Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar iyi geceler hepinize yarın kımın göz kontrolü var dualarınıza ihtiyacımız var inş. lazer gerekmezde yarın size biz veimizdeyiz diyebilirim büyük ihtimalle arda çıkıcakta berenimide almak istiyorum beenn off uyku tutmuyor aynı korkuları yaşamak istemiyorum yarın bizim için güzel bir gün olsun istiyorum ....

paşam hiç merak etme o anlattığın kişilerden bendede var ve bende delirmek üzereyim seni en iyi ben anlarım herhalde okadar zor durumdayımki okadar arada kalıyorumki gücüm kalmadı artık..

kızlar merhaba bugün 50 gr şeker yükleme testi yaptırdım, açlık 89 1.saat 129 çıktı bu değer sınır galiba buna yakın çıkıp pehriz yapan varmı? cemil hoca çok titiz geçen seferde sınırda çıkmıştı testlerim diyet vermişti, diyet yine geliyor galiba korkuyorum..

Chnb ve Duyaydın arkadaşlarım bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederiz.Nlotlarımı aldım:)

Arkadaşlar sizlere bişey danışmak istiyorum.Mutlaka forumumuzda bu konudada bilgisi olan arkadaşlar vardır.Benim hamile olduğum dönemde tiroit takiplerim yapıldı,hepinize yapıldığı gibi..en son yapılan tahlil sonuçlarım şöyleydi: T3: 2,34 T4:0,87 TSH:2,7 ÇIKTI..Sonuçlarım hamile olmayan bir insan için normalmiş..Ama hamile olan birisiiçin tsh 2.5 in altında olmalıymış.Doktorum böyle söylemişti..Bunun üzerine bir endokronoloğa gitmiştim.Oda önemli bir şey olmadığını söyledi..Yani 3,5 in üstüne çıkarsa ilaç veriyoruz dedi..ek olarak ANTİ TPO testi istedi..Antikorlarla ilgiliymiş.sonucum 105 çıkmıştı.normal aralık (0-34 )
Buda ileride hashimato hastası olacağımı gösteriyormuş..Hipotroidit teşhisi koydu..Ama ilaç vermedi.Bir yakınımda hamileyken böyle olmuştu.Ama onun değeri 3000 lerde falanmış.Yani açıkçası profsör önemsemedi..Bu hastalık konusunda bilgisi olan varmı?Hamile kalmadan önce bu olayıda halletmek isytiyorum.Sizlerden genel bir bilgi almak istedim.Bir ara geçer gibi olmuştu bu konu..

Kulübe yeni üye olduğum için özelden mesaj atamıyorum ve daha önceki paylaşımlarınızıda bulamadım ne yazıkki

canım hoşgeldin
Allah´ıma çok şükür ben yavrularımı kucagıma sag saglim aldım,darısı senin ve butun isteyenlerin başına olsun inşallah!
ben 2006 yılında konizasyon oldum,konizasyonum lazerle yani leep konizasyon denilen tipte yapıldı,bu şekilde yapıldıgında rahim agzına minimum zarar verilmiş oluyor ama yine de rahim agzı icin ciddi bir tramva oldugundan dikiş öneriliyor.Bir de soguk konizasyon dedikleri tip var,sana hangisi yapıldı ve rahim agzının durumu şu anda nasıl.İlk gebeligimde yurt dişindaydım ve ordaki doktor yapılan konizasyonu cok begenmişti,hatta hayran kaldı diyebilirim,cok az hasarla kurtulmuşsun dedi ama buna ragmen o da dikişe onay verdi.
ben de ilkinde hemen hamile kalamadım,tupun biri tıkalı ve pko dan dolayı sadece bir yumurtadan yumurtlama oluyor o da duzenli degil,haliyle sanırım yılda 2-3 ay hamile kalma şansım oluyor.Yine decok sukur oldu,iki gebeligim de dogal oldu cok şukur.Ben ilk gebeligimde cok zorlandım ama yaşadıgım sorunların cogunu konizasyondan bagımsız sebeplerden yaşadım,konizasyonun sonucu rahim agzı yetmezligiydi ve rahim agzı yetmezliginin de caresi serklajdı,e bende de serklaj vardı.fakat gebelik sureci farklı sebeplerden,bazen doktor ihmali bazen benim dikkatsizligim vs derken sancılı oldu,tecrubesizlik de vardı tabii.İkinci gebeligim hem cok kolay gercekleşti hem de surec cok daha kolay oldu.İstedigimi yedim ictim,gezdim,kızımla ilgilendim ve Allah´a şukur hic enfeksiyon dahi olmadan 40 haftamın başında dogum yaptım ki bıraksak eminim daha 1-2 hafta duracaktı suni sancı ile benim istegim dışında başlatıldı dogumum.
Korkma arkadaşım,tek sorun rahim agzı yetmezigi ise,ki bizim şansımız şu biz bunu daha hamile kalmadan biliyoruz,o zaman serklaj kesinlikle kurtarıcı ve gerekli oluyor.Benim durumumu kısaca anlattım,ama daha farklı ozellikle merak ettigin bir durum olursa sor canım.Sadece son gunlerde biraz yogunuz ve hemen cevap veremeyebilirim ama gecmiş okudugumda sana geri donerim.Saglıcakla.

canım bizde de oyle bir sorun vardı bir donem,şok olmuştm,gencecik adamın hic mi aklına gelmez diye,kendimi kotu hissediyordum gururum kırılıyordu.uzun sure bunu eşimin genel hali sanıyordum ama sonra fark ettim ki bu durum eşimin ailesiyle benim aram duzeldiginde bıcak gibi kesildi,anında sabahlar olmasına donus yaptı.Aslında icten ice kızsam da,en azından bu sorunu cozmenin yolunu buldugum icin memnun da oldum.Ne zaman annesi ile aramda bir sorun olsa hooopp sırt sırta oluyoruz,ne zaman ki kv ile iyiyiz eşimle de iyiyiz.Anlayacagın arkadaşım bizim aşk hayatımızı kayınvalidemle ilişkime baglı,bu her ne kadar hoşuma gitmese de boyle.Acaba sende de oyle bir durum olmasın,sizde de sorunlar var diye hatırlıyorum yanılıyor olabilirim.
yaş ve yorgunluk da elbette etkildir bu arada.

maşallah canım,saglık olsun da koşturmaca da olsun

sofika nasılsın?

sagol tatlım iyiyim ben,yorgunum biraz
cok sukur bugun İnci tanemin mevludunu okuttuk,bir haftadır zaten koştur koştur hazırlık yapıyorum,maşallah cok da guzel gecti darısı başınıza olsun,inşallah bu duyguyu isteyen herkes yaşasın
annem memlekete gitti,bayramda donecekler babamla haliyle beni biraz sıkıntı sardı,annem varken Filizin sevgi dışında hic bir ihtiyacını duşunmuyordum şimdi biraz zorlanabiliriz.Kayınvalideme de kızdım bugun,ne zaman cagırsam bin dereden su getiriyor,zaten ayda yılda bir ihtiyac oluyor da cagırıyoruz ki o geldiginde yine de Filize yemekti yedirmekti altıydı ustuydu bana bakıyor ama buna ragmen gelmemek icin bir suru bahane.Kırıyor beni bu kadın cok şimdi hic gelsin istemiyorum cunku benim de cok fena huyum var,sabır sabır der onca şeye sesimi cıkarmam ama bir yerde patlar kusarım,kırıcı da olurum,o yuzden gelmesin hic aramız da bozulmasın en azından.Ben idare etmeye calışıcam artık,bakanlar nasıl bakıyor degil mi,burda bende olsa sendeki dert diyecek o kadar cok insan var ki,Allah hepinize de versin bu tatlı dertlerden,boy boy olsun bebeleriniz de kafanızı kaşıyacak vakit bulamayın inşallah :) amin!
ay bi mahzun oldum,yarın annemin evde olmayacagını bilmek beni uzdu sanırım,kanadım kırılmış gibi

canım dualarım sizinle,guzel haberlerinizi bekliyorum tatlım

bir ay oldu bu gece tam bir ay

düşünüyorumda geçen ay tam da bu zaman daha hiçbirseyim yoktu karnımda hafif bir sancı yokluyordu beni..şikayette edemiyordum kimseyi telaşlandırmak istemıyordum.
Allah ım pazartesi olsun dr.a gideyim diyordum..o gece cuma gecesiydi cünkü

o zamanlar kızımın sağlıkla kucağımda olduğu son saatlermiş
ilerleyen saatte geldi kanamam... ve hastane de yaşamaz demeleri..

ben o zamna kadar ne mutluymuşum...hep geçmişe özlem duyuyorum..

Canım merhaba
Bende hoşimatoyum 6 senedir
İlk gebeliğimde bende ilaç kullanmadım
Bundan 1,5 sene önce bende aynı kaygılarda tekrar Dr kontrolinine girdim
Canım benım anti 600. Çıkınca ilaç başlandı
Dr Nodül için ultrason çektirdi
Eğer sonuçların normalse canım
Her 6 ayda bir kontrol ettirmek yeterli
Gebelikte daha sıkı takip yapılıyor
Çünkü bu hastalıkta erken Doğu'n tehdidi
Bu gebeliğimde ilaç kullanıyorum
Ayrıca 1 ayda bir Tsh baktırıyorum.
Dr verdiği bilgiler doğru canım
Yalnız benım Dr um gebelik olunca hemen gel demişti
Ben gebeliğimin 5 . Haftasında gittim.
Ozamanda beri takipteyiz
Gebelik öncesi tedavi edilip geçen bir hastalık değil canım
Değerler sürekli değişken. Hormonlar ilğili olduğundan.

Canım Allah yardımcın olsun dualarımız seninle.
Çok yıpratıcı bir süreç bilirim
Benim hep destek al demem ondandı
Canım eğer Eve çıkınca yardımcı olacak yakınlarının varmı?
Sakın kendini ikinci plana atma.
Arada onları bırak dışarı çık.suçlulukta hissetme.
Sonra seni sen yapan hiçbirşeyi hatırlayamıyorsun.
Herşeyin onlar oluyor.
O zamanda onlara bakmak zevk değil eziyete dönüşebiliyor.
Bizler kendimizi seveceğiz ki güçlü. Ve kendine güvenen anneler olabilelim.

kızlar ben çıkıyorum ne olur dua edin hiç iyi rüyalar görmedim bu gece inş. öğleden sonra evimizde oluruz off çok kötüyüm bugün nasıl geçicek hiç gidesim yok kötü haber almak istemiyorum

off tekrar aynı şeyleri yaşamak çok kötü..

OKadar yorgunumki!
2 gündür mahvolduk yollar, doktorlar..
Sizlere iyi geceler dilemek istedim
İnşallah oğlumda rahat bir gece geçirir
Opuyroum sizleri

nesi var oğlunun? umarım çok önemli bir şey değildir. Geçen hafta benim oğlumda hastaydı öksürük burun tıkanıklığı hafif ateş ile geçirdik 1 haftayı..
bir de onlar hasta olunca çok zor.geçmiş olsun.

Sinem umarım sağlıcakla alırsın bugün kucağına Arda ve Beren'i.bugün dularım sizinle

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım.Allah kabul etsin mevlüdünüzü.Aynı zamanda da Allah kavuştursun.Ana gibi yar olmaz diye boşuna dememişler.Onlar olmasa ne yaparız Allah korusun..Bak anacığın hamileliğinden beri yanında.Allah razı olsun onlardan.İnsan düşünmek bile istemiyor onların yokluğunu..
Sabır arkadaşım.Eşinin annesi.insan kırılıyor,güceniyor.Genede büyükler işte ne yapalım sabretmekten başka.Silip atamazsınki..Mecbursun kabullenmeye.Eşinle senin aran iyi olsun inşallah.Gerisi boş diyeceğim ama söylediğin gibi kırgınlıklar sizin aranızdaki iletişimede yansıyor ister istemez.Huzursuzluk yaratıyor..Ne diyelim dua edelim Allah merhamet versin.Kalplerine iyilik versinde sanada azcık faydası dokunsun.Yardıma ihtiyacın olursa çekinme arkadaşım.Allah güç kuvvet versin sana bebelerine bak hayırlısıyla.

Benimde ultrason çekildi canım:temiz çıktı çok şükür..Hamileyken ayda bir bakıldı hormonlarıma.Senin tsh ın kaç..Birde yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor okuduğum kadarıyla.ama gittiğim profesör ilgisi yok demişti.

sinemcim inşallah güzel haberlerle ve bebişlerinle gelirsin bugün, Allah yardımcı olsun..

sofika mevlütünü okutmuşsun Allah kabul etsin, darısı bizlere inşallah..kaynanalar hep böyle canım, ne yaparsın, benimde kızımın mevlütünle annemle herşeyi biz hazırladık temizlikde dahil günler öncesinden,bir pilavı sen yap dedik sabah erken gel, aynı kırk dereden su getirdi, pilavımı hiçte güzel yapmadı aceleye getirdi, diğer torunlarına bakıyor eltim para veriyor diye, pilavı mevlüte bir saat kala gelip yaptı, onuda aceleyle lapaya çevirdi..kaynanaların ipiyle kuyuya inilmez anlamış olduk böylece..

O geçmişe özlem hiç bitmiyor arkadaşım..Ben hala kabullenemiyorum..Ne kadar iyiyim desemde içim hep buruk..Geçen gece çığlıklarla uyandım..Hatta uyanamdım eşim zorla uyandırmış.korkudan ne yapacağını şaşırmış..Komşular gelecek kesin dedi.Okadar bağarmışım..Bilinç altımızdan temizleyemiyoruz..Allahım sabırlar versin bize...İnşallah kucağımıza bebeğimizi aldığımızda bir nebzede olsa dinecek acımız..

SİNEMCİĞİM, inşallah bugün yavrularımı aldım haberiyle gelirsin...canım insanlara da cevabını ver... sütünün gideceğinden korkuyorum canım....
lütfen takmamaya çalış... herkes bir laf diyor bana da eşim bile dedi nevşehire benim ısrarımla gittik o hafta erken doğum yaptım gitmeseydik olmayacaktı filan. ben o bebeğimin erkek olduğunu öğrendiğimde eşim o gün 3. yü de kız yaparız demişti ben de asla olmaz demiştim bulantım çoktu... sonra kaybettim. annem de sen büyük konuştun ondan oldu bile dedi:( sonra bir düşük bir tüp bebek denedim. insanlar duyarlı olamıyor malesef...

BADEM, canım bende de nodül var... hamilelikte oluşan troid oluyor dahiliyeye endokrine de gittim ilaç vermedi. gebelik öncesi ay yaptır testleri gebe olunca da yaptır kıyaslarsın canım...

YAREN, canım 114 çıktı benim bence tedbirli ol der cemil bey... inşallah diyeti de sıkı vermez...

SOFİKA, canım Allah kabul etsin... Annenin gitmesi yoracaktır seni arada ce der yeter bize..
Biz evlendiğimizde ben 23, eşim 32 yaşındaydı. ikimizde kırık kalplerle tanıdık birbirimizi. ben 7 yıllık ilişkimi karşı tarafın isteğiyle bitirmiştim. eşim de öğrencisiyle ilişkisini yine karşı tarafın isteğiyle bitirmişti. liman olduk birbirimize. kesinlikle ikimizde aşık değildik birbirimize. evlendikten sonra biz de o manada soğukluk yaşadık. ben de unutamadığını düşündümö. ayrıca doktoraya başlamıştı(ki iptal oldu o doktorası) ama sonradan sevdik birbirimizi. Ama hiçbir dönem çok arzulu bir çift olamadık... zaten 5 hamileliki, askerlik, ayrı şehirde 3.5 yıl süren doktora pek de fırsat bulamadık sanırım:))

melek, hakkında hayırlı kararlar alınsın inşallah...

kızlar ben çıkıyorum ne olur dua edin hiç iyi rüyalar görmedim bu gece inş. öğleden sonra evimizde oluruz off çok kötüyüm bugün nasıl geçicek hiç gidesim yok kötü haber almak istemiyorum

Allah şifa versin kuzularına arkadaşım..Allahın izniyle kavuşacaklar annelerine.

meryciğim bu ay dönümleri yıl dönümleri aynı dönem doğan çocukları görmek hatta her şey aklına gelmesi için yetiyor. çok tuhaf belki ama sütaş reklamı var ya buzağı annesine gitmek için mücadele ediyor. bir yerde ayağı kayıyor sendeliyor azıcık. ben o anı her seyrettiğinde içim cız ediyor biliyorum düşmeyecek orada. Bak yine gözümden yaş süzüldü... o reklam bile bana yavrumu hatırlatıyor ki benim başka çocuğum var şükür hamileyim... canım başka çocuğu olsa da o acı geçmiyor...

arda beye dedim ben genel anestezi olmak istemiyorum yavrumu normal doğurdm sesini unutamıyorum bu yavrumun sesini duyarsam belki o anı aklımdan silebilirim dedim...

CNm, oğlumda reflu var, gece besleyip yattığı zmaan soluk borusu tahris oluyor ve enfeksiyon kapıyor
Bizde gecen hafta dikkat etmedik diyetine hemen zarar gordu soluk borusu
Şimdi de enfeksiyon kaptı, annem esim oğlum hepsi hasta
Bir ben ayaktayim

Senin oğluna da cok cok gecmis olsun

Mmery, bu günler geride kalacak, meleğini tabiki unutamayacaksin ama kollarını dolduracak diğer melek senin acini dindirecek inşallah

Sofikacim mevlidiniz hayırlı uğurlu olsun
Saglikla büyüsün inci
Bende annem beni bırakıp gittiğinde korkmuştum , ben ne yapacagım bu bebekle şimdi diye, ve benimki 2,5 aylikti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…