Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Arkadaşım bende haziran sonunda doğum yaptım..Temmuz sonunda da sigorta yaptırdık.Dediğin gibi diğer sigortalarda 1 yıl beklemek gerekiyor.Allıanz da 5 ay doldumu tamammış..Benim sigortam hem yatarak hemde ayakta tedaviyi karşılıyor..Ama buna rağmen küvez olayını karşılamıyor..Bence yanlış anlamışsınzı canım.Poliçede yazıyor zaten.doğduktan sonra sadece bebeğe yapılan ilk işlemleri karşılıyor.. küvezi karşılayan çok az sigorta varmış..

canım bende 23 haftalıkken kaybettim..
ilk hamileligimdi..

hiçbirseyim yoktu cok sorunsuz bir sekilde gecıordu 1 gece 1 saat sancım oldu..gece 12di.
yatalım sabah dr.a gideris dedik..

ama adet sancısı gibi kıvırıodu..lavaboya gdeyim die kalkınca kanamam geldi..
hemen hastaneye gittik..
usg de baktılar bebek asagı düşmüş kesesi yırtılmıs..
neredeys alttan elini uzatsan degersin dedi doktor(

gece 3 ten diger gün 5 e kadar bekledi.suni sancıyla normal dogum yaptım işte

böle hikayemi anlatınca usg den gün verildi..genetik test falan istendi..
sanırım tanı koymaya yardımcı olmak için istedi dr. canım.

doğum yapalı 25 gün oldu ben ünv hastanesine gittim hersseyime bakılsın diye

Son düzenleme:
gecmıs olsun umarım ıyıdır sımdı.. benımde oglum dun gece ateslendı burnu tıkalı oksuruk de basladı bugun.. uykusuz bır geceydı yanı.. hem yatıyorsun hem cocuk cok zor olmalı...bende bu durumdan cok korkuyorum..kac yasında oglun?

Sagol canım
Oğluna da geçmiş olsun canım. Allah acil şifalar versin. Cok zor ya onlar hasta olmasın...
oğlum 6 yasında fakat oda 32.haftalık doğdu. Ateş konusunda hassazız. 2 ateşli 1ateşsiz havale geçirdi.
Birçok ilaç kullanması yasak. Sadece ateş düşürücü ve antibiyotik kullanabiliyor. Yani iyice hasta olmadan önlem alamıyoruz

Son düzenleme:

dogrudur canım..demekki bir yerde yalnıslık var..

1 yıl hiçbirsey yapmadan beklemek zor geldi bana

artık belli olur annesi... gurbetçi altta bir ara göründü yazmadı...

aaaaaa ben c.tesi akşam geri gideceğim ataşehirde de olsa gel derse babam götürecek c.tesi ye kadar hiç gelmiyo mu kafam karıştı yine günlerini :18:

canım pazartesi sabah klinik öğleden sonra hastane, salı klinik, çarşamba hastane, perşembe klinik, cuma hastane, cumartesi klinik...

canım suni sancı niye verdiler? genelde yetmezlik olanlar hemen doğurabiliyor...

bade canım sağ ol. bitti mi kanaman? başladın mı ilaca?

sinemcim maşallah kuzucukların minik kahramanlarımız nasılda hayata sıkı sıkıya tutundular rabbim çok büyük sabrının karşılığını aldın canım
benim kızım lazer olmadı inşallah seninkilerede gerek kalmaz hep dua ediyorum ve gelişmelerinizi sürekli takip ediyorum kalbini farah tut sağ salim evinize geleceksiniz inşallah

canım kliniginde Allianz gecmedigi için oraya gitmiyorsun sen degilmi?

ben gece 2 den sabaha kadar ara ara sancım oldu hastaneye yatınca ama gündüz hiç sancım gelmedi..
doktor yapacak birsey olmadıgını suni sancı verip dogumu beklıcegini söledi..

ama ilacı aldıktan sonra 1 saatte dogum oldu.

Son düzenleme:
kızlar benim kanamam ilk 10günde bitti...

zaten dogumu beklerken hasta bezleriyle aktı..el kadar parçalarla..

bezleri doldurdum hep..sanırım doğumdan önce içimi boşaltmıstım ben

çok geçmiş olsun,başınız sağolsun..Benimde 3 ay oldu canım..Hamileliğim süper geçiyordu..18.haftada kahverengi lekem oldu diye gittim..Ağrım sızım hiç bir şeyim yoktu.Kesem dışardaymış.Acil serklaja aldılar..Ama malesef 5 hafta dayandı..Çünkü geç kalınmıştı serklaj için.İnşallah hakkımızda hayırlısı olur..Ama son gittiğim doktor 2.hamileliğinde çok büyük ihtimal serklaj olacaksın dedi...Kayıp yaşayanlarda direk dikiş atıyoruz dedi Hayırlısı Allahtan..

Bitmedi canım..Hatta rengi gene kırmızıya döndü...Günlük pedlerden koyuyorum..bu akşam içmeye başladım artık.baktım azalacağına artıyor..yapacak başka birşey kalmadı..

geçer inşallah canım...

evet canım geçmiyor diye gitmiyorum. ama bir şey soracağımda femicali arıyorum ya da arda beye mesaj yazıyorum uzun bir mevzuysa arıyor değilse o da yazıyor. mesela kan ilacını sordum ferplex fol yazmış mesaja...

evet bana da dediler birdahakinde dikiş olacak diye...

dikiş olsun neyse de bir de dikiş tutmayınca,dayanmayınca bunları duyunca korkum cogalıor
hiçbirseyin garantisi yok sanırım..
Yine acilmıyor cevap sinir oldum yine
Cevap göyünüyor içeriği açmıyor.

evet canım ugrastırıor acılırken.bende de oluyor

arkadaşlar bendenim vücudumda kaşıntı var özelliklede karnımda acaba bunun hamilelikle bi ilgisi varmı hep geçer geçer dedim ama bayadır böyleyim sizdede oluyormu kollarımda küçük küçük sivilceye benzer şeyler çıkıyor sizdede varmı böle şeyler ???????

arkadaşlar bennim vücudumda kaşıntı var özelliklede karnımda acaba bunun hamilelikle bi ilgisi varmı hep geçer geçer dedim ama bayadır böyleyim sizdede oluyormu kollarımda küçük küçük sivilceye benzer şeyler çıkıyor sizdede varmı böle şeyler ???????

Öncelikle geçmiş olsun canım
Bu haftslsrdaki kaşıntılar beni hep tedirgin etmiştir
Gebelik zehirlenmedi yani tansiyon yükselmesi vücutta ödem bu haftalarda çıkıyormuş
Allah'ın izniyle sadece büyüyen karnının gerilmesinden kaynaklanan kaşıntıdır belki.
Sen Yinede Dr na Danış canım.

Benim 24 saat idrar tahlilimde protein fazlam çıktı Dr um 26 haftada sonra dikkat et dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…