Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
gurbetçi cnm

hamileliğin hayırlı olsun

cbnb cım

hepsini aldım ama pc den bulmaları zor oldu nerdedir diye aradılar ısrarım sayesinde bulundu şu testimde vardı şuda vardı diye yönlendirerek ulaştık sonuçlara

smer --hormon--ssk nın karrşıladğı testler diye üçe ayrılmış trajı komik

feryalcım

san senin ban söylediğin cevapla yanıt vermek istiyorum hiçbir dr da sihirli değnek yok RABBİM ol diyecek ve inşALLAH olacak

ne redüksiyon ne serklaj nede yatmak özgürce veeee relax olarak geçecek güzel bir hamilelik inş hepimize

Son düzenleme:

iyi almışsın canım sevindim. inşallah güzel olsun her şey...

gecmis olsun canm rabbim tez zamsn da kucagini mis kokulu bi bebesle doldursun bende haftaya cumartesi randevu alicam dr demin aradim cok sevindi cumartesi gel kalp atislarinya bakalim dedi

Rahimimnde sekil bozuklugu yok.cektirdigim rahim filmi ve yapilN tanisal histereskopidede normal boyutlarda cikti.
Eger arda beye sorarsan cok sevinirim.sadece ikiz erken dogum yapan bir kisinin tekrar saglikli ikiz dogurma sansi ne kadardir diye.inan bu bana yeter.
Bende dr sorucam
Bakalim ne aciklama yapicak dr.narmik hikayesini okudum ikiz ve cok riskli bir gebelik gecirmis
Esim dr olmaz derse risk almak istemiyor
Bu sorumlulugu tek basina uzerime alamam
Insallah rabbim bunca sikintidan sonra bir kolaylik gosterir.

Rahimimnde sekil bozuklugu yok.cektirdigim rahim filmi ve yapilN tanisal histereskopidede normal boyutlarda cikti.
Eger arda beye sorarsan cok sevinirim.sadece ikiz erken dogum yapan bir kisinin tekrar saglikli ikiz dogurma sansi ne kadardir diye.inan bu bana yeter.
Bende dr sorucam
Bakalim ne aciklama yapicak dr.narmik hikayesini okudum ikiz ve cok riskli bir gebelik gecirmis
Esim dr olmaz derse risk almak istemiyor
Bu sorumlulugu tek basina uzerime alamam
Insallah rabbim bunca sikintidan sonra bir kolaylik gosterir.

Sen on gun deyince tamin etmistim ciktigini.
Hadi bakalim yarin guzel sonuclarlal ve tatmin olmus sekilde cikarsin dr muayenesinden

Inan bende cok yoruldum artik.

gecmis olsun canm rabbim tez zamsn da kucagini mis kokulu bi bebesle doldursun bende haftaya cumartesi randevu alicam dr demin aradim cok sevindi cumartesi gel kalp atislarinya bakalim dedi

sağol cnm İnşallah. Allah'ım sağsalim kucağına almayı nasip etsin senin ve herkesin bebeğini. İsteyenlere de en kısa zamanda nasip etsin İnşallah ...Amin.

iyi akşamlar arkadaşalr..
birkaç gündür girememiştim oku oku bitiremedim:))
herkes iyiymiş çok şükür. güzel haberler de var çok sevindim..

sinem bebişlerinin durumuna o kadar çok sevindim ki maaşalalh onlara..
inşalalh lazere gerek kalmyacak hiç..

gurbetçi arkadaşım.. senin haberine de çok sevindim inan. maaşalah.. rabbim sağlıcakla kucağına almayı da nasip etsin inşalah..

minito merry ve pco ile ilgili detleşen arkadaşalrım:))
ben de pco yum sanırım aslında tam bir teşhis koyulmadı. hormonlarım çok sıkıntılı değildi ama biraz prolaktinim yüksek biraz da lh fsh hormonundan yüksek. bu da pco belitisi sayılabiliyor. ama gittiğim prof olsun doçent olsun hiç bir doktor bana pco teşhisi koymadı. kilo yok ama tüylenme var. genel olarak ailede olmamasına rağmen ben tüylüyümdür.
ama her şeyden öte uzun yıllardır hiç düzene girmeyen bir adetm var. 60 65 günleri bulabiliyor adetim. doktorum sonunda bana çatlama problemi teşhis koydu. yumurtalarım büyüyor ama çatlayamıyor ilginç tarafı kist de olmuyor. ultrasonda kistik yapı pco görüntüsü yok zaten pco görüntüsü olmadığı için bana teşhisi koyamıyorlardı.
ve eşimde de sayı hız morfoloji gibi ciddi sıkıntılarımız vardı. doktorlar asla tedavisiz olmaz dediler. hem eşimin durumu ile ilgili olarak hemde benim yumurtalarımın kalitesiyle ilgili olarak. ama çok şükür ben kendiliğinden hamile kalabildim hem de hiç beklemediğim bir anda. ama o ay yaptıklarımı belki size de bir fikir olur diye söylemek istiyorum
hergün omega3 balık yağı(yumurta kalitesini arttırdıığ için) her gün 3-4 kuru incir (yumurtlamanın iyi olması için) ve sabah akşam hayıt otu hapı( özellikle pco larda ve özellikle adet düzensizliğinde hormonları dengeliyor ) ben bu üç şeyi yaptım ve şükürler olsun rabbime ki bir ay bunları kullandıktan sonra hamile kaldım. ve adetim geç olduğu için hiç şüphelenmedim öğrendiğimde 8 haftalık hamileydim:)))
bilemiyorum hangisi vesile oldu şundandır diyemiyorum. eşim de ameliyat olmuştu ameliyatın 6 ayında hamile kaldım belki eşimin değerleri iyileşti o vesile oldu belki de bu kullandıklarım vesile oldu ama tesadüf mü bilemiyorum eşinin değerleri iyi olsa bile senin yumrtan kendiliğinden çatlamıyor tedavisiz mümkün değil diyordu doktorlar o yüzden kullandıklarımın faydası olduğunu düşünüyorum.
soğan suyu kist varsa erititr muhakakk yapın bende olmadığı için sadece bir ay yapmıştım.
ama hayıt otunu muhakkak araştırın çok olumlu şeyler duyup okuyup başlamıştım bende.

ve herkeseeeeee kucak dolusu sevgiler..
herkesi okudum ama hatırlayamıyorum :)))

Arkadasla biraz canım şıkkım benim eltimde hamile sanırım suan 28 haftada fakat bebek bir ay geriden geliyor plasanta yaslanmış doktoru Cerrahpaşa yada çapaya gidin demiş erken dogum %99 bu hastanelerin riskli bölümünden pat diye randevu alinabilirmi simdi randevu almamız gerekiyor ne yapmak lazım bilen varmı?

eylülgülü, plesanta yaşlanması tehlikeli diye biliyorum, ama çok da hakim olmadığım bir konu , umarım bir aksilik olmaz ve herşey yoluna girer

gurbetçi çok sevindim
bu topicte önce hamilelik haberleri yüz güldürüyor, sonra da doğumlar
birde arada kayıplarımız olmasa

EVet canım erken haftalarda tehlikeliymus suan 7 aylık olmasına rağmen gelişimi 6 aylık sanırım 6aylik doğacak

iyi geceler kizlar benim bi kac sorum olucakti simdi kasik
agrim var normalmi bi de dr aradim hafta cumartesi gel hem
keseye hemde kalp atislarina bakalim dedi kasik agrisini sormayi
unuttum bide folik asit ve bemixs c kullaniyorum onlari kullanmayi
biraktinizmi ve sizler hamile oldugunuzu ogrendiginiz gunden
sonra neler yaptiniz..:))))

Yarencim banada ilk doktorum pkosun dedi..Ama ilerlemiş bişey yok dedi.Ve şeker hapı verdi..Hamileliğim süresincede kullandırdı..Sende şuan içiyormusun şeker hapını?Birde yeni gittiğim doktor şekerin normalse ben kullanmandan yana değilim dedi.Neden dışardan bir hap sokasın vücuduna dedi.Tıp 2 ye ayrılmış.o kullanılmaması gerekiyor diyen tarftaymış...senin şekerin nasıl canım?Yani yükseklik varmı?ve pkon ilerlemiş durumda mı?Ne yapacağımı şaşırdım..

Canım kasık ağrıları normal,bir de adet olacakmışsın gibi de ağrır,tabiki bunların hiçbiri şiddetli ve uzun süreli olmamalı,sen yine de istersen yrn dr ni bi ara sor

ayyy super haber hayırlı olsun canm saglıklı bı sekılde kucana almayıda nasıp etsın
rabbım bebek ısteyen herkeze nasıp etsın

ayyy super haber hayırlı olsun canm saglıklı bı sekılde kucana almayıda nasıp etsın
rabbım bebek ısteyen herkeze nasıp etsın

Arkadasim merhaba
Serklaj islemi icin uygun bir hastane veya dr bulabildinmi
Rahim agzin ilk olcumde kac cm ciktiki dr sana erken dogum riskinden bahsetti
insallah en azindan 28 li haftalri gorursun rabbim acilarini gostermesin

canım tebrik ederim gozumuz aydın bir gebemiz daha oldu,Allah saglıcakla vakitlice kucagına almayı da kısmet etsin inşallah amin!
kasık agrısı normal canım,folik asite 12.haftaya kadar devam ettim ben sonrasında da elevite gectim.

kızlar bende kendimi bildim bileli pcoluyum ve 15 yaşımdan beri de(nerdeyse ilk adet gormeye başladıgımdan beri) her zaman irili ufaklı kistlerim oldu.Yumurtalıgımın birisinin fonksiyonu yok gibi,saglıklı yumurta uretemiyor,solda saglıklı olan yumurtalıgın da işlevini bozuyor hatta.Duzensiz adet goruyorum,tuylenme genc kızlıgımdan beri onemli bir şikayetim.Pcoluda olup da bende olmayan tek sey kilo( o da gebeliklerden sonra sorun gerci),yani bendeki pco oyle hafif falan da degil ve buna ragmen cok sukur iki defa kendiligimden hamile kaldım(bu arada tuplerimin biri de tıkalı).Gunumuzunde şartlar geregi cogumuz cabucak hamile kalmak icin ceşitli ilaclar vs kullanmayı tercih ediyoruz ama cogu zaman bize verecegi zararlardan da bihaber oluyoruz.Doktora gidip ben 6 aydır korkunmuyorum hamile kalamıyorum deyip,al sana su ilacı ic diyen doktoru da dinleyip iciyoruz bazen.Ben de 6 ay kadar hamile kalamayınca hemen doktora gidip benim ne zaman cocugum olacak diyenlerdenim ve bana bir ilac verip gebe kalmamı kolaylaştırmasını isteyecek kadar da tecrubesizdim.Doktorum bana kesinlikle yumurtlamaya yardımcı yada buna benzer etkisi olan ilaclar veremeyecegini pco hastalarında bunların sorunu daha da ciddi boyuta taşıdıgını soyledi.uzun uzun acıkladı ve soyledikleri mantıklıydı,ilacla yardımcı olamayacaklarını anladım.Ameliyat olmam gerekiyprdu ama onu da hic istemiyordum,ben de cocuk işinden vaz gectim bir sureligine,hayatımın en yogun iş ve egitim donemini yaşadım ve sanırım bebek fikrini uzerimden atabildim ve baammm o ay hamile kaldım cok sukur.Yakın zamanda ne ogrendim dersiniz,yapılan aratstırmalara gore stres hormonu hamile kalmayı kesinlikle zorlaştırıyormuş,hemde dollenen yumurtanın tutunma evresinde,dusunun ne kadar etkili oldugunu.Uzun uzun yazıyorum cunku bazılarınızın klomen vs kullandıgını biliyorum.Oysa pco hastasında bunun uygulanması bana doktorumun yaptıgı acıklamaa gore yanlıs,bir daha size boyle bir teklif gelirse doktorunuz tarafından lutfen bunu onunla tartışın,belki de ben yanlış yonlendirildim.Bana yapılan acıklama suyduco da sorun yumurtlamamak degil yumurtanın gerekli olgunluga erişemeyip catlayamaması,klomen tedavisi ile normalden de fazla yumurta yumurtlatılıyor ama bu yumurtalar vucudun hormon dengesinden dolayı yeterli oldugnluga oluşamıyor,haliyle catlatma ignesi olunması da o safhada fayda etmiyor.peki ne oluyor bunun sonucunda,ne kadar yumurta varsa o kadar da kistiniz oluyor,bu kistler bir sonraki ay sizin adet duzeninizi etkiliyor ve bazen hemen ilk adette de atılmıyor vs.Demem o ki lutfen cok aceleci olmayın hamile kalma konusunda,deneyin bol bol eşinizle samimi olun :) ve verilen her ilacı sorgulayın.pco ile hamile kalınıyor ama pco ve erken dpgum ilişkisi can sıkıcı bu konuda da uzman birnin yardımı gerekebilir,cok sukur ben pco kaynaklı bir sorun yaşamadım gebeliklerimde yada yaşasam da hic bir doktor herhangi bir sorunumu pcoya baglamadı.

feryal,canım bence sen reduksiyonu kafandan atmaya calış,reduksiyon sonrası gebeliklerini saglıkla vakitlice sonlandıran cok az ornek var,reduksiyonun kendisi zaten başlı başına erken dogum sebebi Bana saglıklı bir bebegi sırf bunu rahim taşımayabilir diye erken bir haftada almak(hatta alınmayacak ve o bebegi vucdunun kendisinin halletmesi beklenecek) dogru gelmiyor,peki ya bu sefer vucudun taşırsa yada sırf deruksiyon yuzunden iki tane saglıklı bebegi kaybedersen.Arkadaşım bu konuyla ilgili hic iyi seyler hissetmiyorum,lutfen bunu kendine yasatma,ve daha ilk gorusmede reduksiyon yanlısı olmadıgını Osman hocaya hissettir.Hadi 4-5 yada daha fazla gebelik olsa belki bir derece anlarım ama iki tane bebegin birinin alınmasına karsıyım,hamile kaldıgında sana bu konuda bir sey soyleyp yonlendirmeye cesaret edemeyebilirim o yuzden simdiden yazmak istedim.Allah´ım dogrusunu gostersin arkdaşım,en hayırlısını kısmet etsin sana inşallah!

Sagol canim samimiyetin icin.
Konusucam canim eger ikiz konusundaki fikrinde israrci olursa yine her riski goze alip tek nakil yaptiricam.
Kaybettigim para olsun yerine konur ama gunlerdir dusunuyorum ben vicdanima hesap veremem.
Belki tekle sansim azalir hic gebelikte yasayamayabilirim ama sunu biliyorumki ancak bu durumxa ben ben olurum ve huzurlu yasarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…