Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Tatlım sen de çok iyi gidiyorsun.Bak kısa zamanda baya iyi kilo verdin..Herşey çok iyi olacak inşallah...chnb nin abdominal serklajından ben çok umutluyum...Belki sana da aynısından uygun görür dr...

istersen çapa ile görüş canım, ben bu sefer orda yaptırdım, orda riskli gebelik bölümüde var yatışlı hastaların kaldığı, benim serklajı orda uzman bir doktor yaptı, şimdilik bir sıkıntı yok memnun kaldım, ayrıca hiçbir ücret ödemiyorsun sadece serklaj ipini aldırıyorlar medikalden oda 75tl, çapanın kadın doğum polikiliniğinden randevu alıp bir görüş istersen, daha önceki gebeliğini anlat, serklaj yaptırman gerektiğini söyle bakalın ne diyecekler, orda yaptırabilirsin belki..

çok şükür canım... inşallah iyidir canım...

senin oğluşun nasıl neler yapıyor?

13 aylık olacak. koşuyor yıkıyor döküyor. ama bu hali çok daha iyi geçen sene bu zamanlar kolik sancıları vardı saatlerce ağlardı. böylesi güzel. anne demeye başlayalı daha bi güzel herşey.allah tüm zorlukların sonunu böyle tatlı şeylerle süslesin.
dua sifa umut isteyen herkesinde isteği kabul olsun.

araştır canım bizide bilgilendir, ben geçen gün tesadüf maranki yi gördüm tv de oda ayva ve armut un süt yaptığını söyledi, herhangi armut yani deveci veya küçükler hiç farketmez, en ucuz olanları bile olur hem çiğ hemde komposto yapıp bol bol tüketin diyordu ben bu sefer deniycem, aslında geçen sefer denemedik şey kalmadı ama ne artırabildim nede azaltabildim, aslında formül bence bebekle kucaklaşır kucaklaşmaz çok sık emzirmek özellikle bir hafta yarım saatte bir emzirmek gerek ve bol sıvı tüketmek özellikle su, benim tek yapmadığım şey ilk günler çok seyrek emzirdim sonra öğrenince emzirdim ama geç kaldım gibi geldi sanki, hastanede iki saatte bir dediler, bide diyorlardı ki iki üç gün iki çay kaşığı kadar bile emse doyar diyorlardı onlara güvenip emzirdim o şekilde hem bebeğim bir hafta sonra sarılık oldu hemde çok yüksek değerdi, hemde hiç sütüm artmadı, yada hamilelikte ve doğumda çok endişeli ve stresli geçirdim onda artmadı diyorum psikolojik bu sefer daha sık emzirmeye çalışıcam, hemde eski korkularım yok inşallah daha iyi olur sütüm diyorum..

Karisik anlatmisim arkadasim.

Evet ihlas suresi 1000 adet arife gunu baslanip bitecek.sayi yuksek gibi gorunsede cabuk bitiyor.ben en son yaklasik 3 saatte bitirmistim.

Cuma basliycam dedigim selati tefriciye idi.4444 adet olan

okurum canım inşallah yatıyorum işim ne... canım ben de elimdeki duaları bitireyim yardım ederim sana da canım 500 okurum tefriciyeden...

narmikten sonra feryal ondan sonra ben...

çok sağ ol canım ben de buradaki her arkadaşımı çok seviyorum ayrı ayrı ... Ama senin yerin benim için çok özel...

hoş geldin kanki inan ben hiç zorlanmadım :18::18:ama deydi bgün aynada kendime bakıyorumdaeşime dedim ben gerçekten kilom verdim yoksa kendimimi kandırıyorm verdin verdin dedi

Aferin canım doğumdan sonra zayıflama sırlarını isteyeceğim...

Tatlım sen de çok iyi gidiyorsun.Bak kısa zamanda baya iyi kilo verdin..Herşey çok iyi olacak inşallah...chnb nin abdominal serklajından ben çok umutluyum...Belki sana da aynısından uygun görür dr...

canım belki paşama da böyle bir serklaj gereklidir ama gebelik öncesi aslında sorsa dr ye iyi olur hamilelik öncesi yapılması daha iyi bence...

maşallah canım... oluyor erkek ne de olsa... anne sütü alıyor mu ?

inşallah olur canım ben bitkisel bir şeyler buldum birara yazarım...

sonunda lütfedip femicalden aradılar,
şekerim normal çıkmış

canım çok sevindim diyete gerek yok tombiş kız olacak...

minitom canımmmm işe alıştın mı?

yaş konuşunda artık sustum pot üstüne pot

hiç sorun değil canım en büyük olsam da... ben öyle takmam yaş konusunu her yaş ayrı güzel...

hem büyüğüm deyip başka topikte arkadaşlar var kızabiliyorum onlara... o zaman alınmıyorlar da...

sen de rahatlamışsın tüm tahliller tamam şimdi sıra geldi bebişe...

becerebiliyorm işşallah ben bile şaştım bgün namaz kılıcaktım üstünü giyicem AYNADA KALA KALDIM DEDİM SANA NE OLMŞ EPEY VERMİŞSİN B ARADA AYNALARA BAKMIYODUMDA BU ARALARAMA AZ KALDI İŞŞALLAH :18::18:

CANIM AZ ÖZ YİYORSN YASAKLILARI YEMİYOSN 3 BEYAZDAN ZAK DURYOSN OLAY BU OLUYOR
REGRETEYLE GÖRÜŞTİNMİ GEÇEN ARADIM İŞİM VAR DEDİ GERİ DÖNMEDİ

Bir Müslüman çocuğuna isim verirken dikkatli davranmalı. Kur'an-i Kerim'de geçen her kelimeyi çocuklar için isim olarak kullanmamalıyız. Yaygın olarak kullandığımız bazı isimler, sakıncalılar listesine girdi.

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, ''Aileler çocuklarına Kur'an'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demekti
r. Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı demektir'' dedi.

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, çocuğa isim vermenin kültürel, sosyal ve dini açıdan önemli bir konu olduğuna işaret etti.

Pek çok ailenin Kur\'an-ı Kerim'de geçen isimleri çocuklarına vermek istediklerini söyleyen Öztürk, Kur'an'da geçen her kelimenin ise isim olarak konulamayacağını hatırlattı.

Günümüzde yaygın olan ve Kur'an'da geçtiği için konulan çok sayıda ismin anlamının yanlış olarak bilindiğini, gerçek anlamlarının ise isim olarak verilemeyeceğini ifade eden Öztürk, çocuklarına Kur'an'dan isim koymak isteyen aileleri seçici davranmaları konusunda uyardı.

Anlamları bilinmeden isim veriliyor

Kuran'dan isim konulurken seçilen kelimenin gerçek anlamının öğrenilmesi için uzman kişilere danışılmasını tavsiye eden Öztürk, isim kitaplarında veya internette geçen adların anlamlarının da irdelenmesini istedi.

Öztürk, şöyle devam etti:

''Aileler çocuklarına Kuran'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir. Kuran'da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kur\'an-ı Kerim'de geçen her kelime 'Bu Kuran'da geçiyor isim olur'' mantığıyla çocuklara verilmemelidir. Kur'an'da geçen kelimelerin anlamı iyi bilinmelidir. Kezban ismi Kur'an'da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, 'yalancı, yalancı' diye çağırmak zorunda kalırsınız. Aleyna 'üstümüze bela sıkıntı aksın', Bekir, 'deve yavrusu' demektir. Hz. Ebubekir'in ismi Abdullah'tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır. Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir. Hüreyre, 'kedicik' demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demektir, Allah'tan başka ilah mı olur? Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.''

Mekruh isimler

Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça'da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır.''

''İsim her dilden olabilir''

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, ''İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın'' dedi.

Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allah'a kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi.

teyzeleri benim melekleri görmek istermisiniz ama lütfen maşallah deyin benim kuzuzlarıma:))

allahım nazarlardan korusun..yüce mevlam annelerine bağaşladı bu bebekleri.bundan sonra sağlıklı,mutlu huzurlu bir ömür geçirsinler inşallah.sinemciğim çok üzüntüler yaşadın.ama mükafatını aldın,hak ettin.bebeklerinle uzuuuun bir ömür diliyorum.

Sagol canim ya
yarin kismetse bir basliyayim.
Onumuzdeki haftaya kadar ne kadar okuyabilicem
Sen keendi dualrini bitirde firsatin olursa sevinirim.
Allah dualarini kabul etsin.

Günaydın canlar
Herkese hayırlı cumalar....
Allahım bizlerden hikmetini esirgeme
Bizleri ve bebeklerimizi koru ve ayırma
Allah'ım sana sığındık.
Amin

Merhabalar canım verdiğin bilgiler için çook teşekkür ederim.Bebeğine sana aile uzun sağlıklı hayat dilerim.Sizlerin olumlu paylaşımları ve güzel haberleri bizlere umut oluyor.Sevgilerimle forumdaki bütün seçilmiş kaderdaş kardeşlerimi öpüyor,mutlu bayramlar diliyorum.

merhaba arkadaşlar.. günaydın herkese.

sinemcim yavruların ne kadar büyümüşler maaşalah tebarekallh.. rabbim nazarlardan saklasın senin adına o kadar sevindim ki..
allahım ayırmasın bir daha..

arkadaşalr herkes iyiymiş çok şükür her gün girip okuyorum ama yazacak pek bi şeyim olmuyor benm:)))
ama sizleri takip ederek gerçekten epey bilgilendim diye düşünüyorum eğer sizlerden biraz kulak dolgunluuğ olmasa dün doktorumun dediklerini uzaylı gibi dinlerdim
ama dedikleri hep tanıdık geldi biryerlerden...
bir ay sonunda nihayet kontrolume gidebildim r.a ölçümmü çok merk ediyordum acaba incelme oldu mu diye ..
önce doktrouma hiçbişi demedim doya doya bebeğimi seyredeyim istedim çünkü geçen gittiğimde direkt rahim ağzından girmiştim olaya
hep bu konu üstünde konuşunca bebeğim gölgede kalmıştı kilosu vs bişi soramamaıştım öğrenenmmemiştim
bu sefer hiç bi şey yokmuş gibi bebeğimle ilgili her şeyi öğrendim 290 gr olmuş benim fındığım:)))
işi bitince rahim ağzımı sordum.. aa evet iyi ki hatırlattın sende incelme var mı diye takip edecektik dimi dedi evet dedim
sonra karnımdan ölçümü yaptı 3.5 dedi haftana göre gayet iyi dedi bu haftalarda 3.5 olması normal dedi alttan baksam mı diye düşündü zaten şimdi seni ayrıntılı ultrason için radyolojiye yönlendireceğim orada da ölçümü yaparalr alttan bakmayayım dedi. sonra radyolojide ayrıntılı ultrason yapıldı doktorum not yazmış servikall uzunluğa da bakılsın diye.
radyolojideki ölçümde de rahim ağzım 3.2 çıktı. doktora gösterdim biraz yüzü düşer gibi oldu aslında 3.5 iyiydi bu haftada dedi. sanırım 3.2 onun aklını karıştırdı
aslına bakarsan ne diyeceğini bilemedi çünkü son gittiğimde 4.1 çıkmıştı ve 3.5 un altına düştüğünde seni dinlendriecem rapor verecem demişti. biraz düşündü bayram sonrası gel o zaman bir ölçüm daha alacam eğer incelme devam ediyosa bu 3.2 de düşerse o zaman istirahat şart dedi.. iki hafta sonraya randevu aldım..
kızlaaarrr fikirlerinize ihtiyacım var gittiğim dojktora güveniyorum tecrübeli yıllarca araştırmada doçent olarak görev yapmış pek çok vaka görmüş.
burada gidebileceğim en iyi doktor bu. zaten mlatyada riskli gebelik uzmanı yok tek çarem benim bu doktor ne dersiniz ölçüm nasıl sizce..

bi de memlekete bayramda gidebilirmiyim dedim git dedi ama eğer ağrın olursa muhakkak endol fitil kullan iki saat içinde ağrını alır erken doğum riski için de iyidir dedi.
gittiğin yerde istirahat et kasılman sancın sertleşmen olursa endol fitil al muhakkak dedii. akıntımı sordu var ama kokulu değil dedim olsun akıntı enfeksiyon sebebiyle olursa eğer suyunun erken gelmsine sebeb dedi. onun içinde fitil yazmış eczaneden çıkınca fark ettim ben şimdi akıntı için olan fitili sürekli kullanayım mı kızlar. endolü ağrın kasılman olunca demişti.. bunu yzmış ama her zaman kullanıp kullanmayacağımı dememeişti.

sarıpapatyaaammmm sende görürsen yazar mısın canım senni ölçüm nasıl ilerliyor sen daha sık ölçüm yaptırıyordun ikimizin haftaları yakın ve ayakın haftalarda ölçümlerimiz aynı çıkmıştı senin kaç çıkıyor şu anda.. benim geçen ay 4.1 di bu ay 3.2 çıktı..

Günaydınlar arkadaşlar,

Canım tşk ederim. Senin ve tiwiksin Çapa ya gittiğinizi biliyorum. Ancak Çapa çok uzak bana. Anadolu yakasında oturuyorum ben. Pazartesi Göztepe Eğitim Araştırma da bir doktora randevu aldım. İkili testi orada yaptıracağım. Bakalım o sırada sorgulayacağım serklaj olayını riskli gebelik bölümü falan varmı bakalım?

Sinem bebeklerin çok güzeller maşallah. Sağlıkcakla büyüsünler.

Herkes iyidir umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…