- Konu Sahibi hidennisko
-
- #31.921
canım doğrudan serklaj demez Arda bey. fadik rahimde perde ameliyatı geçirmişti bunu da göz önünde bulundurmuştur. hiçbir dr görmeden serklaj demez bence sen mail at bu aralar çok yoğun. eşi gösteriyormuş mailleri kendisine gelenleri cevaplamaya çalışıyorum demişti. feryale de dönmedi galiba...
benim de çok düşük ağrı eşiğim canım... acımıyor tabi gereksizse de gerek yok...
paşam da yaptırdı...
canım banada bjiyle baktılar ozaman dediler rahim agzında yetmezlik var diyeBade canım kanamanın kesilmesine sevindim öncelikle...
Ben buji testi yaptırdım ama bunu Hataydaki dr m yapmıştı. ilk olarak doğumdan 3 ay kadar sonra(eylül) rahim filmi çektirmiştim o arada gene anesteziliydim dr m ayılınca 8 lik buji ile ölçtüm hemen ilerledi demiş ve bir dahaki sefere hamilelikte serklaj demişti. sonra ocak gibi tekrart baktı 7.5 ilerlemiyor yetmezlik yok doğum yeniydi o zaman öyle çıktı dedi(2. baktığında ayıktım pek acımıyor ince çubuksu bir şeydi radyo anteni gibi.. eğer rahime zararı yoksa bence yaptır.
bana asıl teşhisi cemil bey koydu. hem elle hem ultrasonla baktı...epey kurcaladı baktı ve dedi ki senin rahim boynun çok kısa serklaj şart dedi ve herkes yapamaz senin serklajını dedi. (ağustos )
kasımda Arda beye gittim o kısalık filan var demedi gebelik öncesi ölçümler güvenilir değil dedi. takip edeceğiz kısaldığı an dikiş atarız dedi eşim dedi başta kısalmaz da ya ileri haftalarda kısalırsa...o zaman atarız dedi ama ben huzursuzdum çünkü kayıptan sonra çok arkadaş serklajla başarıya ulaşmıştı tabi dikkat ederek.
bu hamileliğimde 9. haftada 3 cm dedi hataydaki dr m ama karından. 12 artı 3 te Arda beye geldim 2 cm di ve laparaskopik serklaj önerdi. 13 haftada 1.8 di. serklaj oldum benim öyküm bu...
paşam da buji testi yaptırdı...
dr ye güven çoookkk önemli içine sinmeli... senin içine ne doğuyor güven duyduysan dediklerine, dr nin dediklerini uygulayabilirsin. söyledikleri bana mantıklı geldi...
Arkadaslar benim kasik agrilarim ve akintim hala devam ettigi icin bugun ozel bir hastaneye muayeneye gitiim.ve muayene oncesi sikayetlerimi anlatirken 2 ay once smear yaptirdigimi vajinal kultur istedigimi soyledim.
muayene iyi gecti yumurtaliklar ve rahim iyi gozukuyor.kist vs yok sukur.
Birde rubella ve toxoplazma testlerinin her iki turu icinde kan verdim.cokta onemli degilmis ama hic yapilmamisti sanirim.
Dr da agri ve akintilara vajinal iltihapin sebep olabilecegini soyledi.persemde sonuclar cikacak hayirlisi bakalim.
Bu arada yeni dogan yogun bebek unitesi ile meshur olan doruk tip merkezinide gormus oldum.dr lar hakkinda birsey diyemem ama temiz bir ortam ve randevu saatleride duzenli.
Bende perdeameliyati geçirdim ya, benim ki niye kısalmıyor ki :18:
Bence benim de 3-4 hafta sonra kısalacak ve yatmak zorunda kalacağım
canım banada bjiyle baktılar ozaman dediler rahim agzında yetmezlik var diye
Paşam peki arda bey ne dedi sana..Kesin rahim ağzı yetmezliği dedimi..Vede dikiş atma konusunda ne dedi.Sende mi buji testini anestezisiz yaptırdın?Acı duymadınmı?Birde pco için hap kullanıyormuşsun..Adı ne canım?
canım ben sezaryenden sonra çabuk ayaklanmıştım da, gaz sancım çok oldu ağlatmıştı, serklajda da aynı sıkıntım oldu. yine gaz sıkıntım olur... Aynı yerden kesildiğini bilmiyordum iyi oldu...
34 te bebek 38 hafta kilosunda olabilir. o yüzden 34 ten sonra bekleniyor. dikişe de baskı yapılsın istemiyor. bayramöncesi olursa da acaba küveze girer mi kilo iyi ama gelişimi nasıl olur? küvez ücretini karşılayacak durumumuz yok canım...
iyi uzman dr ler var özellerde ama çapadan memnunsan ne gerek var masrafa...
Bende perdeameliyati geçirdim ya, benim ki niye kısalmıyor ki :18:
Bence benim de 3-4 hafta sonra kısalacak ve yatmak zorunda kalacağım
Ismail beye giderek bir adim atmissin hayirlisi olur insallah.
Sanki kafan biraz daha karismis ama
bende kendisine gittigimde herseyi tedayli anlatmistim.
7-9-11-13 ve 15. Haftasa serviks olculerini bildigim icin ve 13.haftada yasadigim ani kanamayi ve olcumun bundan sonra 2.5 cm dustugunu bebeklerin 20 -22 ve doduklari zamanki kilolarini histereskopi islemini gurkan beyin yaptigini vs.
Evet buji testini zoraki yaptirdim hatta beni ikna etmek icin yarin gel anestezi altinda yapalim dayanamazsin hemde tekrar dusun dedi ama yaptirdim.8 lik buji gecti ama yinede israrla takipten yana oldugunu kaybimin ikiz gebelik ve kanamali oldugu icin farkli oldugunu muhakkak tek nakil ve tek gebelik bunun la birlikte kontrol altinda devam edilmesini soyledi.
daha oncede konusmustuk ama yinede yazayim dedim.
daha onunde zamanin var.yilbasindan sonra sigortandan da faydalanarak birkac dr daha arastir derim.aklinda hicbir soru isareti kalmasin.ama 3 boyutlu rahim filmini ilk defa duydum basit bir islemse yaptir derim.insallah sorun cikmazda histereskopiye gerek kalmaz.eger klirsada meeak etme bana anestesisiz yapildi ve hic sikinti yasamadim.
insallah hersey gonlune gore olur.
artık küvez ücretini artık özel hastanelerde bile devlet karşılamıyormu ben öyle birşey duymuştum sanki..
canım banada bjiyle baktılar ozaman dediler rahim agzında yetmezlik var diye
Paşam peki arda bey ne dedi sana..Kesin rahim ağzı yetmezliği dedimi..Vede dikiş atma konusunda ne dedi.Sende mi buji testini anestezisiz yaptırdın?Acı duymadınmı?Birde pco için hap kullanıyormuşsun..Adı ne canım?
şimdi sana saralıyım cevaplarını bebem
1-rahim agzı açıklıgın var kesin dikilicek dedi boyunu sordm normal dedi hoş benim doktorda 2 demişti hamil ekalınca belli olur o dedi
2-bjiylede canlı yapıldı acımı kasmazsan acımıyo kürtaj oldnmu canlı benim gibi acımıyo az acıyor kişiye göre acıd egişir ben çok kasmıştım :18::18:
3-pkon var dedi degerlerin çok yüksek dedi dikiş başarılı olsa bile pko denen lanet hastalık rahimi anında kısaltabiliyor dedi
4- diyaformin1000 verdi hem kilo vermem için yardımcı hemde hamileligin sürecince içicek dediilacı ilk bir hafta yarınm içicek dedi bir hafta geçsin ortadan kırıcen sabah akşam içicen dedi kendiside kullanmış böle işte başka sorun varsa alıyım tatlım
not olarakran ben hergün coraspirin diyaformin apikopal ve folbiol içiyorrm bebege ne zaman düşünüyosn dedi eylülde dedim haziranda başla ilaçlara dedi hoş ekim geldi daha vesile olmadım şu 5 kilomda gitsebir 70 olsam
canım üsüttüm diyor başka birşey demiyor geçen gene böyle olmşt benim hatam yürüyüş yapmaya gittik çok tempol yürüdük çok terledik birde migrosa girdik klimalar çalışıyod az orda durdk hissettim sırtımın üsüdügünü ya akşam gelsin bakalım nabızına baktım dün 97 ve 76 arası atıyor kalbi canım eniştemdede varmış ablamın kocasıda hastaymış bendede kırıklık var sabah limon ıhlamr yaptım içti dr ben arıyım ne yapıyocanım fadikin bir de 18 haftalık kaybında wc de kese eline gelmiş ikisi birleşince böyle demiş olabilir ama bir ara kısaldı ve sıkı yönetim ilan etmişti... sen yine dikkat et canım...
canım kanaman olunca crp bakıldı mı benim de kanamam oldu bakılmamıştı idrar yolu enfeksiyonu da ciddi şekilde yoktu. belki bunlar artı ikiz gebelik olabilir...
edamecrin tek artı ikizden sonra serklaj yaptırmıştı yanlış hatırlamıyorsam takip de istemedi erkenden yaptırdı...
canım sgk geçen özellerde ücret verilmiyor. sinem vermiyor mesela ben de vermedim. Aslında geçmeyende de verilmiyor bence. ben bir sürü yazı okudum ama hastaneler bir kılıf buluyorlar...
paşam eşin dr ye gitsin yine...
Ben dün gece epey zorlandım kasılmam oldu epey... bugün hiç kalkmayacağım dün biraz ufak tefek kalkmıştım...
Sagol canim ya
Bu testler hep aklimdaydi aradan cikmis oldu.kismet olursa yapilacakti zaten.
Ben doruk tip yildirima gittim.yeni yapilan hastanesine cekirge degil yani.tesaduf bir dr dan randevu aldim cokta onemsemedigim icin.amacim sadece test yaptirmakti.ama gorunuste duzenli calisan bir hastane.
belki ileride erken dogum riskine karsi 2.bir dr gidilebilir sirf gerek kalir diye.
Bu saatte ayaktasin incimiz annesini uyutmuyor galiba
paşam canım eşine gecmiş olsun,fiziksel olarak da sıkıntı var ama onun da bu sıkışma vs psikolojik nedenli olmasın,yaşananlardan eşler de cok etkileniyor her ne kadar kapı gibi dursalar da,acaba onda da panik ataka mı varAllah´m her ne ise tez zamanda şifasını versin.
canım onu ablamda dedi ama ne biliyim kafaya takıcek insan degilki:44::44:banamı belli etmez acaba bu aralar ödamalari yapmamız lazım yetmiyor dedi şbata kadar sıkıntımız var sonra ferahız
paşam oyle deme ne kadar takmıyor gibi gorunseler de onlar da takıyor hatta dişa vuramadıkları icin daha derin yaşıyorlar sen bunu eşinle bir konuş istersen
teşekkürler canım ilgin için..cnmm cok uzuldum allahım sabır ıhsan etsın sıze rabbım bıran once acınızı dındırsın
en yakın zamanda umarım bı bebıs nasıp etsın sıze
ben 9haftalık hamıleyım tupbebek tedavısıyle oldu ve 7.haftamda doktorum
sımdıden rahımde acılmam oldugunu soyledı ıkız ve tupbebek olunca
ıs daha rısklı oldugunu dıkıssenkraj) gerekır dedı ve tedavı muaneler vs
maddı batırdı benı ve sımdı dıkıs operasyonuda haylı pahalı
capada cok ıyı dr lar vsrmıs ve sadece 75 tl ıp parası alıyorlarmıs eger sende
ıstanbuldaysa tavsıye ederım haftaya sanırım bende oraya gıtcem artk
rabbım hepımızın yardımcısı olsun
geçecek arkadasım sen hiç kötü bir durum yokken evham yapma kendine..senin dikişin içerde olduğu için belki dahamı çok hissediyorsun acaba baskıyı, ama haftandan dolayıda olabilir, bende bir haftadır ağırlaştığımı hissediyorum sanki, biraz dolanınca veya hareket edince özellikle iki gündür belim ağrıyor ama uzanınca hemen geçiyor ama yinede korkuyorum kendimi inciticem diye..bir ay daha çabucak geçse diye dua ediyorum içim daha rahat edecek..
bugün canım çok sıkılıyo altakiler neden ses vermiyosunuz aglarım bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?