Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sinem inşallah çok başarılı bir ameliyat olacak.Arda da Beren de gorecek Allah´ın izniyle inşallah!Dualarımdasınız

Merhaba sızın dıkış kac haftada atıldı bürde yatıyormusunuz benım 12 haftalık atıldı su anda22+2gunluk hamileyım hep yatıyorum haftada 1proton ıgne vuruluyorum Dr benım süper bır hoca kendısı Allah hepimizin yardımcısı olsun ben bu sıtedekı bayanlara dua edıyorum ınşallah doğumlarımızda sağlıklı bebışlerimizide paylaşırız burda ben Antalya'da yasıyorum soz nerdeyiniz?

sinem yarın hersey iyi olacak inşallah..
şimdiden geçmiş olsun..

hoşgeldin arkadasım..
12.haftanda atıldı demek dikişin..
peki nasıl anlasıldı dikiş atılması gerektigi?
ilk hamileliginde bir kayıp yasamısmıydın?

neden uyuyamıyorum ki ben( artık kurtulmalıyım kötü düşüncelerden..

sabahta erkenden hastane yollarında olacağım yine de gözümü kapatınca aklımda binbir sey..

canım mağnezyumbeyin gelişimine mi yarıyormuş?

Premature bebeklerde zeka ile ilgili sorunlar en çok bebegin yogun bakımda geçirdiği beyin kanamalarından kaynaklanıyormuş (tabi kanamanın yeri ve boyutu çok önemli, bazı durumlar müdahale bile gerektirmez mesela dedi) kanamanın en Buyuk nedenlerinden biri beyin gelişiminde çok önemli bı rol oynayan magnezyum eksikliğidir, asıl daha erken doğan bebekler için daha kritik onem tasir depolar tam oluşmadığı için ama tedbir amaçlı her Premature doğumdan önce yapılması faydalı dedi. Ben hamileliğim boyunca elevitten başka bi magnezyum kullanmadım, kullansaydım keske dedim, onun içindeki miktar yeterli zaten gelişimi desteklemek için, bu son anda kanama riskini dusurmek icin uygulanacak bı takviye sadece dedi.

Ben hiç extra magnezyum kullanmadığım, ilk acilmamin oldugu haftadan sonra ciddi bi kasilmam olmadi cunku benim, belki onun için extra doz yapicak bana...banada ayrı ayrı hareketlerini takip et diyor dr'um ama ben kucuk olanı algilamakta çok zorlanıyorum, bı kere sürekli donuyorlar kim nerde onu anlamak mümkün olmuyor...dr'um yerleri daraldı bundan sonra öyle fir fir donemezler demişti; son kontrolumuze basladigimizda ikiside bas-bas asagidaydi bitene kadar biri yan yatti digeride kafasini kaburgamin altina soktu, dr'um da şimdi anladım ben senin neden takip yapamadığını günlük toplam hareket sayısına dikkat et yeter ozaman dedi. Sen rahat ayirabiliyor musun, 33de falan yer değiştirebiliyorlar mı hala?

keşke sen şimdiye kadar doğum yapmamış olsaydın bu günlerde olsaydı doğumun ALLAH yardımcınız olsun bebeklerine sağlık versin inşallah.

Allahım, sen bizim minik meleklerimize güç kuvvet ver, yarattığın güzellikleri görmesi için bu iki kuzuya sağlıklı gözler nasip et,amiinnnn

Arkadasim inşallah hersey iyi olacak sen hiç merak etme, bol bol dua et, besmele cek,

kızlar allah razı olsun hepinizden inanın keyfim hiç yok bu içimdeki vesvese beni öldürücek canım yanıyor biliyosunuzki eşim benim herşeyim ona birşey olcek diye aklım çıkıyor rabbime dua ediyorum rabbim ne olur ömürlü et acısını bana gösterme diye perşembeden beri çok kötüyüm hiç birşey yapasım yok elim kanadım kırılmış gibi inanın bu panik atak okadar kötü bir hastalıkki ne siz sorun ne ben söylüyüm beynim bana oyun oynuyor vesvese veriyor sonra panik atagım azıyor perşembeden beri yerdemiyim göktemiyim bilemedim akşam hastaneye gittik igne vurdular agrı kesici geri yolladılar doktor bir kardiyologa git dedi eşimde 3 tane yere gittim dedi gene git dedi 6 ayda ultrosona girmesi lazım bu kalp kapagı egriligi kötü bir hastalıkmıki doktor suratıma dedi bu kalp kapagı egriliginden birşey olmaz korkmayın öldürmez dedi ara sıra çarpıntı yapar dedi kaçak olurmuş kan fazla gidince her üşüdügünde eşim hemen çarpıntı agrı devreye giriyor ablamla dün konuştm paşam kendini düşün sen hastasın panik atagıgını azdırırısan sen yorluyosun dedi dün okadar kötü oldumki kurana çagırdılar gidemedim arkadaşım oturmaya çagırdı gitmedim eşimi bırakasım gelmedi eşim geçen seferde böyle olmuştum o daha kötüydü ölücegimi zannettim yeter artık korkma birşey yok bak dedi beni teselli etti igne iyi geldi dedi sadece bacagında kas agrısı var dedi rabbim sen esirge ev işlerim varmı yapılıcek yemek yok yapılıcek elimi kaldırasım yok bir diyorum aman paşa üşüttü geçicek bir diyorum ya birşey olursa şu kahrolasıca vesvese beni maffediyor bu aralar giremezsem kusura bakmayın ne olur olurmu eşime kahvaltı verdim gönderdim aklım onda dün tavuk suyuna çorba yaptım bol limonlu karabiberli doyurdum karnını işe yollamadım şimdi gitti rabbime emanet rabbim bana yavrularıma bagışlasın işşallah keyfim yerine gelmeden giremem galiba artık bu ara idare edin ne olur beni

canım bu mağnezyum iğne mi hap mı nasıl şey anlamadım... şimdi ben elevit, mağnezyum pozitive ve osteocare kullanıyorum 3 n de de mağnezyum var dr de biliyor fazla değildir inşallah...

Chnb'cim nihayet bu hafta bitmeden 32ye dondü takvim, yoksa bu bı işaret mı diye düşünmeye başlamıştım:)

ben de takıldı kaldı sandım canım ya...

PAŞAM ablana katılıyorum lütfen şükret dr bu hastalık öldürmez demiş kontrol altında tutacak stres yok. Ama sen eşinin yanındada böyle olursan eşin strese girer daha kötü olur. Sakin ol. Adam sana da ayrı stres yapıyor. Gerçekten anlayışlı bir eşin var lütfen sen hayata stressiz yaklaş ki eşin de strese girmesin...

AYŞETALHA canım sen de bilgilerini yazarsan arkadaşımız duyaydın ekler. serklaj yapan dr yi de belirt ki Antalyadan yazan arkadaşlara fikir olsun...

Benim de görümcemin biri 150 kilo domates almış kendi sağ olsun dün akşam Antalyaya tatile gitti. bana bakan görümcem de evli, zavallı diğer görümceme 30 kişi misafir gelecekmiş ona yardıma gitti... joker gibi kocasının yanında durmak hariç her işe koşuyor. diğerinin anaokulu var zavallı oraya gitti... Dün ben o gelene dek yatarak yaptım. anaokulundan gelen devraldı...

yazık ya... tatile gidene sinir oluyorum bu arada kimseye danışmadan aldı o kadar domatesi azıcık ilgilendi çekti tatile gitti... bir de bana dua edin diyor...

Bize öğlen yemeği bile vermedi valiz hazırladı... Bu kadar gamsız olur insan...

ben de dayanamıyorum ya...

Bebeklerinin isimleri cok guzel isimleri ile yasasinlar insallah.
33 hafta ve geriye riskli sadece 7 gun ne guzel.
Insallah kuvez sikintisi yasamadan direk kucagina alirsin yavrularini.
Uzun ve korkuyla gecen bu surec son bulur.

Aminnn canım Allah razı olsun.
Rabbim seninde gönlüne göre versin inşallah.
Her gece sancım ve kasılmam oluyor.
Geceyi sıfır uykuyla geçirdim neredeyse.
Rabbim sağ salim bu haftalarımızı atlatmayı nasip eylesin inşallah...........

Benimde hep baş aşağıda kafa kafayalar. Aksine küçük olanı aşırı hareketli doktorum hareket etmekten yağ depolayamıyor dedi.
Erkek sağda kızda solda.
Yer değiştirmek değilde hareketleri daha keskin oluyorlar.

ARKADASLAR GUNAYDIN
Az once sinemle konustuk.beren ve arda nin lazer islemleri muayene sonucu ertelenmis.haftaya tekrar kontrolleri varmis
Bebekleri emzirmeye girdigi icin uzun konusamadik ama iyilesme var sanirim.insallah bir sonraki kontrolleride iyi gecer ve isleme hic gerek kalmaz.
sizlerede haber vermek istedim.ay nasil sevindim anlatamam:124::124:

allah bebişlerinin yardımcısı olsun canım...sağlıkla kurtulur inşallah

Yok canım farkindadir tabii ki dr'un, senin durumunla benimki bir mı? Senin kaybın var, daha önce erken dogmaya kalkmış bı oğlun var, dikişin var, suyu gelmis bi bebegin var, var da var, sen de yok yok aslında... senin durumun cok riskli, aldığın magnezyum cok degil de ancak tolere ediyor bile olabilir. bendeyse sebebini anlayamadığımız bı sekilde hop diye açılma oldu, ikiz diye bisey de yapmadılar, cok sukur ki oldugu gibi kaldi, sadece istirahat yetti bana mesela, hiç magnezyum almadım...esim sordu bu arada zeka gelişimine etkisi var mı diye, zekaya degil beyin gelişimine etkisi var, zamanında dogan bı bebek icinde elevitin içindeki miktar yeterli dedi, esimin niye sorduğunu anlayıp fazla alınca süper zeka olmuyolar dedi:) magnezyumu damar yolundan vericem dedi, bence benim erken donemde kasilmalarim devam etseydi magnezyumu ilac olarak verirdi bana, kasilmalar kesilince magnezyuma gerek görmedi, vermedi...simdi bebeğe giden kan miktarında problem çıkınca, tedbir amaçlı yapıyor, eğer ben dr'umu taniyorsam 34u geçiyim onu da yapmaz bana...

feryal ne güzel bir haber bu dün gece onlar için dua ettim... inşallah ameliyata gerek kalmasın...

prenslerim anladım canım... bu arada dr ne de hayranım gerçekten perinatolog gibi maşallah...

şu 34 ü geçsek ne rahatlayacağız... 32 olunca kalkarım diyordum sanırım kalkmayacağım...

bayramda eşimle bir yerde iskender yemek istiyordum artık korkuma gidebilir miyim bilmiyorum. bayram fobisi oluştu bizde...

Bayramda hala hamileysek gercekten Bayram olacak bize:) olmadı eve sipariş ver, icinde kalmasın yeterki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…