Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Arkadasim beimde ikiz erken dogumum oldugu icin 24.haftamfa tek gebelik olmasi gerekiyor.sirf bu yuzden ocak ayinda tek nakil yaptirdim sonuc negatif.
dr bu kez iki nakil basari sansimiz daha yuksek diyor.amma aylardir ya ikiside tutarsa korkusu icimi yiyip bitiriyor.cunku 7.haftada reduksiyon diyor buda benim icime sinmiyor.
Ama ikizde ayni sonu yasariz diyor boyle zor bir durumdayim.
Evet rahatliklari inanilmaz ve maddi gider ise epeyce agir.
Insallah bir mucize olurda tek tutar diyorum tek tesellim bu.

Kızlar benim idrar kültürü sonucum çıkmış,bakteri üremesi yok diyor,ablamın doktorunu aradım purinole devam üç gğn içip bırakın dediydi,sonra profun hemşiresi aradı,hocayla konuşmuş o da önlem amaçlı alfasilin 1g kullansın günde üç kere demiş,sonra diğer dr yi bi daha aradfım hoca böyle böyle demiş diye,hoca dediyse için dedi,yalnız kötü bi durum var antibiyotik geniş spektrumlu ve ben bu tür antibiiyotik sonrası mantar oluyorum ((( dr ye söyledim ama kullanmanız lazım başka birşey vertilmez dedi ((((

feryalciğim canım bir iki aklıma gelen şeyleri paylaşmak istedim.:

1. redüksiyon demişsin. redüksiyonu neden 7. haftada dedi ki dr. 12. haftada yapılıyor çünkü bazen 12. haftaya kadar sağlıksız olan zaten düşüyor bu yüzden o haftaya kadar genelde yapılmıyor. ki hatırlarsan minitonun yedizlerinde kendiliğinden durmuştu. farzedelim ikiz tuttu ve 7. haftada redüksiyon oldu. ya diğeri sağlıksızsa ve düşerse sonradan...

2. Arda beyin kitabında redüksiyonun rahimağı yetmezliğine yol açtığı yazıyordu. burada yaptırıp da bebeğini ilerde kaybeden epey arkadaş vardı...

3. ikiz olup da bebeğini kaybedip sonradan iyi bir serklajla yavrusuna kavuşanlar var ilk aklıma gelen narmik...

4. ikiz olacaksa da sıkı tedbirlerle bence olabilir. bir ara liste yazmıştım başaranlar listesi...

5. redüksiyona sıcak bakma bence ve bunu dr ne hissettir derim. şahsi fikrim...

Canim simdiue kadar hep dr fikirlerini anlatti benim bilgim olmadigi icin dinledim ve islem olarak icime sinmeyenlere itiraz ettim.en son nakilde tek olsun diye

Reduksiyon isleminin kayiplarla olan baglantisini sorucam
daha onceleri reduksiyon islemini 12.haftada uyguladiklarini ancak gebelik devaminda kayiplara ve sorunlara sebep oldugu icin artik 7.haftada yaptiklarini ve gebelik devami icin riskin ancak %1-2 oldugunu bununda onemli olmadigini soyledi.

Ikiz gebelik icin zaten konusucam.neyi atladik tekrar tekrar sorucam.iyi bir takiple en azindan 28 haftaya gelme sansimizi konusucam.
Birde burda bircok kez konusu gecen ikizler icin serklaj yatak tedavii ve progestan tedavisinin belirsiz durumunu kendisinin neye dayanarak bu sekilde bir tedavi uyguladiginida

Benim gonlum reduksiyona hic elvermedi.sirf bu yuzden tek nakil yaptirdim.giden para olsun diye ve negatif sonuc alinca uzulmedim desem yeridir.vicdanim cok rahatti cunku kendime hesap vermek zorunda kalmadim.
Gecen ay ayin 24. De adet olmustum genelde adetperim 28-30 gun arasi.yani cok kalmadi gitmeme
Neolur akliniza gelen baska sorular varsa yazin gidince detayli sorayim.
Zaten 10 gun sonrasi kontrolumde doruktaki dr da sorucam belki birkac birsey soyler.

canım ben ikiz bebeklerimden sonra klomen yani hap tedavisiyle normal yoldan hamile kaldım, şimdiki gebeliğim de kendiliğinden oldu doğumdan 15 ay sonra özel birşey yapmadım canım, ama ben pco yüzünden çok üzün süre tedavim sırasında glucuphace diye şeker hapı kullanmıştım bu pco ya çok iyi geldiği söyleniyor, ayrıca kilo vermeye pcolu hastalarda hem insülini dengeliyor hem kilo vermeye yardımcı oluyor, hem yumurtlama üzerinde önemli etki yapıyor hemde gebelikte özellikle ilk üç ay kullanımı pcoya bağlı düşükleri engelliyormuş, ben önceki tedavilerimde yaklaşık üç yıl hep glucophace kullandım doktorum tedavi aralarında bile bıraktırmıyordu, kilo almayayım diye özelliklede, ben hatta bu sene mart ayında kilo aldım iştahım çok açıldı yaz geliyor diye evde olan glucophace larımdan kullandım iki üç hafta kadar ve sonra mayıs ayında hamile kaldığımı öğrendim adetlerim çok düzensizdi iki ayda bir oluyordum ama bu gebeliğimde de bu ilacın etkisi olduğunu düşünüyorum bu ilacı kullandığım ay ve en son mart ayında adet olduktan sonra hamile kaldığımı öğrendim bu bir tesadüf olamaz ben sana şunu tavsiye ederin eğer pco var sendi diyorsa doktorun bu ilacı sana kullandırmasını söyle ve çok düzenli kullan tedavi gör görme en az altı ay hatta bu doğumdan sonraki dinlenme döneminde en uygun zaman bence ve sakın kilo alma şeker yağ ve hamur işlerinden uzak dur bir süre hamile kalmayı çok etkiliyor ben bunu kendimde yaşayarak farkettim çok kilolu değildim ama hep birkaç kilo alınca bile hemen verirdim pco da yumurtlamayı çok etkiloyor kilo çünkü, ben tedavi olunca spora bile gittim metabolizmamı hızlı tutmak için ve kilo vermek için, çünkü pco metabolizmayı yavaşlatıp, kilo yapıp kadınların yumurtlamasını durduruyor, biraz karışık yazdım kusura bakma ama yazdıklarımdan işin özünü anlamışsınsıdır zaten canım..

chnbcım

test sonuçlarım çıktı gittiğim hastaneden sinirle çıktığım için sormadım sonuç nedir diye yapılan testleri ezberledik artık diyorum başka sonuçlarımda var bulamıyorlar bir dakikada yapacakları iş oldu on dakika
yalçın beylede kısmet olursa gidersek o zaman yarumlarını dinleyeceğim bakalım neyim varmış

feryalcım

kusura bakma okulda duymamışım akşamada misafir yemekkti inan vaktim olmadı bugünde ha arayayım derken baktım burdan yazmışsın cevap yazayım dedim
seninle aynı çıkmış sonuçlarımız rubella bende de pozitif

ayyy paşam

yazdıklarını okuyunca çok üzülmüşüm bi ara baktım çok üzgünüm eşim izin verse alıp bakmayı çok istedim ama annesi geri gelip alır hemde tehlikeli bir iş

yavrucağa RABBİM yardım etsin annesinde ayrılmadan bir cözüm bulunur inş

birden şevkim kırıldı ne bileyim tedaviydi gittisi geldisi offfffffffffffffff çokkkkkk zoruma gidiyor artık

sanki gücüm yok

RABBİM güzel bir anne olurum evladımı sana layık olacağım şekilde yetiştirmek için çok uğraşırım cihat yapacak evladım olması için sana yalvarıyorum sana zorr çok zorrrr bu yolda zaman su gibi çabuk geçsin ve evladımı kavuşup uzun ömürler yaşayacağı güzel günler nasip et AMİNNNNNNNNNNNN

KUSURA BAKAMAYIN ARKADAŞLAR duygusallaştım

gurbetciiii arkadaşım hamileliğin hayırlı olsun. Allah tamamına ersirsin. ben sana bişi sormak istiyorum .Özgür derene daha önce gittin mi? Nasıl biri.? benim yarın randevum varda ilk defa gidicem merak ediyorum.Umarım işinin iyisidir.

ben de iki sefer erken doğum yaptım canım anlıyorum...sana tavsiyem kesilikle hastane bağlantılı bir dr bul...ben 25 haftalıkken hastanede yatmak istedim özel odada bi tanıdık yardımıyla yatırıldım sonra hastane yönetimi ayağa kakltı neymiş beni takip eden dra neden gitmemişim...o da özel hastanedeydi ve 1 gün yatıp 500 tl ödemiştik kalamazdım özelde ve ben 28 bitene kadar yatmak istedim nihayetinde 2 günde geri taburcu etti beni pislikler evimde yattım bakıcı tuttum hiç kalkmadım 35+4 te doğurdum şükür bişey olmadı rabim yardım etti üçüncüde aldım kucağıma dünyalar tatlısı kuzumu..

ayrıca ben diğer ikisinde de redüksiyon yaptırdım biri üçüz biri beşiz gebelikti ve sonu hüsran ben de hep dua ettim tek tutsun diye masaya yatana kadar tek transfer diye konuşmuştuk ama masada dr tek mi koyalım iki mi dedi...hayatımın en zor kararıydı sonuçta iki kondu ama keseyi görene kadar akla karayı seçtim...

Maşallah BarekAllah
Yüce mevlam zamanı dolduğunda sağlıklı bir şekilde doğmasını ve en iyi şekilde yetiştirmeyi nasip eyledin.

benim ilk gebeliğimde redüksiyoum 12 haftalıkken yapılmıştı ve iki hafta sonra bebeklerimden birini düşürdüm...
ikinci gebeliğimde 6 haftalıkke yapıldı onda düşük olmadı erken dönem ama sonuçta ikisinde de erken doğum oldu...bir de 12 haftalıkken yapılan azaltma evet daha riskli ama ense kalınlığına bakılıp seçim yapılabiliyo diğerinde de o risk var sadece en aşağıdakini seçiyolar sağlıklı mı bakamıyolar yani sonuç olarak en güzeli tek gebelik drum demişti kadın rahmi tek bebeğe göre planlanıp yaratılmıştır diye ...

canım allah annesinden ayırmasın kadın yoksa esirgeme krmna vericekmişev istiyor iyi bakım istemiyor bebegi zaten bebegi verince görmücekmiş kim oldgnu bilmicek vs eşime dedim dün oralı olmadı hemen aklıma bebek odası geldi hayaller öyle işte rabbim bir daha evlatlarımızla imtaan etmesin işşallah kardeşim ne diyeyim

arkadaşlar merhaba sizlere bir sorum olacak. benim rahim anomalim var unicorn uterus yani yarım rahimliyim rahmim tek taraflı geliştiği için normal bir kadının rahminin yarısı kadar. doktorum gebeliğin 12. haftasında dikiş uygulanacak dedi önlem amaçlı. ilk bebeğim 8 haftalık düşük oldu. bu ay tüp bebeğe başlıyoruz herşey hazır adetimi bekliyorum. eğer gebe kalırsam 3. ayımda başıma geleceği için nerde yaptırmalıyım nasıl bir riskli gebelik uzmanına gitmeliyim kolay bir işlem mi her jinekolog yapabilir mi merak duyuyorum. ayrıca aranızda rahim anomalisi yüzünden dikiş uygulanan var mı?

saol canim ya metal 41 dualarin icin tesekkurler sukurler olsun
rabbime
ogretmenim canim daha once gittim tabi hamile kalmadan iki ay
once ben zaten butun testlerimi yapmistim oda bakti ben servikal yetmezlik
olarak yanliz degerlendirmeyecem dedi sende erken dogum tetikleyen baska seyler de var
yada yok ama ben varmis gibi davrnacam dedi cok iyi bi hoca ucreti
biraz tuxlu ve randevulu olmasina ramen orada 1 saat bekledik hafta sonu
gitmistik ondanda olabilir kendisi zaten perinatolog 3 tane ozelle calisiyo biri bayindir
biri guven biride hsr mine oyle bisey cok iyi kendisi sendedemi servikal yetmezlik var

canım benda rahimde perde ve miyom vardı. ameliyat oldum. daha öncede 14+3 te bir düşüggüm var maalesef Ameliyat olduğum doktorum gebe kalırsaam dikiş atılabileceğini söyledi. rahim operasyonları geçerenlerde servikal yetmezlik oluşabiliyomuş. Özgür dereni de netten buldum. henüz hamile değilim kalmaya çalışıyorum. Ancak farkl bazı sorunlar çıktı. onlar için gidicem yarın. İnan cnm fiyat falan pek umursamıyom yeterki derdime derman olsun. bu arada ben hrs de ameliyat oldum. güzel bir hastane. tekrar hamileliğin hayırlı olsun. darısı tüm isteyenlerin başına İnşallah ....

bitmeyen bekleyiş...
İstediğin oldu bakhasretim Sen başka tenlerin sıcağındasın bense bıraktığın ayazlardayım. YORGUNUM ! Şimdi dönmeye kalksan bile ne senin sıcağın ayazımı bitirir nede yorgun yüreğim tekrar seninle can bulmaya tenezzül eder. Yeniden beraber yanalım desen hasretim ben ayazda kurumaya and içerim. Kelimelerin anlatamayaca
ğı kadar HASRETİM SANA. Kurşunların vuramayacağı kadar vurgunum sana. Ne aşkımı anlatacak bir kelime, Ne de aşkımı vuracak bir silah buldum. Sadece yüreğimde zindana atılmış bir HASRET.! Ve de senin aşkınla yanan bi kıvılcım buldum. Ya bu HASRET FİRAR eder.Ya da bu kıvılcım YÜREĞİMİ YAKAR KÜL eder.

canım dr n kullan dediyse bence de kullan. mantar için de belki merhem jel filan verir canım...

canım ikiz konsa ikiz tutsa taşıma şansın hiç yok mu? rahimin küçük filan değil di mi? belki bir kez böyle bir şey yaşadın. bence ikiz de olsa taşıyabileceğin şekilde tedavi planla. burada el muallim vardı. üçüz biri redüksiyon olmuş. sonradan erken doğum oldu. Ardından üçüz redüksiyon yok. ve fena da bir hafta değildi üç kızı oldu serklajla...

unutmazsam ikiz, serklaj, progestan mevzusunu arda beye sorayım ben de çok merak ediyorum...

ikiz konulabilir inşallah tek tutar. gönlümden geçen bu senin için...

canım sanırım sen de öğretmensin:))

şimdi bazı testlerini alamadın mı? bakalım yalçın bey ne diyecek?

canım çok zor şeyler bunlar. şükür yavruna kavuştun. 3. doğaldı di mi?

inşallah yavrucak iyi bir aile bulur. sen de inşallah kavuşacaksın yavruna...canım nereden duydunuz bu haberi?

öncelikle canım geçmiş olsun...8 haftalık kaybının nedeni bence rahim anomalin değil. bunun nedeni pıhtılaşma, bağışıklık, genetik olabilir mi?

inşallah hamile kalırsın. bir iki sayfa önce serklaj öneri listemiz var. oradan fikir edinebilirsin...

her jinekolog yapar mı bilmiyorum ama deneyim özellikle senin durumunda önemli bence...

gurbetçi çok sevindim canım dr nin de işi sağlam tutacak olması çok güzel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…