Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kizlar biz iyiyiz bugun14gundr hastanedeyim kultur sonucunu bekliyolar cikartabilirler aciklik ayni cok agrim oluyor ama yapacak bisey yok dediler 37alinacakmis dikisler kasilma olursa hemen aliriz dediler hayirlisi hakkimizda...

arkadasim merhaba
serklaj islemi icin uygun bir hastane veya dr bulabildinmi
rahim agzin ilk olcumde kac cm ciktiki dr sana erken dogum riskinden bahsetti
insallah en azindan 28 li haftalri gorursun rabbim acilarini gostermesin

slm cnm sımdılık bı hastane buldum dr cok memnun kaldım ama senkraj ısı
ıcın bu doktor dogrumu bılmıyorm onun ıcın capayı dusunuyorm capada randevu
ayarlamaya calısıyorum bu arada gıttım dr sımdılık rahm olculerın cok telıkelı degıl dıyo olcum vermedı
ama ılk kendı doktorum not verdı cx=40mm gıttıgın doktora bunun takıbını yaptır
bu ne dıye sordugumda rahımde acılma var ıkız gebelık bıde cok rısklı dedı okadar
ya kafam karma karısık hangı dr guvencez artık bılemıyorum hakkımızda hıyırlısı
rabbım kımseye bebegının acısını tattırmasın ben bebeklerıme cok baglandım ya onlardan
ayrılmak ıstemıyorum

Kızlar, güzel haberlerinizle seviniyoruz. Yolunda ilerleyen hamilelikler ve yeni hamile haberleri:)
Hep böyle güzel haberler duymak dileğiyle inşallah, hepimiz zamanında alırız bebişlerimizi kucağımıza...
Kötü haberlere yorum yapmak içimden gelmiyo, çok üzülüyorum.

gunaydin kizlar uykucu oldum ben ya sofikacim tesekkurler
duyaydin canim dr aradim normal dedi siddetli degil tatlim bide ankara
resmen kisi ilan etti cok soguk isindim gecti melegim ve askim masallah
sana ve bebegine dayan canim ben inaniyorum 37 goreceksiniz chnbcim
tatlim bu arada sanada masallah darisi bizlere artik opuldunuz:*

EVet canım erken haftalarda tehlikeliymus suan 7 aylık olmasına rağmen gelişimi 6 aylık sanırım 6aylik doğacak

İnşallah biraz daha dayanır canım...

canım bence de normal.. ben öncesi folbiol, apicobal, coraspin, öğrendikten sonra elevit, cleksan 0.6, leke ve kanamada sık proluton ve progestan kullandım. şimdi elevit, mağnezyum pozitive(24. hafta)osteocare(30 hafta), 2 gündür ferplex fol kullanıyorum...

canım benim de pgt olduğunda arda bey 2 embriyo demişti bu durumuma rağmen. konulsaydı taşıyabilir miydim bilmiyorum. zor karar...

kizlar biz iyiyiz bugun14gundr hastanedeyim kultur sonucunu bekliyolar cikartabilirler aciklik ayni cok agrim oluyor ama yapacak bisey yok dediler 37alinacakmis dikisler kasilma olursa hemen aliriz dediler hayirlisi hakkimizda...

canım çok sevindim inşallah az daha durur. çok merak ettim...

4 cm iyi niye öyle dedi ki dr... inşallah güzel olur her şey...

sen ne yapıyorsun çalışıyor musun ?

çok sağ ol. darısı başına...

sofika gereksiz klomen konusunda haklısın. zeynep kamilde 8 sene önce yatarken 19 yaşında doğulu bayan klomenle üçüz hamileydi erken doğum riski vardı. dr kızıyordu bu ne acele 3 ay olmamış klomen başlamış

benim vın bitiyor eşim alırım dedi. demek alınıyor şu aleti olmadan...

EVet canım erken haftalarda tehlikeliymus suan 7 aylık olmasına rağmen gelişimi 6 aylık sanırım 6aylik doğacak
İnşallah biraz daha dayanır canım... canım bence de normal.. ben öncesi folbiol, apicobal, coraspin, öğrendikten sonra elevit, cleksan 0.6, leke ve kanamada sık proluton ve progestan kullandım. şimdi elevit, mağnezyum pozitive(24. hafta)osteocare(30 hafta), 2 gündür ferplex fol kullanıyorum... canım benim de pgt olduğunda arda bey 2 embriyo demişti bu durumuma rağmen. konulsaydı taşıyabilir miydim bilmiyorum. zor karar...
canım çok sevindim inşallah az daha durur. çok merak ettim... 4 cm iyi niye öyle dedi ki dr... inşallah güzel olur her şey... sen ne yapıyorsun çalışıyor musun ? çok sağ ol. darısı başına... sofika gereksiz klomen konusunda haklısın. zeynep kamilde 8 sene önce yatarken 19 yaşında doğulu bayan klomenle üçüz hamileydi erken doğum riski vardı. dr kızıyordu bu ne acele 3 ay olmamış klomen başlamış benim vın bitiyor eşim alırım dedi. demek alınıyor şu aleti olmadan...

İnşallah biraz daha dayanır canım... canım bence de normal.. ben öncesi folbiol, apicobal, coraspin, öğrendikten sonra elevit, cleksan 0.6, leke ve kanamada sık proluton ve progestan kullandım. şimdi elevit, mağnezyum pozitive(24. hafta)osteocare(30 hafta), 2 gündür ferplex fol kullanıyorum... canım benim de pgt olduğunda arda bey 2 embriyo demişti bu durumuma rağmen. konulsaydı taşıyabilir miydim bilmiyorum. zor karar...
canım çok sevindim inşallah az daha durur. çok merak ettim... 4 cm iyi niye öyle dedi ki dr... inşallah güzel olur her şey... sen ne yapıyorsun çalışıyor musun ? çok sağ ol. darısı başına... sofika gereksiz klomen konusunda haklısın. zeynep kamilde 8 sene önce yatarken 19 yaşında doğulu bayan klomenle üçüz hamileydi erken doğum riski vardı. dr kızıyordu bu ne acele 3 ay olmamış klomen başlamış benim vın bitiyor eşim alırım dedi. demek alınıyor şu aleti olmadan...

ayy gercekten mı bı sıkıntı yok dımı normal mı pekı bu 4cm ayy cok mutlu oldum ya
ben bılmıyorum bunları herkez bısey soyluyo kafamda karıstı

evet canım 4 cm iyi. 3 ün altı özellikle 2.5 altı ölçüme riskli deniyor...

benim 1.8 ken serklaj yapıldı...

kizlar ben rahim agzimi hicolcturmedim drum hamile kalunca olcelim
demisti chnbcim canim senim serklaj neden lakaroskopik oldu dugru yazmisimdir umarim
abdominali duymustum ama bunu bilmiyorum hamileyken oldun demi
cunku abdominal hamile kalmadan once olunuyo

yok canım bu da tüp bebe :)
maalesef ben de pco luyum ve sepet sepet büyümeyen yumurtalarım oluyo ve adet düzensiz sadece kilo yok

canım neden diye sormadım aslında. sanırım 12. haftada 1.8 cm diye daha üstten dikiş atmak için. Abdominalde sanırım tek yerden kesiyle kamerasız yapılıyor. benimkinde 4 yerden küçük kesi var ve kameralı oldu... bence de laparoskopik hamile kalınmadan olsa daha iyi. süprizle karşılaştık biz sezaryen dikişime mesane yapışmış bu yüzden uzun süre bir hafta sonda takılı kaldı ve bence bu yüzden enfeksiyon oldu suyum geldi. bu yüzden sutanesinin arda bey gebelik öncesi yapacak...

3 melek annesi inşallah bundan sonra süpriz doğal olur 2 yıl sonra:))

kıvırcıkkkkkkkkk nasılsın başladı mı çalışmalar? enfeksiyon için ne yapıyorsunnnnnnnnn?

gökçennnnnnnnnnnnnnnnn hayıtın ben kendisinin çayını içiyordum hapını nerden almıştın hemen denemeye başlıyorum az kaldı 40 ımın çıkmasına o zaman kadar depolama yapayım benımde eşimde ileri hareket prob. var eşin için özel birşey yapmışmıydın inciri duymuştum ama balıkyağını duymamıştım denemeye değer

Canım kasık ağrıları normal,bir de adet olacakmışsın gibi de ağrır,tabiki bunların hiçbiri şiddetli ve uzun süreli olmamalı,sen yine de istersen yrn dr ni bi ara sor

Duyaydın merhaba özel msj atamıyorum ben Antalya'da yasıyorum doktorum Prof. Ömür taşkın 9/2/2013 beklenen doğum zamanı bebısım erkek teşekkürler ilgin için

minito ben de eşime saraçoğlunun keçiboynuzu kürü yaptım hız sorunu vardı. sıkıldı sonra kendi pekmezini içti sabah akşam. bir de kızlar evicap vitamin diyordu eş için...

evet canım 4 cm iyi. 3 ün altı özellikle 2.5 altı ölçüme riskli deniyor...

benim 1.8 ken serklaj yapıldı...

ayy super ozaman bı rıskım yok senkrajada gerek yok yanı olmus olsa zatn suan 10+4 12. haftada senkraj yapılıyor dımı
sonra yapılmıyor sanırım ama bılmıyorm pekı bana sureklı yatcaksın dedı dr
ben sımdı yatmalımıyım sureklı

yarennn ben aşlama öncesı 4 5 dr. gittim hiçbiri klomen vermedi doktorum 3 ay sonra görüşelim dedi o zaman sorayım hayıtı araştırıyorum şimdi iyi gibi geldi bana doğal sonuçta

chnb ben arda beyi aradım dün geri dönmedi bana üzüldüm yarında dönüyorum ısparta ya ama eşim 3 4 ay sonra gideriz arda bey le görüşmek istiyorsan dedi hala kanamam devam ediyo zaten ben eşime saraçoğlunun kürüünü yaptım gerçekten hareketli sperm sayısına etkili oldu yine başlayacaz içiyo sesi çıkmıyo :) ben ektra pekmezinide aldım deneyem bakalım :)

sofika ben senın pko olduğunu bilmiyodum sevindim :) yani pko olduğuna değil :) 2 minnoşun olmasına sevindim

teşekkür ederim canım iyiyim.sen nasılsın. haftan baya ilerledi maşşallah.
bundan 1,5 ay önce bu haftalar hayaldi değilmi? ne güzel inşallah bizlerde görürüz o haftaları.
sizlerden güzel haberleri okudukça inan dahada iyi oluyorum.
allahın izniyle bu ay çalışmalara başlıycaz. hayırlısı bakalım.
enfeksiyon için maflor kapsül verdi dr. hafta da bir onu kullanıyorum.

GURBETCİİİİ

arkadaşım hayırlı olsun. inşallah sağlıkla kucağına aldığın günleride görürsün.

Arkadasim serklaj duruma gore 12-16 haftalar arasinda yapiliyor.
Daha ileriki uygulamalar acil serklaja giriyor ve basari sansida azaliyor.
Benim sana tavsiyem bu konuda tecrubeli bir isimden daha fikir alman ve mumkunse haftada bir olcum yapilmasi.ikiz gebeliklerde serviks degeri cok kisa surede degisiyor.
surekli yat diyemem bu konuda tartismali ama kendini fazla yormamaya dikkat et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…