- Konu Sahibi hidennisko
-
- #32.321
Görümcem değil canım eltim çapada bı hemşire buldu esim sag olsun cok ilgilenmiş ama doktorların hepsi kongredeyms Pazartesi sabah ayarlayacak randevuyu birde Prof bulmuşlar perinatog uzmanuymus sanırım hem çapada hemde özelde nasıl çalışıyor anlamadım özeline gidersen çapada ilgileniyormuş o da cok doluymus 10 gün sonrasına randevu veriyolar ama boşluk olursa sekreteri arayacakmış Pazartesi belli olur herhalde belki bı çözümü vardıryarenciğim canım benim anne işte kıyamamış ne iyi...
minitom istersen konu aç ihtiyaç sahibi çok oluyor özelden yazarlar sana...
eylülgülü görümcenden haber var mı canım?
ben şu an içmiyorum ve bu gebeliğimde benim doktorumda vermedi, ama diğer gebeliğimden önce ve gebeliğimin 4. ayına kadar kullandım sonra bıraktım, ne normalde nede gebeliğimde şekerim yoktu ama gebeliğimde şeker yükleme testinde değerim sınırda çıkmıştı şeker testinden sonra doğuma kadar tatlı herşey yasaktı şimdi bu gebeliğimde daha test yaptırmadım pazar yaptırıcam ama ben şimdikten tamamen kesmesemde şekeri kontrollü kullanıyorum fazla tatlı şeyler tüketmiyorum eğer sınıda veya riskli çıkarsa yine tamamen kesicem, şekerin olmasada doktorum şeker ve kilo konusunda da çok hassas çünkü..zaten pcolu lara şeker hapını gebelikten öncede kullandıran doktorlar şekerin var yada yok diye değik pco ve insülin direnci arasında bir bağ varmış onu kırmak için veriyorlar..benimde pcom o kadar ileri seviyede değildi zaten, ne kilom, ne sivilcelenme sorunum vardı, sadece adet düzensizliği ve yumurtlama problemi yapıyordu bende..
Kalp atışı için erken olduğunu düşünüyorum ama kese vajinal muayenede görülebilir,benim keseyi hep 6. haftada o civarlarda gördüler kalp atışı için bunun üzerine bir iki hafta daha beklemiştimslm kizlar umarim herkes iyidir bende iyiyim
sinemcim gecmis olsun kuzun tez zamande toparlar kendini insallah onlar bizden
bile gucluler rabbim guc kuvvet versin onlara
bende haftaya cumartesi dr gidicem 5+3 olucak o zamana
kadar acaba kese ve kalp atislari gorunur mu sizler kac haftalikken
gordunuz kendinize ve bebiglerinize dikkat edin
:)
Canım kese görünür kalp atışları belki vajinal utrasyonla görülebilir ama duyamsanda morelini bozma erken bı hafta olablirslm kizlar umarim herkes iyidir bende iyiyim
sinemcim gecmis olsun kuzun tez zamande toparlar kendini insallah onlar bizden
bile gucluler rabbim guc kuvvet versin onlara
bende haftaya cumartesi dr gidicem 5+3 olucak o zamana
kadar acaba kese ve kalp atislari gorunur mu sizler kac haftalikken
gordunuz kendinize ve bebiglerinize dikkat edin
:)
Eylülgülü canım ben görmemişim mesajını,çok geçmiş olsun,görümcenin bebeğini Allah onlara bağışlasın
Sagolun arkadaslar chnb yapisalmis bu bundan sonraki bütün gebeliklerin böyle olcak demiş doktoru ama böyle konularda bı doktorun görüşünü yeterli bulmuyorum insallah yaniliyordureylülgülü inşallah düzelir canım. şu dr ler acil durum için son randevu verseler ne iyi olur aslında.
beslenmesine dikkat edip soluna yatsın yine canım ...
gurbetçi vajinal belki duyulur canım...
canım ne demek işşallah sen sag saglimm dogr peşine biz gelicez umdluym bu sefer işşallahsağolasın canım benimmmm sizin manevi desteğiniz bana ilaç gibi geliyor zaten..
canım ben allaha şükür kolay hamile kalabiliyorm sorn devamının gelmemesikızlarrrrrrrr
sinem çok az kaldı inş bi sorun çıkmadan gelecek arda eve
paşam,mmery kızlar ben dün aktar aktar dolandım :) kendime mindivanın hanım çayı var onda aldım eşimede içinde 70 baharat olan saf arı sıtınden macun hazırlatıyorum onu bugun alacam ben bi deneyim işe yararsa sizede yaptıırıız :) bide balık yağı incir e başlayacam haftaya denemeye değer bence
gurbetçi çok sevndim inş beklyen butun ark. güzel haberlerini alırız
kızlar bide benım bebeklere aldığım 1 2 bişi vardı çok bişi yok ama 2 hastane çıkışı 2 tulum 1 battaniye 1 normal 4 lü takım 1 çorap 1 suluk onları poşetledim onların niyetine alındığı için kullanmak istemiyorum yakın arkadaşlarım hamile ama onların üzerinde görmeye dayanamam ne yapsam bilemedim
evet cnm kontrolümüz vardı ve bugün biz lazer olduk hemen çok kötü birgündü mahfolduk bütüngün yavrum atlatamadı lazer olmadan bugün kavuşacaktık biz ama olmadı yine.... sabah 11deydi randevumuz ve dr hemen lazere alıcaz dedi saat 13.30da ameliyata aldılar kuzumu 1.5 saat sürdü ben öldüm öldüm dirildim dışarda yavrum içeri girerken nasıl hareketliydi gülümsüyordu bi çıktı dışarı makineye bağlanmış gözleri balon gibi şişmiş öyle yatıyordu çok şükür 1saat içinde uyandı ve makineden ayrıldı hemen okadar açtıkki uyanmaya çalışırken bile ufacık diliyle memeyi arıyordu tam 12 saat aç durdu yavrum neyseki iyi şimdi çok yorucu çok stresli bir gün geçirdim kendimi sıkmaktan ianırmısın eve geldiğimde çenemin ağırdığını hissettim sanki sırtımda dağları taşıyormuşum çıkınca bi tuhaf oldum remen yük kalktı sırtımdan inş. bundan sonra tekrarlamazda yavrum şifa bulur allah kimseyi evladıyla sınamasın dr ameliyatın iyi geçtiğini söyledi inş. birdaha gerek kalmaz dedi 10gün sonraya tekrar randevu verdi bakalım artık bekmekten başka yapıcak bişeyimiz yok bugün yazmak istedim size ama inan ellerim tutmadı yavrumun şuan dualarınıza çok ihtiyacı var inş. iyileşir
Yarencim ilk doktorun cemil beydi yanlış hatırlamıyorsam.Şeker hapını o verdi herhalde..Oda destekliyor bu durumu demekki..Şimdiki doktoruna hiç bahsetmedinmi canım?Hap kullanmam gerekiyormu,daha önce 4.aya kadar içtim falan diye?sende serklajlısın..İlk hamileliğinle bunun arasında negibi farklar var.Sanırım şuan ayaktasın azda olsa işlerini yapıp çocuğuna bakıyorsun.Ozaman temellimi yatmıştın?yatma konusunda doktorun ne diyor?Ben wc ye bile kalkamamıştım...bu durum beni çok korkutuyor.Başkasına muhtaç yaşamak..Gerçi serklajım acil yapılmıştı.Belki bu sefer zamanında yapılırsa o duruma düşmem..Kasılman olmuş herhalde geçmiş olsun arkadaşım.önemli bir şey olmaması sevindirici..kendine dikkat etmeye çalış..Allah hayırlısını nasip etsin hakkımızda..
Bilen yokmuuu
sag ol canım benim arkadaşa yazdımörnek tipi : Kan
test adı sonuç durum referans aralığı birim açıklama
hemosistein(hplc ile) 13,1 6 - 15 umol/l normal
koagulasyon testleri
örnek tipi : Kan
fvpcat0 44.7 0 - 0 normal
apc resistansı 2.91 2.61 - 3.32 normal
pt sec 12.4 10 - 14 normal
pt ınr 1.08 0.8 - 1.3 normal
aptt 36.2 25 - 37 normal
trombin zamanı 15.2 10 - 17 normal
at ııı 95 83 - 128 normal
protein c 105 70 - 140 normal
proteın s 87.9 76 - 135 normal
lopus antikoagülanı (tarama) 44.4 31 - 44 çok az yüksek
lopus antikoagülanı (ratio) 1.25 %ü
oto antikor grubu 1
örnek tipi : Serum
aca ıgg negatif 0 - 12 normal
aca ıgm 22 0 - 12 yüksek
canım bunlar yeterli değil. Protrombin, mthfr testleri, faktör v leiden, eşiyle yaptıracapı preferik kanda kromozom analizi eksik....
şimdiki doktorum da cemil bey canım sadece serklajımı bu sefer çapada başka bir uzman doktor yaptı, bu gebeliğimde bu kendiliğinden hamile kaldığım için şeker hapını vermedi, ama şeker tahlili sonucuna göre belki şeker diyeti yaptıracak..şu ana kadar evde günlük işlerimi, yemeimi, çocuğuma kendim baktım, şimdi ağırlaşmaya başladığım için ayakta kalınca belim ve kasılmam oluyor o yüzden bundan sonra annem yardımcı olcak ev işlerime ve yemeğime, kızıma gerekmedikçe ben bakayım diyorum şimdilik..ilk gebelikte daha tedirgindim yemek bile yapmıyordum, ama doktorum çokta kısıtlama getirmiyor tehlikeli bir durum görmedikçe kendini rahatsız hissetmedikçe evin içinde günlük hayatnı sürdür diyordu her zaman, şimdi kasılmam olunca kendini yorma diyor eğer iki saat ayakta kaldım ve ağrım oldu diyosan bir saat kalıcaksın, yok bir saat ayakta kalıncada ağrın oluyosa onuda yapma diyor, kendi kendini kontrol ediceksin yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?