Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
duyaydın al benden de o kadar:)) yalnız hadi bizim 12 sene oldu 3 sene de erken değil mi kuzum? :))

Merhaba arkadaşlar kulübe yeni üye oldum ama bir senedir takip ediyorum bende deneyimlerimi paylaşmak ve bilgilerinizi öğrenmek istiyorum. Konizasyon nedeniyle rahim ağzına dikiş işlemi yapılan var mı varsa süreç nasıl ?

duyaydın al benden de o kadar:)) yalnız hadi bizim 12 sene oldu 3 sene de erken değil mi kuzum? :))

Ay ne bileyim yorgunluğuna veriyorum,biz nişanlıyken başka bi kurumda çalışıyordu sonra banka şubesine geçti adamın üstünden kamyon geçmiş gibi geliyor eve,ona bağlıyorum,yoksam gebelikti derken çirkinledim de ondan mı bilmiyorım

kızlar ben geldim kusra bakmayın gene sizin canınızı sıktım ama artık kendimden korkar oldm bgün eşimle epey konştm dedimki ben eski paşayı neşeli sevecen paşayı çok istiyorm acaba çagırsam gelirmi dedim denede gör dedi dedim nasıl deneyim çok çabaladım olmadıama çabalıyorm inanın otomatige baglamış gibi herşeye aglıyorm şöyle tam aglsam içimi boşaltsam ama yok inanın insan hayata bir sefer geliyor dogru ama yaşadıklarım çok zor hep zorlandım hayatım boynca eşime diyorm artık ne annenle ne eltimle görüşmek istemiyorm büyügümüz bayramda gidicez diyor gidesem yok onları gmördükçe ban yaptıkları geliyor aklımdan çıkmıyorki ben zorlamaya gelemiyormki geleyim anlamıyor keşke hiç kimsenin tanımadıgı biryere gitsem belkim ne hastalık ne birşey kalır eşimin ailesinin arasında eşimle arada kalmaktan bıktım bugün kaynanam kayınpederi yollamış git bak diye eşimlede konşmuş pişmanım çok bagırdıgıma on kırdıgıma demiş kayınpederim dedi kızım o senin büyügün zatma dedim baba çok kırılıdm yeter artık dedim kızgınlıkla dedi sen varmışsın karşısında sana çatmış dedi dedim ömürümdede kavga etti bak 2 gün sonra topraga verdim kızımı dedim banada yazık günah dedim ben kolay kolay panik atak hastası olmadım dedim yeter düşün yakamdan ne o eşini görmek istiyorm ne eltimi sen başınmın tacısın ama zorlama beni dedim bayramda ogln gelri beni bekleme dedim yemin olsn evimin telefonnn telsizin fişini çektim gene bana bagırıcek diye allaha şükür eşimle hiç sornm yok yavrlarımda öldü dogr aglıyorm ara sıra bir anne olaraktan ama o kadar isyan hiç etmedim eger isyan etseydim şuan burda olmazdım benim üzüldügüm beni kırmaları insanların ben bir zor başardım 28 kilo verdim dile kolay nasıl verdigimi bir allah bir ben bilirim neden evladıma kavşmak için kimseden ne maddi ne manevi destek görmedim 7 kat el yardım etti bana allah razı olsn hamilede kalsam düşünmüyorum eşimin ailesine kendi aileme demeyi okadar bu yola işşallah eşimle ben devam edicem allah yardımcımız olsn nasıl kalkarım doktortedavısının altından bilemiyorm ama başarmamız lazım diyorm bebegi ertele borcn bitir seney b zaman yap ama ya ebege okadar ara verdim olmazsa diye korkyorm hoş şimdi bile korkuyorm dün ablam aradı konştk dediki annem sana çok üüzlüyor hepinizin var kızımın yok demiş hamile kalmamı bekliyormuş şbatta kredi borcum bitiyor çekip paşaya vericem dedim işşallah onada mhtaç olmam işte böyle anlıcagınız yavrlarım beni cennette bekliyor orası kesin birşey ama bnen artık eşimin ailesiyle görüşmek istemiyorm bnu gelde eşime anlat akıl verin ne diyeyimde eşimi ikna ediyim :44::44::44::44:yardımınıza ihtiyacım var ne olur bir akıl verin inaın onlar hayatımdan çıksa çok mutlu olcem ben inanıyormki evladıma kavuşmama az kaldı

Canım hoşgeldin
Topiğimizdeki gebelerin büyük bir çoğunluğu dikişli,genel anestezi altında yapılan kısa süren bir işlem,sonrasında yatak istirahati ve kasılma önleyici erken doğumu engelleyici ilaçlarla destekleniyoruz,topiğimizi yavaş yavaş baştan okumaya çalışırsan çok faydasını görürsün,sorularını da cevaplarız,senin kaybın var mı

Teşekkürler canım henüz bebeğim olmadı 1 sene önce rahim ağzından ameliyat oldum tedbir amaçlı dikiş atarız dediler.1 hafta öncede rahim yapışıklığından ameliyat oldum.iyileşince tüp bebeğe başlayacağız, topiği okumaya başladım Sofikayla aynı ameliyatı olmuşuz o bebeklerine sağ salim kavuştu sanırım bana umut oldu.Sofika gebeliğinde sıkıntı yaşadı mı? kısaca bilgi verirmisin ben baştan okuycam tekrar.teşekkürler,sevgiler

Teşekkürler canım henüz bebeğim olmadı 1 sene önce rahim ağzından ameliyat oldum tedbir amaçlı dikiş atarız dediler.1 hafta öncede rahim yapışıklığından ameliyat oldum.iyileşince tüp bebeğe başlayacağız, topiği okumaya başladım Sofikayla aynı ameliyatı olmuşuz o bebeklerine sağ salim kavuştu sanırım bana umut oldu.Sofika gebeliğinde sıkıntı yaşadı mı? kısaca bilgi verirmisin ben baştan okuycam tekrar.teşekkürler,sevgiler

arkadaşlar herkes iyi anladığım kadarıyla... ben nefes alacak vakit bulamıyorum çok şükür...okullara koş. eve bak. bebekler derken ayaklandığımı gören işi bana bıraktı...hepiniz iyi olun inşallah:))

kac gundur hurma yıyorum o yuzden mı agrıyor karnım acaba

benım bıldıgım maydanoz, adacayı kullanılmıyor baska ne vardı? narı da bılmıyordum

saftunc geçmiş olsun... bence de serklaj olman mantıklı. sofika 2 yavrusunu da aldı kucağına...rahim operasyonu perde vs. olanlar genelde serklaj oldu...

duyaydın canım benim eşim de yorgunluktan aklına gelmiyor... boş ver yaptık çocukları...

paşam önce canım onları öyle kabul et... insanları olduğu gibi kabul etmezsen bu psikolojiden hiç kurtulamazsın... o tanımadığın insanlar demişsin onlarla da sorun yaşarsın. binbir çeşit insan var...
ha senin annen ha karşı taraf. eşin tarafı yapmıyor diye sizinkiler de yardım etmemezlik yapmamalı. annem kardeşimin evini düzdü sıfırdan...

Merhaba canım, cuma gunü kontrolumuz vardı, durumumuzda kötüye giden bisey yok cok sukur, emredeki direnç aynen devam ediyor ama kan akımında terse dönüş yok, az da olsa büyüyor bebisim, en önemlisi de kafa ölçüsünde geri kalma yok, 33u geceriz dedi. Gerekirse 33den sonra hastaneye yatırırım, günlük nstye bağlarız, bir gün bİr gundur, azda olsa bu sekilde büyümeye devam ederse içerde kalmasını tercih ederiz dedi. İlk basta bu derece direnç olunca genelde 2-3 haftamız vardır doguma demişti, zaten iki haftayı bitirdik, 3 de cepte gibi, bı bakarsın 34-35i de geceriz:) valla ağzından çıkan en ufak iyi şeyi büyütup kendime moral vermeye çalışıyorum, allahımda hepimize saglikla kavuşmayı nasip etsin inşallah. Erdemiminde gelişimi normal cok sukur, ikiz oldukları icin bundan sonra kilo alımları yavaşlar, dolayısıyla haftaya erdemde de az bı gelişme olursa panikleme dedi.

Rahim ağzını ölçtü, 2 cm çıktı, hunilesme yok ama hafif bastirinca acilma oluyor, buna ragmen 34den önce erken dogum olmasına sebep olacağını düşünmüyorum, dolayısıyla bı daha olcmiycem kafa karıştırmasın dedi. Seker zaten diyetle baskı altında yanlız gecen gece ballı ıhlamur icmişti esim benim de canım istedi bı kaçamak yapıyim iciyim dedim, sabah açlık sekerim 115di, hiç affetmiyor kacamaklarimi, Allah sabrini veriyor cok sukur...

Senin mesajı görünce bı cevap veriyim dedim, gecmisi tam okuyamadım henüz dönüp bı bakiyim, inşallah herkes iyidir...

son 2 günlük gecmıse bakabıldım..herkes ıyı gorunuyor..
ben 30 Ekim de ki kontrolümü bekliyorum.
o zaman 12.haftada olacam. serklaj durumu bellı olacak. kac cm olmalıydı bu haftalarda? alttan muayne daha rısklı degılmı bu haftalarda?

prenslerim sevindim canım bir gün de bir gündür gerekirse yat tabiii.... dr n çok mantıklı gerçekten...

çok şükür bu haftalara geldik. Artık biraz daha rahat nefes alabiliriz...

melek vajinal ölçüm en doğru olanı vajinal ölçtür canım... zararı yok... genelde 4 cm ortalama benim o hafta 2 cm di(

OKadar yorgunumki!
2 gündür mahvolduk yollar, doktorlar..
Sizlere iyi geceler dilemek istedim
İnşallah oğlumda rahat bir gece geçirir
Opuyroum sizleri

Bugünümüze cok sukur canım...

Senin kontrolün ne zamandı?

teşekkür ederim canım..
inanki sana bayılıyorum..
herseyi ne kadar dasabırlı güzelce anlatıyorsun..

gercekten ögretmen gibisin:) ögrencilerin sanslı:)

Biri de dijital yumurtlama testi dedi sanırım:)

hahah su evlenene kadar ve evlendikten sonraki yorumun takdire şayan:)
yumurtlama testi alalım da..su pkos u bir yenseydik..

ben nette söle birsey buldum aldıgın bumuydu?

clearblue kolay hamılelık monıtoru test stıcklerı cubukları clearplan easy fertılıty hamılelık gebelık testı clear blue fıyatı ucuz clearblue satıs | Clearblue
baya da tuzlu fiyatı var,adamlar bunu görünce çalışmaya başlamalı bence

Bugünümüze cok sukur canım...

Senin kontrolün ne zamandı?

prenslerim ne güzel son haftalara kadar geleceksin sağlıkla demek
Allah yavrularını sana bağışlasın..

dr.unda ilgiliymiş oldukça ama ben doktor tavsiyelerinde senin ismini göremedim
senin dr.un kimdi?
ilk gebeligin mi?

2 haftadır takip ediyorum sizleri ama yeni yeni tanımaya baslıorum,çok karıstırıyordum...
hep sorularım oluyr kusuruma bakmayın kızlar...

hiddennisko inşallah canım rahat geçer bu gece...

prenslerim iyi olacağız inşallah...

meryciğim teşekkür ederim. sabırlı olduğumu söylerler. öğrencilerim benim bu detaycılığımdan memnunlar mı bilmiyorum:))

ben de bu forum sayesinde öğrendim çoğu şeyi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…