- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #32.281
canım tebrik ederim gozumuz aydın bir gebemiz daha oldu,Allah saglıcakla vakitlice kucagına almayı da kısmet etsin inşallah amin!
kasık agrısı normal canım,folik asite 12.haftaya kadar devam ettim ben sonrasında da elevite gectim.
kızlar bende kendimi bildim bileli pcoluyum ve 15 yaşımdan beri de(nerdeyse ilk adet gormeye başladıgımdan beri) her zaman irili ufaklı kistlerim oldu.Yumurtalıgımın birisinin fonksiyonu yok gibi,saglıklı yumurta uretemiyor,solda saglıklı olan yumurtalıgın da işlevini bozuyor hatta.Duzensiz adet goruyorum,tuylenme genc kızlıgımdan beri onemli bir şikayetim.Pcoluda olup da bende olmayan tek sey kilo( o da gebeliklerden sonra sorun gerci),yani bendeki pco oyle hafif falan da degil ve buna ragmen cok sukur iki defa kendiligimden hamile kaldım(bu arada tuplerimin biri de tıkalı).Gunumuzunde şartlar geregi cogumuz cabucak hamile kalmak icin ceşitli ilaclar vs kullanmayı tercih ediyoruz ama cogu zaman bize verecegi zararlardan da bihaber oluyoruz.Doktora gidip ben 6 aydır korkunmuyorum hamile kalamıyorum deyip,al sana su ilacı ic diyen doktoru da dinleyip iciyoruz bazen.Ben de 6 ay kadar hamile kalamayınca hemen doktora gidip benim ne zaman cocugum olacak diyenlerdenim ve bana bir ilac verip gebe kalmamı kolaylaştırmasını isteyecek kadar da tecrubesizdim.Doktorum bana kesinlikle yumurtlamaya yardımcı yada buna benzer etkisi olan ilaclar veremeyecegini pco hastalarında bunların sorunu daha da ciddi boyuta taşıdıgını soyledi.uzun uzun acıkladı ve soyledikleri mantıklıydı,ilacla yardımcı olamayacaklarını anladım.Ameliyat olmam gerekiyprdu ama onu da hic istemiyordum,ben de cocuk işinden vaz gectim bir sureligine,hayatımın en yogun iş ve egitim donemini yaşadım ve sanırım bebek fikrini uzerimden atabildim ve baammm o ay hamile kaldım cok sukur.Yakın zamanda ne ogrendim dersiniz,yapılan aratstırmalara gore stres hormonu hamile kalmayı kesinlikle zorlaştırıyormuş,hemde dollenen yumurtanın tutunma evresinde,dusunun ne kadar etkili oldugunu.Uzun uzun yazıyorum cunku bazılarınızın klomen vs kullandıgını biliyorum.Oysa pco hastasında bunun uygulanması bana doktorumun yaptıgı acıklamaa gore yanlıs,bir daha size boyle bir teklif gelirse doktorunuz tarafından lutfen bunu onunla tartışın,belki de ben yanlış yonlendirildim.Bana yapılan acıklama suyduco da sorun yumurtlamamak degil yumurtanın gerekli olgunluga erişemeyip catlayamaması,klomen tedavisi ile normalden de fazla yumurta yumurtlatılıyor ama bu yumurtalar vucudun hormon dengesinden dolayı yeterli oldugnluga oluşamıyor,haliyle catlatma ignesi olunması da o safhada fayda etmiyor.peki ne oluyor bunun sonucunda,ne kadar yumurta varsa o kadar da kistiniz oluyor,bu kistler bir sonraki ay sizin adet duzeninizi etkiliyor ve bazen hemen ilk adette de atılmıyor vs.Demem o ki lutfen cok aceleci olmayın hamile kalma konusunda,deneyin bol bol eşinizle samimi olun :) ve verilen her ilacı sorgulayın.pco ile hamile kalınıyor ama pco ve erken dpgum ilişkisi can sıkıcı bu konuda da uzman birnin yardımı gerekebilir,cok sukur ben pco kaynaklı bir sorun yaşamadım gebeliklerimde yada yaşasam da hic bir doktor herhangi bir sorunumu pcoya baglamadı.
gökçennnnnnnnnnnnnnnnn hayıtın ben kendisinin çayını içiyordum hapını nerden almıştın hemen denemeye başlıyorum az kaldı 40 ımın çıkmasına o zaman kadar depolama yapayım benımde eşimde ileri hareket prob. var eşin için özel birşey yapmışmıydın inciri duymuştum ama balıkyağını duymamıştım denemeye değer
Yalcinbeyle gorusmen nasil gecti?
Bugun u.u de kontrolunuz vardi.nasil gecti tum gun merak ettim
Iyi haberler ver insallah.
evet cnm kontrolümüz vardı ve bugün biz lazer olduk hemen çok kötü birgündü mahfolduk bütüngün yavrum atlatamadı lazer olmadan bugün kavuşacaktık biz ama olmadı yine.... sabah 11deydi randevumuz ve dr hemen lazere alıcaz dedi saat 13.30da ameliyata aldılar kuzumu 1.5 saat sürdü ben öldüm öldüm dirildim dışarda yavrum içeri girerken nasıl hareketliydi gülümsüyordu bi çıktı dışarı makineye bağlanmış gözleri balon gibi şişmiş öyle yatıyordu çok şükür 1saat içinde uyandı ve makineden ayrıldı hemen okadar açtıkki uyanmaya çalışırken bile ufacık diliyle memeyi arıyordu tam 12 saat aç durdu yavrum neyseki iyi şimdi çok yorucu çok stresli bir gün geçirdim kendimi sıkmaktan ianırmısın eve geldiğimde çenemin ağırdığını hissettim sanki sırtımda dağları taşıyormuşum çıkınca bi tuhaf oldum remen yük kalktı sırtımdan inş. bundan sonra tekrarlamazda yavrum şifa bulur allah kimseyi evladıyla sınamasın dr ameliyatın iyi geçtiğini söyledi inş. birdaha gerek kalmaz dedi 10gün sonraya tekrar randevu verdi bakalım artık bekmekten başka yapıcak bişeyimiz yok bugün yazmak istedim size ama inan ellerim tutmadı yavrumun şuan dualarınıza çok ihtiyacı var inş. iyileşir
Duyaydın merhaba özel msj atamıyorum ben Antalya'da yasıyorum doktorum Prof. Ömür taşkın 9/2/2013 beklenen doğum zamanı bebısım erkek teşekkürler ilgin için
Duyaydın merhaba özel msj atamıyorum ben Antalya'da yasıyorum doktorum Prof. Ömür taşkın 9/2/2013 beklenen doğum zamanı bebısım erkek teşekkürler ilgin için
randovusu doluymuş pazartesi görüşeceğiz
zaman yaklaştıkça tedaviden vaz geçiyorum sanki
bu sefer dayanamayacağım gibi geliyor aynı şeyleri tekrardan yaşamak istemiyorum
Bugun elim tlf na defalarca gitti ama arayamadim.hep bir haber bekledim.cok zor bir gun gecirmissin.
insallah ilk ve son operasyon olur.
en kisa zamanda yavrularina kavus insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?