Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
chnb sanada minik oğluşumuzada maşallah artık kocaman oldunuz çok şükür riskli dönemleri atlattınız rabbim bekleyen arkadaşlarımızada nasip etsin benim oğlum abi oluyor yani topikten kardeşleri geliyor sırayla...bugün onlarlaydım yine çok güzel yaaa kızımda emdi biraz bugün çok şükür yavaş yavaş öğrencek herhalde birde aşılarımızıda vurulduk bugün artık çıkmaya hazırız birtek göz muaynemiz var onuda atlattıkmı perşembe akşamı kuzumla birlikte uyucam rüya gibi yaa ben 8yıl savştım tam kuzularım için hala inanamıyorum rabbimin mucizesi onlar bize okadar zorlu günler atlattıkki ama benim kuzularım hep inat ettiler çok şükür bu günleri görüdk ilk günlerde size yazıyordum hatırlarsınız kötüler iyi olmucaklar şu olcak bu olcak derken sizde bana eve götürceğin günleri yazıcaksın bize dediniz hep hayaldi benim için o ama artık sayılı günler belki sayılı saatler kaldı 8yıl hassrtelik nedemek yaaa kelimeler yetmez anlatmaya o zorlu günleri hep olumsuzluklar ama artık onları unutucam artık benim iki tane inatcı minik kuzum var resimlerini yüklücem ama usb kablosunu bulamıyorum bulunca hemen yüklücem görün teyzeleri benim kuzularım nerdeyse yarım kilodan adam oldular çok şükür allahıma rabbim herkese yaşatsın bu duyguyu bütüm kalbimle diliyorum kimseyi evletsız bırakmasın

canım amerikanda bence yapmaz Arda bey nihayetinde memorial görev yeri. canım ben yapsaydı sgk geçen medipolde filan isterdim...
sigorta karşılamayacak şimdi...

evet benim geç belirginleşti şimdi de fazla oldu. sağlıklı olsun da...

pek güzel çıkmıyorlar malesef. şimdi de yüzünü göstermiyor... duyaydının dediği gibi durun çekmeyin pozisyonu... sanki sanatçı kaprisi yapıyorlar...

sevindm canım ara bence de... canım buralara yolun düşerse beklerim. vını eşim halletsin artık...

canımmmmm onlar bizim kahramanlarımız bu topiğe adlarını yazdırdılar 28 den önce de yaşanırmış bunu gösterdiler bize. zaman zaman hayıflandık bize de iyi bir hastane olsaydı belki de bizimkiler de yaşardı dedirttiler... binlerce kez maşallah onlara... oğlumun adaş abisi olacak Ardamız. bENİM Ahmet Ardam da burada umut olacak inşallah. mucize Ardalar onlar...

canım ne cok sevindim senin adına bir bilsen...
kötü seler yasamassın ama basarmıssınız maaşallah..

8 yıl savaştın demek..haketmişsin bu mutlulugu..

Allah ım bize de yaşatsın bu mutluluğu inşallah..

Son düzenleme:

kaç haftalık doğdular ki bu minik kahramanlar?

chnb cım işte bazen çok güvendiğimiz o drlar hayatımızı karartabiliyor bende hiç ummamıştım hiç kimse ummamıştı yaşıcaklarına ama dr ve çalışanlardan allah bin kere razı olsun bazen sıkıntılarımız oldu ama gerçekten yürekten bakıyorlar yine gecen 26+3 günlük doğan bi bebek geldi maşallah oda direniyor hayata inş. oda üzmicek anneciğini şu göz sıkıntımızda bi bitse

nigar50 cnm altta ismini görüyorum senin yavrunda lazer oldumu veya bu aşama nasıl geçti şuan biz 2. evredeyiz hala lazer olma ihtimalimiz var çok korkuyorum perşembe kontrolümüz var biyandan da yoğun bakıma gelen dr 36 haftaya kadar herşey netleşir demişti 38 haftadan sonra değişirmi bu durum acaba

:))
Face de ilk hamileliğinden cok resmim var ama hamile oldugum belli değil ,bu hamileliğimde hiç resmim yok malesef evde sürekli yatıyorum fırsat olmuyor

:))
Face de ilk hamileliğinden cok resmim var ama hamile oldugum belli değil ,bu hamileliğimde hiç resmim yok malesef evde sürekli yatıyorum fırsat olmuyor

canım dr ye giderken çektim ben de... sen de öyle yap...

mmery canım benım ailem gebze de kalıcı değilim ama 2 yıldır ayrıyım gebzeden :) sende kocaeli desin dimi

chnb arda beyi arayacam yarın zaten soruyolar hemen kim yönlendirdi diye chnb cim derim

sinem çok sevindim herşey dahada iyi olacak inşallah bekleyen arkadaşlarla bizde görürüz

amın cnm benım ılk beebgın sağlıklı dımı cnm yanı alıntıda öle gözukuyo
sımdı kaç haftalık serkaj durumumu var su anda

oglum saglıklı cok sukur Subat 2009 da dogdu.. su an yok 9 haftalıgım gerekırse kasım ayı basında yapılacak

cok tesekkur ederım.. ılkınd24-25 haftalıkken cok kasılmam oldu..doktor bu bebek gelecek sanırım dedı rahım agzı boyuna baktı.. o zamana kadar hıc duymadıgım bırseydı..2 cm olan rahım agzı boyunu 1 hafta sonra hıc olcemedı.0 dedi bebek rahım agzında dedı kafası kanadaydı...26.haftadan 35.haftanın sonuna kadar kavun karpuz gıbı yattım..serklaj ıcın cok gectı artık bu nedenle yatmam gerekıyordu sadece...nıdılat kullandım proluton ve celestone ıgne vuruldum..cok sukur oglum ıyı.

ameliyata gerek kalmamıs cok sevındım..umarım saglıcakla cıkacaklar.. bu kadar dayanmıssın bır sure daha kalmaları daha ıyı tabııkı..gozetım altında rısk tam olarak atlatılıncaya kadar..kac haftalık geldı ıkızlerın?

gecmıs olsun umarım ıyıdır sımdı.. benımde oglum dun gece ateslendı burnu tıkalı oksuruk de basladı bugun.. uykusuz bır geceydı yanı.. hem yatıyorsun hem cocuk cok zor olmalı...bende bu durumdan cok korkuyorum..kac yasında oglun?

gecmısı bugune kadar okuyabıldım..oglan durmuyor burdan sonrasını da yarın okurum..

arkadaslar şu serklajlı lıstesını 3 degıl 5 sayfa oncesıne kadar okudum bulamadım.. hızlıca okudugumdan olsa gerek.. bırı bır kopyalasa suraya keske :))

evet canım kocaelindeyim ben..buraya gelin geldim

ben kopyalayayım canım..sık kullanılanlarımda vardı...

http://www.kadinlarkulubu.com/prema...ligi-yuzunden-erken-dogum-yapan-var-1555.html

bu arada ii bir doktorun varmış..durumunu anlamıs ve melegini kurtarmıs

melek senin için canım...

canım yarın ataşehirde yalnız...

Benimki belirgin de belirgin olan bebek değil gaz ve yağ
Melek81 listeye eklenmek istersen bana özelden mesaj atıver bilgilerini,gurbetyçiyi bekliyordum bi gün sonra belli olacak diyordu gebelik işi için ses seda çıkmadı:26:

Ben geçen sene gebeliğimde foto çok çekilmiştim karnım da belliydi az çok,çok ağlıyorum diye eşim hepsini yok etmiş

Arkadaşım ayrıntılı usg benim bahsettiğim şey sanırım.bende 23 haftalık kaybettim..Gittiğim doktor 3 boyutlu ultrasonda rahim şekline bakalım dedi.Rahim ağzı yetmezliği olanlarda rahim anomalisi(çift rahim,kalp şeklinde,perde vs.) olabiliyormuş.Sana ne için yapalım dediler ayrıntılıyı?Birde üzülmezsen hikayeni yazarmısın?

aaaaaa ben c.tesi akşam geri gideceğim ataşehirde de olsa gel derse babam götürecek c.tesi ye kadar hiç gelmiyo mu kafam karıştı yine günlerini :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…