Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bekle canim zor olsada seni anliyorum ama yapacak bi sey yok sabir versin
rabbim
bende uc sene bekledim canim canim para biriktirdik oyle
kaldim darisi hamile kalmak isteyenlerin basina insallah

ahhh allah yardım etsin dermansız dert vermesin inşallah...

r.a.y de evet yatınca başarı olyor ama bir de yattıgı,gereken tedavileri yaptıgı halde erken dogan bebekler var(
benideişte hep bu korkutuyor

sizde denediniz demek pgt..genetik bir sorununuz mu varki?
bir de şimdi kendiliğinden olduya..bebeğin iyi mi?
ah seni üzmek istemıyorum böle sordum ama kusuruma bakma..
Chnb cim aramissin duymadım, acildeyik
Oğlan hastalandı gene

hidennisko gözünaydın kızın da senin durumunda gayet iyiymiş..

oğluna da geçmiş olsun,ah bu cocuklar hemen kapıyorlar hastalığı

bekle canim zor olsada seni anliyorum ama yapacak bi sey yok sabir versin
rabbim
bende uc sene bekledim canim canim para biriktirdik oyle
kaldim darisi hamile kalmak isteyenlerin basina insallah

Aminnnnnn...

üç sene beklediniz demek off amma uzunmus ama tüp bebek değildi sanırım.
tedaviler içinmi yaptınız hazırlığı..

seninde öncesinde bir kaybın vardı sanırım..dikiş atıl<cakmı

Son düzenleme:

evet canim uc sene tup bebekvdegil canim normal
yok canim ben istemedim uc kaybim var en son kizim
iki gun yasadi dikisliydim 24+5 haftalikken dikis olmasina
ragmen dogdu cok yiprandim korkuyordum onun icin canim
bu arada da testlerimi yaptirdim bi sey cikmadi canim
uc sene sonra simdi hamileyim insallah bunu kucagima alirim
hideniskocum canim gecmis olsun
chnbcim canim sen nasilsin ..

merhaba kızlar keyifler yerindedir umarım ben takip edemiyorum çok fazla.. oğluşum iyi bugün çok şükür atlattık ama bakalım sonuç ne olucak( gözlerinin şişliği indi bugün kızarıklığıda baya azalmış en azında gözlerini açabildi bugün yavrum bidamlacık canınla ne eziyetler çekti...kızım yine tembel çok zor emiyoronada başladım kafayı takmayı onunda pazartesi kontrolü inş. onda bi sorun çıkmaz....bazen ne düşünüyorum biliyomusunu acaba çokcuk için çokmu ısrar ettikte rabbim yavrularımı bide bunun acısını gör dedi olmamasındada bi hayırmı vaardı şimdi kendimi suçlamaya başladım yavrularım eziyet çektikçe ben kendimi suçluyorum çok üzülüyorum...bide benim üzüntüm yetmez gibi bazı şahıslar bana nediyor biliyormusunuz o hamile kalmak için kullandığım ilaçlardan olmuş çocuklarım böyle onlar yüzünden gelişmemiş gözleri bunu söyleyen okadar yakınımki beni bunla suçluyor... annemde demişki olan sineme oldu okadar hormon ilacı kullandı yok diyomuş sinemden akıp gitti bebeklere kaldı zararı... nasıl sinirlerim bozul anlatamam ben bilerek çocuklarımı zehirlemişim sanki ben onlara bişey olmasın diye neler çektim sesim çıkmadı ama herkes çok biliyor rabbim bi sağlık verse şu yavrularıma görücek herkes sonra ama ben benden geçicem

Canım benım
Yoğun bakım süreci zordur ve yıpratıyor insanı
Sen o diyenlere bakma canım
Senin yavruların anne karnında olmadı gereken gelişimlerini dışarıda tamamladılar
Allah'ın izniyle sağlıklarında kavuşacaklar
Canım erken doğumlarda karşılaşılan en büyük sorundur göz sorunu
O kullandığın ilaçlardan kaynaklanmadı
Sen kendini bunun için Üzme
O diyenler sen daha annesin sen
Olar ne yaşadılarki
Yaşamayan bilemez

Teşekkür ederim canım
Sabahtan beri karnım set ve gaz problemim var
Yatmaya devam bir saat uyumuştum
Sanki sinmiş hiç hareket etmiyorum
ah canım Allah iyilik versin size..
kontrolün var mı yakınlarda bari?
neden böle olduysa inşallah cabubak gecer.

sinem canım tekrar çok geçmiş olsun..
sen şimdi kimseyi dinleme tıka kulaklarını..

bebeklerinin senin gibi güçlü bir anneye ihtiyacları var..
sen dik durmalısın..

böle insanlar inan öle çok ki bana da başsağlığına gelipte komsunun gelininin 3 yılda 2.yi doğurduğunu anlatanlar var.
ne diceksin işte(

ya kizlar ben su sigorta isini yaptirmadim
faydalari neler ki
hic yaptirmadim

canım hamile kalmadan en az 5 ay önce yaptırsaydın işe yarardı şimdi pek işine yaramaz. şartlı bir sigorta şekli..

canım ben sorun gerçekten r.a.y ise ya da tek neden bu ise ben serklaj tedavi ve sıkı takiiple olur diye düşünüyorum. serklajlıyken olmadıysa ayrıca enfeksiyon vb. şeyler vardır bence...

canım benim eşimde genetik sorun var ama yaşamla bağdaşan bir sorun bir kromozomu fazla. bunun düşüğe neden olabileceği söylendi 2 düşüğüm var ve son düşüğüm pıhtılaşma iğnesi olduğum halde düştü ki bende pıhtılaşmada var. bu yüzden denedik.
zaten benim 5 gebeliğimde kendiliğinden oldu. bu bebeğimde down senromu riski 1o da 1 çıktı ama ben amniyo yaptırmadım. ultrasonda bulgu yok. inşallah sağlıklıdır...

şükür canım... iyiyim. son 2 tane kaldı proluton iğnem ona seviniyorum. dr ye gitme dedik ama en azından ilaçlarını öğrenirdin... istersen telde sor...

canım salla gitsin o insanları. çakı gibi olacaklar onlar inşallah...

hidennisko sen proluton iğne oluyor musun?

Sinem
Canim o bahsettigin insanlardan cevremizde o kadar cok varki ve inan hep var olacaklar.
Takma diyecegim ama kolay degil.
Sen ne zorluklarla o bebekleri djnyaya getirdin ve gunlerdir verdigin mucadele kolaymi ama anlamalarini bekleme
Sadece arda ve beren icin biraz daha dayan inan az kaldi.
Veben gonulden inaniyorumki onlar bunuda atlaticaklar.

offf yine uyku tutmadı. vajinamda da hafif sızı var. enfeksiyon var bende umarım ciddi değildir...

cannım pıhtılaşma testlerini yaptırmadım hiç bir doktor istemedi şimdiye kadar .bi 3 ay daha deneyip eğer olmazsa yaptırırz dedi doktor. İlk gebeliğimde ovulasyon testiyle hamile kalmıştım. Şimdi yine kullanıyorum. Rahat oluyor ama zaman zamanda stress yapıyorum ona takılınca. faydasını gördüm yani. açıklığı elle bakarak anladı.
evet cnm sınıf öğretmeniyim ben. İnşallah isteyen herkese nasip etsin Allah'ım..

canım 1. dediğim perinatolog değil. amelyatımı yapan Ankara Üniversitesi dr lerinden prof. Fırat Ortaç. İnan ben çok memnun kaldım. O da işinin ehli.Aslında Özgür Derenle ikisi arasında hala kararsızım. o doktorumda özgür derenin söylediklerinin aynısını söylemişti.
Senin ikinci gidişinde ücret alınmaması gerek cnm ya olur mu öyle 1 hafta içinde 2 kez belkide yanlış bilgi vermiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…