Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Şy kk nın kendi gebelik takvimi nasıl yapılıyordu.

yada hangi ticker siteleri kabul görüyordu. Kaçıncı haftadayım takip edemiyorum :)

Geçmiş olsun arkadaşım.Sen kendine dikkat ette bari hastaları iyileştir.

canım gecmiş olsun ogluna tez zamanda Allah şifasını versin inşallah,ablamın oglu da reflu bebekliginden beri cok sıkıntı yaşıyorlar ve bogaz enfeksiyonundan hic kurtulamıyorlar,hatta 2-3 yaşındayken refluden dolayı sesi birden erkek sesi gibi kalınlaştı ve oyle kaldı.Allah´ım korusun!

canım aslında acık konuşmak gerekirse sorun sex degil,o yakınlık duygusu onemli.Evliligin yaşı buyudukce sex dışında da yakınlık kurulabilecegini anlıyor insan ve sorunlar azalıyor,bir de herseyin karşılıklı olması muhim,bir taraf gel derken obur taraf kaçarsa o zaman can sıkıcı oluyor.

sagol canım amin,Allah hepinize de o gunleri gosterecek inşallah!Benim kayınvalidem de eltimin iki kızını bebekliklerinden beri kendisi buyutuyor eltim hep çalısıyor,hatta buyuk kızı surekli kayınvalidemde kalıyor odası dahi oraya kuruldu.Oyle olması elbette iyi,varsın baksın,ben benimkilere bak da demiyorum,sadece cok nadir ve son care olarak ondan 3-5 saatlik yardım istendiginde burun kıvırması insanı gucendiriyor,ustelik Filiz artık hissediyor sevilmedigini ve babaannesinin yanında cok hırcınlaşıyor,beni de en cok bu uzuyor,benim kuzularıma oyle hissettirmesin ya,kıyamıyorum Surekli Filizle karşılaştırma yapıyor,eltimin kızlarını ornek vererek,o oyleydi filiz boyle su soyleydi filiz boyle,onlar daha iyi konuşmuş filiz bebek konuşması yapıyormuş hala,onlar wc ye alışmış erkenden filiz alışamamaış,cocugun kafasını karıştırıyor hic onaylamadıgım konuşmalar bunlar ama mudahale edilmiyor cok ters kayınvalidem

sagolasın arkadaşım,amin Allah´ım size de yaşatsın inşallah amin!

Canım benimde bugün kızımı kaybedeli tam 1 yıl oluyor bugün sürekli gözümün önüne geliyor o anlar cok zor
kac gundur hurma yıyorum o yuzden mı agrıyor karnım acaba

benım bıldıgım maydanoz, adacayı kullanılmıyor baska ne vardı? narı da bılmıyordum
Nar in düşüğe neden oluyor diye duymuştum ama bilimsel açıklamasını bilmiyorum hurmanın dogumu kolaylastirdigni biliyorum
Maydonozuda duymuştum her bitki çayının icilmeignide duymuştum birde pişmemiş yada az pişmiş Et'ler sakıncalı diye biliyorum sucuk salam sosis gibi

sofika bizde artık o şefkat daha yoğun. bebek çalışmaları dışında ben de rahatsız değilim. onu da testle aştık:)) dediklerine katılıyorum...

kayınvaliden de kendi bakmış ya, kendini üstün göstermek için yapıyordur bence... Allah muhtaç etmesin...

canım dedigim dogr galiba onları öle kabl etmek lazım degilmi eşimlede konuştum zaten benim istemedigim şeyleri ban adireteme zorlama diye tamam dedi daha halen annesini savunuyor kızgınlıgına gelmiştir bayrama gidelim bende dedim gitmicem hatasını anlasın her sefer gidiyom hep kırıyor b sefer gitmicem halimdan anlasın dedim yemin olsn kaynanam ban bagırdıya hastalıgım üstüme geri geldi yatıyorm kalkyorm çarpıntıyla kalkıyorm ben ama karar verdim b hastalıgın üstüne gidicem artık yeter ona yenilmek istemiyorm kendime graş bldum bere örücem eşime o bitsin etek başlamıştım yastıkalrı bittim eteklerini yapıcem satarımda parası işime yarar belkim ne biliyim kafamı dagıtırsam iyi olcek kiloyda veriyorm evlatlarım için işşallah böylede gider artık işi allaha bıraktrım herzamanki gibi rabbimin kısmetinde varsa yavrlarım olcek yoksa evlatlık alırım ne yapayım başlarıda dediysemde sizleri kastettim canım başkalrını degil iyilik babında
canım hiç birşey demiyorm öylelerine allaha havale ettim ben benden zak rabbime yakın olsunlar
kızlar ben çıkıyorum ne olur dua edin hiç iyi rüyalar görmedim bu gece inş. öğleden sonra evimizde oluruz off çok kötüyüm bugün nasıl geçicek hiç gidesim yok kötü haber almak istemiyorum
dalarım seninle canım rabbim acılarını göstermesin işşallah sag saglim alırsın kcagına işşallah gelir gelmez yaz merak ederim ben olurmu

canım arda bey ne dedi bilmiyorm ama iyi düşünmüşsün acı acıyı örter diyolar ama saglıklı evlatlarım olsada yavrlarımı unutamam onların yeri ayrı neyse ben kalkayım evleri halledeyim namazı kılayım bol bol tespih çekeyim içim rahatlasın kendinize iyi bakın kızlar bu aralar ben giremezsem ksura bakmayın olrm diyet grbna 5 mesaj yazma hakkımız var oda zorunl olmasa pc yüzüne bakasım yok

Sizperinhikayesini okuyunca kendi evliligim geldi aklima.
Zorlu bir baslangicti
Ben yillarca cok sevdigim insandan ayrilmistimki esimi cikarttilar karsima itirazsiz babam istedigi icin kabul ettim.cunku benim dogrularim yaniltmisti beni ve babam dogru kisi diyordu.
Chnb senin gibi ben 27 esim 36 yasindaydi.
Oyle zorlu sartlarda evlendikki elimizde tek var olan esimin isi ve belirli geliriydi.
Dugun uzeri akliniza gelebilecek hersey borcla yapilmisti.buna gelinlik dugun salonu gibi seylerde dahildi.
zor baslayan zor kabul edilen bir birliktelik oldu maddi manevi cok sikintilar cektim.
ama simdi geriye donup baktigimda iyiki bu kisi diyorum.
Beni hic kirmadi hic inciltmedi ve belkide bana kimsenin veremiyecegi kadar deger verdi.
simdi evimde var arabamda kendime yetecek kadar mutevazi ama ben mutluyum ve maddi anlamda kimseye kendimi borclu hissetmiyorum cunku hicbir haklari yok uzerimde.
Ozel hayatima gelince 10 yil boyunca tedaviler haric balayi yasadik.
Simdi tek istegim tek eksigim bir bebek insallah oda olur.
Inanirmksiniz bazen uyurken esime bakiyorum ve ona birsey olsa ben ne yaparim diyorum.gecen yillar ve verilen emekle benim herseyim olmus.

En katlanamadigim şey herhangi bir kisinin cocuğumun kendisini kötü hissetmesine neden olmasıdır,
Ne olursa olsun hiçbir kisi ile karsilastirilamaz cocuklarımız ,
Hepsi ayrı ayrı birer hediye onların
Ben senin yerinde olsam kesin dYanamazdim bir sekilde uyarirdim
Yada esime söylerdim anneni uyar diye

Kızlar benim her muayene sonrası vajinamin kemiklerinde ağrı oluyor, oturamiyorum bile neredeyse
Aslında alttan muayenem cok kolay ve kısa sürüyor, sizde de oluyor mü?

Bu arada Arda bey kızımın ismini sordu
Dedim belli değil
Gülümsedi,
Hakikaten ne olacak bu kizcenin ismi?

Son düzenleme:

canım ben de Arda beyin kızının ismini merak ediyorum... Aslında eşinin de:))

canım benim ağrıar oluyor ama nedeni bilmiyorum...

feryal bizde kimseden yardım almadık olsun daha iyi dediğin gibi. ben de eşimle iyiki evlenmişim...

paşam canım oyalanacak bir şey bulman iyi...

bu arada eşim az önce hataydaki dr mden 8 hafta doğum öncesi iznimi almış...

Arda beyin kızının ismi lara canım, esininkini bilemiyorum henüz :)

Lara benim düşündüğüm isimlerden biri
Ama herkes güzel soyleyemiyor diye kararsızım

Benim ikinci hamileliğim canım, 3,5 yasında bı oglum var, onu hiç bı şikayetim olmadan 40+3de 4 kilo olarak doğurmuştum sonra kendiliğinden ikizlerime hamile kaldım, hersey yine normal gidiyordu ama 19. Haftadaki rutin kontrolümde hunilesme var dendi ve rahim agzi 1.8 cm olculdu, bebeğin kafası yola girmek uzereydi, sok olduk hiç beklediğimiz bisey degildi. Kendi dr'uma cok güvenirim ona ragmen cok iyi iki farkli prof'a daha gittim, hiç biri neden olduguna dair bı açıklama yapamadı; 17. Haftaya kadar süren cok ağır bulantilarim olmuştu, cok zayıflamıştım ve kansizliktan ölmek uzereydim, vücut ikizi tasiyamadi atmak istedi diyen oldu, aynı hafta işle ilgili cok üzüntü ve stres yasamıştım ona bagliyan oldu, 4 kilo bebeği normal doğurduğum icin rahim yolunun deforme olduğunu söyleyen oldu, farkli farkli seyler söylendi ama kesin bı neden söylenemedi. Ogun bugundur sadece istirahatle bugüne kadar geldim, kasilmam, kanamam...vs gibi sıkıntılarım olmadıgı icin hiç ilac kullanmadım. Kontrollerde yapılan ölçümlerde 2,8 ile 2 arasında çıktı rahim boyu, kisalma da oldugu gibi kaldi. İkiz oldugu icin serklaj yapmak istemedi gittiğim dr'lar, serklajim yok yani, o yüzden tavsiye edilen dr'lar listesinde yok ismim.

Cok korkulu günler gecti, dikis yok, ilac yok cok çaresiz hissediyodum kendimi, dikin beni, hastaneye yatırın diye yalvardım, wc'ye gitmeye korkuyodum bisey oluvericek diye ama cok sukur bugünlere geldik. Simdi bebeklerimden birinde gelisim geriligi var, beden olarak küçük veya zayıf olması hiç sorun degil ben onu doğduktan sonra adam ederim Allah'ın izniyle, ama onu besleyen damarda direnç cok yuksek cok korkuyorum içerde bı sorun olucak diye dr'uma güveniyorum ilgili ve bilgili biri...kendi canım olsa bu kadar korkmam bebisler soz konusu olunca akan sular duruyor iste...

Benimde ilk hamileliğimde vajinadan baktığında canım çok acıyordu.. sonrasında değil ama o an acımam oluyordu.

Allahım tükenmedik sabırlar versin, yaşadığın son acı olsun inşallah canım

prenslerim aslındas serklajsız dr tavsiyesine yazılabiliyor. duyaydın yazar istersen ver bilgileri fikir olur...

hidennisko Lara güzelmiş ama dediğin gibi telaffuzda sorun olabilir. Arda beyin kızı için de isim ve soy isim bir arada uyumlu olmuş. biraz yabancı isim gibi olmuş...

sen birara Eliz diyordun...

prenslerim aslındas serklajsız dr tavsiyesine yazılabiliyor. duyaydın yazar istersen ver bilgileri fikir olur...

Naciye mulayim canım dr'um adı, riskli gebelikle ilgili özel bı uzmanlığı yok ama cok ilgili ve titiz biridir. Egitim ve deneyimi cok iyi. Tüp bebekde yapıyor, belli bir hastaneye bağlı degil, ciftehavuzlarda özel muayenehanesi var.

Sofikacim, Allah kabul etsin canım, hayırlı evlatların olsun inşallah, sen de sefasını sür:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…