Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
aaa efulim bu sabah aklıma geldin bu kız nerede dedim. nasılsın?

selam arkadaşlar inşallah hepiniz iyisinizdir RAbbim hamileliklerinizi sorunsuz geçirmenizi nasip etsin.ben daha yeni 7 haftalık hamileyim vede biraz tansiyon sorunum var düşük tansiyonum ama ben zararlarını bilmiyordum ilk hamileliğimde de şimdiki hamileliğimde de hep nar yedim bundan sonra yemeyim acaba doktorlarımız neden uyarmıyorlar bu konularda hepinize güzel bir pazar diliyorum

hamileligin hayirli ugurlu olsun canim
rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin
darisi hamule olak isteyenlere

:)

izmirsahra sağ ol. şükür ilerliyor günler... dr ile ilgili dava ne durumda?

izmirsahra sağ ol. şükür ilerliyor günler... dr ile ilgili dava ne durumda?

canım sağlık bakanlığından temasa geçtiler bizimle görüştüler zaten avkatım tüm bilgileri yollamıştı.doktor şimdilik 2 ay izine çıkartıldı sağlık bakanlığın soruşturması bitsin ondan sonra davalarımız açılacak ama bizimle görüşen kişi de kesinlikle doktor hatası olduğunu olduğunu söyledi bakalım hayırlısı canım

chnbcim aradim canim ya folbiol ve bemix c kullaniyordum
onlari 12 haftaya kadar kullanabilirsin dedi ve aspirin kullan dedi
ama ben hic bir hamileligim de kullanmadim kullanan var mi kac
mg ???
Canım ben 14. haftama kadar ecopirin 100mg kullandım,sonra iğneye geçtik

Izmir sahra hayırlı olsun canım

Sağolasın arkadaşım..evet canım benimde 3,5ay oldu 23 haftalık kaybettim..Ama inşallah bundan sonrası güzel olacak..karıştırmak ta haklısın..Geçmişi okuyunca öyle oluyor.herşey birbirine giriyor.

CHNB cim ovulasyon testi demişsin canım..Benim için erken daha ama ismini verde bir yere not edeyim.Lazım olacak.Nasıl kullanıldığınıda yazarsan sevinirim arkadaşım..Bebişin doğunca fırsat bulup soramayabilirim:)

chnb bende istiyorum ovulasyon testinin markasını ben çok istemiştim kullanmakta doktorum gerek yok demişti şimdi 3 4 ay deneyeyim ben ısparta ya geldim yarın işe başlıyorum p.tesi sendromuna girdim bile

merhaba kızlar...

biri ovulasyon testi mi dedi:)

chnb ovulasyon testini mi anlatcak bize

ben de hiç anlamıyorum ondan..ama ögrensem iyi olcak..
hamile kaldıgım ayı hatırlıyorum da kabus gibiydi..
48 saatte bir..vallahi artık bitse de gitsek diyordum

ayy neler anlatıyorum..yeni uyandım hala uyku sersemiyim maruz görün

sevgili arkadaşalrr...
aranızda benim gibi çatlama problemi olan varsa ovulasyon testi işe yaramıyor belirtmek istedim ben bir sürü almıştım netten sipariş vermiştim ama yapıyom yapıyom tek çizgi..
meğersem benim yumurtam çatlammıyormuş ki çatladığı gini bileyim:))
aynı zamanda ateş ölçme yöntemi de aynı işe yarıyor o da yumurtlama gününü belirlemek içibn ideal onda da ateşim hep sabit ya da değişkendi..
doktoruma sordum sende ateş ölçme de ovulasyon testi de işe yaramaz çünkü yumurtlamıyorsun dedi..

gökçen benı aydınlatıığın için çok teşekkür ederim :) bende pko var ve sanırım yumurtlamıyorum sende var mı pko nasıl hamile kaldın

hmmmm bende de yumurtlama sorunu var..
pkostan dolayı...

e ozaman cok da medet ummayım bende

arkadaşlar ben pcoluyum ama sofikanın da dediği gibi pcodan pcoya da fark var. mesela en yakın arkadaşım pco kistleri ve miyomu vardı ama denediğ ilk ay hamile kaldı. çok düzenli de adet görürdü. ama benim kistim yok kilo vs gibi başka sıkıntım da yok biraz tüy probelmim var ama genç kızlığımdan beri de çok ama çok düzensiz adetim...
üç ayda beş ayda bir olmalar.. evlendikten sonra iki ayda bir adet olurdum. yumurtam çatlamıyordu bana konan kesin teşhis bu. herkesinki farklı sizde de adet düzenizliği ve yumurtanın çatlamadığı kesin mi.. eğer öyleyse ovulasyon testinin sonuç vereceğini sanmam ama eczaneden birkaç tane alıp deneyebilirsiniz yine de. çünkü dediğim gibi her pco da yumurtlama sorunu olacak diye bişi yok bazıları çok düzenli yumurtluyor sadece sayısı fazla olduğu için kimileri çatlayamayıp kiste dönüşüyor. ama benimkinde hiç biri çatlamıyordu kist de olmuyordu..
ben iki yıla yakın tedavi gördüm takip klomenler, aşılama vs.. olmadı.tüpe hazırlanırken hamile kaldım doktorlar yumurtan kendiliğinden çatlamıyor o yüzden tedavisiz mümkün değil deidler ama nasip o ay çatlamış demek ki.. dha öncede yazmıştım o ay diğer aylardan farklı olarak hergün sabah 3-4 kuru inicir yedim hergün bi tane omega3 ve sabah akşam hayıt otu hapı içtim..

inşallah her şey açığa çıkar da dr, bir daha kimsenin canını yakmaz....

chnb bende istiyorum ovulasyon testinin markasını ben çok istemiştim kullanmakta doktorum gerek yok demişti şimdi 3 4 ay deneyeyim ben ısparta ya geldim yarın işe başlıyorum p.tesi sendromuna girdim bile

mertciğim bu konuda yalnız değilsin. Bizde bu konuda pek parlak bir çift değildik. O yüzden benim işime yaradı.

Ben 2 marka kullandım biri one step, diğeri core test. gitti gidiyordan aldım. kampanyalar oluyor ondan almıştım 59 tl filandı sanırım 10 gebelik testi, 30 ovulasyon testiydi.

mantık şu: idrarda gebelik testi gibi iki çizgi çıkıyor. bir çizgi ne zaman yaparsan testi her zaman kırmızı çıkıyor. 2. çizgi de lh hormonu idrarda görülmeye başlayınca çıkıyor. 2. çizgi kontrol çizgisine çok yakın, aynıi ya da daha fazla koyulukta olduğunda 48 saatti sanırım yumurta çatlıyor... çift çizgi olunca ve ertesi gün ilişki öneriliyor...

düzenli olmayan adet sonrası kullanmaya başlayabilir. ben 28 de 1 oluyorum o yüzden 11. gün başlıyordum.

11. gün silik ,12. gün biraz daha belirgin, 13. gün yarısı kadar, 14. gün eşite yakın oluyordu. 15. gün yine silikleşiyordu...

sabah ilk idrarda test yapılmıyor...

4 saat hiç su içmiyorsun.

ben 2. kullandığım ayda hamile kaldım. eylülgülü de kullandı.

bir de dijitalleri var pahalı biraz onu da duyaydın kullandı o bilgi verir ben onu bilmiyorum...

Biri yumurtlama testi mi dedi
Ben dijital kullanmıştım o ay hamile kaldım,ondan önceki ay klasik olanlardan çift çizgi görme muhabbetlerini hiç anlamıyorum,eşim de haftaiçi yok gibi bişey eve 9 dan önce gelemiyor,hal böyle olunca dijital aldım tek farkı o idrarı akıttığın çubuğu dijital okuyucusına takıyorsun yumurtlama varsa gülen yüz çıkıyor,yoksa boş bir yuvarlak çıkıyor,o gülen yüzü iki kere gördim ard arda sonrası malum tabi eşime de baskı yaptım yoksam nerdeee,evlenene kadar deliriyorlar eblendikten sonra sen atlıyorsun üstüne çok afedersiniz ama bizim öyle oldu üç sene olduk evleneli ama eşime yaklaşmasam ayda bir falan olur herhalde....o yüzden çocuk istiyorsan ve eşinin nazıylan uğraşmak istemiyorsan yumurtlama testi en iyisi,ayy reklam gibi oldu

Merhaba arkadaşım rahim ağzına dikiş atılmasıyla ilgili linki tıkladığımda ilk siz çıktınız ne tesadüf ki ben de konizasyon olduğum için gebelikte mutlaka dikiş atılması önerildi henüz hamile değilim 8 aydır deniyoruz ama olmadı.siz bana umut oldunuz hamilelik sürecinizi yakından bilmek isterim ,sağlık ve umut sizlerle olsun,sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…