- Konu Sahibi hidennisko
-
- #32.301
minito merry ve pco ile ilgili detleşen arkadaşalrım:))
ben de pco yum sanırım aslında tam bir teşhis koyulmadı. hormonlarım çok sıkıntılı değildi ama biraz prolaktinim yüksek biraz da lh fsh hormonundan yüksek. bu da pco belitisi sayılabiliyor. ama gittiğim prof olsun doçent olsun hiç bir doktor bana pco teşhisi koymadı. kilo yok ama tüylenme var. genel olarak ailede olmamasına rağmen ben tüylüyümdür.
ama her şeyden öte uzun yıllardır hiç düzene girmeyen bir adetm var. 60 65 günleri bulabiliyor adetim. doktorum sonunda bana çatlama problemi teşhis koydu. yumurtalarım büyüyor ama çatlayamıyor ilginç tarafı kist de olmuyor. ultrasonda kistik yapı pco görüntüsü yok zaten pco görüntüsü olmadığı için bana teşhisi koyamıyorlardı.
ve eşimde de sayı hız morfoloji gibi ciddi sıkıntılarımız vardı. doktorlar asla tedavisiz olmaz dediler. hem eşimin durumu ile ilgili olarak hemde benim yumurtalarımın kalitesiyle ilgili olarak. ama çok şükür ben kendiliğinden hamile kalabildim hem de hiç beklemediğim bir anda. ama o ay yaptıklarımı belki size de bir fikir olur diye söylemek istiyorum
hergün omega3 balık yağı(yumurta kalitesini arttırdıığ için) her gün 3-4 kuru incir (yumurtlamanın iyi olması için) ve sabah akşam hayıt otu hapı( özellikle pco larda ve özellikle adet düzensizliğinde hormonları dengeliyor ) ben bu üç şeyi yaptım ve şükürler olsun rabbime ki bir ay bunları kullandıktan sonra hamile kaldım. ve adetim geç olduğu için hiç şüphelenmedim öğrendiğimde 8 haftalık hamileydim:)))
bilemiyorum hangisi vesile oldu şundandır diyemiyorum. eşim de ameliyat olmuştu ameliyatın 6 ayında hamile kaldım belki eşimin değerleri iyileşti o vesile oldu belki de bu kullandıklarım vesile oldu ama tesadüf mü bilemiyorum eşinin değerleri iyi olsa bile senin yumrtan kendiliğinden çatlamıyor tedavisiz mümkün değil diyordu doktorlar o yüzden kullandıklarımın faydası olduğunu düşünüyorum.
soğan suyu kist varsa erititr muhakakk yapın bende olmadığı için sadece bir ay yapmıştım.
ama hayıt otunu muhakkak araştırın çok olumlu şeyler duyup okuyup başlamıştım bende.
ve herkeseeeeee kucak dolusu sevgiler..
herkesi okudum ama hatırlayamıyorum :)))
evet cnm kontrolümüz vardı ve bugün biz lazer olduk hemen çok kötü birgündü mahfolduk bütüngün yavrum atlatamadı lazer olmadan bugün kavuşacaktık biz ama olmadı yine.... sabah 11deydi randevumuz ve dr hemen lazere alıcaz dedi saat 13.30da ameliyata aldılar kuzumu 1.5 saat sürdü ben öldüm öldüm dirildim dışarda yavrum içeri girerken nasıl hareketliydi gülümsüyordu bi çıktı dışarı makineye bağlanmış gözleri balon gibi şişmiş öyle yatıyordu çok şükür 1saat içinde uyandı ve makineden ayrıldı hemen okadar açtıkki uyanmaya çalışırken bile ufacık diliyle memeyi arıyordu tam 12 saat aç durdu yavrum neyseki iyi şimdi çok yorucu çok stresli bir gün geçirdim kendimi sıkmaktan ianırmısın eve geldiğimde çenemin ağırdığını hissettim sanki sırtımda dağları taşıyormuşum çıkınca bi tuhaf oldum remen yük kalktı sırtımdan inş. bundan sonra tekrarlamazda yavrum şifa bulur allah kimseyi evladıyla sınamasın dr ameliyatın iyi geçtiğini söyledi inş. birdaha gerek kalmaz dedi 10gün sonraya tekrar randevu verdi bakalım artık bekmekten başka yapıcak bişeyimiz yok bugün yazmak istedim size ama inan ellerim tutmadı yavrumun şuan dualarınıza çok ihtiyacı var inş. iyileşir
Yarencim banada ilk doktorum pkosun dedi..Ama ilerlemiş bişey yok dedi.Ve şeker hapı verdi..Hamileliğim süresincede kullandırdı..Sende şuan içiyormusun şeker hapını?Birde yeni gittiğim doktor şekerin normalse ben kullanmandan yana değilim dedi.Neden dışardan bir hap sokasın vücuduna dedi.Tıp 2 ye ayrılmış.o kullanılmaması gerekiyor diyen tarftaymış...senin şekerin nasıl canım?Yani yükseklik varmı?ve pkon ilerlemiş durumda mı?Ne yapacağımı şaşırdım..
Hay allah keske randevuyu daha once alsaydin ama hayirlisi olsun.
Inan bende cok yorgunum artik ve daha korkak
aksam sabaha kadar uyumadkm desem yeridir.bu aksam esimle konustum ve kararimi soyoedim.dr ikiz konusundaki israrina devam ederse tek nakil yaptiricam.diger turlusunu gonlum el vermiyor cunku
Kismetimde varsa rabbim tekte ikide olsa evladi vericek bana.
Ha olmasi bu sefer sil bastan baslar sadece isin maddi yonjnu dusunurum.
Ama manevi bir yikim kaldiracak gucum yok.
Insallah gorusme sonunda sende icine sinen bir tedaviye baslarsin.
evet canım 4 cm iyi. 3 ün altı özellikle 2.5 altı ölçüme riskli deniyor...
benim 1.8 ken serklaj yapıldı...
Arkadasim serklaj duruma gore 12-16 haftalar arasinda yapiliyor.
Daha ileriki uygulamalar acil serklaja giriyor ve basari sansida azaliyor.
Benim sana tavsiyem bu konuda tecrubeli bir isimden daha fikir alman ve mumkunse haftada bir olcum yapilmasi.ikiz gebeliklerde serviks degeri cok kisa surede degisiyor.
surekli yat diyemem bu konuda tartismali ama kendini fazla yormamaya dikkat et.
Gecmis olsun bı sorun olmamasına sevindim benimde haftaya kontrolum bende gitmeden seker yüklemesi yaptırayım diyorum nette 24-28 haftaları arası yazıyor seker yüklemesi icin ben 25.haftaya girdiğim gün yaptırsam cokmu erken?50 lik yükleme yaptıracaksın değil mı?Cemil beyle hiç konuşmadık bunu banada 5. Ayda şekeri tuzu kesmemi söylemiştikızlar bende bugün aylık kontrolüme gittim, aslında pazartesi, salı gibi düşünüyordum hafta sonu şeker testimi yaptırıp öyle gidicektim ama dün öğleden sonra sık sık sağ tarafımda kasılmalar oldu hiç olmuyordu beni çok endişelendirdiği için hemen randevu alıp bugün gittim, şükür birşey yokmuş, doktor bundan sonra bol bol dinlen instirahat etmeye çalış dedi, bebekte bende iyiyiz şükür herşey yolundaymış, rahimazğında kısalmada yok en çokta buna sevindim, içim rahatlayarak eve geldim..
dilerim rabbimden sag saglim çıkarlar yavrlarım acılarını göstermezler sana canım maşşallah bak zamanları nasıl geçiyor direniyolar küçük kuzucuklarevet cnm kontrolümüz vardı ve bugün biz lazer olduk hemen çok kötü birgündü mahfolduk bütüngün yavrum atlatamadı lazer olmadan bugün kavuşacaktık biz ama olmadı yine.... Sabah 11deydi randevumuz ve dr hemen lazere alıcaz dedi saat 13.30da ameliyata aldılar kuzumu 1.5 saat sürdü ben öldüm öldüm dirildim dışarda yavrum içeri girerken nasıl hareketliydi gülümsüyordu bi çıktı dışarı makineye bağlanmış gözleri balon gibi şişmiş öyle yatıyordu çok şükür 1saat içinde uyandı ve makineden ayrıldı hemen okadar açtıkki uyanmaya çalışırken bile ufacık diliyle memeyi arıyordu tam 12 saat aç durdu yavrum neyseki iyi şimdi çok yorucu çok stresli bir gün geçirdim kendimi sıkmaktan ianırmısın eve geldiğimde çenemin ağırdığını hissettim sanki sırtımda dağları taşıyormuşum çıkınca bi tuhaf oldum remen yük kalktı sırtımdan inş. Bundan sonra tekrarlamazda yavrum şifa bulur allah kimseyi evladıyla sınamasın dr ameliyatın iyi geçtiğini söyledi inş. Birdaha gerek kalmaz dedi 10gün sonraya tekrar randevu verdi bakalım artık bekmekten başka yapıcak bişeyimiz yok bugün yazmak istedim size ama inan ellerim tutmadı yavrumun şuan dualarınıza çok ihtiyacı var inş. Iyileşir
amin canım cümlemiiznkinide işşallah hayırlı cmalar kızlar b arada rabbim yavrularınızı korusunsinemciğim ben de şaşırdım. Ardamızın son sıkıntısı olsun inşallah... Zor bir gün olmuş ama şükür atlatmış. üzülme canım sütün kesilmesin...
Paşam canım allah hayırlı kapılar açsın...
canım inan yakın olsak seve seve gelir yardım ederdim ama yakın degiliz maşalah haftaların geçiyor bak dilerim 40 haftaları görürsünkızlar bende bugün aylık kontrolüme gittim, aslında pazartesi, salı gibi düşünüyordum hafta sonu şeker testimi yaptırıp öyle gidicektim ama dün öğleden sonra sık sık sağ tarafımda kasılmalar oldu hiç olmuyordu beni çok endişelendirdiği için hemen randevu alıp bugün gittim, şükür birşey yokmuş, doktor bundan sonra bol bol dinlen instirahat etmeye çalış dedi, bebekte bende iyiyiz şükür herşey yolundaymış, rahimazğında kısalmada yok en çokta buna sevindim, içim rahatlayarak eve geldim..
doğru düşündüğünü düşünüyorum
eşim relax rahat fazla heyecanı olmayan duygularını içinde yaşayan biridir
hamileyken defalarca kanamalı olarak hastaneye gittiğimizde bile soğuk kanlılığnı yitirmedi
amaaaaaaaa reüksiyon işlemi yapılırken bayılacaktı ve dr isterseniz çıkın dışarıya dedi ama çıkmak gelmedi içinden çokkk zor çok zor karar
rabbimm inşallah hepimizin gönlüne göre versin
cnm sende relax olmaya çalış vee gidişata bırak kendini
sinemmmmmmmmmmm cnm
kalbin yaralı endişeli kıpır kıpır ama geçecek yakındır inş güzel günler
rabbimm o minik yavrucuklarına acil şifalar versin inş mis kokularını doyasıya koklarsın
iştee en merak ettiğim duygu annelik duygusu yaşamadım o yüzden bilmiyorum
eminim çok çok güzeldir
Gecmis olsun bı sorun olmamasına sevindim benimde haftaya kontrolum bende gitmeden seker yüklemesi yaptırayım diyorum nette 24-28 haftaları arası yazıyor seker yüklemesi icin ben 25.haftaya girdiğim gün yaptırsam cokmu erken?50 lik yükleme yaptıracaksın değil mı?Cemil beyle hiç konuşmadık bunu banada 5. Ayda şekeri tuzu kesmemi söylemişti
sağolasın canım benimmmm sizin manevi desteğiniz bana ilaç gibi geliyor zaten..dilerim rabbimden sag saglim çıkarlar yavrlarım acılarını göstermezler sana canım maşşallah bak zamanları nasıl geçiyor direniyolar küçük kuzucuklardualarım seninle
amin canım cümlemiiznkinide işşallah hayırlı cmalar kızlar b arada rabbim yavrularınızı korusun
canım inan yakın olsak seve seve gelir yardım ederdim ama yakın degiliz maşalah haftaların geçiyor bak dilerim 40 haftaları görürsün
sana çok sevdigim birşey demek istiyorm izin verirsenben ane olmadım ama 2 erkek 2 kız bebeg baktım anneligi tattım azda olsa hoş kendi evladım yok ama kim bilir ne güzeldir o duyguyu tatması erkek kardeşimin karısı dogrd eymenimi okadar sevdikmi evladım gibi içimden dedim allahım keşke benim olsa koks burnumda tütüyor okadar seviyorm kim bilir kendi evladım olnca işşallah nasıl sevicem md allahtan vesvese şeytandan diyorum hep
çarşamba gecesi çarpıntıyla kalktım yataktan ölüyorm zannettim neden herşeyi kafaya takmaktan kaynanam yetmiyormş gibi eltimlede girdik birbirimizeo gece eşim zor zapdetti karşımda olsan inan dyardın kalp atışlarımı o gecenin sabahında dedimki kendime paşa hiç kimse senden önemli degil kendine gel mdunu yitirme seni üzen kıranlardan uzak dur dedim inan şimdi daha mutluyum inan üstümden bir yük kalktı bndan sonra kimseyi kafama takmıcem bebegimde olsa aman bnada birşey olrmu allahım diye strese girmek istemiyorm çünkü ne yaparsan yap herşey olucagına varıyo kısmette varsa olucek yok sada olmucek b kadar basit ben ne kişiler biliyorm okadar tüp bebege aşılamaya normal hamile kalan dilerim rabbimden bu mbarek günde sana saglıklı saatli hayırlı evlatlar versin 40 haftaları gör kocagına aldıgın emzirdigini gör işşallah kaafamız dimdik olalım artık kimseler bizlere acımasın herşey olcagına varıyor herşeyi oluruna bırakkk
Hayırlı cumalar arkadaşlar...
Yarenciğim canım dr ye gitmişsin çookkkk sevindim sorun yokmuş... 3 hafta sonra psikolojik olarak rahatlayacağın döneme de gireceksin şükür canım. bu 3 hafta dinlenmeye çalış. Anladığım kadarıyla kimse yok bu sefer di mi arkadaşım. kızla ilgilenecek?
Apotheke benim dr m tüp bebekte tek de ikiz de olsa riskli gebe gurubundadır dedi canım. ben şunu anlamadım tüp bebek dr n açılma var demiş bu gittiğin 4 cm demiş. Karından mı baktılar sana canım? son gittiğin dr bu konuda bilgisi olan biri mi? sen yine de birkaç dr ye git riskli dönemlere gelmeden...
hem tüp bebek dr n gebelik takibi yapmadığını demiş aslında profesyonelce söylemiş canım sen buna üzülme... keşke tavsiye isteseydin dr hususunda...
kızlarrrrrrrr
sinem çok az kaldı inş bi sorun çıkmadan gelecek arda eve
paşam,mmery kızlar ben dün aktar aktar dolandım :) kendime mindivanın hanım çayı var onda aldım eşimede içinde 70 baharat olan saf arı sıtınden macun hazırlatıyorum onu bugun alacam ben bi deneyim işe yararsa sizede yaptıırıız :) bide balık yağı incir e başlayacam haftaya denemeye değer bence
gurbetçi çok sevndim inş beklyen butun ark. güzel haberlerini alırız
kızlar bide benım bebeklere aldığım 1 2 bişi vardı çok bişi yok ama 2 hastane çıkışı 2 tulum 1 battaniye 1 normal 4 lü takım 1 çorap 1 suluk onları poşetledim onların niyetine alındığı için kullanmak istemiyorum yakın arkadaşlarım hamile ama onların üzerinde görmeye dayanamam ne yapsam bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?