- Konu Sahibi hidennisko
-
- #32.541
canım hoşgeldin
Allah´ıma çok şükür ben yavrularımı kucagıma sag saglim aldım,darısı senin ve butun isteyenlerin başına olsun inşallah!
ben 2006 yılında konizasyon oldum,konizasyonum lazerle yani leep konizasyon denilen tipte yapıldı,bu şekilde yapıldıgında rahim agzına minimum zarar verilmiş oluyor ama yine de rahim agzı icin ciddi bir tramva oldugundan dikiş öneriliyor.Bir de soguk konizasyon dedikleri tip var,sana hangisi yapıldı ve rahim agzının durumu şu anda nasıl.İlk gebeligimde yurt dişindaydım ve ordaki doktor yapılan konizasyonu cok begenmişti,hatta hayran kaldı diyebilirim,cok az hasarla kurtulmuşsun dedi ama buna ragmen o da dikişe onay verdi.
ben de ilkinde hemen hamile kalamadım,tupun biri tıkalı ve pko dan dolayı sadece bir yumurtadan yumurtlama oluyor o da duzenli degil,haliyle sanırım yılda 2-3 ay hamile kalma şansım oluyor.Yine decok sukur oldu,iki gebeligim de dogal oldu cok şukur.Ben ilk gebeligimde cok zorlandım ama yaşadıgım sorunların cogunu konizasyondan bagımsız sebeplerden yaşadım,konizasyonun sonucu rahim agzı yetmezligiydi ve rahim agzı yetmezliginin de caresi serklajdı,e bende de serklaj vardı.fakat gebelik sureci farklı sebeplerden,bazen doktor ihmali bazen benim dikkatsizligim vs derken sancılı oldu,tecrubesizlik de vardı tabii.İkinci gebeligim hem cok kolay gercekleşti hem de surec cok daha kolay oldu.İstedigimi yedim ictim,gezdim,kızımla ilgilendim ve Allah´a şukur hic enfeksiyon dahi olmadan40 haftamın başında dogum yaptım ki bıraksak eminim daha 1-2 hafta duracaktı suni sancı ile benim istegim dışında başlatıldı dogumum.
Korkma arkadaşım,tek sorun rahim agzı yetmezigi ise,ki bizim şansımız şu biz bunu daha hamile kalmadan biliyoruz,o zaman serklaj kesinlikle kurtarıcı ve gerekli oluyor.Benim durumumu kısaca anlattım,ama daha farklı ozellikle merak ettigin bir durum olursa sor canım.Sadece son gunlerde biraz yogunuz ve hemen cevap veremeyebilirim ama gecmiş okudugumda sana geri donerim.Saglıcakla.
canım bizde de oyle bir sorun vardı bir donem,şok olmuştm,gencecik adamın hic mi aklına gelmez diye,kendimi kotu hissediyordum gururum kırılıyordu.uzun sure bunu eşimin genel hali sanıyordum ama sonra fark ettim ki bu durum eşimin ailesiyle benim aram duzeldiginde bıcak gibi kesildi,anında sabahlar olmasına donus yaptı.Aslında icten ice kızsam da,en azından bu sorunu cozmenin yolunu buldugum icin memnun da oldum.Ne zaman annesi ile aramda bir sorun olsa hooopp sırt sırta oluyoruz,ne zaman ki kv ile iyiyiz eşimle de iyiyiz.Anlayacagın arkadaşım bizim aşk hayatımızı kayınvalidemle ilişkime baglı,bu her ne kadar hoşuma gitmese de boyle.Acaba sende de oyle bir durum olmasın,sizde de sorunlar var diye hatırlıyorum yanılıyor olabilirim.
yaş ve yorgunluk da elbette etkildir bu arada.
maşallah canım,saglık olsun da koşturmaca da olsun
sagol tatlım iyiyim ben,yorgunum biraz
cok sukur bugun İnci tanemin mevludunu okuttuk,bir haftadır zaten koştur koştur hazırlık yapıyorum,maşallah cok da guzel gectidarısı başınıza olsun,inşallah bu duyguyu isteyen herkes yaşasın
annem memlekete gitti,bayramda donecekler babamla haliyle beni biraz sıkıntı sardı,annem varken Filizin sevgi dışında hic bir ihtiyacını duşunmuyordum şimdi biraz zorlanabiliriz.Kayınvalideme de kızdım bugun,ne zaman cagırsam bin dereden su getiriyor,zaten ayda yılda bir ihtiyac oluyor da cagırıyoruz ki o geldiginde yine de Filize yemekti yedirmekti altıydı ustuydu bana bakıyor ama buna ragmen gelmemek icin bir suru bahane.Kırıyor beni bu kadın cokşimdi hic gelsin istemiyorum cunku benim de cok fena huyum var,sabır sabır der onca şeye sesimi cıkarmam ama bir yerde patlar kusarım,kırıcı da olurum,o yuzden gelmesin hic aramız da bozulmasın en azından.Ben idare etmeye calışıcam artık,bakanlar nasıl bakıyor degil mi,burda bende olsa sendeki dert diyecek o kadar cok insan var ki,Allah hepinize de versin bu tatlı dertlerden,boy boy olsun bebeleriniz de kafanızı kaşıyacak vakit bulamayın inşallah :) amin!
ay bi mahzun oldum,yarın annemin evde olmayacagını bilmek beni uzdu sanırım,kanadım kırılmış gibi
Sevgili Sofika değerli bilgilerin için çooook teşekkür ederim.senin bebeklerinin olması benim bebeklerim olmuş gibi beni sevindirdi.1 sene önce bebek isteğiyle doktora gittiğimizde smear pap testimin olumsuz gelmesinden dolayı soğuk konizasyon ameliyatı oldum.halbuki daha önceki testlerim hep iyidi. Ameliyatımı yapan doktorum Türkiyede bu alanın öncülerinden bir Prof.onkolog jinekolog yaptı ve sonucundan çok memmun kaldık.Bebeğimin olmadığını göz önününe alarak çok hassas ve başarılı bir ameliyat yaptı.Daha sonra yapılan muayenelerde rahim ağzımın çok iyi toparlandığı ancak yinede riske girmemek için dikiş atılması gerektiği söylendi.Tabi bu süreçler benim için çok zordu kanser korkusu anne olamayacağımı düşünmek vs vs beni çok yıprattı.Bu arada daha önce bebeğimiz olmuş ve isteğe bağlı sonlandırmıştık 5 yıl önce.Bu seferde deniyoruz deniyoruz bebek yok meğersem küretajdan dolayı yapışıklık olmuş ve eşiminde sperm sayısı azalmış :) :) Yani anlayacağın hem hastalıkla hemde bebek yapmakla uğraştım.Şimdi rahim yapışıklığından ameliyat oldum yine bir prof yaptı ve çok iyi geçti.Artık ocak gibide tüp bebek yapcaz.Konizasyondan sonra 1 yıl içinde 3 defA smear pap yaptırdım hepside temiz çıktı çok şükür.şimdi de inşallah bebek olur.Bebeklerinin olması çook güzel canım sana kuzucuklarına sağlıklı bir ömür dilerim.Allah kimseyi sağlıkla sınamasın. Bu son olsun.Umarım seninde konizasyondan sonra tekrarlayan bir durumun olmamıştır eğer tekrarlamdıysa da bana umut olacaksın çünkü ben hala zaman zaman tekrarlamasından korkuyorum bu korkularda yaşam kalitemi çok etkiliyor.Seni tanımak benim için şanstı.Özelden mesaj atamıyorum maalesef yoksa birebir tanışmayı ve paylaşımlarımızın artmasını isterim.sevgilerimle canım sağlık hep seninle olsun