Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Sağol arkadaşım cevap yazdığın için.Bende yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızım..Sanırım bir doktora daha danışıcam..

Kızlar bu arada biliyorsunuz ismail beye gittiğimi..Doğumdan beri kesilmeyen kanama için.Cmt ona gittiğimde rengi kahveye dönmüştü..Baktı bitmek üzere dedi..parça falan yok rahim temiz dedi..İstersen 1 ay doğum kont.hapı kullan aklına takılmasın dedi.Bende 2 gün bekliym dedim biter diye..ama gene kırmızıya döndü.Çıldırıcam.Bu nasıl şey anlamadım..az geliyor ama huzursuz ediyor..2 doktora gittim bişey yok diyorlar..Allah korusun başıma bir iş gelmesinden korkuyorum.Yarın hapı alıym başlıym diyorum ama sorun çözülecekmiki bilmiyorum

inşallah hallolur bu küvez işi insanı strese sokuyor ya...

demekki amerikan hastanesine güveniyor...

kullan ki kan depoların gitmesin...

daha öncede yazdım canım benim de erken doğum sonrası bitip tekrar başlıyordu ginera verdi dr hemen geçti...

kızlar ben de idrar tahlili ve kan tahlili yaptırdm bazı değerleri sorayım bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim...

nitrit : pozitif(negatif olmalıymış)

eritrosit : 5 (2 den küçük olmalıymış)
lokosit: 17 (5 ten küçük olmalıymış)

şimdi enfeksiyon var mı?

glukoz : eser yazıyor ne demek bu?

kan:

RBC : 3.69 (4-6.2 )

HGB: 10.90(11-18)

HCT: 33.30 (35.55)

PCT: O.15 (0.200-O.5O0)

FT4 : 0.81 (0.88-1.72)

KIZLAR SORUNLULARI YAZDIM... NE OLDUKLARINI BİLMİYORUM BİR KISMININ...

kullanıcam canım hapı..Başka türlü olmayacak..ama bu durum ne kadar normal..Sonra başıma bir iş açılmasından korkuyorum..Allah korusun başka bişey olmasın..
bu arada değerleri bilmiyorum canım.Bilen arkadaşlar yazarlar herhalde.Bird tek hgb kan(kansızlık) değeri diye biliyorum..Yanlış hatırlamıyorsam.

evet bade benım aşılamaydı ilk aşılamamdı 7 tane tutmuştu sonra beklenmedik olaylar üst üste geldi doktorumada çok güveniyorum ve çok seviyorum açıkcası o korunma dedi benım eşimdede hareket problemi var ama ben bi dahakine kesinlikle aşılama istemiyorum eğer kendiliğinden olmazsa 1 yıl içinde tüp denemek istiyorum sen ne yapacaksın benım ztn eşimdede prob. olduğu için cart diye hamile kalamayacağımı düşünüyo sanırım :)

bade dr ye gittin inanıyorum ki sorun yoktur içini ferah tut canım. Bence de kullan şayet tekrarlarsa yeniden değerlendirirsin.

Canım ben kısmetse yılbaşından sonra düşünüyorum..Bakalım hayırlısı hakkımızda.Önce şu rahim ağzı yetmezliği konusunu aydınlatmam lazım..

Canım sanırım idrarda enfeksiyon var ama daha çok bakteri çıkıp çıkmamasını dikkate alıyorlar,bu değerler sorun teşkil eder mi bilemedim,bir de glikoz eser miktarda demiş,ben şeker hastasıyım ama benişm idrarımda glikoz çıkmıyor,ancak eser miktar demiş belki önemsenecek bşrşey değildir

Ft4 serbest t4 hormonu,tiroit yani,tsh ve ft3 normalse bunu önemsemeyebiklirler,çok az düşük

Tabi dr değiliz bende haşimato var ordan tiroiti az çok diyebiklirim ama daha çok tsh ı önemsiyorlar

kızlar feryal arkadaşımız yazmış saolsun evet bugünüde lazer olmadan atlattık rabbime binlerce şükür sizlerin desteğiniz ve dualarınızda var hepinize çok tşk ediyorum gelelim muayne sonucuna bebişlerim girdiler muayne odasına dr hanım daha bakmadan hemen ameliyathane yi aradı hemen hazırlayın 2 tane lazerim var die sonra kapadı tlf ve baktı ardama önce sonra hemşireye ne dese beyenirsiniz eminmisin bunun arda olduğuna demiş hemşirede tabikide eminim küvezde başka erkek bebek yok demiş.. dr hanımda ama biz bugün bunu lazer yapıcaktık şuanlık yapmaya gerek yok demiş ve perşembeye kontrol vermiş ve iyikide geçen kontrolde yapmamışık demiş...sonra birde berene bakayım acaba bebeklerimi karıştım demiş:)) sonra çok şükür ki onada şuanlık lazer demedi ikiside 2. evrede onunda pazartesi kontrolu benim yaramazlar yine bana süpriz yaptı teyzeleri ama bendeki stresi size anlatamam hala kendime gelemedim şok oldum resmen okadar emindikki olcağı için yoğun bakımdan bile hazırlıklı geldiler çok şükür bugünlük atlattık inş. perşembede atlatırız.. eğer perşembe lazer olmaz kontrol derse yine perşembe günü taburcuyuz bugün çıkıyorduk aslında ama yoğun bakım dr eğer perşembe lazer olursa birdaha giriş yapamayız ücretli yatmak zorunda kalırsınız ayrıca lazerde ücretli olur dedi bizde bekleyelim dedik 2gün daha iyi olsunlarda 76 gün bekledik yine bekleriz.... yani bugün büyük bi süprizle ayrıldık fakulteden:))

sağ ol canım. Troid sorunum var zaten ama en iyi bu sefer çıkmış canım. Idrarda kültür yaptırdım ona da yine tekrarı uygun yazmış. En az 3 değişik bakteri görüldü yazılmış... Suyu az içiyorum of of...

Sinemmmmm, çok sevindim iyice toparlanana dek kalsınlar canım... Sen de uyku depola bu arada:))

geldim canım ne yazacaktım ki ben unuttum
paşam iyiyim ben sağol tel numaranı yazzz arayım bi pko hangi topic olduğunu da yaz yalnız bırakma benı ben daha bi yere yazmadım sen varsan oraya yazayım

canım arıcem seni eşim gelsin takıldıgım yer daha yeni yazıyorm ama arkadaşım var orda
http://www.kadinlarkulubu.com/jinek...nimlarin-paylasim-alani-4161.html:40::40::40:

kızlar bende pkoyum..hem de en agırından..
tüylenme,adet düzensizliği,kilo artısı troid hepsi bende var..

ögrendiklerinizi duyduklarınızı benle de paylaşırsanız sevinirim..

mmeryyyy sen bugun doktora gideceksin diye hatırlıyorum onun için yazmıştım :) valla soğan kürü işe yarıyoda diyen var yaramıyoda diyen var denesek mi bilemedim ben

kızlar bugün gittik üniversiteye hastaneye..

doktora herseyi anlattım..ilgiliydi saolsun..

çatal da muayene etti..birsey soktu içime kıstırdı..
parcamı aldı anlamadım bi kaba koydu
onu patolojiye gönderdi..

kanamamı sordu ama benim doğumdan 10gün sonra bitmişti..

ayrıca genetik VCD ya da CVD idi sanırım o test için genetik bölümüne yolladı kan verdim.
bu ne bilen varmı?

birde 4 tüp kan alındı herseyime bakılacakmış..hemoglam,hormon v.b

kan pıhtılaşmasına da bakılacakmış.

patoloji sonucum 31 ekimde,kan tahlillerim 18 ekimde,genetik testim 8 kasımda çıkıcakmış..

ayrıntılı usg içinde 8kasıma gün aldım..
sonuclarımın hepsini toplayıp götürecegim ondan sonra konusacagız..

mmeryyyy sen bugun doktora gideceksin diye hatırlıyorum onun için yazmıştım :) valla soğan kürü işe yarıyoda diyen var yaramıyoda diyen var denesek mi bilemedim ben

ah akıl hiç kalmamıs bende minitocum..yazdım bile doktord gecen günümü:)

sogan kürünü ben içemedim midem agzma gelior ıyykkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…