Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Sevgili Sofika değerli bilgilerin için çooook teşekkür ederim.senin bebeklerinin olması benim bebeklerim olmuş gibi beni sevindirdi.1 sene önce bebek isteğiyle doktora gittiğimizde smear pap testimin olumsuz gelmesinden dolayı soğuk konizasyon ameliyatı oldum.halbuki daha önceki testlerim hep iyidi. Ameliyatımı yapan doktorum Türkiyede bu alanın öncülerinden bir Prof.onkolog jinekolog yaptı ve sonucundan çok memmun kaldık.Bebeğimin olmadığını göz önününe alarak çok hassas ve başarılı bir ameliyat yaptı.Daha sonra yapılan muayenelerde rahim ağzımın çok iyi toparlandığı ancak yinede riske girmemek için dikiş atılması gerektiği söylendi.Tabi bu süreçler benim için çok zordu kanser korkusu anne olamayacağımı düşünmek vs vs beni çok yıprattı.Bu arada daha önce bebeğimiz olmuş ve isteğe bağlı sonlandırmıştık 5 yıl önce.Bu seferde deniyoruz deniyoruz bebek yok meğersem küretajdan dolayı yapışıklık olmuş ve eşiminde sperm sayısı azalmış :) :) Yani anlayacağın hem hastalıkla hemde bebek yapmakla uğraştım.Şimdi rahim yapışıklığından ameliyat oldum yine bir prof yaptı ve çok iyi geçti.Artık ocak gibide tüp bebek yapcaz.Konizasyondan sonra 1 yıl içinde 3 defA smear pap yaptırdım hepside temiz çıktı çok şükür.şimdi de inşallah bebek olur.Bebeklerinin olması çook güzel canım sana kuzucuklarına sağlıklı bir ömür dilerim.Allah kimseyi sağlıkla sınamasın. Bu son olsun.Umarım seninde konizasyondan sonra tekrarlayan bir durumun olmamıştır eğer tekrarlamdıysa da bana umut olacaksın çünkü ben hala zaman zaman tekrarlamasından korkuyorum bu korkularda yaşam kalitemi çok etkiliyor.Seni tanımak benim için şanstı.Özelden mesaj atamıyorum maalesef yoksa birebir tanışmayı ve paylaşımlarımızın artmasını isterim.sevgilerimle canım sağlık hep seninle olsun

sonunda bu savaşı kazandın arkadaşım.kimsenin lafına bakma artık.yıllarca beklediğin özlemini gerçekleştirmenin tadını çıkar.

arkadaşım hayırlısı olsun inşallah.bende yalçın beye gitmeyi aklımdan geçirdim ama bu duyduklarımdan sonra sanırım gitmem..murat erdemirin adını çok duydum..hep iyi yorumlar okudum.ama hani bana yaklaşımı nasıl olur.kısmet olursa benim normal yolla olacak.ilgilenirmi benimle bilemedim.

cbnb cım cnm

tüp bebek dr gittik çok mantıklı konuştu her şeyin caresi var elimizden geleni yapacağız sizin artık oydu şuydu gibi denemelere gerek yok

mesela nadilat bu zaman kadar verilmedi pco olduğum için kimi rahimler daha esnek olmuyor o yüzden rahim büyümekte zorlanıyor olabilir dedi

kesinlikle tek gebelik olması gerek dikiş olduğu halde düşüyorsa başka sebep olabilirmiş

bu güne kadar üç kez histeroskobi olmama yazık dedi test sonuşların hepsi güzel dedi bir nevi cekap bunlar dedi

henüz tedaviye başlama niyetimiz yok yada acelemiz yok diyeyim o yüzden kullanmıyacağım şimdilik

bu son tedavimiz kısmet olursa eşim ne zaman derse o zaman başlayacağız bu tedavi eşim için :)

bu ay mı olur ne zaman olur karar eşimin

mumudihaba Allahım bu sefer kucağına almayı nasip etsin. anladığım kadarıyla bu dr yalçın beyden daha çok içine sinmiş. bu durumu ben çok önemsiyorum yoksa dr nin her dediğine şüpheyle bakıyorsun... inşallah hayırlı zamanda olur ben de senin için tek gebeliğin uygun olduğunu düşünüyorum...

tüp bebek uzmanı dr daha yumaşak ve güler yüzlü olması gerektiğini düşünüyorum yalçın bey infertiliteden anlamadığı için bana o yüzden uzak geldi bu sefer birde konuşmuyor ya gıcık kaptım hatta eşim sank babasının hayrına bakıyor karşılarken azcık gülüyor sonra küsmüş gibi surat beş karış hıhhhhh

murat bey hakkında da eşim buda biraz havacı sanıyorum dedi hemen amerikaya gideceğini söyledi diye yorum yaptı

ama genel olarak söyledikleri anlattıkları benim kafamda yer etti

mesela ikiz gebeliğimde crp yükseldi diye abortus oldum dedim

olmaz karnın ağıracak ateşin çıkacak kıvranacaksın o zaman alınır bebek dedi yanlış teşhis yani

üç gebeliğimde de tecrübesizlikler olmuş yani içim bir kez daha cız etti bütün güçümle savaşmıştım aslında ammaa sonuç 0 oldu
,

ama murat beyin yatmana gerek yok demesine çokkk sevindim çünkü işin en zoru o bence çünkü bana kabacak kimse yok

RABBİM bütün arkadaşlar yardım etsin inş

hidennisko Lara güzelmiş ama dediğin gibi telaffuzda sorun olabilir. Arda beyin kızı için de isim ve soy isim bir arada uyumlu olmuş. biraz yabancı isim gibi olmuş...

sen birara Eliz diyordun...

Eşim istemedi, isinamadim dedi
Aslında ben cok sevmiştim

Sinemcim aglayarak okudum müjdeni
Kuzularına doya doya bak evinde uyurlarken, ne büyük mucize olduklarını asla unutma
Onlar cok güçlü cocuklar olacak Allah'ın izni ile

Feryal ve mumidihaba sizlerde inşallah bebislerinizi en kısa amanda alirsniz kucağınıza

hidennisko isim işi çok zor bir düşünmekten kurtulduk oh...

Kızlar internet problemim sebebiyle mesajlarınızı hızlıca okuyup geçtim,sıkıntıyı çözene kadar giremeyebilirim ev telefonunda da sıkıntı var,

Listeler i çin mesaj atın,ne zaman gğncellertim bilmiyorum kaybolmasın yazılanlar mesaj kutumda biriksin

Beni merak etmeyin sorun çözülür çözülmez aranıza dönücem(telefon ve internet üzerime olduğu olduğu için benim gelme mi istiyorlar) olmazsa eşim vın gibi birşey alacak,şimdi cepten giriyorum o yüzden uzun duramıycam,görüşürüz hanımlar(internetsizlik çok kötüymüş)

sinemcim gözün aydın canım, yarın inşallah bu saatlerde evinde kuzucuklarınla olucaksın ne güzel bir duygu bu gece sabah olmaz sana, Allah diğer bekleyen dileyen arkadaşlarada nasip etsin..

Yatmana gerek yok demesi gerçekten çok iyi..başkalarına muhtaç olmak çok zor.İnşallah hayırlısı olur arkadaşım.

bu arada kızlar şimdiki anlayışa göre sürekli yatak önerilmiyor ama bu baştan netlik de kazanmıyor. bana da ilk görüştüğümüzde Arda bey evde gezinebilirsin pıhtılaşman var zaten kaş yapalım deken göz çıkarmayalım demişti. Ama sonra hamileliğin seyri sürekli yatmayı gerektirdi. ve bana yatmana gerek yok demedi hep sıkıydı hatta bu son muayeneye dek tekerlekli sandalyeyle kata çıkarıldım. hatta bu son görüşmede de bana moral olsun diye izin verdi. yani baştan gerek yok dese de dr, hamileliğin seyri belirliyor istirahat edilip edilmeyeceğini. zaten yatma dese de siz onu göze alamayacaksınız. en azından kendi ufakişler ve yemeği yapacak kadar iyi olunsa yeter...

Sinemcim
Çok sevindim canım
Allah sağlık ve sıhhat içinde yetiştirmeyi nasip eylesin.
Maşallah BarekAllah

Chnb
Arda beyin eşinin adı Pınar

Son düzenleme:
Gece gece kafam karıştı yine
Yarın Arda bey e randevumvar
Gecen hafta buradaki Dr gitmiştim
Hem benı unutmasın hemde Tsh mi ölçürmek için
Ertesi gün Dr arayıp enfeksiyon lduğunu antibiyotik kullanmam gerektiğinî söyledi
Kaç deyince15,76dedi
Ben hemen 15gün önceki sonucuna baktım evet Yüksek
Burdaku Dr verdiği her ilacı Arda bey e sorma dan kullan mıyordum
Eşim hep kızıyordu oda Doç madem gitme diye
Deger de yüksek çıkınca kullanaya başladım
Bu gece eşin hastaneye gidip çıktıyı amca alabil si yarın Arda bey gösterelim diye
Sonuç 10,76 normdlden yüksek ama geçen seferden düşük. Arda bey ozandn gereksiz antibiyotik kullanmayalım demişti
Malesef başlamış oldum. Ya ben yanlış anladım ya da Dr yanlış söyledi

Ayrıca Tsh 2,67 oda çok yükselmiş
Bir ay önce 1,75 idi
İlaçımıda çok dikkatli kullandım neden yükseldi
Endokrin Dr randevu almalıyım nasıl gideceğim bilmiyorum

Neyse arkadaşlar herkese hayırlı geceler Allah rahatlık verdin
Geceniz su gibi akıp geçiş .

MUMUDIBAHA

Canim murat bey baya bir icine sinmis.hayirlisi bakalim
Ikiz gebelik kaybi olanlarda tek gebelik mantikli galiba.dr sanada bunu tavsiye etmis.
Dikise ragmen durmadiysalar altinda baska sebeplerde vardir demesi dikkatimi cekti bunun aciklamasini yaptimi.
yatma konusundaki fikride cok hosuma gitti.banada surekli bakacak kimse yok.
Bir yemek yapip yiyecek kadar gucum olsa baska birsey istemiyorum.
Temizligi esim ve kardesim yapar olmadi genel temizlik icin ayda bir yardimci alirim.
Insallah senin icinde hayirlisi olsun

MUMUDIBAHA

Canim murat bey baya bir icine sinmis.hayirlisi bakalim
Ikiz gebelik kaybi olanlarda tek gebelik mantikli galiba.dr sanada bunu tavsiye etmis.
Dikise ragmen durmadiysalar altinda baska sebeplerde vardir demesi dikkatimi cekti bunun aciklamasini yaptimi.
yatma konusundaki fikride cok hosuma gitti.banada surekli bakacak kimse yok.
Bir yemek yapip yiyecek kadar gucum olsa baska birsey istemiyorum.
Temizligi esim ve kardesim yapar olmadi genel temizlik icin ayda bir yardimci alirim.
Insallah senin icinde hayirlisi olsun

Sinemcim
Çok sevindim canım
Allah sağlık ve sıhhat içinde yetiştirmeyi nasip eylesin.
Maşallah BarekAllah

Chnb
Arda beyin eşinin adı Pınar

Aaaaa nereden biliyorsunuz kızlar, hidennisko da kızının adını biliyor...

metal crp mi o 10 lu değer ben 2 ayı geçti baktırmadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…