Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
5+3 te vajinal muayenede sadece kese gorunur.
kalp atislarini saglikli duymak icin 6+larda olman lazim.
sagol canimaslinda ben bayramdan sonra gitmek istiyorum
ama esim gitmemi istiyo bayramdan sonra hersey netlesir

memnun olmana cok sevindim gercekten mukemmel bi dr
senin de hamilelik haberini bekliyorum
:)

sagol canimaslinda ben bayramdan sonra gitmek istiyorum
ama esim gitmemi istiyo bayramdan sonra hersey netlesir

memnun olmana cok sevindim gercekten mukemmel bi dr
senin de hamilelik haberini bekliyorum

Amin Canım İnşallah Allah'ım sağ salim bana da isteyen herkese de nasip eder. Sizinkileride kucağınıza almayı nasip eder İnşallah:):)

canım b azimi birazda panik atagıma göstersem çok iyi olucekte ama nerdesabah gene çarpıntıyla kaltım yataktan b böyle nereye kadar gidicek bilemiyorum yadoktorada gittim doktor kafanı degiştirmezsen zor geçer dedi bgün aklıma ş geldi olduda dogm ettim yavrm benimle ozaman geçirisem nöbet ben ne yaparım allahım şifa versin bana işşallah
paşacım maşallah sana büyük bir irade ve gayretle verdiğin kilolar için sana üstün başarı ödülü takdım ediyorum
şımartıyosnz beni bebem ya ay bak şimdi utandım he

canım maşşallah 32 oldk bak hayalin gerçek old boşver sende dogrunca alırsın keşke benimde sag saglim dursa yavrm alsınlar kim ne alırsa umrmda olmaz hoş ben birşey almıcem ölen yavrularımı kıyafetleri var hoş hiç birini giydiresim yok ama ne yapayım nasip böyleymişzevkli kişilerse görümcelerin gzüel ciciler alıcaklarından eminim sen dogr ben daha ne ciciler alırım ogluma
kızlar bugün işim çok kendinize iyi bakın olurmu

Riskli Gebelik Takibi
Riskli gebelik nedir?
Gebelik normal ve doğal bir süreçtir. Bazı durumlarda gebe kalmadan önce anne adayının vücudunda bu***lunan hastalıklar (annenin mevcut hastalıkları) veya hamilelikten do***layı sonradan gebelik dönemi orta***ya çıkan sorunlar çeşitli risklerin ortaya çıkmasına yol açar. Böyle gebelikle***re riskli gebelik veya yüksek riskli gebelik denir. Riskli ve yüksek riskli gebelikler bazı durumlarda hem hamile annenin hem de anne karnındaki bebeğin sağlığını ve hatta hayatını tehdit edebilir. Riskli ve yüksek riskli gebelikler, mutlaka bir riskli gebelik uzmanı (perinatolog) tarafından ve çok da***ha yakından takip edilmelidir. Riskli gebelik doktorları ile yapılması gereken riskli gebelik takibi, normal gebelik takibine göre çok farklı yönler içermektedir.

Riskli gebelik ne zaman söz konusu olur? Riskli gebelik nedenleri nelerdir?
• Eğer anne 18 yaşın altında ya da 35 yaş üstünde ise,
• Annede tansiyon, guatr, şeker, kalp, karaciğer, kolajen doku hastalıkları (lupus, sjogren vb) , damar ve diğer yapıları tutan hastalıklar gibi gebelik dönemine ait olmayan, gebe kalmadan önce zaten varolan sistemik hastalıklar var ise,
• Anne çok zayıf ya da çok şişman ise,
• Anne baba arasında akrabalık varsa,
• Anne herhangi bir nedenle ilaç kullanıyor ise, (epilepsi, psikiyatrik hastalıklar vb)
• Anne sigara ya da alkol kullanıyor ise,
• Annenin tekrarlayan düşükleri var ise,
• Annenin gebelik dönemi öncesinde hiçbir sağlık problemi olmamasına rağmen, hamile kaldıktan sonra tamamen gebeliğe bağlı olarak ortaya çıkan gebelik dönemi sorunları varsa:

o Hamile anneye bağlı gebelik dönemi sorunları:
• Gebelik diyabeti (gebelik şekeri) (gestasyonel diyabet)
• Gebelik zehirlenmesi (hamilelik ile ortaya çıkan hipertansiyon, preeklampsi, eklampsi, toksemi)
• Gebelikte kanama (vajinal kanama)
• Gebelikte rahim ağzı yetmezliği (servikal yetmezlik)
• Gebelikte suların erken gelmesi (prematür membran rüptürü)
• Gebelikte erken doğum tehdidi

o Bebeğe bağlı gebelik dönemi sorunları:
• Çoğul ve ikiz gebelikler
• Bebekte gelişme geriliği
• Bebeğin suyunun normalden az olması (oligohidramnios)
• Bebeğin suyunun normalden fazla olması (polihidramnios)
• Bebekte kan uyuşmazlığı (Rh Alloimmünizasyonu)
• Bebekte sakatlıklar (fetal anomali)

Riskli gebelik takibi neden gereklidir?
Çoğu hamile anne gebelik dönemini herhangi bir sorun olmadan geçirmesine rağmen, gebelik dönemi süresince ne zaman sorunla karşılaşılabileceğini öngörmek hamile anne için mümkün değildir. Baştan çok normal görünen bir hamilelik döneminde bile sonradan ciddi sorunlar yaşanabileceği için, riskli gebelik olsun olmasın bütün hamileliklerin kadın doğum uzmanı takibi altında olması büyük önem taşır. Bu duruma birkaç örnek vermek gerekirse:

• Hamile kalmadan önce hiçbir hastalığı olmayan sağlıklı bir kadın hamile kalıyor. Gebelik döneminin 24. haftasında hamilelik şekeri (gestasyonel diyabet) ortaya çıkıyor.
• Hamile kalmadan önce hiçbir hastalığı olmayan sağlıklı bir kadın hamile kalıyor. Gebelik döneminin 28 ile 30. haftası itibariyle gebelik zehirlenmesi (toksemi – gebeliğe bağlı gelişen hipertansiyon - preeklempsi) ortaya çıkıyor.
• Hamile kalmadan önce hiçbir hastalığı olmayan sağlıklı bir kadın hamile kalıyor. Gebelik döneminin 28 ile 30. haftası civarında bebek gelişimi ile ilgili sorunlar (bebekte gelişme geriliği) ortaya çıkıyor.
• Hamile kalmadan önce hiçbir hastalığı olmayan sağlıklı bir kadın hamile kalıyor. Gebelik döneminin 11 ile 14. haftası arasında ultrasonda bebek ense kalınlığı ölçümünün yüksek olduğu söyleniyor.
• Hamile kalmadan önce hiçbir hastalığı olmayan sağlıklı bir kadın hamile kalıyor. Gebelik döneminin 11 ile 14. haftası arasında yapılan ikili test sonucu anormal çıkıyor.
• Hamile kalmadan önce hiçbir hastalığı olmayan sağlıklı bir kadın hamile kalıyor. Gebelik döneminin 16 ile 20. haftası arasında yapılan üçlü test sonucu anormal çıkıyor.
• Hamile kalmadan önce hiçbir hastalığı olmayan sağlıklı bir kadın hamile kalıyor. Gebelik döneminin 16 ile 20. haftası arasında yapılan ultrason muayenesinde bebekte bir sorun (bebeğin kalp ve büyük damarlarında sorunlar; down sendromunu düşündüren kemiklerin kısa olması barsak parlaklığı artışı ense kalınlığı artışı gibi bulgular; v.b.) tespit ediliyor.

Yukarıdaki örneklerde olduğu gibi sorunsuz giden bir hamilelik döneminde gebelik takibi sırasında bebek , anne ve ya gebelik kaynaklı bir sorun tespit edildiğinde doktorunuz bir riskli gebelik uzmanından konsültasyon (görüş) talep edecektir.

Bazı gebelikler ise başlangıçtan itibaren çeşitli riskler taşır ve bu riskler de anne ve bebek sağlığını kötü etkileyebilir. Bunlara birkaç örnek vermek gerekirse:
• Hamile kalmadan önce şeker hastalığı olan bir kadın hamile kalıyor.
• Hamile kalmadan önce tansiyon hastalığı olan bir kadın hamile kalıyor.
• Hamile kalmadan önce guatr hastalığı olan bir kadın hamile kalıyor.
• Daha önceki gebelikleri tekrarlayan düşük ile sonuçlanmış bir kadın hamile kalıyor.

Hamilelik döneminin başından riskli gebelik sınıfına giren kadınlarda, gebelik dönemi risklerinin önceden belirlenip çeşitli tedbirlerle olumsuzlukların en aza indirilmesi çok önemlidir. Ve bu ancak hamilelik dönemi boyunca riskli gebelik doktorları tarafından gereken sıklıkta muayene (riskli gebelik takibi) ve ayrıntılı incelemelerin yapılması ile sağlanabilir.

Riskli gebelik takibinde neler yapılır?
Annenin gebelik öncesi mevcut olan bazı hastalıkları hamilelik sürecini ve bebeği ciddi şekilde etkileyebildiği gibi, hamilelik de annenin mevcut hastalığının seyrini ve tedavisini etkilemektedir. Öncelikle bebek için plan yapıldığında yani gebe kalmadan önce, genel sağlık sorunlarının varlığı veya derecesi ilgili branş hekimince (dahiliye, kardiyoloji, nefroloji, v.b.) mutlaka belirlenmelidir.

Anne adayının daha önce tekrarlayan düşükler yapmış olması, sebebi bilinsin ve ya bilinmesin mevcut gebeliği de riskli gebelikler sınıfına sokar. Önceki düşüklerin haftası, nasıl olduğu gibi detaylar ve kan testleri ile mevcut gebelik takibi yönlendirilir. Çok erken düşüklerde kromozom anormallikleri , gebeliğin 3 - 6 ayı arasındaki düşüklerde rahim boynu yetmezliği, daha ileri gebelik aylarında görülen doğum öncesi bebek (fetüs) ölümü durumlarında ise annenin veya bebeğin hastalıkları araştırılır.

Tümörler açısından gebelik öncesi veya başlangıcında memede kitle olup olmadığı, yakın zamanda bir smear (rahim ağzından alınan sürüntü testi) yapılıp yapılmadığı konusu da unutulmamalıdır.

Bebek gelişiminde anormallikler ve bebek hastalıklarının doğum öncesi teşhisi günümüzde oldukça ileri boyutlara ulaşmıştır. Bunun sonucu olarak da artık anne rahmi içindeki bebeğin tedavisi söz konusudur.

Riskli gebelik takibini kimler yapar?
“Yüksek riskli gebelik takibi” sırasında hastayı tek bir hekimin izlemesi yeterli değildir. Bu, farklı branşlardan hekimlerin ortak bilgi ve deneyimleriyle yürütülebilen bir izlem şeklidir. Ekipte kadın doğum uzmanı başta olmak üzere, dahiliye uzmanı, endokrinoloji uzmanı, diyetisyen, fizik tedavi ve göz doktoru da bulunur.

Hamile kalmadan önce hastalığı olan kadınlar bebek sahibi olabilir mi?
Anne adayının hamile kalmadan önce zaten mevcut olan yüksek tansiyon, diyabet, guatr, kalp hastalığı, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı gibi bazı hastalıkları, hamilelik dönemi boyunca ağırlaşma eğilimine girer. Bu nedenle bebek için plan yapıldığında yani gebe kalmadan önce, genel sağlık sorunlarının varlığı veya derecesi ilgili branş hekimince (dahiliye, kardiyoloji, nefroloji, v.b.) mutlaka belirlenmelidir. Bu hiçbir zaman genel sağlık problemleri olan bir kadının anne olamayacağı anlamına gelmez. Ama hamilelik dönemini hem annenin hem de bebeğin sağlıklı ve sorunsuz biçimde geçirebilmesi için gebelik takibi, bu konuda uzmanlaşmış riskli gebelik doktorları tarafından yapılmalıdır. Hamilelik öncesinde bu hastalıklardan biri bulunan her kadın gebe kalmadan önce mutlaka riskli gebelik uzmanına başvurmalıdır.

Anne yaşı gebelikte bir risk faktörü müdür?
Evet, annenin 18 yaşından küçük olması ya da 35 yaşından büyük olması gebelikte riski artırır.

prof.dr. özgür deren

kızlar iyi bir dr sanırım...

Canım ben Ben perşeme günü ilk defa gittim. ve memnun kaldım. İşinin ehli bir dr. Daha önce maalesef çok doktor deneyimim oldu.Özgüe deren en güvn veren 2. doktor oldu benim için. İlgili ,alakalı, sorulara sıkılmadan cevap veriyor.ben netten buldum bu dr yi. Hakkında hiç kötü yorum okumadım. İnşallah gebeliğimde de ona gidicem. Herşey hepimiz için en güzel şekilde devam eder İnşallah. :)

perinatologmuş. inşallah hemen hamile kalırsın. senle yazıştık aslında ama unuttum senin durumun neydi tam olarak? dr nasıl bir yol önerdi?

perinatologmuş. inşallah hemen hamile kalırsın. senle yazıştık aslında ama unuttum senin durumun neydi tam olarak? dr nasıl bir yol önerdi?

canım ben geçen temmuz ayında 14+3 te düşük yaptım. bende miyom ve rahimde perde vardı. sebep bunlar görüldü. daha sonra yine geçen eylül ayında gittiğim başka bir dr rahim filmi istedi. filimle perdenin çok kalın olduğunu ve o şekilde tekrar hamile kalmamam gerektiğini söylesi. Hemen o ay açık ameliyatla miyomum alındı aynı gün histeroskopiyle perde ameliyatım yapıldı. ameliyatımı yapan doktor amelilyattan 2 regl sonra hamile kalabileceğimi söyledi ama ben korkudan bu hazirana kadar düşünmemiştim. haziran ayında çalışmalara başladık ancak bu seferde yumurtalama dönemimin sonlarına doğru kanamam olmaya başladı. bu kanama adete kadarda leke leke devam ediyor. İşte özgür derene gittim bu nedenle bana ufak bir yara olduğunu bundan kanama olabileceğini söyledi . 7 günlük bir fitil verdi. yara hamileliğe engel değilmiş. ultrasonda rahim ve yumurtalıklarında iyi göründüğünü söyledi.3 ay dene dedi. ilişki günlerini ve kanama olan günleri de not et dedi. 3 ay içinde gebelik oluşmazsa o zaman yavaş yavaş tedaviye başlarız dedi. Ayrıca rahim ağzında biraz açıklık var dikiş koyulabileceğini söyledi. ayrıca düşün sebebinin perde ya da miyom olmayabileceğini farklı bir neden de olabileceğini söyledi.çünkü perdeden dolayı bebek kayıpları genelde 20. haftadan sonra olurmuş.
bilmiyorum cnm ya bende sizler gibi çok istiyorum bir bebeğimin olmasını. Allah'ım o günleri bana nasip eder İnşallah.
Sizleri sürekli takip ediyorum. Paylaşımlarınızdan da çok faydalanıyorum. Allah herkese zamanında doğurmayı nasip etsin İnşallah.

öğretmenim olur inşallah canım. peki pıhtılaşma testleri yaptırdın mı çok kişide var bu sorun? bir de ovulasyon testi şiddetle tavsiye ederim ben kullandım 2. aya hamile kaldım...

öğretmensin di mi sen?

ameliyatı da dikkate almakta fayda var tabi... Açıklığı nasıl farketti ultrasonda mı elle muayenede mi?

canim 2. doktorum demissin 1. doktorun kim perinatologmu
kizlar bide haftaya gidicektim ya dr aradim sadece kese gorunur dedi 1
hafta sonra kalp atislarina gelirsin dedi bende
sekreterini aradim durumu anlattim ilk geliste haliyle ucret alicak
haftaya tekrar geldiginde tekrar odeme yapicaksin diyor benim bildigim
ongun icinde 2.gidiste ucret ucret alinmiyordu resmen yolunacaz:)
ben bayramdan sonra gitmek istiyorum sizce ne yapiyim

kime gideceksin canım? sen demedin mi yeni geldim ücret alınmamalı de. bence devlete git canım leke meke yoksa kalp atışı duyulunca gidersin boşa para verme...

Canım ozel muayehanemi öylede olsa kontrol suresi var bence devlete git keseyi görmek icin ben ilk 3 ay devlete gittim

kizlar oyle yapicam artik sagolun hacettepeye gidicem eylul gulu canim
chnbcim ben iki ay once gitmistim boyle durum yoktu on gun icinde ikinci randevudan
alinmayacak demisti simdi ise ....
neyse artik 11haftalikken giderin kanamam
lekelenmem yok canim sukur :)

Iyi olmana sevindim.
ilk muayeni devlet yada ucreti uygun bir ozel hastanede yaptirabilirsin.
Ama ucret konusunu anlamadim.benim bildigim muayene+kontrol oluyor ve tekrar ucret odenmiyor.
kendi dr na 8.haftadan itibaren girmeni tavsiye ederim.12.haftadan oncede serviks olcumu onemli bana gore.gidisati daha yakindan takip etme sansin olur.

Kızlar merhaba,
Kontrolden geldik kizimla
Otoban yapımı yüzünden 4 saatte geldik o talihsizlik oldu

Kızımın masallahi varmış 920 gr olmuş en üst % 15 icinde dedi
Rahim ağzımda iyi, çalısmaya devam

Tansiyonum iyi, kilo almamisim
Seker yüklemesi yapıldı, sonuclar Pazartesi çıkacak

Bu arada ilk size haber veriyorum dedi Arda bey 30 Ekim 13:35 de turkmax da Arda bey, sizin durumları konuşacağız dedi
Yeşim hemşire benim o gruptan oldugumu bilmiyormuş, şaşırdı , dedim ben o forumun annesiyim :))))
Harikasiniz, ben hemsireyim ama sizin kadar bilmiyorumdur bu konuyu diyor

EYLULGULU

eltinden habervarmi canim.
Insallah pazartesi gunku muayene olumlu gecer.
gonul sonuna kadar devam etsin ister ama en azindan kuvezde saglikli yasayacak haftalara gelir.
Artik kimse evlat acisi yasamasin istiyorum.
Bugunekadar gittigi dr farketmemismi yada yapilacak birseymi yok anlamadimki

DUYAYDIN
garip bir sekilde duydugum herkes aklimda kaliyor ve merak ediyorum.
ablan icjnde hayirlisi neyse o olur insallah.onunda iyi haberlerini bekliyorum.

Coook sevindim.hem bebeginin saglikli olmasina hemde serviks olcumunde sikinti olmamasina.
insallah 40 haftalara kadarda boyle gitsin ve tum sikintilarin gecmiste kalsin.

Eylülgülü canım ben görmemişim mesajını,çok geçmiş olsun,görümcenin bebeğini Allah onlara bağışlasın

Duyaydın merhaba marjımı görmedin galiba özel msj atamiyormusum beni ekleneymişsin birde hamilelik çizelgesını yapamadım nasıl yapıcam ben22 +6günlük erkek bebek bekliyorum. Antalya'da yasıyorum dk um Prof. Dk ömür taşkın serklajlıyım ve yayıyorum ben devamlı teşekkürler şimdiden:)

SEBEPSİZ YERE GENE AGLAMALARIM BAŞLADI NEDENKİ İÇİM YANIYOR ONDAN GALİBA HİÇ BİRŞEY İSTEDİGİM GİBİ GİTMİYOR ALLAHIM BEN NERDE HATA YAPIYORUM YORUMSUZUM SÖZÜN BİTTİGİ YERDEYİM İNANIN SANKİ BOŞLUKTA GİBİYİM ÇIKAMIYORM O BOŞLUKTAN KOYUNUN İÇİNDEN ÇOK YORDU HAYAT BENİ NE YAPAYIM NASIL KENDİME GELEYİM BİLMİYORM ÇOK MUTSUZM BU ARALAR

YENİDEN BÜYÜT BENİ anne:????

ANNECİM KOCAMAN OLDUM BAK
ACILARIM BÜYÜDÜ DERTLERİM BÜYÜDÜ
HEDEFLERİM ÇIKMAZLARIM BÜYÜDÜ
HİÇTE GÜZEL DEGİLMİŞ BÜYÜMEK
KİMLER KIRDI KALBİMİ KİMLER KIRDI
BAŞA DÖNEBİLSEK KEŞKE
SANA EMEKLESEM SADECE
ŞİMDİ YAŞANMIŞLARIRIMI KALP KIRIKLARIMI AL
VE YENİDEN BÜYÜT BENİ anne
NE OLURSUNNNNNNNNNNN
CANIM ACIYOR BU HAYAT ÇOK YORDU BENİ anne ÇOCUKKEN ÖYLEMİYDİ
NE GAM NE KEDER VARDI NE ZAMAN ACIDI YANDI CANIM
BÜYÜYÜNCE YANDI anne
anne OLDGUMDA YANDI
YAVRULARIM TEKER TEKER BENİ BIRAKIP GİTTİLERYA İŞTE O ÇOK KOYDU BANA anne
KEŞKELER GERİ GELSE AMA GELMİYORKİ anne İÇİMDEKİ FIRTINALARI GÖRSEN anne

Sen kendini kurtar
Beni artık düşünme
Git kendine çözüm bul
Bana birşey söyleme
Zaten benim senden sonra
Düzelme şansım
Yok yok yok
Yok yok yok
Sensiz yok yok
Yok yok yok
Yok yok yok yok yok
Sensiz yok yok yok yok
Denizler taşsa bile

BU ŞARKIYI DİNLER DURUR AGLARIM HERGÜN BEN NE OLUCEM NASIL SAVAŞICAM ÇOK YORULDUM ÇOK B PANİK ATAKLA
EVLATLARIMA HASRETİM ÇOK İÇİM YANIYOR İÇİN İSYANIN YARADANA DEGİL KENDİME BU KADAR ÜZÜLÜP AGLADIGIM İÇİN RABBİM AFFET PAŞA KULUNU ARTIK CANINI ACITMASINLAR SAKAT DAMGAZI VURMASINLAR ALAYCI ŞEKİLDE BAKMASINLAR ÇOCUKLARIMIN ÖLÜMÜNDEN BENİ SUÇLAMASINLAR YAŞASALARDI CANIMI VERMEZMİYDİM ÇOK ÇABALADIM OLMADI ÇOK UGRAŞTIM AMA GENE OLMADI YETMEDİM YETEMEDİM OLMADI YAVRULARIMA

BENİM DEGİŞİKLİGE İHTİYACIM VAR NE KADAR KENDİMİ DEGİŞTİRDİM DESEMDE KENDİMİ KANDIRIYORM KORKYORM ANNE GENE CANIM YANICAK GENE EVLADIMDAN AYRILICEM DİYE AKLIM ÇIKIYOR BEN KARDEŞLERİMDEN ÖNCE EVLENDİM ONLARIN VAR ÇEVREMDEKİLERİM VAR AMA BENİM YOKKİDİYORM ESKİYE BAKMA BİR ÇİZGİ ÇEK AMA OLMYOR BU GÖZLERİM AGLAMA MODNA GEÇİYOR İNAN ANNE AKLIM KARIŞIK NEFES ALAMIYORM BİR KUYUNUN İÇİNDEYİM YALVARIYORM RABBİME BENİ BU KUYUDAN ÇIKAR DİYORUM ÇIKARMIYIM ACABA ÇOK YORDUN HAYAT BENİ ÇOKKK
ARTIK SENİ KALDIRAMIYORMMM YETER ARTIK YORMA BENİ

Kizinada sanada kocaman bı maşallah

Yok canım Pazartesi gidecek yasasında kuvezde yasasın anne karnında beslenme şansı yoksa faydadan cok zararı olur ama vardır belki bı yolu Pazartesi belli olur
Daha önce ki doktiru detaylinin sonucunda iki hafta geriden geliyor demiş tuzlanma var demiş tuzu kestirmis ama öyle ciddi biseymis gibi anlatmamislardi şimdiki kontrolünde 1 ay geri çıkınca câpaya cerrahpasaya gidin demiş sonuçta riskli gebelik doktoru değil normal kadindogum uzmanı

Kizinada sanada kocaman bı maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…