- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #32.021
benimde rahim agzım su kesem kapalı bakıldı canım bu gün yine konuştum doktorumla ilacı varmı bunun içsem diye gerek yok dedi akıntımda çok serklajdan beri ilaç vermedi dikişin zorlanmış yok korkulcak bişey diyo zaten 2 haftadır oluyo şükür 28 ede geldim ama insan korkuyo senin hep kahvemi pembe su gelmiyomu canım
sinem yarın hersey iyi olacak inşallah..kızlar merhaba yarın bizim için büyük gün dakikalar geçmiyor sanki biran önce geçse yarın yavrum lazer olucak çok korkuyorum aklımda bin tane soru işareti var,sonuç ne olucak ya o küçük gözler hiç görmezse rabbim yardım etsin dilim bile varmıyor söylemeye allahım korusun şifa versin bütün bebklere benim kuzularımada
Merhaba sızın dıkış kac haftada atıldı bürde yatıyormusunuz benım 12 haftalık atıldı su anda22+2gunluk hamileyım hep yatıyorum haftada 1proton ıgne vuruluyorum Dr benım süper bır hoca kendısı Allah hepimizin yardımcısı olsun ben bu sıtedekı bayanlara dua edıyorum ınşallah doğumlarımızda sağlıklı bebışlerimizide paylaşırız burda ben Antalya'da yasıyorum soz nerdeyiniz?
canım mağnezyumbeyin gelişimine mi yarıyormuş?
Yok Kocaeli canım.
Magnezyum diasporal hergün iki tane içiyorum zaten.
Sancı kesici olarak ta adalat crono alıyorum.
İğneleri 24 saat arayla vuruldum.
Birini kendi vurdu oradayken, diğerini ben yaptırdım.
Hastanelik bir durum yok.
Yani en azından bende öyleydi.
İğne vurulunca hareketleri azalınca haliyle sancım kasılmamda geçti.
Birde sanki karnımda daha çok su gibi birşey hissettim.
Karnımdaki o sertlik geçti.
Ama son iğnenin ardında 48 saat geçti artık normale döndüm.
Hafiften sancım yoklamaya başladı mesela
kızlar merhaba yarın bizim için büyük gün dakikalar geçmiyor sanki biran önce geçse yarın yavrum lazer olucak çok korkuyorum aklımda bin tane soru işareti var,sonuç ne olucak ya o küçük gözler hiç görmezse rabbim yardım etsin dilim bile varmıyor söylemeye allahım korusun şifa versin bütün bebklere benim kuzularımada
kızlar merhaba yarın bizim için büyük gün dakikalar geçmiyor sanki biran önce geçse yarın yavrum lazer olucak çok korkuyorum aklımda bin tane soru işareti var,sonuç ne olucak ya o küçük gözler hiç görmezse rabbim yardım etsin dilim bile varmıyor söylemeye allahım korusun şifa versin bütün bebklere benim kuzularımada
Premature bebeklerde zeka ile ilgili sorunlar en çok bebegin yogun bakımda geçirdiği beyin kanamalarından kaynaklanıyormuş (tabi kanamanın yeri ve boyutu çok önemli, bazı durumlar müdahale bile gerektirmez mesela dedi) kanamanın en Buyuk nedenlerinden biri beyin gelişiminde çok önemli bı rol oynayan magnezyum eksikliğidir, asıl daha erken doğan bebekler için daha kritik onem tasir depolar tam oluşmadığı için ama tedbir amaçlı her Premature doğumdan önce yapılması faydalı dedi. Ben hamileliğim boyunca elevitten başka bi magnezyum kullanmadım, kullansaydım keske dedim, onun içindeki miktar yeterli zaten gelişimi desteklemek için, bu son anda kanama riskini dusurmek icin uygulanacak bı takviye sadece dedi.
Chnb'cim nihayet bu hafta bitmeden 32ye dondü takvim, yoksa bu bı işaret mı diye düşünmeye başlamıştım:)
Bebeklerinin isimleri cok guzel isimleri ile yasasinlar insallah.
33 hafta ve geriye riskli sadece 7 gun ne guzel.
Insallah kuvez sikintisi yasamadan direk kucagina alirsin yavrularini.
Uzun ve korkuyla gecen bu surec son bulur.
Ben hiç extra magnezyum kullanmadığım, ilk acilmamin oldugu haftadan sonra ciddi bi kasilmam olmadi cunku benim, belki onun için extra doz yapicak bana...banada ayrı ayrı hareketlerini takip et diyor dr'um ama ben kucuk olanı algilamakta çok zorlanıyorum, bı kere sürekli donuyorlar kim nerde onu anlamak mümkün olmuyor...dr'um yerleri daraldı bundan sonra öyle fir fir donemezler demişti; son kontrolumuze basladigimizda ikiside bas-bas asagidaydi bitene kadar biri yan yatti digeride kafasini kaburgamin altina soktu, dr'um da şimdi anladım ben senin neden takip yapamadığını günlük toplam hareket sayısına dikkat et yeter ozaman dedi. Sen rahat ayirabiliyor musun, 33de falan yer değiştirebiliyorlar mı hala?
canım bu mağnezyum iğne mi hap mı nasıl şey anlamadım... şimdi ben elevit, mağnezyum pozitive ve osteocare kullanıyorum 3 n de de mağnezyum var dr de biliyor fazla değildir inşallah...
ben de takıldı kaldı sandım canım ya...
PAŞAM ablana katılıyorum lütfen şükret dr bu hastalık öldürmez demiş kontrol altında tutacak stres yok. Ama sen eşinin yanındada böyle olursan eşin strese girer daha kötü olur. Sakin ol. Adam sana da ayrı stres yapıyor. Gerçekten anlayışlı bir eşin var lütfen sen hayata stressiz yaklaş ki eşin de strese girmesin...
AYŞETALHA canım sen de bilgilerini yazarsan arkadaşımız duyaydın ekler. serklaj yapan dr yi de belirt ki Antalyadan yazan arkadaşlara fikir olsun...
Benim de görümcemin biri 150 kilo domates almış kendi sağ olsun dün akşam Antalyaya tatile gitti. bana bakan görümcem de evli, zavallı diğer görümceme 30 kişi misafir gelecekmiş ona yardıma gitti... joker gibi kocasının yanında durmak hariç her işe koşuyor. diğerinin anaokulu var zavallı oraya gitti... Dün ben o gelene dek yatarak yaptım. anaokulundan gelen devraldı...
yazık ya... tatile gidene sinir oluyorum bu arada kimseye danışmadan aldı o kadar domatesi azıcık ilgilendi çekti tatile gitti... bir de bana dua edin diyor...
Bize öğlen yemeği bile vermedi valiz hazırladı... Bu kadar gamsız olur insan...
ben de dayanamıyorum ya...
ARKADASLAR GUNAYDIN
Az once sinemle konustuk.beren ve arda nin lazer islemleri muayene sonucu ertelenmis.haftaya tekrar kontrolleri varmis
Bebekleri emzirmeye girdigi icin uzun konusamadik ama iyilesme var sanirim.insallah bir sonraki kontrolleride iyi gecer ve isleme hic gerek kalmaz.
sizlerede haber vermek istedim.ay nasil sevindim anlatamam:124::124:
feryal ne güzel bir haber bu dün gece onlar için dua ettim... inşallah ameliyata gerek kalmasın...
prenslerim anladım canım... bu arada dr ne de hayranım gerçekten perinatolog gibi maşallah...
şu 34 ü geçsek ne rahatlayacağız... 32 olunca kalkarım diyordum sanırım kalkmayacağım...
bayramda eşimle bir yerde iskender yemek istiyordum artık korkuma gidebilir miyim bilmiyorum. bayram fobisi oluştu bizde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?