Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

teşekkkür edeim gökçen...yazdıklarını not aldım

Arkadaşım bu mubarek gecede Allahım yardımcınız olsun.Yavrularının şifasını versin,tez zamanda annelerine kavuştursun inşallah..

ben şu an içmiyorum ve bu gebeliğimde benim doktorumda vermedi, ama diğer gebeliğimden önce ve gebeliğimin 4. ayına kadar kullandım sonra bıraktım, ne normalde nede gebeliğimde şekerim yoktu ama gebeliğimde şeker yükleme testinde değerim sınırda çıkmıştı şeker testinden sonra doğuma kadar tatlı herşey yasaktı şimdi bu gebeliğimde daha test yaptırmadım pazar yaptırıcam ama ben şimdikten tamamen kesmesemde şekeri kontrollü kullanıyorum fazla tatlı şeyler tüketmiyorum eğer sınıda veya riskli çıkarsa yine tamamen kesicem, şekerin olmasada doktorum şeker ve kilo konusunda da çok hassas çünkü..zaten pcolu lara şeker hapını gebelikten öncede kullandıran doktorlar şekerin var yada yok diye değik pco ve insülin direnci arasında bir bağ varmış onu kırmak için veriyorlar..benimde pcom o kadar ileri seviyede değildi zaten, ne kilom, ne sivilcelenme sorunum vardı, sadece adet düzensizliği ve yumurtlama problemi yapıyordu bende..

sinem ameliyatınız iyi geçmiş çok şükür inşallah bundan sonra bir sorun çıkmaz, Rabbim acil şifalar versin..

kızlar bende bugün aylık kontrolüme gittim, aslında pazartesi, salı gibi düşünüyordum hafta sonu şeker testimi yaptırıp öyle gidicektim ama dün öğleden sonra sık sık sağ tarafımda kasılmalar oldu hiç olmuyordu beni çok endişelendirdiği için hemen randevu alıp bugün gittim, şükür birşey yokmuş, doktor bundan sonra bol bol dinlen instirahat etmeye çalış dedi, bebekte bende iyiyiz şükür herşey yolundaymış, rahimazğında kısalmada yok en çokta buna sevindim, içim rahatlayarak eve geldim..

DOĞRU DÜŞÜNDÜĞÜNÜ düşünüyorum

eşim relax rahat fazla heyecanı olmayan duygularını içinde yaşayan biridir

hamileyken defalarca kanamalı olarak hastaneye gittiğimizde bile soğuk kanlılığnı yitirmedi

amaaaaaaaa reüksiyon işlemi yapılırken bayılacaktı ve dr isterseniz çıkın dışarıya dedi ama çıkmak gelmedi içinden çokkk zor çok zor karar

RABBİMM İNŞALLAH hepimizin gönlüne göre versin

cnm sende relax olmaya çalış vee gidişata bırak kendini

sinemmmmmmmmmmm cnm

kalbin yaralı endişeli kıpır kıpır ama geçecek yakındır inş güzel günler

RABBİMM o minik yavrucuklarına acil şifalar versin inş mis kokularını doyasıya koklarsın

iştee en merak ettiğim duygu annelik duygusu yaşamadım o yüzden bilmiyorum

eminim çok çok güzeldir

evet canım 4 cm iyi. 3 ün altı özellikle 2.5 altı ölçüme riskli deniyor...

benim 1.8 ken serklaj yapıldı...

cnm cok tesekkur ederm en azında doktorun dedıgı kadar rısklı korkulcak bı durumum yok sanırım
suanda gıttıgım doktorumda dıkkat edılırse olabıldıgınce az hareket olursa senkraja gerek kalmaz belkıde dedı
mutlu oldum ya tupbebek tedavısını yaptırdıgım dr okadar olumsuz umutsuz konustukı cok moralımızı bozdu
ya 11ay tupbebek tedavısı gordum dr cok ıyı ve cook ılgılenıyodu cok sıkıntılı bı donem gecırdık tedavı bıttı gebelık testı olumlu sonuc sonra ılk
muanemız geldı ılk muanede yıktı bızı sebep gebelık takıbı yapmak ıstemıyomus ısı tupbebekmıs ynı gıdın bıdaha gelmeyın dergıbı
bu notu al gıttıgın dr soyle rahım azını kontrol etsın sımdıden acık var bebekler ıkız oldugu ıcın 5.5 aylık dogacak kesın
dedı okadar gonderdı bızı ben burda sızlerden ogrendım senkrajdı cm vs.. off neyse artık umarım hepımız ıcın hayırlısı olur

Hayırlı cumalar arkadaşlar...

Yarenciğim canım dr ye gitmişsin çookkkk sevindim sorun yokmuş... 3 hafta sonra psikolojik olarak rahatlayacağın döneme de gireceksin şükür canım. bu 3 hafta dinlenmeye çalış. Anladığım kadarıyla kimse yok bu sefer di mi arkadaşım. kızla ilgilenecek?

Apotheke benim dr m tüp bebekte tek de ikiz de olsa riskli gebe gurubundadır dedi canım. ben şunu anlamadım tüp bebek dr n açılma var demiş bu gittiğin 4 cm demiş. Karından mı baktılar sana canım? son gittiğin dr bu konuda bilgisi olan biri mi? sen yine de birkaç dr ye git riskli dönemlere gelmeden...

hem tüp bebek dr n gebelik takibi yapmadığını demiş aslında profesyonelce söylemiş canım sen buna üzülme... keşke tavsiye isteseydin dr hususunda...

Gecmis olsun bı sorun olmamasına sevindim benimde haftaya kontrolum bende gitmeden seker yüklemesi yaptırayım diyorum nette 24-28 haftaları arası yazıyor seker yüklemesi icin ben 25.haftaya girdiğim gün yaptırsam cokmu erken?50 lik yükleme yaptıracaksın değil mı?Cemil beyle hiç konuşmadık bunu banada 5. Ayda şekeri tuzu kesmemi söylemişti

dilerim rabbimden sag saglim çıkarlar yavrlarım acılarını göstermezler sana canım maşşallah bak zamanları nasıl geçiyor direniyolar küçük kuzucuklardualarım seninle
amin canım cümlemiiznkinide işşallah hayırlı cmalar kızlar b arada rabbim yavrularınızı korusun
canım inan yakın olsak seve seve gelir yardım ederdim ama yakın degiliz maşalah haftaların geçiyor bak dilerim 40 haftaları görürsün

sana çok sevdigim birşey demek istiyorm izin verirsen ben ane olmadım ama 2 erkek 2 kız bebeg baktım anneligi tattım azda olsa hoş kendi evladım yok ama kim bilir ne güzeldir o duyguyu tatması erkek kardeşimin karısı dogrd eymenimi okadar sevdikmi evladım gibi içimden dedim allahım keşke benim olsakoks burnumda tütüyor okadar seviyorm kim bilir kendi evladım olnca işşallah nasıl sevicem md allahtan vesvese şeytandan diyorum hep
çarşamba gecesi çarpıntıyla kalktım yataktan ölüyorm zannettim neden herşeyi kafaya takmaktan kaynanam yetmiyormş gibi eltimlede girdik birbirimize o gece eşim zor zapdetti karşımda olsan inan dyardın kalp atışlarımı o gecenin sabahında dedimki kendime paşa hiç kimse senden önemli degil kendine gel mdunu yitirme seni üzen kıranlardan uzak dur dediminan şimdi daha mutluyum inan üstümden bir yük kalktı bndan sonra kimseyi kafama takmıcem bebegimde olsa aman bnada birşey olrmu allahım diye strese girmek istemiyorm çünkü ne yaparsan yap herşey olucagına varıyo kısmette varsa olucek yok sada olmucek b kadar basit ben ne kişiler biliyorm okadar tüp bebege aşılamaya normal hamile kalan dilerim rabbimden bu mbarek günde sana saglıklı saatli hayırlı evlatlar versin 40 haftaları gör kocagına aldıgın emzirdigini gör işşallah kaafamız dimdik olalım artık kimseler bizlere acımasın herşey olcagına varıyor herşeyi oluruna bırakkk

sana söylemediyse farketmez canım, yaptırsanda olur yaptırmasanda çünkü telefonlada açıp sonucu bildirebilirsin, bana öyle söyledi..24. haftadan sonra yaptırabiliyorsun galiba ben öyle biliyorum, bence şimdide yaptırabilirsin benden bekliyordu ama ben gideceğim günden biraz erken gittiğim için fırsat bulamadım pazar yaptırıcam, evet 50 lik yaptırıyorsun canım, gerek görürse sonucuna göre 100lük yaptırıyorsun..

Son düzenleme:
sağolasın canım benimmmm sizin manevi desteğiniz bana ilaç gibi geliyor zaten..

evet canım bende öyle düşünüyorum bu ay bitse daha rahat edicem galiba, evet canım hala yanımda kalan kimse yok arada annem geliyor, ufak defek işlere bakıyor, birde bu hafta üşütünce iki gün kızımı annem götürdü ama şimdi oda sık sık gelirim diyor doktor artık bundan sonra daha fazla istirahat et deyince, yemeğime işime gelicek sürekli kalmasada, sen yapma dedi..anne işte ne kadar kızsa da dayanamıyor, böyle bir süre idare edicek artık bizi yine,Allah yokluğunu göstermesin...

kızlarrrrrrrr

sinem çok az kaldı inş bi sorun çıkmadan gelecek arda eve

paşam,mmery kızlar ben dün aktar aktar dolandım :) kendime mindivanın hanım çayı var onda aldım eşimede içinde 70 baharat olan saf arı sıtınden macun hazırlatıyorum onu bugun alacam ben bi deneyim işe yararsa sizede yaptıırıız :) bide balık yağı incir e başlayacam haftaya denemeye değer bence

gurbetçi çok sevndim inş beklyen butun ark. güzel haberlerini alırız

kızlar bide benım bebeklere aldığım 1 2 bişi vardı çok bişi yok ama 2 hastane çıkışı 2 tulum 1 battaniye 1 normal 4 lü takım 1 çorap 1 suluk onları poşetledim onların niyetine alındığı için kullanmak istemiyorum yakın arkadaşlarım hamile ama onların üzerinde görmeye dayanamam ne yapsam bilemedim

canım ya rabbim tez zamanda göndersin meleğini...çok güçlüsün sen çok...

slm kizlar umarim herkes iyidir bende iyiyim
sinemcim gecmis olsun kuzun tez zamande toparlar kendini insallah onlar bizden
bile gucluler rabbim guc kuvvet versin onlara
bende haftaya cumartesi dr gidicem 5+3 olucak o zamana
kadar acaba kese ve kalp atislari gorunur mu sizler kac haftalikken
gordunuz kendinize ve bebiglerinize dikkat edin

:)

yarenciğim canım benim anne işte kıyamamış ne iyi...

minitom istersen konu aç ihtiyaç sahibi çok oluyor özelden yazarlar sana...

eylülgülü görümcenden haber var mı canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…