Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ilk günüm biraz yorucu tabi ama alıştım hemen sani hep ordaymışım gibi :) tabi 6 aydır yatınca oturmakta zorlanıyorum :)

feryal ne yaptı acaba?

meleğim ve aşkım da yazmadı doğum mu yaptı yoksa?

canım benim cok şukur rahimde perde vs gibi bir sorun yoktu,bende rahim agzında ilerlemiş yara vardı ve o alındı,yanlış hatırlamıyorsam hidenniskoda boyle bir durum vardı ama kaybı yok şukur.yalnız bu cift rahim yada perde gebelikte oldukca riskli,bence de Arda beye mutlaka danışsınlar,inşallah sag saglim vakitlice alsın arkadaşın yavrunsunu kucagına.

metal Allah yar ve yardımcın olsun,guclu ol,gucunu sakla ve kendini hırpalama,Allah´ım izin versin de sen de sag saglim en buyuk haftalarda yavrunu dunyaya getir inşallah amin!

feryal canım seni cok merak ettim,gunduz aradım ama duymadın sanırım,akşam uzeri de sen aramışsın ben duymadım geri donemedim gec olmuştu.İnşallah guzel haberlerini en kısa zamanda alırım,ama buraya da yazmamışsın merakım arttı şimdi :26:

sineemmmm misler gibi uyuyorsundur kuzularınla koyun koyuna inşallah!

Canım öncelikle güzel duyguların için çok ama çok teşekkür ederim.
Allah en kısa zamanda tekrar hamile kalmamı ve tam zamanında sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.

Benim ilk gebeliğimde 24 hafta 5 günlükler sancı ve kasılma şikayetiyle Arda bey sevk edildiğinde
Rahim ağzı 3,5 cm açılmış. Ve oğlumun ayağı doğum kanalına girmişti. Hemen ayak itildi ve dikiş atıldı.
Yüce mevlam nasip etti. 7 hafta kasılma ve sancı eşliğine hastane yatarsk hiç kslkmadan dayandı.
Hamd olsun oğlumu mevlam bize bağışladı.

Canım hunileşme varmı bilmiyorum. Normal de bende artık rahim boyunun durumunu ultrason şa anlayabiliyordum.
Fakat bu sefer o kadar kısa baktı ki Vajinal ultrasonlar 4 saniyede hemen elle muayene ve dikişe bakmak için hemen çekti.

Serklajım canım tam bir ay önce atıldı.
Ben Arda bey e gebeliğimin 5. Haftasında ilk gitmeye başladım.
O zamandan beri takiptey Di.
Öncelikle serklaJ yapmayacağım takipte kalacağını söyledi.

Fakat 12. Hafta dan itibaren rahim boyu şekli değişmeye başladı
Ve buna dikiş atmak gerekecek dedi. O zaman ki boyum 3,5 cm idi.
Arayya bayram girdi. 10 gün sonra takip edelim dedi.

10 gün sonra ağrım olduğundan tekrar gittim. Rahim boyu 2,5 inmişti ..
Arda bey kongreye gitti.
Gene ağrım oldu. Bir hafta sonra ölçütünğunde 1,5 cm düşmüştü.

Yani benim dişim hemen atılmadı canım. 16 haftanın sonunda 1,5 ken atıldı.
SerklaJ dan sonraki kontrolümde 1,8 idi.
Bu kontrolümde 0.

Benim rahim boyum. Yaklaşık iki aydır yavaş yavaş kısaldı.
Arda bey ekstra bir önlem söylemedi.
Zaten yatıyorsun dedi. Tuvalet ve yemek için kalkmamı söyle Di.
Ben şimdilik yemeğimde yatark yemeği düşünüyorum.

Allah cümlemize yardımcı olsun. Niyetimiz hayır. Akibetimizide hayırlı eylesin.

kızlar deymeyin keyfime ama uyku yok artık biraz fırsat buldum hemen size yazayım dedim mıkırdanıp duruyoruz eve gelince iştahımız açıldı maşallah... çok vermeyede korkuyorum vakit buldukça size soracağıom çokkk şey olucak kızımda iyi gidiyor maşallah okadar mutluyumki kelimeler yetmiyor anlatmaya hemen hızlıca geçmişi okuyup kuzularımın yanına gidicemm

sinem gözün aydın canım, çok yorucu ama tatlı yorgunluklar, artık kuzuların yanında hasretlik bitti, ne güzel yine bir mutlu sona ulaştık bu sayfada, darısı diğer hamişlerin başına..

Maşallah BarekAllah
Anneleri onlarda eve gelince huzur buldular iştahları artı.
Maşallah maşallah

Hadi size hayırlı geceler.

canım gözünaydın bundan sonra herşey çok güzel olacak.bebişleri kokla yerime.

tşk ederim kızlar yaa onlara bakmaktan kendimi alamıyorum insan başka bişey düşünemiyor hiç 8yıllık özlem bitti bugün kuzularım raahat rahat uyuyorlar şimdi makine sesleri yok ilaçlar iğneler yok şükürler olsun rabbime bende bekliyorum 2de beslenme saatimiz annemle nöbetleşe uyucaz şimdi o uyuyor sonrda biraz ben yatarım ama sanki benden başka kimse bakamıcak gibi geliyor alışıcaz artık çok büyük bir mutluluk bu hiçbirşeye benzemiyor...

Arkadaslar ben geldim.
Ancak eve girebildim ve nerdeyse tum gunu 20 ila 10 arasi degisen kalabalikta gecirince bakamadim bile ancak eve gelirken goz attim.

Bugun dr kontrolum iyi gecti sanirim ben rahatladim en azindan.
Tek gebelikte kac haftayi goruruz ilk sorum oldu.dr ikizde 23+3 gorduk kismetse 30 lu haftalari goruruz dedi.
Vajinal ultarson muayenesinde serviks olcumu ogrenmek istedigimde bana rahimimi ve kaba taslak rahim agzini gosterdi ancak suanki olcumun hicbirsey ifade etmedigini ancak gebeligin ilk haftalri bile olsa bize bilgi vericegini soyledi.
bu sefer daha siki takip yapicaz ve daha erken onlem alicaz dedi.
gebelik kaybimin nedenini israrla tekfar sordum.birkac sebep oldugunu yasamla bagdasmayan anomoliler pelviks turu enfeksiyonlar ve cogul gebeliklerden dolayi rahimin zamanindan once dogum eylemini baslatma sebeplerini anlatti ve tuplerin alinmis oldugu icin pelviks enfeksiyonu olma sansimin 0 oldugunu soyledi.ve bebeklerde anomolide yoktu.
Yapilan testleri tekrar kontrol etti pihtilasma ve genetikle ilgili daha detayli testlerde varmis dedigimde ilk yapilmasi gereken testleri yaptirdim sorun ciksaydi o zaman gerek duyardik dedi.
Negatif durumunda tekrar yumurta toplama islemi uygulasak durum ne olur bir surprizle karsilasirmiyiz diye sordum yaklasik 20 ay once 22 yumurta topladigim hastamsin bu konuyla ilgili skkinti yasamazsin ama simdiden bunlari dusunme dedi.
bu ayki yumurtam catlamamis eger direk ilac tedavisine baslarsam daha da buyuturuz ve bize sikinti olur diye 12 gunluk bir hap verdi.ilk 6 gun icicem 7.gun hapla birlikte lucrin basliycam.tekrar yumurta olusmasini engelleyici.
Ve onemli soru kesinlikle reduksiyon istemedigimi ve tek nakil istedigimi soyledigimde zaten biliyorum senin tavrin net istedigin gibi olucak.cozulme islemi sonjnda embriyo istedigim durumda cikarsa tek ama kalite kaybi yasarsak ikisi bir yapar diye belki iki dedi.
bu duruma bu tarz yaklasan nadir hastalarimdansin hissi davraniyorsun ama senin mutlu olman onemli dedi.maddiyati gozden cikardigimi soyledim.
Ve hic ummaditim bir sekilde gecen sefer verdigim ucretin altinda bir ucret talep etti.ve verdigi ilaca ucret talep etmediki fiyat epey yuksek.
Sasirdigimi gorunce bu sefer boyle dedi.
Cok emek verdin baasarmayi senin kadar istiyorum dedi.
Bugun jstumden oyle bir yjk kalktiki.vicdanim oyle rahat basliycamki
Insallah rabbimde yardim ederde hayirli sonuc aliriz.

maasallah kuzularına..
iştahlarıda açıldı demek ki çabuk büyüyecekler annesi..

senin adına çok sevindim inan..
Maşallah BarekAllah
Anneleri onlarda eve gelince huzur buldular iştahları artı.
Maşallah maşallah

Hadi size hayırlı geceler.
iiyyi ge celer canım..
dualarım seninle olacak..

8 yıllık özlem demek...gözlerim doluyor ne hasretle yazıyorsun..
artık kötü hiçbirsey yok mutluluk var sizler için..

tabiki insan kendinden baska kimselere güvenemez yavrularını..

Allah ım bu mutluluğu bizlere de yaşatsın inşallah

Ay canim ya.artik sen gunlercede uyumasan of demezsin.
Bebeklerini birkezde olsa kocaman op minicik elleeini ayaklarini kokla.
Rabbim bundan sonra hic ayirmasin sizi.
Bugun sizi gormeyi o kadar cok iatedimki ama kismet olmadi eger dr gittigimiz sakli olmasa saat sikintimiz olmasa jimere bile gelmeyi dusundum ama gizli olunca iate.
Ama aradigin icin cok tesekkur ederim bu buyuk mutlulugu bizimle paylastin.
Insallah birgun bende sana guzel hhberler veririm.

CHNB
MUMUDIBAHA
SOFIKA

beni merak etmissiniz ay cok sagolun ya

Dr girerken tlj titresime almistim.gun icerisindeki yogunluktan unutmusumda

METAL

bugunki dr kontrolun biraz sikintili gecmis.
Ama ben burda sifir rahim agziyla nerdeyse 40 li haftalari gorenleri okudum.
Simdi onemli olan kasilma ve sanci olmamasi sadece ve eminimki arda bey onlem almistir.
Insallah ilerliyen haftalari sorunsuz atlatirsin.

Bu arada dr bana bakicak kimse yok dedim transfer sonrasi.zaten 5.gun embriyosu transfer edilecek iki gun kendine dikkat et yeter dedi.
Serklaj sonrasi yatak istirahatininde tedbir amacli oldugunu kanitlanmis bir durumun olmadigini ama stresin cok onemli bir faktor oldugunu soyledi.

Ve bu arada ben bugun sadece 3 saatlik uykuyla ayaktayim ve insallah bu gece azda olsa huzurla uyurum insallah.

feryal, arkadasım içine sinen bir görüşme olmus mutlu oldum..

insallah sende bize hayırlı haberlerini ileteceksin birgün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…