Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

iyiyim canım başının yanına kuranı kerim koy kırmızı birşey bulundur üstünde temem besmelesiz eşikleri atlama 3 gebelik geçirdim ben sabah uyudum bile allahım korur seni varsa cevşen tak boynuna içini ferah tut yakın olsak keşke gelirdim sana ama uzagız evde ben il k gebeligimden ttta son gebeligime kadar tek kaldım kızımda yani 3 çocugmda baş saglıgına gelmek istediler kimseyi kabl etmedim ne kendi tarafımı nede eşimin tarafı tek gerçekten kolay atlatılıyo bunu bil birileri varken olmuyo birileri varken aglayamıyorsun ama tekken allah ne verdiyse çok abdest aldıgımı hbilirim ferahlamak için serdim her seferinde seccadeyi aldım abdestimi allahım adua ettim ban sabır versin diye ne biliyim evleri dip köşe temizledim taş üstünde taş bırakmadım inan ev işleri ban terapi geldi zaman zaman yavrumun kıyafetleri geldi önüme kah agladım kah sabır diledim rabbimden insan istediketn sonra olmyacak birşey yok ama herşey yaradanın elinde o ol dedikten sonra oluyobak sana birşey anlatayım
ilk ogluma 17 ay sonra kavuştum 7 sene tedaviye ragmen hamile kalamadım sonra kaldım okadar ograşa allah kendiliginden verdi umdumu
hoş oda cennete gitti sonra kızıma 1 seferde hamile kaldım düşün nerden biliyorm o ay 1 kere oldu sonra olmadı o ay bir dişim agrıyor ama nasıl agrısından kafamı duvarlara vuruyorum neyse dişçiye gittik içeri giricem eşim dediki doktur yar gününün geçtigini dedi bende dedim eşime günüm geçmedi olsn varsa bebege birşey olur dedi hatta eşime güldü 1 seferdenmi hamile kalıcem dedim eşimde dediki allah istedikten sonra taşın üstünde ot bitiiryo dedi ogün hamil eoldgmu ögrendim kızıma düşün allahtan umudumzu kesmeyelim biz çok utandım 1 seferden olurm canım dedim ama oluyormş hep derim md allahtan vesvese şeytandan diye okadar hamile kalmaya ugraştım olmadı 1 seferden ols şans işte

Bende 10 yillik evliligimde bir kez dr a goturebildim.oda kavga gurultu ama sukur yasina gore pek birsikayeti yok.
Eklem agrilari ile ilgili bir bilgim yok ama surekli olan bir durum degilse yaptigi islede ilgili olabilir.havalar cok dengesiz oglenleri terleyip aksam uzeri usuyoruz.
Ama yinde bir dr gidin derim.
Ama ozellikle kalple ilgili olani ihmal etmeyin.

canım onu ablamda dedi ama ne biliyim kafaya takıcek insan degilki:44::44:banamı belli etmez acaba bu aralar ödamalari yapmamız lazım yetmiyor dedi şbata kadar sıkıntımız var sonra ferahız

Canim takmaz deme.benim esim kadar rahat olmasin
Esimin bebekleri kaybettigimizde birden saclari beyazladi ve konusunu bile actirmiyor.bizler anlatip aglayip icimizden bir nebzede atiyoruz ama onlar guclu durmaya calisiyor.
Maddi konularda kolay degil onlar evin reisi ve bizler calismadigimiz icin tum yuk omuzlarinda.
birde hamileliklerdede maddiyat onemli.belkide seni daha fazla uzmemek adina kendi altindan kalkmaya calisiyor.
yani onlarin iide zor.

bende gelen oldugunda herkese dert anlatırken çok köt ü olmustum.
hep aynı sorular,hep aynı lafları dinlemekten..
hatrladıkça ağlamıstım..

ama 20gün gecmesine ragmen gelmeyen sadece tlfnda arayan 2-3 kişi var kardeş gbi bildigim..
onların gelmemesi cok koydu bana..

ben buraya gelin geldim..ailem ceyhanda..
eşimin ailesi kendi ailem gibi dedm sıkı sıkı sarıldım onlara..
ama gülerken gezerken gece 12 de bile cıkıp evime gelen kahve içip muhabbet ettigim insan meleğimi kaybedince bir basınsaolsuna gelemedi..

insan gerçekleri de görüyormuş başına bi iş gelince..
amann diyorum bazende olan olmus üzüldügüm şeye bak..

buarada senin tersine benim elim kolum kalkmıyor..
ölece yatıyorum hep..
diorum hamileyken böle yatsaydım belki kızım yasardı atmazdı kendini dısarı..

offf nebilim kafamda bir sürü düşünce işte..Allah ım aklımı korusun

canım sgk ile anlaşması var mı medicanın? sgk anlaşmalı yoğun bakımlardan kesin alınmıyor da sgk anlaşmasızı ban gecesi 1500-300 tl arası dedi görevli...

ikiz gebelikte serklaj konusu tartışmalı mery... önceden öyle düşünülüyordu ama şimdi serklajın ikiz gebelikte erken doğumu tetiklediği yönündeymiş hatta nedendir bilmiyorum ikizde istirahat bile onaylanmıyor hatta progestan bile işe yaramıyor gibi yazılar vardı ikiz için. Ama burada ikiz olup serklajla progestanla 32-34 leri görenler oldu. serklajla ikizlerini kaybeden de oldu hangisi doğru anlamış değilim...

aa ne ilginç durumlar var..ikizde serklaj neden dogumu tetikliyor hatta istirahat olmaması ne garip durumlar.progestanla ilgili epeyce okudum ama hala gerekli mi gereksiz mi anlamadım..
2ye bölünmüş durumdaydı araştrdıklarım..

lise,ünv yıllarında hep ikiz kızlarım olsun istemiştim..
ama bu rahatszlkla şimdi çogul gebelklerin daha riskli oldugu kanısına vardım..
ne diyim herseyin hayırlısı..

CHNB
hastanede yatarken bircok tahlil yapildi ama ozellikle crp yapildimi bilmiyorum.bana sagdaki bebeeginesi rahimagzina yakin kNamaya o sebep olmus bu bebegi kaybedebiliriz demislerdi belkide vucut atmaya calisti
ama ben ozamanlar birsey bilmiyordumki.
Ama artik bir gebelik olursa heray vajinal kultur ve crp yaptiricam.gerekirse baska dr da

Birde sunu merak ediyorum serklajli arkadaslarimizin bazilari surekli yatarak bir kismi normal hayatlarina donerek tamamliyor hamileliklerini.
acaba bu durumu dikisin yapildigi zamanki serviks olcusumu belirliyor.yani daha tam kisalma olmadan dikis dahami iyiki.

kızlar mrb ben doktorumda geldim bugun dikişlerimi aldı ben tekrar sordum rahim ağzı yetmezliğim yokmuş ikiz ve düşük tehlikem olduğu için koymuş birazda olsa içim rahatladı korunmanıza gerek yok 3 ay sonra görüşürüz dedi ben anlamadım

sinem canım arda için üzüldüm ama arkadaşların dediği gibi güçlü bi bebek bunlarında üstesinden gelecektir az kaldı minnoşuna kavuşmana

Valla canım ben de mantığını tam oturtmuş değilim. yatma konusu desek ki pıhtılaşmaya eğilim artar kan akımını yavaşlatır yatmak desek. ama bu tek gebelik için de geçerli. gerçi tekde de yatmaya gerek yok kısıtlı hareket edin diyen var... karışık konu vesselam. en iyisi iyi bir dr bulup yat deyince yatmak, kalk deyince kalkmak:)) biraz da kendini dinleyip vücudun sinyaline göre hareke etmek...

kanaman plesentadan olmuş demek...

bence kişine göre değişiyor yatma durumları tabi kısalma durumları olup olmadğına göre. çünkü burada çalışan serklajlı arkadaşlar oldu en yakını melikeydi...

yeni yaklaşım şayet r.a.y kesin teşhis edilmemişse takip edip kısaldığı anda atmak en azından Arda bey öyle uyguluyor...

canım normalde r.a.uzunluğun iyi olabilir ama pco olunca hamilelikte birden kısalabilirmiş paşama öyle demiş dr...

burada pcolu olup ikiz kayıp yaşayanlar da var mesela yaren. sonrakinde serklajla tek bebek taşıdı ama hunileşme başlamıştı serklaj yaptı dr. pcoya bağlı olabilir bu hunileşme.

yani diyeceğim tek gebelik de olsa sen bu bilgiyi unutma ölçümünü hep yaptır...

tekrardan geçmiş olsun canım..
bana neden 3ay korunma verdi acaba doktorum((

bu arada gebelk öncesi içebilecegimiz ilaçları soracaktın doktoruna?

allah var eşim öyle degil bir kere yaptırdık sperm testini doktor beyenmedi verdigi adrese gitti orda yaptırdı hiç bir sorn yok dedi doktor yani başkasıyla birlikte olsa rahat gebe bırakır dedi hep sçu kendimde aramadım belkim ondada vardır dedim hep ban kilo ver rahimin yag baglamış kilon yüzünden gebe kalamıyosn tt ş bogazınıda az ye senin yüzünden ebbek olmuyo vs işte daha ne saçmalıklareşime bile dedim bak benden memnun degilsen bırak beni bagrıma tas basarım benim yüzümden baba olamıyosn dedim eşimin bir lafı vardı peki dedi ya bende sorn olsaydı bırakırmıydın yok dedim herşey bebek degilki dedim işte dedi b soruyu bir daha sorma bana senin sçun degil yavrlarımızın ölmesi yaradandan dediben böylede mutluyum diyor ama yalan söylüyoro istemezmi yavrus olsn hep der dilerim rabbimden senden yavrum olsn başkasına nasip olmasın der borçlar çok diyorm içimden birde bebek gelirse bebegin masrafı ardanın parası hadi ardaya gitmedim başkasına gittim gene para ozaman dahada stres olucek açıkçası ondan bebek istemiyorum bir yandan bir yandan diyorm gebe kalayım mutlu olr diyorm ama sen demez bilmiyorm ya ne yapsam biri ban öyle bir akıl verseki oda bende rahatlasak inan dayanma gücüm kalmadı kızlar yazıyorlarya brda haftalarım geçiyor diye ben nasıl mutlu olyorm acaba bende görürümüyüm o haftaları diyorum bir topikte okdm yavrum kıpır kıpır dymuyo yerinde diye yazmış bir bayan elimi karnıma koydm çok agladım allahım dedim bu sevgiyi ban göster mdum aklım ageldi çünkü anneligi ilk onda hissettim allah affetsin çok özlüyorum oglumu okadar hareketli bir bebektiki oynadıkça eşim bile anlardı oynadıgını çünkü bir tekme atsa suratım sırıtırdı eşimde gülerdi derlerya kendimden vazgeçtim eşim mutl olsn yavrlarımı analı babalı rabbim büyütmeyi nasip etsin okadar istiyormki hamile kalmak o stresi kaldırabilirmiyim bilemiyorum arkadaş diyor bekle barı ocaga kadar veririsin kiloyu 70 düşersin belkimde 65 ozaman hamile kal diyor ama evlatlarımı hissetmek istiyorm artık
canım benim 2 oglmda saçları bir günde beyazladı simsiyah saçlar bembeyaz old inanırım ona yardım etmek için işe giridk o yol çekilmezdi ama ne yapayım olmadı işte bulamıyorm ara araştırmadayım krediyi ödeyemiyor para alsa onda alamıypr kaç yerden alıcagı para var vermiyolar üzülüyorm evemi yetsin fatralaramı ş borcmz bitse fuzlü harcamalarımı zyok çok şükür inan para gitmesin diye yemek odasına koltk bile almadım yeterki borcum bitsin sonra dedinm odada mobilyalara var okadar üzülmesin diye birşeyde diyemiyorm üstünede gitmiyom inan evladımız yokya çock gibi balıyorm tatlısına kadar yapıyorm saglıklı besliyorm sigara çok içiyor içme diyorm sıkıntımdan içiyorm diyor kalp doktoruna götürdük 3 yere sadece kalp kapagında çok hafif egrilik var dedi doktor koşu bandından tutta kan testlerine kadar yaptırdık ltrosona kadar girdi damarından ilaç verdiler tıkalı yer varmı diye oda yok o ban üşüttüm geçen sefer gibi oldm diyor gelde sen benim salak kafama anlat rabbim ömür versin eşlerimize acılarını göstermesin doktor her kişide var egrilik kimside bilmez haberin olsun bundanda korkmayın adamı öldürmez arada çarpıntı olr okadar dedi ilaç dedik gerek yok dedi yaşın genç dedi ameliyat dedik gerek yok dedi
canım benim işmi yapasım geldi zannettin mecbr yaptım yoksa kafayla konşyodum sende kendini hazır hissettiginde yavaş yavaş yap inan olanın önüne geçilmiyo ben sana ne diyorm yataktan bile kalkmadım etlerim acıdı camdan bile bakmadım dikişime birşey olr diye otrmadım bile hep yatarak yedim brdakiler şahit ama olmyunca olmuyo işte rabbim bir daha elem keder göstermesin işşallah

sevgili minitocm sana tavsiyen hamile kalmadan bütün testleri yaptır ne gerekiyosa bendede pko var biliyosn doktor ban arda bey dikişin mükemmel olabilir çokta iyi dikilmiş olabilir ama pko öyle bir lanet hastalıkki rahimi birdek kısaltabiliyor dedi onun için diyaformunu hem kilo hemde ymurtlamam hemde pko için verdisen hamile kalmadan testlerini yaptır buji testini yaptır derim ben için rahatlasın hem kardeşim olurm bir daha canın acımasın

Son düzenleme:
chnb tabiki ölçtürürürüm ztn doktorum çok dikkatli davranıyor her konuda :2: mmery doktorum kendi kendime hamile kalabileceğimi düşünmediği içinde olabilir inş öyle değildir korunalım mı dedim hayır korunmayalım 3 ay sonra görüşelim dedi bakalım kısmet

paşam buji testi bilmiyorum sen söyle bana gerekli olan testleri yaptırırım mutlaka

1- lupus anti koagülani
2-protein C
3-PROTEİN S
4-AKTİVE PROTEİN C REZİSTANSI
5-ANTİTRAMBİN 111
6-MTHFR GEN MUTOSYONU
7-TROMBOFİLİ
8-ANTİKARDİOLİPIM TGM
9-ANTİKARDİOLİPİM TGB
10-ANA
11-homosisiteyin
12faktor 13
daha eksik varsa kızlar baksın eklesinler

Dün kontrolumuz vardı, nst'ye ve doblere baktı...dobleri yine %95 persantilin üstünde ama henüz ters akim soz konusu degil, 32yi bitiririz büyük ihtimal dedi. Kilo alıp almaklarını bilmiyorum ölçüler 1 haftada iyi sonuc vermez haftaya ölçücem dedi. Basta nst'de bulamadılar küçük bebeğimi, aklim çıktı ama baya ugrastiktan sonra derinden cılız bı ses geldi, kaburganın altına sıkışmış sipa:) bu haftayı atlattık, darısı bı sonraki haftaya inşallah...

Bu arada kaşıntımı da sordum, ödem varmis o gerilmelerden dolayı olduğunu soyledi, zaten elim ayağım sis bende farkındayım ama boyle tatlı kaşıntı ben hiç görmedim hayatımda yaa...

Herkese merhaba uzun zamandır topiğe giremiyorum.
Günler geçtikçe ağırlşamaya başladım.
Sancım ve kasılmalarım aşırı arttı.
Serklaj var ama fazla sancı patlatır dikişleri diye,
Sürekli iğne ve ilaç alıyorum.
Dün ve ondan önceki gün gene ciğer geliştirici iğne vuruldum.
Son dozdu bu.
Doktorumuz bayramı çıkartırsak ne ala diyor.
Herşeyin hayırlısı olsun inşallah........

hafta sayıyoruz di mi? inşallahiyi bir şekilde sonuçlanır hepimizin hamileliği...

meleğim ve aşkım ne yaptı acaba?

mues sen listede var mıydın canım? beklenen tarih, cinsiyet, bebeğin adı, serklajı kim yapmıştı tekrar yazarsan listeye yazar duyaydın...

hangi ilaçları alıyorsun. 2 gündür bende de kasılma çok. bana ciğer geliştirici yapılmadı...
ben de serklajın rahime zarar vermesinden korkuyorum...:18:

Merhaba canım anlattığın bütün şikayetlerin hepsi mevcut bende.
Çifte hamilelik yaşayınca şikayetlerde iki katı oluyır.
Aynı kaşıntı bendede oluyor.
Karnımda yoğun olunca kaşıntı bebeişlerin tekmelerini hissetmiyorum bile.
Sen ciğer geliştirici iğne vuruldun mu?
Ben 25+5 ten 2 gün üst üste vurulmuştum.
Şimdide dün ve ondan önceki günde vuruldum.
Son dozumdu, sancılarım çok arttı.
Bayram ertesine çıkamayacağız sanırım.
Senin kiloları nasıl bebişlerinin?

Beklenen doğum tarihi: 26 kasım
Serklaj yapıldı.
Kocaeli
Serklaj yapan doktorlar: Eray Çalışkan İnci Çavuşoğlu
Takip yapan doktroum: İnci Çavuşoğlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…