz ablalıgı kardeşligi ayırt edebilecek yaşta degil,biz bir de sokakta parkta butun yaşıtlarına kardeş dedik bugne kadar şimdi kardeş geldi dedigimizde arkadaş geldi olarak algılıyor dogal olarak :) gecen gun de bir misafirimiz sen abla oldun artık dediginde şaşkın şaşkın abla mı ? diye soruverdi.onun icin abla buyuk kadın misafir demek :)) daha neler gorucez Allah izin verirse,elimizden geldigi kadar dogru ve duzgun yetiştirmeye calısıyoruz ama her zaman dogruyu ve duzgunu uygulamak mumkun olmuyor.Allah uzun ve saglıklı omurler versin cumlemizin de evlatlarına inşallah amin.
buqün öqlen umut eqemi qördüm çok hareketliydi beyin sıvısında ameliyat qerektiricek kadar bi sıvı artışı yokmuş 1900 gram olmuş aldıqımız prematüre bezin artık küçük qeldiqini bi büyüqünü almamamızı söledi hemşiresi buna bile çok sewiniyo insan :) ama malesef hala makinadan çıkamamış
benimde rahim agzım su kesem kapalı bakıldı canım bu gün yine konuştum doktorumla ilacı varmı bunun içsem diye gerek yok dedi akıntımda çok serklajdan beri ilaç vermedi dikişin zorlanmış yok korkulcak bişey diyo zaten 2 haftadır oluyo şükür 28 ede geldim ama insan korkuyo senin hep kahvemi pembe su gelmiyomu canım
hideniskocum kaşıntını ihmal etme doktora danış belki gebelikle ilgilidir, bende evdeyim canım çalışmıyorum, ama evdede kızımla genelde hep ayakta geçiyor, yemek, çamaşır ufak defek işler hala bana bakıyor, dinlenmeye çok az vakit bulabiliyorum, sende hazırlıklara başlamışsın ne güzel bende birkaç eksiğim var zor tutuyorum kendimi almamak için, erken geliyor banada 30. haftadan sonra bende kızımın çok kalan şeyleri var onları çıkarıp yıkayıp ütüliycem, eksikleri almaya çıkıcam inşallah..
paşacım yaşadıkların seni öyle yıpratmışki aklından hiç çıkmıyor, ama bu seni daha çok üzmekten ve panik atağını tetiklemekten başka bir işe yaramıyor, sen çok güçlüsün canım kendini yıpratma, bir an önce kilolarını vermeye çalış, moralini yüksek tut yeniden hamile kaldığını düşün ve kendini motive etmeye çalış, seni yeniden burda hamiş olarak görmek için sabırsızlanıyoruz canım..dualarım ve kalbim seninle canım..
iyi aksamlar arkadaşlar herkese..
1haftadır takip ediyorum sizleri..ben bebeğimi memlekette ailemin yanında kaybttim.
orada internet yoktu bu hastalığı bilen de pek yoktu.
birkaç geçmiş olsuna glen akraba aaa bişe olmaz bizim su akrabaya,komsuya v.b olmustu dikiş atıldı bir dahakinde bir sorun olmadı diye anlatmıslardı..
bana doğumu yaptıran hiç tanımadığım doktor da bir dahakinde dikiş atılırsa böle birsey yasamazsın hatta bu dikişi ben de yapıyorum demişti..(küçük bir ilçe de devlet hastanesindeki gece nöbetindki doktor)
anlayacağınız biraz rahatlamış ferahlamıştım..
ben zor hamile kalan biriyim yumurtalarımdan dolayı..
Allah ım bir daha verir elbet dikiş yapılır birdaha yasamam diyordum hep eşime,anneme..
ama evime geldikten sonra,rahimağzı yetmezliğini okuyup sonu kötü hikayeler okudukça moralim iyice çöküyor..
işinin ehli bir doktor maddi yönden nası yaparıs bilmiyorum..
diğer türlü de normal bir operatr dr. a nası güvenirim(
Allah yardımcım olsun..daha kayıbımın üstünden 2 hafta geçmişken benim kafam şimdide bu sorunlarla dolu
Bikere kan gibi geldi 2 kerede kahverengi leke hatırlıyorum kan dediğim kana benzer bı renk bunlar gecen haftalarda oldu dün doktora sordum bebek dikişe yakın mı diye çünkü tekmelerini asagda hissediyorum bazen dikişe yakın değilmiş anlamıyorum ama son günlerden psikolojim bozuldu su haftalar atlatsam belki rahatlarım biraz doktor sana hicmi ilaç vermedi kasilma icin?benimde rahim agzım su kesem kapalı bakıldı canım bu gün yine konuştum doktorumla ilacı varmı bunun içsem diye gerek yok dedi akıntımda çok serklajdan beri ilaç vermedi dikişin zorlanmış yok korkulcak bişey diyo zaten 2 haftadır oluyo şükür 28 ede geldim ama insan korkuyo senin hep kahvemi pembe su gelmiyomu canım
maşallah ona. dediğin gibi daha küçük benim oğlanda uzun saçlıların abla, kısa saçlıların abi olduğunu sanıyordu o dönemde:))
maşallah canım gerçekten şaşırtıyor bu veletler:)) hep kız bebeklerin güçlü olduklarını duymuştum. sinemin ve senin bebeğin bu ön yargımı kırdı...
haftada bir proluton vuruluyor musun?
yaren canım maşallah size de. ben bugün gizli gizli ütü yaptım 2 kere. yarım saat. toplamda bir. şu an biraz ağrım ve kasılmam var yattım hemen resmen alta baskı yapıyor... benim niye böyle?
sen yine de dinlenmeye çalış artık bebiş de büyüyor baskı yapar...
nursinciğim hatırlıyorum canım nasıl atlatmıştın?
Bikere kan gibi geldi 2 kerede kahverengi leke hatırlıyorum kan dediğim kana benzer bı renk bunlar gecen haftalarda oldu dün doktora sordum bebek dikişe yakın mı diye çünkü tekmelerini asagda hissediyorum bazen dikişe yakın değilmiş anlamıyorum ama son günlerden psikolojim bozuldu su haftalar atlatsam belki rahatlarım biraz doktor sana hicmi ilaç vermedi kasilma icin?
maşallah ona. dediğin gibi daha küçük benim oğlanda uzun saçlıların abla, kısa saçlıların abi olduğunu sanıyordu o dönemde:))
maşallah canım gerçekten şaşırtıyor bu veletler:)) hep kız bebeklerin güçlü olduklarını duymuştum. sinemin ve senin bebeğin bu ön yargımı kırdı...
haftada bir proluton vuruluyor musun?
yaren canım maşallah size de. ben bugün gizli gizli ütü yaptım 2 kere. yarım saat. toplamda bir. şu an biraz ağrım ve kasılmam var yattım hemen resmen alta baskı yapıyor... benim niye böyle?
sen yine de dinlenmeye çalış artık bebiş de büyüyor baskı yapar...
nursinciğim hatırlıyorum canım nasıl atlatmıştın?
senin dikişin içerde olduğu için belki dahamı çok hissediyorsun acaba baskıyı, ama haftandan dolayıda olabilir, bende bir haftadır ağırlaştığımı hissediyorum sanki, biraz dolanınca veya hareket edince özellikle iki gündür belim ağrıyor ama uzanınca hemen geçiyor ama yinede korkuyorum kendimi inciticem diye..bir ay daha çabucak geçse diye dua ediyorum içim daha rahat edecek..
canım ben çok etkileniyorum kalkınca. kayınvalidemle karşılıklı koltuklarda yatıyoruz kadın ayağa kalktığımda acıyor halime. yürüyemiyorum sanki kalbim çarpıyor...
inşallah geçer canım zaman sen de rahatlarsın. beni de doğum korkusu sardı... sezaryenden korkuyorum( ve ya bayramda olursa ya arda bey olmazsa burada bunlardan korkuyorum... sen doğumu çapada mı düşünüyorsun...
Bade canım kanamanın kesilmesine sevindim öncelikle...
Ben buji testi yaptırdım ama bunu Hataydaki dr m yapmıştı. ilk olarak doğumdan 3 ay kadar sonra(eylül) rahim filmi çektirmiştim o arada gene anesteziliydim dr m ayılınca 8 lik buji ile ölçtüm hemen ilerledi demiş ve bir dahaki sefere hamilelikte serklaj demişti. sonra ocak gibi tekrart baktı 7.5 ilerlemiyor yetmezlik yok doğum yeniydi o zaman öyle çıktı dedi(2. baktığında ayıktım pek acımıyor ince çubuksu bir şeydi radyo anteni gibi.. eğer rahime zararı yoksa bence yaptır.
bana asıl teşhisi cemil bey koydu. hem elle hem ultrasonla baktı...epey kurcaladı baktı ve dedi ki senin rahim boynun çok kısa serklaj şart dedi ve herkes yapamaz senin serklajını dedi. (ağustos )
kasımda Arda beye gittim o kısalık filan var demedi gebelik öncesi ölçümler güvenilir değil dedi. takip edeceğiz kısaldığı an dikiş atarız dedi eşim dedi başta kısalmaz da ya ileri haftalarda kısalırsa...o zaman atarız dedi ama ben huzursuzdum çünkü kayıptan sonra çok arkadaş serklajla başarıya ulaşmıştı tabi dikkat ederek.
bu hamileliğimde 9. haftada 3 cm dedi hataydaki dr m ama karından. 12 artı 3 te Arda beye geldim 2 cm di ve laparaskopik serklaj önerdi. 13 haftada 1.8 di. serklaj oldum benim öyküm bu...
paşam da buji testi yaptırdı...
dr ye güven çoookkk önemli içine sinmeli... senin içine ne doğuyor güven duyduysan dediklerine, dr nin dediklerini uygulayabilirsin. söyledikleri bana mantıklı geldi...
yavaş yavaş konuş doktorunla o zaman kaçıncı haftada düşünüyorlar 34 falan mı diyordun yanlış hatırlamıyorsam, bayrama gelir gibi görünüyor, eğer uzun tatile çıkacaksa bayram öncesi hemen yapsın, bence sezeryandan korkma senin ikinci sezeryan olucak ikinci de hiç acımıyormuş, geçen bir arkadaşa gittik 2 ay olmuştu doğum yapalı sezeryan o da hiç acımadı bu sefer dikişlerim diyor, ilk seferde 20 gün iki büklüm gezdim, bu sefer sabah oldu sezeryanım akşam çok rahat odamda dolanmaya başlamıştım dedi, hiç yatmadım nerdeyse diyor,birkaç kişi daha benzer şeyler söylemişti bana ikinci sezeryan için aynı kesi yerinden yapıyorlarmış orda ilk sefer sinirler öldüğü için ikincide acı hissetmiyormuşun, inşallah seninde öyle olur, korkma artık çok korkulu zor şeyler atlattın, artık hayırlısıyla bir an önce kurtulursun canım..benim çapada canım mecbur hem ekonomik olarak hemde tecrübeliler, normal doğum anlaşmalılarda da uygun bir yere gidebilirim ama onların tecrübesine güvenemiyorum, alışmışımda galiba biraz oranın doktorlarına ve sistemine başka yere ayağım gitmiyor..
Chnb cim güven çok önemli haklısın...Ama sanırım biraz daha araştırıcam..Acımıyor fazla demişsin ama bilemiyorumki acı eşiklerimiz farklıdır muhtemelen..Açıkçası bugün spekulumu yerleştirirken bile çok zorlandım...fobi haline geldi..o koltuğa oturunca kasılıyorum direk..Birde düşünüyorum arkadaşım bu yöntem ne kadar sonuç verir..İçerde bebek yok,ağırlık yok neticede...Aklım karıştı iyice..arda beyede mail atmak istiyorum..cevap gelirmi bilmiyorum ama...oda direk serklaj dermi merak ediyorum..gerçi fadik tede sanırım kese dışarı çıkmıştı ifadesini kullanınca takibe gerek yok serklaj demiş..Böylede olunca buji testi yaptırmaya gerek kalmıyor..Başka buji testi yaptıran arkadaş varsa cevaplarınızı bekliyorum..
canım doğrudan serklaj demez Arda bey. fadik rahimde perde ameliyatı geçirmişti bunu da göz önünde bulundurmuştur. hiçbir dr görmeden serklaj demez bence sen mail at bu aralar çok yoğun. eşi gösteriyormuş mailleri kendisine gelenleri cevaplamaya çalışıyorum demişti. feryale de dönmedi galiba...
benim de çok düşük ağrı eşiğim canım... acımıyor tabi gereksizse de gerek yok...
paşam da yaptırdı...
Anladım canım..Ayrıntılı bir mail yazmak gerek..Çarpıntım var demişsin..Kullandığın ilaçlardan olabilirmi?Birde arkadaşım arda bey hangi ilaçları verdi sana yazarmısın..Progestan kullanıyormusun..Vitamin falan ?Nidilat,prepar taraftarı değildi sanırım..
progestan başlarda 200 x 2 kullandım hataydaki dr m kullandırdı Arda bey 12. haftada kesti...
tabi crp değerim yüksekken antibiyotik kullandım serklaj sonrası da kullandım...
Anladım canım..Aynı hastalığa sahipmişiz gibi gözüksede hepimizin farklı farklı..Hiç biri birine benzemiyor..Hakkımızda hayırlısı inşallah..Sende güzel haftalara geldin..Allahın izniyle zamanında doğumunu yapacaksın.İçini rahatlat artık.Allahın izniyle az bir yol kaldı önünde..Eşinden yavrundan uzaksın çok zor ama az kaldı..Sabır arkadaşım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?