Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bade ben parmağa iğneden çok korkuyorum ben kolumdan hep yaptırıyorum cleksanı... bu gece de yapılırsa 3 tane kalıyor prolutonum...
Allah kolaylık versin...

hidennisko canım komşudan yaana çok şanslısın :))

Peki kolun morarıyor mu,ben koluma ters geldiği için yapamıyorum,acaba yanlış birşey yapıom da ondan mı morarıyo

prenslerim 31 artı 1 olmam lazım 12 yi geçti saat, atlamadı takvim senin de öyle mi oldu?

Peki kolun morarıyor mu,ben koluma ters geldiği için yapamıyorum,acaba yanlış birşey yapıom da ondan mı morarıyo

duyaydın yazacağıma bade yazmışım:))

canım benim görümcem yapıyor koldan. göbekten daha çok morarıyordu kolumda bazen morarıyor. sıkıyorsun di mi bacağını ben sıkıyorum kolumu...

Bayram sonunu görsek süper olacak valla, en çok bayrama dek gelmesinden korkuyorum, günleri sayıyorum aman 3 hafta sunun şurası diyorum sonra off ya uç hafta çok uzun diyorum yani artikbende stresten ne dediğimi bilmiyorum...ciğer geliştiriciyi dogum yapacagım hafta vuracakmış dr'um bu haftayı atlatiriz dedi onun için vurulmadım daha cuma gunü yine kontrol var tekrar hafta değerlendirmesi yapacak. Kiloları 30. Haftanın sonunda olculmustu Erdem 1,5 Emre 1,2 kiloyu, seninkiler kaçar kilo? Sen hastanede mısın, evde mısın?

duyaydın yazacağıma bade yazmışım:))

canım benim görümcem yapıyor koldan. göbekten daha çok morarıyordu kolumda bazen morarıyor. sıkıyorsun di mi bacağını ben sıkıyorum kolumu...

Sıkıyorum evet,normal demekki benim de sıklıkla morarıyor çok nadir de morarmıyor
Neyse ben yatıyorum,3-5 şeker ölçüm nöbetim var bakıyom siz hep muhabbette geceleri coşuyonuz ben katılamıyorum hadi iyi geceler herkese

iyi uykular canım biz gece kuşlarıyız artık ufaktan kaçmak lazım:))

Atlamadı valla şimdi kıyameti koparicam, dakika gün sayıyoruz biz burda, psikolojik olarak ne kadar önemli o takvimin ilerlemesi bizim için, aaa niye böyle oldu ya?

evet ya özellikle 12 yi bekliyorum. takıldı mı sırf bize mi oldu herkesin bugüne mahsus mu takıldı...(

bu testleri ne zaman ve ne için yaptırmalıyız pasam?
olmazsa bende gidip yaptırayım..

doktora ne olarak sölücez acaba?

KIZLAR sizlere birsey danısmak istiyorum..

pazartesi günü için kocaeli ünv hastanesinden randevu aldım..
erken doğumdan sonra kendi dr.um hiç bir işlem yapmadı ilgisizdi ve tamamen ona geri dönmeme kararı aldım.

ünv hastanesinde proflar varmıs onlara 23 haftalık kaybımı,r.a.y teşhisi koyuldugunu anlatacağım..

baska neler sölemeliyim?neler sormalıyım?
hangi testleri istemeliyim?
doktora gidecegim ama ne söleyecegimi bilmiyorum

tavsiyeleriniz,fikirleriniz olursa cok sevinirim

kızlar geçmişe gidemedim kusura bakmayın olurmu sizden sonra eşim aradı hastanedeyim ben dediallahım dedim geliyorm aradım taksiyi çagırıcek araba yokmşokadar sinirlendimki agzıma geleni saydım zaten dedim işim olur olmasınız yettiniz canım dedim yaw adamda ne oldugunu şaştı düiştüm yola taksi yok otobüsler münübüsler tıklım tıkış sen benim panik atagımda azdımı sana nefes alamadım mideme gramplar girdi allahım hemen ekg çektiler kan aldılar bir ilaç içirdiler dedi doktor eşime geçtimi yok dedi hayde dedi gene kan vercen 9 yokt ordaydım yeni eve girdik birde doktorları görünce sen benim panik atak az allahım biri ölmüş çıkardılarmı gördümmü dahada az panik atagım doktor eşimi bıraktı benle ilgilendi ne old diye dedim ranik atagım eşim size emanet benim brdan çıkıp nefes almam laızm dedim allahım çarpıntım durmyo kendimi telkinde blnuyorm ama nerdeambulansların biri geliyo biri gidiyo allahım acilin kapısı dol bi zyataklarımızdayatarken oralar dol saglıgınızı kıymetini bilin vallahidoktor eşime kardiyolajiye gitmeniz lazım dedi eşimde anlattı böle böle igne vurd dedi b seni rahatlatır kızlar ne olr dua edin eşime birşey olmasın ya bgün öldüm dirildim hiç birşeyde yemedim ilaçlarımı bile içmedim eşim yarın evde giremem ksura bakmayım benim çıkmam lazım eşimle ilgileneyim

Gecmış olsun canım. Kendıne dıkkat et.

Benim o,uyordu canım tam da o haftalarda çıkıyordum 5 dk sonra tekrar geliyordu doktor kontrolünde bebek idral kesesine dayamus sırtını dedi bende demekki bu yüzden sık sık wc ye çıkıyorum demistim doktorda onaylamıştı seninkide belki idral kesesine dayanmış olabilir

HTML:
Ben bilgin olsun diye söyledim senin nasıl kolayına gelirse öyle yap zaten yattigmiz yerden yazmaya çalıyoruz bu arada bendeki soru işaretlerini çözeyim mesaj atıyorum

Cok gecmis olsun Allah düşürmesin hastaneler bende acile gidince morelim bozuluyor
Sen durumunu anlat doktora o bı yol gösterir bildigim kadarıyla ilk kayibda tahlil test yapmiyolar ben gebeligimde ilk 3 ay devlete gittim 3 tane doktora gittim ucunede dikiş atılması gerekiyor dedim kabul etmediler 2-3 tane düşüğün olmadan bu teShis konulamaz demislerdi bakalım sana ne diyecekler ama picodan bahset paşamda da var Arda bey dikişe rağmen durmalarını picoya bağlamis suansanirim ona göre ilaç kullanıyor dikiş olsa bile pico rahim boynunu kisaltabilirmis ama tedavisi de varmış ihmal etme derim

Canım çok geçmiş olsun,ama sen kendine de dikkat et,biliyorum panik atağın elinde değil azıyor haklısın da,kim olsa korkar heyecanlanırdı,çoook geçmiş olsun

Ay öyle mi dersin,inşallah öyledir,bütün gece huzursuzdum,bu sabah daha az baskısı var
Canım evet senin bi sürü eksik var listede,sen belki bilerek yazdırmıyorsundur diye sesimi çıkarmadıydım

canım kızlar da söylemiş ilk kayıplarda çok da bir şey yapmıyorlar. doğumun erken haftalarda düşük şeklinde olmadığı içim genetik, pıhtılaşma, bağışıklık testlerini yapmayacaklardır bence.
Ama daha önce başka topikten biri tavsiye etmişti. belge istemiyorlar, 2 7-8 haftalık düşüğüm ve 23 haftalık doğumum var dersen o zaman isterler birçok test. çok hoş değil ama diğer türlü testler pahalı ve bazen tek neden r.a.y olmayabiliyor...
pcoyu da hatırlat...
hikayeni ayrıntılı anlat kese olayını... mümkünse asistanla değil hocayla görüşmeye çalış...

geçmiş olsun.... bu arada senin hastalığın yine sık tekrarlıyor tedavi ol bence...

Arkadaslar hapilmasi gereken testleri yazmislar.bursa u.u de randevular gebelik takibi ve riskli gebelik takibi olarak 2 ye ayrilmis.eger ordada oyleyse riskli bolumden alsaydin.bence hikayeni anlatip bahsedilen testleri istedigini soyle insallah yaparlar.olmadi hastaneye bagli bir prof.dr gidip disaridan onun yardimiyla halledersin ben oyle yapmistim.
Allah yardimcin olsun insallah islerini kolayca halledersin.

Aynen canım bende bayram üstü olur bayramda hastanelerde kalırım diye korkuyorum.
İnşallah küveze ihtiyaçları olmaz kuzularımızın.
Benim biri 1700 diğeri 1500,
Bakalım iğneler baya farkettiriyor.
25+5 te vurulduğumda 300 gr arttırmıştı kilolarını.
Aralarında baya fark vardı fark kapanmıştı, şuan gene açıldı araları bakalım şimdi iğneden sonra ne olucak.
Cuma kontrolümüz var kısmetse inşallah.
Aklında bulunsun ciğer geliştirici iğneyi vurulunca bebeklerin oynaması duruyor resmen, şimdi yerleri daraldığından parmak oynatmasını dahi anlıyorsun gerçi de, ilk vurulduğumda çok paniklemiştim.
Endişelenme geçici bir durum. Dozlar bitince 2 gün içinde normale dönüyorlar.
Hayırlı vakitte doğumları olsun inşallah.
Rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip eylesin inşallah.

Rabbim esine sifalar versin.
Zaman kaybetmeden randevu alinda baktirin biran once tedavisine baslasin.
Ha bu arada sende kendine dikkat et ilaclarini aksatma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…