Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bende perdeameliyati geçirdim ya, benim ki niye kısalmıyor ki :18:
Bence benim de 3-4 hafta sonra kısalacak ve yatmak zorunda kalacağım

Ismail beye giderek bir adim atmissin hayirlisi olur insallah.
Sanki kafan biraz daha karismis ama
bende kendisine gittigimde herseyi tedayli anlatmistim.
7-9-11-13 ve 15. Haftasa serviks olculerini bildigim icin ve 13.haftada yasadigim ani kanamayi ve olcumun bundan sonra 2.5 cm dustugunu bebeklerin 20 -22 ve doduklari zamanki kilolarini histereskopi islemini gurkan beyin yaptigini vs.
Evet buji testini zoraki yaptirdim hatta beni ikna etmek icin yarin gel anestezi altinda yapalim dayanamazsin hemde tekrar dusun dedi ama yaptirdim.8 lik buji gecti ama yinede israrla takipten yana oldugunu kaybimin ikiz gebelik ve kanamali oldugu icin farkli oldugunu muhakkak tek nakil ve tek gebelik bunun la birlikte kontrol altinda devam edilmesini soyledi.
daha oncede konusmustuk ama yinede yazayim dedim.
daha onunde zamanin var.yilbasindan sonra sigortandan da faydalanarak birkac dr daha arastir derim.aklinda hicbir soru isareti kalmasin.ama 3 boyutlu rahim filmini ilk defa duydum basit bir islemse yaptir derim.insallah sorun cikmazda histereskopiye gerek kalmaz.eger klirsada meeak etme bana anestesisiz yapildi ve hic sikinti yasamadim.
insallah hersey gonlune gore olur.

Arkadaslar benim kasik agrilarim ve akintim hala devam ettigi icin bugun ozel bir hastaneye muayeneye gitiim.ve muayene oncesi sikayetlerimi anlatirken 2 ay once smear yaptirdigimi vajinal kultur istedigimi soyledim.
muayene iyi gecti yumurtaliklar ve rahim iyi gozukuyor.kist vs yok sukur.
Birde rubella ve toxoplazma testlerinin her iki turu icinde kan verdim.cokta onemli degilmis ama hic yapilmamisti sanirim.
Dr da agri ve akintilara vajinal iltihapin sebep olabilecegini soyledi.persemde sonuclar cikacak hayirlisi bakalim.
Bu arada yeni dogan yogun bebek unitesi ile meshur olan doruk tip merkezinide gormus oldum.dr lar hakkinda birsey diyemem ama temiz bir ortam ve randevu saatleride duzenli.

feryal canım testlerini yaptırabilmene sevindim,inşallah sonucları da iyi olur ki en kotu ihtimal zaten ya mantar ya ufak bir enfeksiyon cıkar onu da 5-6 gunluk tedaviyle halledersin.rubeolla ve toxo testleri de aradan cıkmış oldu.Doruk tıp merkezi diyince benim tuylerim diken diken oluyor hele ki Fatma Girayın hala orda ve hala doktorluk yaptıgını dusundukce ama en iyi yogun bakıma da sahip olması erken dogum rikinde tercih sebebi olabilir.canım benim inşallah dogru yoldasın,sonucun da guzel olacak Allah´ın izniyle.bade de adım attı artık gerisi corap sokugu gibi gelecek kısmetse,Allah yardımcınız olsun arkadaşım

Sagol canim ya
Bu testler hep aklimdaydi aradan cikmis oldu.kismet olursa yapilacakti zaten.
Ben doruk tip yildirima gittim.yeni yapilan hastanesine cekirge degil yani.tesaduf bir dr dan randevu aldim cokta onemsemedigim icin.amacim sadece test yaptirmakti.ama gorunuste duzenli calisan bir hastane.
belki ileride erken dogum riskine karsi 2.bir dr gidilebilir sirf gerek kalir diye.

Bu saatte ayaktasin incimiz annesini uyutmuyor galiba

canım banada bjiyle baktılar ozaman dediler rahim agzında yetmezlik var diye

canım rabbim gönlüne göre versin işşallah bebem bende eşimle ugraşıyourm üşüttüm diyor çarpıntı ve agrı var gene doktora gidelim dedim önceki gibi old dedi drdu ben bu adamı ne yapıcem yaeklem agrılarına ne iyi gelir:44::44:

artık küvez ücretini artık özel hastanelerde bile devlet karşılamıyormu ben öyle birşey duymuştum sanki..

Bende perdeameliyati geçirdim ya, benim ki niye kısalmıyor ki :18:
Bence benim de 3-4 hafta sonra kısalacak ve yatmak zorunda kalacağım

canım fadikin bir de 18 haftalık kaybında wc de kese eline gelmiş ikisi birleşince böyle demiş olabilir ama bir ara kısaldı ve sıkı yönetim ilan etmişti... sen yine dikkat et canım...

canım kanaman olunca crp bakıldı mı benim de kanamam oldu bakılmamıştı idrar yolu enfeksiyonu da ciddi şekilde yoktu. belki bunlar artı ikiz gebelik olabilir...

edamecrin tek artı ikizden sonra serklaj yaptırmıştı yanlış hatırlamıyorsam takip de istemedi erkenden yaptırdı...

artık küvez ücretini artık özel hastanelerde bile devlet karşılamıyormu ben öyle birşey duymuştum sanki..

canım sgk geçen özellerde ücret verilmiyor. sinem vermiyor mesela ben de vermedim. Aslında geçmeyende de verilmiyor bence. ben bir sürü yazı okudum ama hastaneler bir kılıf buluyorlar...

paşam eşin dr ye gitsin yine...

Ben dün gece epey zorlandım kasılmam oldu epey... bugün hiç kalkmayacağım dün biraz ufak tefek kalkmıştım...

canım üsüttüm diyor başka birşey demiyor geçen gene böyle olmşt benim hatam yürüyüş yapmaya gittik çok tempol yürüdük çok terledik birde migrosa girdik klimalar çalışıyod az orda durdk hissettim sırtımın üsüdügünü ya akşam gelsin bakalım nabızına baktım dün 97 ve 76 arası atıyor kalbi canım eniştemdede varmış ablamın kocasıda hastaymış bendede kırıklık var sabah limon ıhlamr yaptım içti dr ben arıyım ne yapıyo

maşallah İnci kendi kafasına gore bir duzen kurdu bile :) gece 3 e kadar uyumuyor uyutmuyor benim canımı sıkan da en son 2 gibi emiyor ve bir daha sabah 9 a kadar uyanmıyor e ben gece emzirmeyince sutum azalıyor kendim de cok yorgun oluyorum uyanamıyorum sagmak icin,uykuda meme kesinlikle almıyor sabah kalktıgında bile uyku sersemi tam boşaltamıyor memeyi mecbur bir daha sagıp veriyorum.Neyse şikayet ediyor gibi olmayayım,derdimiz bu olsun saglıklı olsunlar da.

bade canım anladıgım kadarıyla bu buji testi kiminde cok kiminde hic acımıyor,ya agrı eşigiyle yada doktorun elinin hafifligi ile alakalı sanırım.Telefonda da dedigim gibi buji testini yaptırmakta bir sakınca olmasa bile eger sonuc itibariyle her halukarda serklaj atılacaksa teste bence gerek yok.Sonucta bu testi serklaj yapılsın mı(r.a.y) var mı diye yapılıyor.Eger buji testinde rahim agzı yetmezligi suphesi varsa tamam ama ya sorun yok denilirse,sadece bu teste guvenip serklaj attırmama gibi bir durum olacak mı,sanmıyorum.Bence senin durumunda serklaj gerekecek cunku sendeki r.a.y gibi duruyor ve altında başka bir sebep olmadıgı surece de serklaj senin gebeligini kurtaracak.Ben de ilkinde bin takla attım serklaj yapılmasın diye ama sonucta gerekli olduguna bende ikna oldum,serklaj yapıldıgı takdirde onlem olarak neler yapılır ve nasıl enfeksiyon vs korunulur ogrendik artık ama serklajsız sadece takiple bir surpriz karşısında ne yazık ki doktorların bile eli kolu baglanıyor.Aslında ne desek boş,Allah izin versin de hic sorunsuz sen de isteyen herkes de sag saglim kuzularını koyunlarına alsın vakitlice inşallah amin!3 boyutluyu yaptırınca da paylaş mutlaka ben de ilk defa duyuyorum rahim anomalilerini ortaya cıkarabilecegini ve eger dogruysa bu cok buyuk bir kolaylık olur hem senin hem burdan bilgi edinmeye çalışan herkes icin.saglıcakla tatlım

paşam canım eşine gecmiş olsun,fiziksel olarak da sıkıntı var ama onun da bu sıkışma vs psikolojik nedenli olmasın,yaşananlardan eşler de cok etkileniyor her ne kadar kapı gibi dursalar da,acaba onda da panik ataka mı var Allah´m her ne ise tez zamanda şifasını versin.

canım onu ablamda dedi ama ne biliyim kafaya takıcek insan degilki:44::44:banamı belli etmez acaba bu aralar ödamalari yapmamız lazım yetmiyor dedi şbata kadar sıkıntımız var sonra ferahız

canım onu ablamda dedi ama ne biliyim kafaya takıcek insan degilki:44::44:banamı belli etmez acaba bu aralar ödamalari yapmamız lazım yetmiyor dedi şbata kadar sıkıntımız var sonra ferahız

paşam oyle deme ne kadar takmıyor gibi gorunseler de onlar da takıyor hatta dişa vuramadıkları icin daha derin yaşıyorlar sen bunu eşinle bir konuş istersen

paşam oyle deme ne kadar takmıyor gibi gorunseler de onlar da takıyor hatta dişa vuramadıkları icin daha derin yaşıyorlar sen bunu eşinle bir konuş istersen

:44::44::44:canım dogru dedim akşam gelsinde yemegi yesin bir konşym anacım yanına yanaştırmıyoki demin aradım saatini sordm sen böyle yaptıkça beni kötü ediyosn dedi sorp durma dedi ben kafayı takmıyorm sana ne oluyo dedi

canım bende ankara medicana da yaptın doğumu küvöz ücreti ödemiyosun artık özel hastanelerde de yenidoğan yoğun bakımda bebek kaç gün küvözde kalırsa kalsın tek kuruş ödemiyosun talep edeni de şikayet edebilirsin biz 9 gün kaldı sadece 250 tl fototerapi ücreti aldılar sarılık olunca aslında uğraşsak onu bile ödemezdik ama bir an önce bebişimize kavuşma derdindeydik uğraşmadık...

teşekkürler canım ilgin için..
sana da cok geçmiş olsun ama ne güzel ilgili bir doktorun varmıs 7.haftanda bile anlamış..

evet ikiz bebeklerde serklaj daha da önemli sanırım..buradaki arkadaslardan öle anladım.
yaptırdıgın işlemlerden,gittigin doktordan bizlere de bilgi verirsen cok sevinrim.

Allah yardımcın olsun,meleklerini korusun insallah..
geçecek arkadasım sen hiç kötü bir durum yokken evham yapma kendine..
bir ay da iiki ayda hemencecik gececek ve sağlkla alacaksın melegini kucağına..

bizler içinde dua edin..hamilelerin duası kabul olurmuş..
gerçi daha korunma sürecindeyim yeniden hamile kalana kadar da önümde uzun bir süre var benim..
bugün canım çok sıkılıyo altakiler neden ses vermiyosunuz aglarım bak

naber paşam???
benmde keyfim yok neden se..
20gündür ilk defa yalnz kaldım evde..
annem memlekete döndü çarsamba günü..
eşim izinde oldugu halde işe cagırdılar onsuz yapamıyorlar mı ne..

beni de götürmk istedi lohusaymıssın yalnz kalmayacakmıssın die ama nereye gdecegim.
sabah zorla ikna ettim istemıorum gelmek naapcam orda aksama kadar diye..

salona yatagımı yaptı,uyumak yok tamam mı deyip gitti..
beni de korkuttular iyice,gözümü yumamıyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…