Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaşım hayırlı olsun bir adım atmışsın.Rahim ağzındaki açıklığı nasıl anladı doktor?eliylemi muayene ederek yoksa ultrasonlamı baktı?

evet canım attım Allah'ım İnşallah hayırlısını nasip eder hepimiz için. Evet cnm elle muayene etti. Ultrason ve spekulum lada baktı.sana da geçmiş olsun cnm. yanlış hatırlamıyorsam senin de yakın zamanda kaybın var değil mi. yazdıklarınızı sürekli takip etmeye çalışıyorum ama arada karıştırıyorum Allah'ım bir daha yaşatmasın.bize de, isteyen herkesede sağlıklı ve hayırlısını versin İnşallah ...

ANKARA Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 29 yaşındaki Özlem Bulut, biri kız beşiz bebek dünyaya getirdi. Sağlık durumu iyi olan beşizler, 85 günlük olunca taburcu edildi.

Yozgatlı İbrahim (32) ve Özlem Bulut (29) çifti, ikinci çocuk sahibi olma istekleri düşükle sonuçlanınca hayal kırılığı yaşadı. Bunun üzerine Özlem Bulut, yumurtaların çoğalması için ilaç kullandı. Bir süre sonra hamile kalan Bulut, yapılan muayenesi sonucu dördüz bebek sahibi olacağını öğrendi.

Bir erkek çocuk annesi Bulut, gebeliğinin 25. haftasında erken doğum riski nedeniyle gittiği Sivas'taki hastaneden Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanede uygulanan tedavi ile doğumu 10 gün geciktirilen Özlem Bulut, hamileliğinin 27. haftasında 7 Temmuzda sezaryenle 800 ve 1000 gram arasında biri kız beş bebek dünyaya getirdi.

Bebekler akciğerlerinin yeterince gelişmemesi nedeniyle yenidoğan yoğun bakım servisinde solunum desteği için kuvöze konuldu. Solumları yeterli hale gelince kuvözden çıkarılan bebekler, 85 gün sonra taburcu edildi.

Aile bebeklere Ömer Faruk, Yunus Kerem, Davut Ege, Zeynep Muteber ve Muhammed Emin isimlerini verdi.

Marangoz olan baba İbrahim Bulut, oldukça heyecanlı olduğunu belirterek, çocuklara kendi imkanlarıyla bakacaklarını, ancak maddi olarak zorlanacaklarını söyledi.

-Dünyada nadir görülen bir durum-

Doğum ve ilk müdahale sırasında aralarında doğumu gerçekleştiren Operatör Dr. Sertaç Esin, Doç. Dr Nihal Demirel, Doç. Dr. Ahmet Yağmur Baş'ın da yer aldığı yaklaşık 20 kişilik doktor ve hemşire görev yaptı.

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Salim Erkaya, annenin 95 gün önce hastanelerine sevk ile geldiğini belirterek, beşiz bebek doğumunun dünyada ve Türkiye'de nadir görülen bir durum olduğunu ifade etti.

-Beşi normal bir bebek ağırlığında-

Doç Dr. Nihal Demirel ise ilk defa beşiz bebek doğumuna şahit olduğu belirterek, "Dört beklerken beşiz bebek bulduk. En küçüğü 800 gram en büyüğü 1000 gram olmak üzere bebeklerin 5'inin toplam kilosu 3 kilo 800 gramdı. Neredeyse zamanında doğmuş bir bebeğin kilosuydu. Şu anda en zayıf olanın ağırlığı 2 kilo 700 gram, en kilolu olanın ise 3 kilo 150 gram" dedi.

Demirel, bebeklerin şu anki sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

kızlarrrr, nasipte varsa her şey oluyor bu hayatta... hayat mucizelerle dolu:))

3 civaı uyudum. 5.30 da uyandım uyuyamıyorum bennnnnnnnnn

3 civaı uyudum. 5.30 da uyandım uyuyamıyorum bennnnnnnnnn

Bende bende
Canım benım ya
Senin kontrolün ne zamanandı
Yoruldun canım. Ama az kaldı. Allah'ın izniyle
Şu üç hafta bir geçse. Kucağın dolacak.

Benım de
Bu gece çok uzun oldu.
Karışık karışık rüyalar gördüm her daldığında
Karnının her iki yanında karıncalsnms şeklinde bir his var
Olmadı Dr bir mesaj atayın
Hastanede zaten icapcı çağırıyorlar
Belki Dr icapcıyı yönlendirir.

Allah'ın sen bizlere rahatlık ver,
Sana sığındık
Hikmetini üzerimizden esirgeme.

HASBIYALLAHU VE NIĞMEL VEKİL VE NIGMEL MEVLA VE NIĞMEL NASİR.
HASBİYALLAHU LAİLAHE İLLA HU ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBUL ARŞIL AZİM.

canım şunu farkettim kan şurubuna başlayalı vajinal kaşıntı oldu o sızlıyor galiba. bu şurup kaşıntı yapar mı ya?

canım 3 saat uyudum o da kardeşimin rüyamda prematüre bebeği olmuş 800 gram çarfafta duruyordu. haberden etkilendim dün tv de çıkmıştı...

çok şükür o dönemi atlattım ama yine de etkilenmişim...

sen nasılsın? gidecek misin salıya? benim çarşamba...

beni bayram fobisi sardı bir de(

Allah'ın izniyle salı gideceğiz.
Canım eğer Çarşamba günkü randevunda Arda bey
Bir sorun görürse zaten Bayram öncesi alır o riske atmaz
Ama Allah'ın izniyle bayramda geçecek Kasım ayınızda göreceksin.

Benım oğlum da sancım sıklanın ca 29 Ağustos du ertesi gün 30 Ağustos diye
Almışlardı benı bence çünkü ertesi gün hiçbiri yoktu. Benım arada öyle sık kasılmalarımin olurdu
Ama bu sefer baklemediler aldılar.
Yalnızca yoğun bakım Dr mecburen çalışmıştı.

Sor bakalım canım belki Arda bey bayramda İstanbul da dır.öyle olsa süper olur en azından için rahat eder.

evet canım soracağım. bu sefer gece olursa, hafta sonu olursa, sizin femicalde olduğunuz gün olursa, bayramda olursa nasıl davranayım, doğrudan hastaneye mi gideyim diyeceğim...

kasılman sancı gibi mi yoksa sertleşme gibi mi oldu?

bir de prenslerimi çok merak ettim ne yaptı acaba?

Sinemcim, bu insanları hiç duyma diyeceğim, ama olmuyor malesef
Cahil cuhela insanlar iste, sen cocukların için gerek karnindayken gerekse şimdi herseyi yaptın
Bende oğlumda bir sürü hormon kullandım, onları hayatta tutabilmek için tek uğraşımız

Yok CNm, vurulmuyorum ben
Sadece folic asit kullanıyorum
Ciğer geliştirici miydi o

yok canım düşük ve erken doğumu engellemeye yardımcı iğne...

şu an tam neler kullanıyorsun tetanoz aşısı olacak mısın?

yok canım düşük ve erken doğumu engellemeye yardımcı iğne...

şu an tam neler kullanıyorsun tetanoz aşısı olacak mısın?

Anladım CNm, ama sanırım arda bey suan için erken doğumdan şüphelenmiyor
Çünkü sende biliyorsun önlem amaçlı istirahat bile vermiyor

Ben bu zamana kadar, elevit ve omega 3 kulandim
Şimdi omega 3 U bıraktım, elevit ve magnezyum kullanıyorum

Tetanoz aşısını ise Arda bey vurdurmadi
Oğlumda 2 doz vurulmuştum 10 sene korur dedi

hidennisko anladım canım zaten sorun yoksa ilaca gerek de yok...

chnbcim aradim canim ya folbiol ve bemix c kullaniyordum
onlari 12 haftaya kadar kullanabilirsin dedi ve aspirin kullan dedi
ama ben hic bir hamileligim de kullanmadim kullanan var mi kac
mg ???

Evet canım sor. Büyük ihtimalle direk hastaneye gel giyecek.
Bn dikiş atılmadan önce sormuştum. Ne zaman ne yapayım diye
Hastaneye gel demişti. Yetişebilirmiyim dedim. Hemen birşey olmaz yetişirßin demişti.

Hem sancı hemde sertleşiyordu. Tipik doğum sancısı yani. Ayrıca sıklığı ve şiddeti artmişti.
Fakat doğuma alınca beni birden geçti. Fakat dikîşim alınmış Suyum patlatılmiştı. Bu seferde suni sancı verilmişti.
Hep derim belki bekleseydik daha dururmuydu diye.
Neyse canım nasip böyleymiş.

Bende merak ediyorum.

Son düzenleme:
Şimdi okudum nar yemek iyi değilmiş.
Ben iki gün üstünde yarin nar yedim.
Zararlı olabileceği aklıma gelmemişti.

Şimdi okudum nar yemek iyi değilmiş.
Ben iki gün üstünde yarin nar yedim.
Zararlı olabileceği aklıma gelmemişti.
Evet canım nar iyi değilmiş hamile icin dün esim almış bak sana nar aldım dıyo ama yemem bu senede nar yemeyelim hamileliğin ilk aylarında hurma almışti hamilelere iyi geliyor diye dogumu kolaylaştırıyor ya yermiyim hiç zaten vaktinden önce dogurmamak icin direniyoruz başka zararlı gıda varmı hamileler icin yanlış seyler yemeyelim

chnbcim aradim canim ya folbiol ve bemix c kullaniyordum
onlari 12 haftaya kadar kullanabilirsin dedi ve aspirin kullan dedi
ama ben hic bir hamileligim de kullanmadim kullanan var mi kac
mg ???

kullan dediyse kullan canım. ben aspirinin benzeri coraspin 100 lük kullandım 9. haftada kestim kanamam olunca... pıhtılaşma ihtimaline karşı tedbiren vermiştir...

kısmet. acaba heyecandan mı geçmişti:))

nar niye iyi değilmiş?

evet ya ben dun aksam bi nar yedim korktum simdi neden nar zararli
hemen google den arastirdim kan akisini yavaslatiyormus
yuksek tansiyonlular yiyebilir ama bize ne zarari var

chbnb 32 oldunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn rabbim bizede göstersin

sinem sen elinden geleni yaptığını biliyorsun önemli olan o sen minnoşlarına sarıl hiç bişeyi kafana takma

paşam chnb nin dediği gibi biz de çok üzülüyoruz zaman geçtikçe unutulmuyo özlemi artıyomuş sadece ama hayat devam ediyo bir an önce kendini toparlaman lazım ben başka forumlara bakınca gerçekten içim kararıyo onun için girmiyorum sadece burayı takip ediyorum bizi birbirimizden başka kimse anlamaz ama dediğim gibi hayat devam ediyo bi şekilde yaşamak zorundayız ve yeni umutlarımız olacak sen canını sıkma hiç kafana takma kendini hamileymişsin hiçbir sorun yokmuş gibi düşün

hidennisko geçmiş olsun

minitom bu yaşananlar bir süreç inşallah zaman hızla geçecek sen de bu haftaları göreceksin... çok sağ ol canım...

bu forum çok faydalı ve güzel dostlukların kurulduğu bir forum.... ve en önemlisi umutsuzluk değil umut aşılayan bir forum...

gebzedesin di mi hala?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…