- Konu Sahibi hidennisko
-
- #32.061
chnb inşallah doktorum doğal yolla hamile kalabilirsen hiç bu sıkıntıları çekmeyeceksin dedi yaren pek sık girmiyo sanırım onunla bi konuşsam iyi olacak sanırım tedaviden sonra 4 5 ay düzeliyormuş sonra tekrar bozulanlar var ama o arayı yakalasam çok iyi olacak
minito arkadaşım sendede mi pko var?Hastalığın bütün özelliklerini taşıyormusun?Banada ilk doktorum pko var sende dedi..Ama çok aşırı değil dedi..kilom falan yok.Yani sana kesin dört dörtlük pkosun diyemem dedi.Lh hormonun fsh tan biraz yüksekti..Ben hemen hamilelik düşündüğüm için klomen tedavisi verdi.2.ayda hamile kalmıştım..Ama malesef 18.haftada rahim tamamen açılmış.Ve serklaj ardından da 23.haftada doğum oldu..Arda bey rahim uzunluğunu pkoda kısaltır demiş.Bunu ilk defa duydum..Açıkçası nette falanda pek rastlayamadım böyle bir bilgiye..Kesinleşmiş bişey yok sanırım..Yada bağlantılı bilemiyorum.Ama dediğim gibi son gittiğim doktorda sana pkosun diyemem dedi..Anlamadım gitti.. Tedaviden 4-5 ay sonra düzeliyor demişsin..ne tedavisi bu..Bildiğim kadarıyla pkonun tedavisi yok.Hee birde ilk hamile kalmadan önce doktorum kilo verirsen daha çabuk hamile kalırsın dedi(3-4 kilo fazlam vardı).Şeker testi falan yapıldı.şekerim normal çıktı(pkolarda yüksek olurmuş)Ama ben yinede sana şeker hapı vericem hem kilo vermeni sağlıycak hemde şekerin normalin azcık altında olursa daha çabuk hamile kalırsın dedi..Hapa başladım ve hamileliğim sürecindede içtim.Bu arada son gitiğim ismail beyde şekerin normalse ben ilaç vermekten yana değilim dedi.Bu konuda farklı görüşler var ama ben kullanılmaması taraftarıyım dedi..Bende şaşırdım ne yapacağımı..Ama tv dede geçen sene izlemiştim.Ünlü bir dr var.Hatırlayamadım adını..Şeker hapğı içmenin hiç bir zararı yok,hatta kilo vermek isteyenler içebilir demişti.Ayrıca kanserdende koruyormuş..
badecim banada ilk kaybımdan 3 ay sonra buji testi yapıldı.8 lik buji çok rahat geçti demişti doktor. acı konusuna gelince doktorum bıraz acıyabılır demişti ama hafif bi sızlama harici bı acı duymadım ben.
chnb inşallah doktorum doğal yolla hamile kalabilirsen hiç bu sıkıntıları çekmeyeceksin dedi yaren pek sık girmiyo sanırım onunla bi konuşsam iyi olacak sanırım tedaviden sonra 4 5 ay düzeliyormuş sonra tekrar bozulanlar var ama o arayı yakalasam çok iyi olacak
minito arkadaşım sendede mi pko var?Hastalığın bütün özelliklerini taşıyormusun?Banada ilk doktorum pko var sende dedi..Ama çok aşırı değil dedi..kilom falan yok.Yani sana kesin dört dörtlük pkosun diyemem dedi.Lh hormonun fsh tan biraz yüksekti..Ben hemen hamilelik düşündüğüm için klomen tedavisi verdi.2.ayda hamile kalmıştım..Ama malesef 18.haftada rahim tamamen açılmış.Ve serklaj ardından da 23.haftada doğum oldu..Arda bey rahim uzunluğunu pkoda kısaltır demiş.Bunu ilk defa duydum..Açıkçası nette falanda pek rastlayamadım böyle bir bilgiye..Kesinleşmiş bişey yok sanırım..Yada bağlantılı bilemiyorum.Ama dediğim gibi son gittiğim doktorda sana pkosun diyemem dedi..Anlamadım gitti.. Tedaviden 4-5 ay sonra düzeliyor demişsin..ne tedavisi bu..Bildiğim kadarıyla pkonun tedavisi yok.Hee birde ilk hamile kalmadan önce doktorum kilo verirsen daha çabuk hamile kalırsın dedi(3-4 kilo fazlam vardı).Şeker testi falan yapıldı.şekerim normal çıktı(pkolarda yüksek olurmuş)Ama ben yinede sana şeker hapı vericem hem kilo vermeni sağlıycak hemde şekerin normalin azcık altında olursa daha çabuk hamile kalırsın dedi..Hapa başladım ve hamileliğim sürecindede içtim.Bu arada son gitiğim ismail beyde şekerin normalse ben ilaç vermekten yana değilim dedi.Bu konuda farklı görüşler var ama ben kullanılmaması taraftarıyım dedi..Bende şaşırdım ne yapacağımı..Ama tv dede geçen sene izlemiştim.Ünlü bir dr var.Hatırlayamadım adını..Şeker hapğı içmenin hiç bir zararı yok,hatta kilo vermek isteyenler içebilir demişti.Ayrıca kanserdende koruyormuş..
bade mrb ben tüm özelliklerini taşımıyorum kilolu değilim 53 kg hamile kaldım şimdi 51 kg oldum doğumdan sonra kıllanmam çok aşırı değil yüzümde falan yok sadece üst bacak kısmımda var dediğin gibi lh ve fsh arasında orantısızlık var ultrasonda pko görüntüsü onun dışında bütün değerlerim normal ona bende baktım bizm topıc dışında internette konuyla ilgili hiçbir bilgi yok bahsedende yok yumurtlatma tedavisi ben yeni doğum yaptım doğumdan sonra pko liler 3 4 ay düzenli adet oluyolarmış tedavisi yok biliyorum ama mutlaka sende duymuş okumuşsundur aşılama tüp yaptırdık tutmadı sonra kendiliğinden hamile kaldık diyenleri o olay aslında alınan ilaçların etkisiyle 3 4 ay düzenli olmasından kaynaklı diye düşünüyorum
Hastane konusu da ayrı bı stres konusu, suan itibariyle %90 Amerikan olucak gibi, şirket tarafi sigorta belli bir limite kadar kabul etsin, limit dısında kalan kısmı biz öderiz demiş, o taraf tamam yani. simdi sadece Sigorta'nın bizi kapsam dahilinde kabul etmesine kaldi ısımız, şirkette bastırmaya başlamış sigortaya kabul etmeleri yönünde, bundan sonrası şirket devreye girdiği icin cok hızlı çözülür diyor esim. Dr'uma da sordum acil bisey olurda köprü trafiğine falan yakalanırsak napicaz peki dedim, ambulansla gecersiniz karşıya, ikinci bı alternatifi su saatten sonra düşünmüyorum artık dedi.
kullan ki kan depoların gitmesin...Kızlar bu arada biliyorsunuz ismail beye gittiğimi..Doğumdan beri kesilmeyen kanama için.Cmt ona gittiğimde rengi kahveye dönmüştü..Baktı bitmek üzere dedi..parça falan yok rahim temiz dedi..İstersen 1 ay doğum kont.hapı kullan aklına takılmasın dedi.Bende 2 gün bekliym dedim biter diye..ama gene kırmızıya döndü.Çıldırıcam.Bu nasıl şey anlamadım..az geliyor ama huzursuz ediyor..2 doktora gittim bişey yok diyorlar..Allah korusun başıma bir iş gelmesinden korkuyorum.Yarın hapı alıym başlıym diyorum ama sorun çözülecekmiki bilmiyorum
bade mrb ben tüm özelliklerini taşımıyorum kilolu değilim 53 kg hamile kaldım şimdi 51 kg oldum doğumdan sonra kıllanmam çok aşırı değil yüzümde falan yok sadece üst bacak kısmımda var dediğin gibi lh ve fsh arasında orantısızlık var ultrasonda pko görüntüsü onun dışında bütün değerlerim normal ona bende baktım bizm topıc dışında internette konuyla ilgili hiçbir bilgi yok bahsedende yok yumurtlatma tedavisi ben yeni doğum yaptım doğumdan sonra pko liler 3 4 ay düzenli adet oluyolarmış tedavisi yok biliyorum ama mutlaka sende duymuş okumuşsundur aşılama tüp yaptırdık tutmadı sonra kendiliğinden hamile kaldık diyenleri o olay aslında alınan ilaçların etkisiyle 3 4 ay düzenli olmasından kaynaklı diye düşünüyorum
Anladım arkadaşım.Aslına bakarsan bende adet düzensizliğide yok..Yani öyle bir şikayetim olmadı şimdiye kadar..30 yada 32 günde bir hep olurdum..Buyüzden anlayamıyorum ya bende nasıl pko oluyor..Ultrasonda 4-5 küçük yumurta var okadar.Gerçi son doktorum ben sana pkosun diyemem dedi..Bebek olayıda 5-6 ay kendimiz denedik olmayınca doktorum vakit kaybetmek istemezsen klomen tedavisi yapalım dedi de denedik.oda 2.ayda kaldım..Bu durumdada zaten ilerlemiş bir pko değil dediler..Ne bileyim hakkımızda hayırlısı...sen ne düşünüyorsun?sezeryan yapılmıştı sanırım sana?en az 6 ay bekle arkadaşım bence..rahim bir toparlansın.aşılamamıydı senin?
kızlar ben de idrar tahlili ve kan tahlili yaptırdm bazı değerleri sorayım bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim...
nitrit : pozitif(negatif olmalıymış)
eritrosit : 5 (2 den küçük olmalıymış)
lokosit: 17 (5 ten küçük olmalıymış)
şimdi enfeksiyon var mı?
glukoz : eser yazıyor ne demek bu?
kan:
RBC : 3.69 (4-6.2 )
HGB: 10.90(11-18)
HCT: 33.30 (35.55)
PCT: O.15 (0.200-O.5O0)
FT4 : 0.81 (0.88-1.72)
KIZLAR SORUNLULARI YAZDIM... NE OLDUKLARINI BİLMİYORUM BİR KISMININ...
kullanıcam canım hapı..başka türlü olmayacak..ama bu durum ne kadar normal..sonra başıma bir iş açılmasından korkuyorum..allah korusun başka bişey olmasın..
Bu arada değerleri bilmiyorum canım.bilen arkadaşlar yazarlar herhalde.bird tek hgb kan(kansızlık) değeri diye biliyorum..yanlış hatırlamıyorsam.
evet bade benım aşılamaydı ilk aşılamamdı 7 tane tutmuştu sonra beklenmedik olaylar üst üste geldi doktorumada çok güveniyorum ve çok seviyorum açıkcası o korunma dedi benım eşimdede hareket problemi var ama ben bi dahakine kesinlikle aşılama istemiyorum eğer kendiliğinden olmazsa 1 yıl içinde tüp denemek istiyorum sen ne yapacaksın benım ztn eşimdede prob. olduğu için cart diye hamile kalamayacağımı düşünüyo sanırım :)
kızlar ben de idrar tahlili ve kan tahlili yaptırdm bazı değerleri sorayım bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim...
nitrit : pozitif(negatif olmalıymış)
eritrosit : 5 (2 den küçük olmalıymış)
lokosit: 17 (5 ten küçük olmalıymış)
şimdi enfeksiyon var mı?
glukoz : eser yazıyor ne demek bu?
kan:
RBC : 3.69 (4-6.2 )
HGB: 10.90(11-18)
HCT: 33.30 (35.55)
PCT: O.15 (0.200-O.5O0)
FT4 : 0.81 (0.88-1.72)
KIZLAR SORUNLULARI YAZDIM... NE OLDUKLARINI BİLMİYORUM BİR KISMININ...
canım sanırım idrarda enfeksiyon var ama daha çok bakteri çıkıp çıkmamasını dikkate alıyorlar,bu değerler sorun teşkil eder mi bilemedim,bir de glikoz eser miktarda demiş,ben şeker hastasıyım ama benişm idrarımda glikoz çıkmıyor,ancak eser miktar demiş belki önemsenecek bşrşey değildir
ft4 serbest t4 hormonu,tiroit yani,tsh ve ft3 normalse bunu önemsemeyebiklirler,çok az düşük
tabi dr değiliz bende haşimato var ordan tiroiti az çok diyebiklirim ama daha çok tsh ı önemsiyorlar
geldim canım ne yazacaktım ki ben unuttumchnb inşallah doktorum doğal yolla hamile kalabilirsen hiç bu sıkıntıları çekmeyeceksin dedi yaren pek sık girmiyo sanırım onunla bi konuşsam iyi olacak sanırım tedaviden sonra 4 5 ay düzeliyormuş sonra tekrar bozulanlar var ama o arayı yakalasam çok iyi olacak
mmeryyyyy merak ettim gel artık yaz bizeeeeee
paşam iyiyim ben sağol tel numaranı yazzz arayım bi pko hangi topic olduğunu da yaz yalnız bırakma benıben daha bi yere yazmadım sen varsan oraya yazayım
canım arıcem seni eşim gelsintakıldıgım yer daha yeni yazıyorm ama arkadaşım var orda
http://www.kadinlarkulubu.com/jinek...nimlarin-paylasim-alani-4161.html:40::40::40:
geldim canım ne yazacaktım ki ben unuttum
kızlar bende pkoyum..hem de en agırından..
tüylenme,adet düzensizliği,kilo artısı troid hepsi bende var..
ögrendiklerinizi duyduklarınızı benle de paylaşırsanız sevinirim..
mmeryyyy sen bugun doktora gideceksin diye hatırlıyorum onun için yazmıştım :) valla soğan kürü işe yarıyoda diyen var yaramıyoda diyen var denesek mi bilemedim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?