Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canımmmm, çok güzel haberler. demek senin de tontiş kızın. sevindim çokkkk...

yeşim hemşire biliyor forumumuzu di mi?

türkmaks çekiyor mu bizde bilmiyorum...

PAŞAMMMMMMMM
ben sana çok kızıyorum.

önce kendini dertlendirmek için her şeyi yapıyorsun. dertli forumları okuma. bir sürü arkadaşın var forumlardan hepsi de bizim gibi sıkıntılı. kafandan çıkmasına izin vermiyorsun ki. sürekli bebeklerini kaybeden insanlarlasın. bu forumu seviyorum çünkü geçmişe sürekli gitmiyor. biz üzülmüyor muyuz görmüyor musun mumudihaba, feryal, gurbetçi, sutanesi,jorjet, yakında minito ... onlar üzülmüyor mu?

hepimiz çoookkk üzülüyoruz. derdin belli dermanı da buldun. insanların yumurtası yok gidip başkasının yumurtasıyla anne oluyor. dr sana bunu dese ne yapardın? lütfen şükürsüz olma gerekirse tedavi ol. böyle kasımda hamile kalsan bence sağlıkla devam edemez. o zaman da hatırlaa kayınvalidene kızdın 2-3 gün sonra bebeğin gitti... lütfen kafanı topla...
ben büyüğün olarak bunları söyleme hakkı buldum kaç senedir tanışıyoruz...

Hidennisko canım güzel haberlerine sevindim maşallah size..
Sağol canım ilgin için,rahim filmi çekildi temizmiş,sanıyorum aralık ocak gibi başlarlar çalışmalara,hele sen bi kolayla ben ondan sonra bebek işine girişeyim diyor
Tatlım cevap yazdım ben sana forumdan,ok dedim,hatta 9 şubatmış doğum tarihi ablamın doğum günü demiştimbiriktirip öyle güncelliyorum listeyi

Herkese iyi akşamlar
Ben sabahtan beri göbek deliğimin izasında bir gerginlik uğraşıyorum
Karnım davul gibi gaz da fazla atamadım
Korkuları kasılma diye
Daha önce de böyle olmuştu bu uzun sürdü

Bugün sabahtan beri melankoliğim.
Yalnız olmak bu gün zor geldi.
Saatler geçmedi.
Allahım bizlere yardımcı ol.
Sana sığındık.

Sakin yanlis anlama ama chnb cok hakli.
bak ben bircok sikintima ragmen cabaliyorumki senden daha cok engel var onumde.benim her hamile kalma sansim bir tedavi demek.maddi manevi yipratici ama olsun benim hayatim tek amaci su an.
Kilolarini veriyorsun az kaldi bak bir an once kendini toparla ve onune bak.
Yoksa kendini daha fazla yipraticaksin ve biryerde icinden cikilmaz bir hal alicak.sakin yanlis anlama ben bir an once hepimiz evlatlarimiza kavusalim iatiyorum.

Amin canım
Bu aralar bdnde de gaz sıkıntısı var,genelde akşamları oluyor,ben soğuk olmayan maden suyu içiyorum fena gelmiyor bi dene istersen

Arkadaşım hayırlı olsun bir adım atmışsın.Rahim ağzındaki açıklığı nasıl anladı doktor?eliylemi muayene ederek yoksa ultrasonlamı baktı?

Apotheke benim dr m tüp bebekte tek de ikiz de olsa riskli gebe gurubundadır dedi canım. ben şunu anlamadım tüp bebek dr n açılma var demiş bu gittiğin 4 cm demiş. Karından mı baktılar sana canım? son gittiğin dr bu konuda bilgisi olan biri mi? sen yine de birkaç dr ye git riskli dönemlere gelmeden...

hem tüp bebek dr n gebelik takibi yapmadığını demiş aslında profesyonelce söylemiş canım sen buna üzülme... keşke tavsiye isteseydin dr hususunda...[/QUOTE]

slm cnm ewet tupbebek olunca rısklı guruba gırıyomus tupbebek tedavımı yapan dr 4cm acılma var dedı vajınal ultrasondan olcum yapmıstı ama sımdı gıttıgm dr karından baktı bu durumdan anlıyomus tavsıye uzerıne gıttım ve
sımdılık ıyı ama sıkı takıp gerelıyo dedı 10gude bı muaneye cagırdı

doktorum ıkılı test ıstedı sızce napmalıyız yaptırmalımıyım ben cok kararsız kaldım ya

paşam cnm feryal ce cbnb dedikleri doğru hayat kısa ve yaşamaya değer senden kıtmetli hiçbir şey yok

psikolojını bozan her ne ise uzak dur ilk önce kendi dr kendin olacaksın

abimin oğlu yani yeğenim 3 ay önce evlendi beraber büyüdük eşi hamileymiş herkez nasıl mutlu abimi arayıp ilk ben tebrik ettim çok acı bir durumdu çünkü benim bebeğim RABBİM istemediği için olmuyor vee ben bağrıma taş basıp sahte gülüçüklerle havayı bozmadan mutluluk oyunu oynadım

bu duygu kıskançlık değil farklı neden deme gibi bir şansımız yok ama işteee

canım bence vajinal ölçüm yapmalıydı son gittiğin dr. benim serklaj var ve benim 15 te bir hep vajinal ölçüm yapılıyor... bence riskli gebelik dr sine 12. haftada vajinal ölçtür...

ikiz gebelikte tarama testleri doğru sonuç vermiyor diye duydum ama sen araştır istersen...

Az önce pgt topiğinden bir arkadaşın olumsuz haberini aldım. yaş 37, 4 aşılama, 3 normal tüp, bugünle birlikte 3 olumsuz pgt denemesi(hiç birinde sağlıklı embriyo bulunamadı)... bunlardan yalnızca bir tüp bebek denemesinde 1 kimyasal gebelik...

Hayat böyle bir şey işte...

metalciğim inşallah gazdır canım... insan anlamıyor offf...

Canim rahimde 4 cm lik acikliktan bahsetmissin bu olmaz yanlis anlamissidir.o anlik serviks olcumundur o
Bak kodkutmak istemiyorum ama ne olur ozelde olsa devlettede olsa iyi bir dr bul ve siki takipte ol ne olur.
gerekirse haftada bir git kontrole.

cnm önemli birşey değildir

endişe ediyorsun sanırım o yüzden dr ara yada hemen hastaneye git istersem cnm

kendin kendini daha iyi tanırsın

cnm nasılsın

bugün konuşmak kısmet olmadı tempolu bir gündü

kusura bakma :)

Son düzenleme:
canım aklına kötü birsey getirme ne diyeyim Allah korktugumuzzdan esirgesin bizi..
çok acı ama öyle haklısın ki..

off neler var neler...ne denilir ki...
Allah ım kimselere böle kader yazmasın..evladıyla sınamasın..kimseyi evlatsız bırakmasın insallah..

canım bu pgt ile tüp bebek yöntemi nedir?

gurbetçiiii topicimizin en yeni annesi nasılsın bakalımm

iyiyim bebegim zaman nasil gecicek onu dusunuyorum esim
simdiden beni kaldirmiyo sikildim pazartesi gelsede isine gitse yaaaa
:))
Allahim insallah bebegimi sag salim kucagima alirim
insallah topikteki kizlarin hepsiyle beraber
:)
kizlar esim bulasiklari makinaya yerlestiriyo
super yaaa

bu arada sen nasilsin canim tekrar hamilelik ne zaman dusunuyorsun :)

bende iyiyim canım..iyi olmaya çalısıyorum işte..

doktorum 3 ay korunma vermişti bir de sigorta basvurumuzu yaptık ona göredde 6 ay korunma olacak..
sanırım uzun bir bekleyişim olacak..
sonra da öle hemen hamile kalırmıyım bilmiyorum(

canım çoğunlukla anne ve babada genetik bir problem varsa bu problem düşüklere neden oluyor ya da çeşitli fiziksel, zihinsel problemlere neden olacaksa tüp bebekte oluşan embriyolardan 3. veya 5. gün hücre alınıyor o hücreler inceleniyor sağlıklı olan varsa rahime yerleştiriliyor.
o arkadaşın hiç sağlıklı çıkmadı hiç(

sorun r.a.y ise yatıyorsun tedavin olunca başarı oluyor. pgt çok sıkıntılı bir süreç.

bizde denedik bir kere 2 sağlıklı çıkmıştı ama transfer günü gelişimi durdu ve transfer olmadı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…