Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
paşacım yaşadıkların seni öyle yıpratmışki aklından hiç çıkmıyor, ama bu seni daha çok üzmekten ve panik atağını tetiklemekten başka bir işe yaramıyor, sen çok güçlüsün canım kendini yıpratma, bir an önce kilolarını vermeye çalış, moralini yüksek tut yeniden hamile kaldığını düşün ve kendini motive etmeye çalış, seni yeniden burda hamiş olarak görmek için sabırsızlanıyoruz canım..dualarım ve kalbim seninle canım..

maşallah ona. dediğin gibi daha küçük benim oğlanda uzun saçlıların abla, kısa saçlıların abi olduğunu sanıyordu o dönemde:))

maşallah canım gerçekten şaşırtıyor bu veletler:)) hep kız bebeklerin güçlü olduklarını duymuştum. sinemin ve senin bebeğin bu ön yargımı kırdı...

haftada bir proluton vuruluyor musun?

yaren canım maşallah size de. ben bugün gizli gizli ütü yaptım 2 kere. yarım saat. toplamda bir. şu an biraz ağrım ve kasılmam var yattım hemen resmen alta baskı yapıyor... benim niye böyle?

sen yine de dinlenmeye çalış artık bebiş de büyüyor baskı yapar...

nursinciğim hatırlıyorum canım nasıl atlatmıştın?

size söz veriyourm dimdik bir paşa olcek artık eskileri kapatalım artık işşallah ben gebe oldgum zaman beni burda takip edersiniz üzülüyorm dogm edipte buraya artık yazmayanları bazılarını görüyorm başka topiklere yazıyorlar üzülüyorum

cnmm cok uzuldum allahım sabır ıhsan etsın sıze rabbım bıran once acınızı dındırsın
en yakın zamanda umarım bı bebıs nasıp etsın sıze
ben 9haftalık hamıleyım tupbebek tedavısıyle oldu ve 7.haftamda doktorum
sımdıden rahımde acılmam oldugunu soyledı ıkız ve tupbebek olunca
ıs daha rısklı oldugunu dıkıs senkraj) gerekır dedı ve tedavı muaneler vs
maddı batırdı benı ve sımdı dıkıs operasyonuda haylı pahalı
capada cok ıyı dr lar vsrmıs ve sadece 75 tl ıp parası alıyorlarmıs eger sende
ıstanbuldaysa tavsıye ederım haftaya sanırım bende oraya gıtcem artk
rabbım hepımızın yardımcısı olsun

Bikere kan gibi geldi 2 kerede kahverengi leke hatırlıyorum kan dediğim kana benzer bı renk bunlar gecen haftalarda oldu dün doktora sordum bebek dikişe yakın mı diye çünkü tekmelerini asagda hissediyorum bazen dikişe yakın değilmiş anlamıyorum ama son günlerden psikolojim bozuldu su haftalar atlatsam belki rahatlarım biraz doktor sana hicmi ilaç vermedi kasilma icin?

Tek bi ilaci var onunla ama onada cevap vermeseydi bebekleri alacaklardi bunun oncesindede cigerden biyopsi icin parca alacaklardi aman dikkat diyim herkesin aklinda olsun brn bu sebepten cok agladim birde uyuz gibi kasinmaktsn bucufumu derimi yolup ayadim geliyordu kandaki ast alt degerlerim tavan yapmisti gunde 2 defa bu degerlerime bakiliyprdu dusuyormu die ah ah servikalden korkarken bu sebepten bebeklerimden olacaktim

Arkadaşlar ben bugün doktora gittim..Biliyorsunuz doğum yapalı 3 ay oldu...ve kanamam azda olsa hala devam ediyor.gerçi son bir haftadır kahveye döndü rengi..İsmail Beye gittim ilk defa..Hikayemi anlattım..18.haftada gittiğimde kesem dışardaymış dedim.Acil serklaj yapıldı ama 5 hafta dayandı dedim..Dinleyince serklaj yapılmalı dedi..Ben serklaj yanlısı bir doktor değilim ama anlattığın bunu gösteriyor dedi...Peki dedim takip edilemezmi..Aynı Metal gibi benimde ölçülse..Kısalırsa yapılsa diye düşünüyordum ben..Hani belki bu sefer herşey yolunda gider..hamilelik sürecini evde geçiririm,dikkatli olurum vs..çok sıkı takip bile etsek aniden olursa üzücü şeyler yaşayabiliriz dedi...yani biraz riske atmak gibi oluyor..Sonrasında vajinal muayene yaptı..Ve aynı ilk doktorum gibi rahimin şeklinde bir anormallik gözükmüyor gibi dedi..(rahim ağzı yetmezliği yaşayanların çoğunda şekil bozukluğu,perde,yada çift rahim gibi durumlar olabiliyormuş..)Ama işi sağlama bağlamak için 3 boyutlu ultrason istedi..şaşırdım..Histeroskopi diyecek diye korkuyordum açıkçası..Yani rahimin yapısı 3 boyutlu ultrasonla anlaşılabiliyormuş..Hani benim gördüğüm kadarıyla bir problem gözükmüyor ama ultrasonla kesinleştirlim,sonucunda bir anormallik çıkarsa o zaman histeroskopi gerekecek zaten dedi.Ama temiz çıkarsa hem boşu boşuna acı çekmeyeceksin hemde maddi olarak çok daha basit bir işlem dedi.Sizlerede bilgi olsun diye yazıyorum arkadaşlarım.Benim gibi daha önceden problemi olmayıp, hamileliğinde yetmezlik yaşayanlar ultrason çektirip rahim yapılarını görebilirler..Birde ilginçtir ki hatırlarsınız feryalde gitmişti İsmail beye ve Buji testi istemişti ve zor kabul ettirdi..Çünkü bu yöntemin geçerli olmadığını kesin net bilgi vermediğini söylemiş Feryale..banada önce ultrason çektir sonra gel buji testini yapalım..eğer ikiside temiz çıkarsa o zaman serklaj yapmamak konusunda düşünebiliriz dedi.Sıkı takip ederiz belki yırtarız dedi.Ama ben çok şaşırdım...diğer arkadaşıma yapmak istememişti..Acaba hikayelerimiz farklı diye mi istedi benden bilemiyorum..
Sizlere sorum aranızda Buji testi yaptıran varmı?yanlış hatırlamıyorsam Chnb cim sana yapmıştı Cemil Bey..Arda Beyde hamile kalmadan yapılan testlere güvenmiyordu..Şimdi ben arada kaldım..sofikayla da konuştuk..Sen serklaj olacaksan hiç buji testi yaptırıpta kendini hırpalama dedi.haklıda..Zararı varmıdır acaba...Tıkacı yok ediyor falan gibi konuşuldu bir ara burda..Bilgisi olan arkadaşlarım paylaşırsanız sevinirm...
Bu arada kanamam bitmek üzereymiş rengi kahve dedi..Rahim temiz parça falan gözükmüyor dedi..istersen 1 ay doğum kontrol hapı kullan aklından çıksın dedi..(pazartesiye kadar bekliycem kesilirse doğum kontrol hapı kullanmayayım hiç diyorum)Birde kanda beta hcg testi yapalım dedi.O neden dedim.İçerde ufakta olsa bir parça kalırsa hormon yüksek çıkarmış...İşte böyle arkadaşlarım.. yorumlarınızı bekliyorum..

yok vermedi canım

Bade canım kanamanın kesilmesine sevindim öncelikle...

Ben buji testi yaptırdım ama bunu Hataydaki dr m yapmıştı. ilk olarak doğumdan 3 ay kadar sonra(eylül) rahim filmi çektirmiştim o arada gene anesteziliydim dr m ayılınca 8 lik buji ile ölçtüm hemen ilerledi demiş ve bir dahaki sefere hamilelikte serklaj demişti. sonra ocak gibi tekrart baktı 7.5 ilerlemiyor yetmezlik yok doğum yeniydi o zaman öyle çıktı dedi(2. baktığında ayıktım pek acımıyor ince çubuksu bir şeydi radyo anteni gibi.. eğer rahime zararı yoksa bence yaptır.

bana asıl teşhisi cemil bey koydu. hem elle hem ultrasonla baktı...epey kurcaladı baktı ve dedi ki senin rahim boynun çok kısa serklaj şart dedi ve herkes yapamaz senin serklajını dedi. (ağustos )

kasımda Arda beye gittim o kısalık filan var demedi gebelik öncesi ölçümler güvenilir değil dedi. takip edeceğiz kısaldığı an dikiş atarız dedi eşim dedi başta kısalmaz da ya ileri haftalarda kısalırsa...o zaman atarız dedi ama ben huzursuzdum çünkü kayıptan sonra çok arkadaş serklajla başarıya ulaşmıştı tabi dikkat ederek.

bu hamileliğimde 9. haftada 3 cm dedi hataydaki dr m ama karından. 12 artı 3 te Arda beye geldim 2 cm di ve laparaskopik serklaj önerdi. 13 haftada 1.8 di. serklaj oldum benim öyküm bu...

paşam da buji testi yaptırdı...

dr ye güven çoookkk önemli içine sinmeli... senin içine ne doğuyor güven duyduysan dediklerine, dr nin dediklerini uygulayabilirsin. söyledikleri bana mantıklı geldi...

senin dikişin içerde olduğu için belki dahamı çok hissediyorsun acaba baskıyı, ama haftandan dolayıda olabilir, bende bir haftadır ağırlaştığımı hissediyorum sanki, biraz dolanınca veya hareket edince özellikle iki gündür belim ağrıyor ama uzanınca hemen geçiyor ama yinede korkuyorum kendimi inciticem diye..bir ay daha çabucak geçse diye dua ediyorum içim daha rahat edecek..

canım ben çok etkileniyorum kalkınca. kayınvalidemle karşılıklı koltuklarda yatıyoruz kadın ayağa kalktığımda acıyor halime. yürüyemiyorum sanki kalbim çarpıyor...

inşallah geçer canım zaman sen de rahatlarsın. beni de doğum korkusu sardı... sezaryenden korkuyorum( ve ya bayramda olursa ya arda bey olmazsa burada bunlardan korkuyorum... sen doğumu çapada mı düşünüyorsun...

yavaş yavaş konuş doktorunla o zaman kaçıncı haftada düşünüyorlar 34 falan mı diyordun yanlış hatırlamıyorsam, bayrama gelir gibi görünüyor, eğer uzun tatile çıkacaksa bayram öncesi hemen yapsın, bence sezeryandan korkma senin ikinci sezeryan olucak ikinci de hiç acımıyormuş, geçen bir arkadaşa gittik 2 ay olmuştu doğum yapalı sezeryan o da hiç acımadı bu sefer dikişlerim diyor, ilk seferde 20 gün iki büklüm gezdim, bu sefer sabah oldu sezeryanım akşam çok rahat odamda dolanmaya başlamıştım dedi, hiç yatmadım nerdeyse diyor,birkaç kişi daha benzer şeyler söylemişti bana ikinci sezeryan için aynı kesi yerinden yapıyorlarmış orda ilk sefer sinirler öldüğü için ikincide acı hissetmiyormuşun, inşallah seninde öyle olur, korkma artık çok korkulu zor şeyler atlattın, artık hayırlısıyla bir an önce kurtulursun canım..benim çapada canım mecbur hem ekonomik olarak hemde tecrübeliler, normal doğum anlaşmalılarda da uygun bir yere gidebilirim ama onların tecrübesine güvenemiyorum, alışmışımda galiba biraz oranın doktorlarına ve sistemine başka yere ayağım gitmiyor..

Chnb cim güven çok önemli haklısın...Ama sanırım biraz daha araştırıcam..Acımıyor fazla demişsin ama bilemiyorumki acı eşiklerimiz farklıdır muhtemelen..Açıkçası bugün spekulumu yerleştirirken bile çok zorlandım...fobi haline geldi..o koltuğa oturunca kasılıyorum direk..Birde düşünüyorum arkadaşım bu yöntem ne kadar sonuç verir..İçerde bebek yok,ağırlık yok neticede...Aklım karıştı iyice..arda beyede mail atmak istiyorum..cevap gelirmi bilmiyorum ama...oda direk serklaj dermi merak ediyorum..gerçi fadik tede sanırım kese dışarı çıkmıştı ifadesini kullanınca takibe gerek yok serklaj demiş..Böylede olunca buji testi yaptırmaya gerek kalmıyor..Başka buji testi yaptıran arkadaş varsa cevaplarınızı bekliyorum..

canım ben sezaryenden sonra çabuk ayaklanmıştım da, gaz sancım çok oldu ağlatmıştı, serklajda da aynı sıkıntım oldu. yine gaz sıkıntım olur... Aynı yerden kesildiğini bilmiyordum iyi oldu...

34 te bebek 38 hafta kilosunda olabilir. o yüzden 34 ten sonra bekleniyor. dikişe de baskı yapılsın istemiyor. bayramöncesi olursa da acaba küveze girer mi kilo iyi ama gelişimi nasıl olur? küvez ücretini karşılayacak durumumuz yok canım...

iyi uzman dr ler var özellerde ama çapadan memnunsan ne gerek var masrafa...

canım doğrudan serklaj demez Arda bey. fadik rahimde perde ameliyatı geçirmişti bunu da göz önünde bulundurmuştur. hiçbir dr görmeden serklaj demez bence sen mail at bu aralar çok yoğun. eşi gösteriyormuş mailleri kendisine gelenleri cevaplamaya çalışıyorum demişti. feryale de dönmedi galiba...

benim de çok düşük ağrı eşiğim canım... acımıyor tabi gereksizse de gerek yok...

paşam da yaptırdı...

Anladım canım..Ayrıntılı bir mail yazmak gerek..Çarpıntım var demişsin..Kullandığın ilaçlardan olabilirmi?Birde arkadaşım arda bey hangi ilaçları verdi sana yazarmısın..Progestan kullanıyormusun..Vitamin falan ?Nidilat,prepar taraftarı değildi sanırım..

yok canım çarpıntı yapacak ilaç yok. hep yatıp kalkınca oluyor sanırım...

canım bende pıhtılaşma var diye gebelik öncesi apicobal, coraspin, folbiol kullandım... Ama bu kişiden kişiye değişiyor paşam pcoslu o şu an başka ilaç kullanıyor...

hamileyken coraspin(9. haftada kestik kanama yapıyor diye), innohep 0.6 iğne, elevit, haftada yarım proluton depot (34. haftaya kadar dedi), 24. haftadan beri magnezyum pozitive kullanıyorum. pazartesiden beri osteocare isimli kalsiyum kullandım.

metal farklı kullandı. herkesin test sonucuna göre değişiyor...

nidilat ve prepar vermiyor doğumu engellemiyor diyor. bana endol vermedi suyum geldi diye fadiğe vermişti kasılma için...

progestan başlarda 200 x 2 kullandım hataydaki dr m kullandırdı Arda bey 12. haftada kesti...

tabi crp değerim yüksekken antibiyotik kullandım serklaj sonrası da kullandım...

progestan başlarda 200 x 2 kullandım hataydaki dr m kullandırdı Arda bey 12. haftada kesti...

tabi crp değerim yüksekken antibiyotik kullandım serklaj sonrası da kullandım...

Anladım canım..Aynı hastalığa sahipmişiz gibi gözüksede hepimizin farklı farklı..Hiç biri birine benzemiyor..Hakkımızda hayırlısı inşallah..Sende güzel haftalara geldin..Allahın izniyle zamanında doğumunu yapacaksın.İçini rahatlat artık.Allahın izniyle az bir yol kaldı önünde..Eşinden yavrundan uzaksın çok zor ama az kaldı..Sabır arkadaşım..

sağ ol canım benim Allah size de nasip etsin sağlıkla alalım kucağımıza yavrularımızı inşallah...

evet canım ortak payda r.a.y olabilir ama farklı şeylerde gelişebiliyor hem hamileyken hem de hamilelik öncesi ortaya çıkan farklı sorunlar olabilir. tabi ortak kullandığımız ilaçlar da var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…