Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yarenciğim canım benim anne işte kıyamamış ne iyi...

minitom istersen konu aç ihtiyaç sahibi çok oluyor özelden yazarlar sana...

eylülgülü görümcenden haber var mı canım?
Görümcem değil canım eltim çapada bı hemşire buldu esim sag olsun cok ilgilenmiş ama doktorların hepsi kongredeyms Pazartesi sabah ayarlayacak randevuyu birde Prof bulmuşlar perinatog uzmanuymus sanırım hem çapada hemde özelde nasıl çalışıyor anlamadım özeline gidersen çapada ilgileniyormuş o da cok doluymus 10 gün sonrasına randevu veriyolar ama boşluk olursa sekreteri arayacakmış Pazartesi belli olur herhalde belki bı çözümü vardır

Yarencim ilk doktorun cemil beydi yanlış hatırlamıyorsam.Şeker hapını o verdi herhalde..Oda destekliyor bu durumu demekki..Şimdiki doktoruna hiç bahsetmedinmi canım?Hap kullanmam gerekiyormu,daha önce 4.aya kadar içtim falan diye?sende serklajlısın..İlk hamileliğinle bunun arasında negibi farklar var.Sanırım şuan ayaktasın azda olsa işlerini yapıp çocuğuna bakıyorsun.Ozaman temellimi yatmıştın?yatma konusunda doktorun ne diyor?Ben wc ye bile kalkamamıştım...bu durum beni çok korkutuyor.Başkasına muhtaç yaşamak..Gerçi serklajım acil yapılmıştı.Belki bu sefer zamanında yapılırsa o duruma düşmem..Kasılman olmuş herhalde geçmiş olsun arkadaşım.önemli bir şey olmaması sevindirici..kendine dikkat etmeye çalış..Allah hayırlısını nasip etsin hakkımızda..

Kalp atışı için erken olduğunu düşünüyorum ama kese vajinal muayenede görülebilir,benim keseyi hep 6. haftada o civarlarda gördüler kalp atışı için bunun üzerine bir iki hafta daha beklemiştim

Eylülgülü canım ben görmemişim mesajını,çok geçmiş olsun,görümcenin bebeğini Allah onlara bağışlasın

eylülgülü inşallah düzelir canım. şu dr ler acil durum için son randevu verseler ne iyi olur aslında. beslenmesine dikkat edip soluna yatsın yine canım ...

gurbetçi vajinal belki duyulur canım...

Canım kese görünür kalp atışları belki vajinal utrasyonla görülebilir ama duyamsanda morelini bozma erken bı hafta olablir
Eylülgülü canım ben görmemişim mesajını,çok geçmiş olsun,görümcenin bebeğini Allah onlara bağışlasın

eylülgülü inşallah düzelir canım. şu dr ler acil durum için son randevu verseler ne iyi olur aslında.

beslenmesine dikkat edip soluna yatsın yine canım ...

gurbetçi vajinal belki duyulur canım...
Sagolun arkadaslar chnb yapisalmis bu bundan sonraki bütün gebeliklerin böyle olcak demiş doktoru ama böyle konularda bı doktorun görüşünü yeterli bulmuyorum insallah yaniliyordur
Bende anlamıyorum acil durumlarda öncelik verilmeli tanıdık olmasa zor

aman kizlar icime su serptiniz bende onu dusunup duruyorun
dr diger hafta alalim dedim ama bayram olmaz dedi bakalim
kesenin gorunmeside bisey ama insallah kap atislarida gorunurde
rahatlarim sagolun kizlar
:))

sağolasın canım benimmmm sizin manevi desteğiniz bana ilaç gibi geliyor zaten..
canım ne demek işşallah sen sag saglimm dogr peşine biz gelicez umdluym bu sefer işşallah
canım ben allaha şükür kolay hamile kalabiliyorm sorn devamının gelmemesi
bgün tartıya çıktım 78 gördüm ay sevincimden ne gözlerim dold dedim işte b yavruma kavşmama son 3 kilo işşallah dereceye girerim bakalım eger girersem yayınlarım sizlere buraya

CNm, Arda'yı mı aldılar lazere, beren olacak diye hatırlıyordum
Cok gecmis olsun, inşallah en kısa zamanda iyilesirler, cok sıkıntı ağlatdınız, inşallah iyi günler göreceksiniz

şimdiki doktorum da cemil bey canım sadece serklajımı bu sefer çapada başka bir uzman doktor yaptı, bu gebeliğimde bu kendiliğinden hamile kaldığım için şeker hapını vermedi, ama şeker tahlili sonucuna göre belki şeker diyeti yaptıracak..şu ana kadar evde günlük işlerimi, yemeimi, çocuğuma kendim baktım, şimdi ağırlaşmaya başladığım için ayakta kalınca belim ve kasılmam oluyor o yüzden bundan sonra annem yardımcı olcak ev işlerime ve yemeğime, kızıma gerekmedikçe ben bakayım diyorum şimdilik..ilk gebelikte daha tedirgindim yemek bile yapmıyordum, ama doktorum çokta kısıtlama getirmiyor tehlikeli bir durum görmedikçe kendini rahatsız hissetmedikçe evin içinde günlük hayatnı sürdür diyordu her zaman, şimdi kasılmam olunca kendini yorma diyor eğer iki saat ayakta kaldım ve ağrım oldu diyosan bir saat kalıcaksın, yok bir saat ayakta kalıncada ağrın oluyosa onuda yapma diyor, kendi kendini kontrol ediceksin yani..

Yarencim,sende benim gibisin, ben sabah 8 de bir başlıyorum maratona aksam 7 de eve giriyorum
Kendim isten çıkıyorum, birde esimi almaya gidiyorum isten
Eve gelince oglumla vakit geçireyim istiyorum , oyun oynuyoruz,etkinlik yapıyoruz
Cogu zaman yemeğe biri çıkıp geliyor, yada bizi çağırıyorlar, bizim orda komşuluk iliskileri cok iyi
Bir bakıyorum bende ne bel kalmış ne ayak, ne bacak
Yarın Arda bey azıcık kulağımı çekse, kiprasma bu kadar dese de frenlesem :)))

ARKADAŞLAR YARDIMIZIA İHTİYACIM VAR BENİM EL ATIN NE OLR BİR ARKADAŞIM VAR KAÇ TANE DÜŞÜK YAPTI TESTLERİNİ YAPTIRMIŞTA DEDİ ANLARMISIN SİZLERE SORUYUM DEDİM
KAN TETKİKLERİ
Örnek Tipi : KAN

Test Adı Sonuç Durum Referans Aralığı Birim Açıklama

Hemosistein(HPLC İle) 13,1 6 - 15 umol/L

KOAGULASYON TESTLERİ

FVPCAT0 44.7 0 - 0
APC Resistansı 2.91 2.61 - 3.32
PT SEC 12.4 10 - 14
PT INR 1.08 0.8 - 1.3
aPTT 36.2 25 - 37
Trombin Zamanı 15.2 10 - 17
AT III 95 83 - 128
Protein C 105 70 - 140
PROTEIN S 87.9 76 - 135
Lopus Antikoagülanı (Tarama) 44.4 31 - 44
Lopus Antikoagülanı (Ratio) 1.25 %Ü

OTO ANTİKOR Grubu 1
Örnek Tipi : SERUM

ACA IGG Negatif 0 - 12
ACA IGM 22 0 - 12
KIZLAR ARANIZDA ANLAYAN VARSA EL ATSIN KAÇ TANE KAYIBI VAR HEP HAMİLE KALIYOR DÜŞÜYOR

Son düzenleme:

Hemosistein(HPLC İle) 13,1 6 - 15 umol/L NORMAL

KOAGULASYON TESTLERİ

FVPCAT0 44.7 0 - 0 NORMAL

APC Resistansı 2.91 2.61 - 3.32 NORMAL

PT SEC 12.4 10 - 14 NORMAL

PT INR 1.08 0.8 - 1.3 NORMAL

aPTT 36.2 25 - 37 NORMAL

Trombin Zamanı 15.2 10 - 17 NORMAL

AT III 95 83 - 128 NORMAL

Protein C 105 70 - 140 NORMAL

PROTEIN S 87.9 76 - 135 NORMAL

Lopus Antikoagülanı (Tarama) 44.4 31 - 44 ÇOK AZ YÜKSEK
Lopus Antikoagülanı (Ratio) 1.25 %Ü

OTO ANTİKOR Grubu 1
Örnek Tipi : SERUM

ACA IGG Negatif 0 - 12 NORMAL

ACA IGM 22 0 - 12 YÜKSEK

CANIM BUNLAR YETERLİ DEĞİL. PROTROMBİN, MTHFR TESTLERİ, FAKTÖR V LEİDEN, EŞİYLE YAPTIRACAPI PREFERİK KANDA KROMOZOM ANALİZİ EKSİK....

sag ol canım benim arkadaşa yazdım
Bugün arkadaş arada beye gitmiş beni söylemiş kilo veriyor diye seni söyler söylemezs hatırladı paşa dedi sanki demiş bana gelicekti demiş oda 3 kilo kaldı demiş sevinmiş işşallah 70 düşebilsem kasıma kadar:18::18:

meleğim ve aşkım merak ettim nasılsın?

paşam çok sevindim az kalmış hedefe...

Yarencim senin rahim ağzı yetmezliğin ameliyat sonucumu oldu;doğuştanmı?İkinci serklaja ölçüm yapılarakmı karar verildi?geçmişe dayanarakmı?umarım hiç kaybın yoktur..Kusura bakma arkadaşım geçmişi okuyorum ama artık karıştırmaya başladım..

canım ben allaha şükür kolay hamile kalabiliyorm sorn devamının gelmemesi
bgün tartıya çıktım 78 gördüm ay sevincimden ne gözlerim dold dedim işte b yavruma kavşmama son 3 kilo işşallah dereceye girerim bakalım eger girersem yayınlarım sizlere buraya[/QUOTE]

Paşam toplamda kaç kilo verdin?maaşallah azimlisin arkadaşım.inşallah ideal kilona kavuşursun..Benimde 3-4 kilo fazlam var..Rejimde neler yapıyorsun,nelere dikkat ediyorsun,gün içinde neler yiyorsun?anlatta örnek alayım seni arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…