Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bade canım ben de ayağıma su döküyorum. banyolarda hem normal hem gusül abdesti alıyorum o zaman yasin okuyorum... başka da ibadet yapamıyorum...

canım senin ibadetin karnındaki bebek..Allah kabul etsin dualarını...İnsan ayaktayken bile bazen yapamıyor.Sen yattığın yerden elinden geleni yapıyorsun.Daha ne olsun.

Canım yolculuk riskli olmaz mı?azda olsa bı kısalma var sana enfeksiyon icin ne fitili verdi bende akıntıdan dolayı fitil kullandım
canım bende tedirginim ama doktor çok rahat bir şekilde gülümseyerek gidebilirsin tabi dedi. o da beni çok rahatlattı. 5 buçuk saat yolumuz kırşehire eşimin ailesinin yanına gideceğiz.
eşim izin alabilirse tabi. %90 gideriz dedi ama.. kendi aracımızla gideceğimiz için eşim yatırırm arabanın koltuğunu rahat rahat gidersin diyor. o yüzden çok korkutmuyor beni ama dediğiniz gibi yolculuk sonrası ihtimal olan şeyler korkutuyor beni.. hayırlısı inşalalh rabbimden.. akıntı için verilen fitil GYNO-LOMEXİN diye bir fitil. iki tane var içinde. ama üstünde 4 gün yazıyor 4 gün aralıkla mı demek istemiş acaba.. kafam o kadar doluydu ki kimini anladım kimini anlamadım((

chnbcim tavsiyelerin için sağol canım gerçekten sizin tecrübelerinize ihtiyacımız çok fazla.. listeye yazdırmadım çünkü r.a.y deyip duruyoruz ama kesin değil diye kalabalık yapmak istemedim. çünkü her şey çok iyi gidiyordu. bu haftaya kadar çok sorunsuz bir hamilelik geçidim ne leke ne kanama her şey çok güzel gitti tüm ölçümlerim de öyle.. ilk gebelik olduuğ için hiç kayıp da yaşanmadıığ için acaba yanlış teşhis mi dyie de düşünmeden edemedim bir an... ama bu hafta incelmeye başladığını görünce biraz tedirgin oldu. zaten benim doktorum bebek ağırlaştıkça sıkıntı artabilir demişti. ama duyaydına mesaj atıp bilgilerimi yazdırayım sanırım artık bende sizdenim:))
endol fitil vermiş bana canım zaten yolculuk sonrası ağrın olursa kullan dedi. ben yazayım muhakkak yanında bulunsun dedi. her zaman kullanmamaı söylemedi zaten ağrım da yok çok şükür.. yolcuulk 5 buçuk saat canım umarım sorun olmaz çünnkü eşimin tek izni gitmeyi çok istiyor yaza kadar izin yok artık bende onun için istiyorum bi de evde bayram daha yorucu geçer orada el üstünde olurm:))) daha rahat ederim diye düşünüyorum:))) rapor gerekirse alacağım canım.. benim de işime gelir çünkü ne kadar dikkat etsem de çok yoruluyorum hem yoğun program hem de hamilelik stresi sanırım beni gergin yaptı okulda çocuklara çok çabuk sinirleniyorum bebeğe yansımasın ddiye kendimi tutuyorum sonra daha çok sinirlenip bir anda patlıyorum. vereceği istirahat yemeğimi yememe ve lavaboya banyoya gidebilmeme izin verecek kadar olursa inan versin diye dua bile eidyorum:))))

Kızlar istanbulda deprem oldu anlık bizeydi ama korktum evde tekim suan annem yolda daha tekrar olmaz insallah
çokk geçmiş olsuunn canım tekrarı olmaz inşalalh.. çok korkarım bende depremden..

badecimm seinin adına çokk sevindim ne kadar mutlu olmuşsunn inşalalh bu mutluulğunun çok daha fazlasını çok yakında bebek haberi mutluluğu olarak burada paylaştığını görür ve bizlerde mutlu oluruz..

canım aslında benim de vajinal bakılmdaı radyolojideki de karındandı. 3.5 a çok takılmadı ama 3.2 biraz tedirgin etti onu da.. haftaya ölçümünü yaptır umarım iyi çıkar ölçümn. benim kasılma vs yok canım yada ben anlamıyorum bimiyorum.. vitaminden başka da ilaç kullanmıyorum işte endol fitille akıntı için fitil verdi bi onlar. onalrda önlem amaçlı..
endol için bana ağrını anında geçirir dedi. en geç iki saat içinde etkisini gösterir 12 saate kadar da etkilidir dedi. bencede araştırmaya gitmeyerek iyi yapmışsın asistanların elinde olmak çok kötü bende yaşadım çünkü biliyorum ama araştırmada gidebileceğin prof doç vs varsa onlara görnmeye çalış ve sakın ihmal etme ölçümünü sonuçta bir kaybın da var belki dediği gibi r. a. y olmayabilir ama oladabilir. buradan bekliyorum haberini canım..

[

canım hiç korkma filmden ben de çeklidim anestezisiz evet acıyor ama dayanılmaz bir acı değil ki eminim o acının daha fazlasını yaşamışsındır mesela benim adet sancımla aynıydı hissettiğim sancı. ama 3-5 saniye süren bir acı sonra yavş yavaş azalıp yok oluyor. tüplerden o verilen ilaç geçerken o anda oluyor sanırım ve yavaş yavaş azalarak tamammen bitiyor. ama kendini kasma kasarsan acı çekersin filmi çeken uzman bana öyle demişti ve ben içimden dualar okuyarak bekledim iyi çekilmesi için hiç kıpırdamamamya çalıştım işlem bittiğinde görevli bana sen iyi en iyi hasta seçiyorum çok iyi durdun dedi:))) ama şu da var eğer ki ağrı eşğim düşüktür çok acı çekerim dersen kendini kasmaya gerk de yok anestezi alırsın. bende rahim filminden iki ay snora hamile kalmıştım..

İnşallah arkadaşım..Hamile olduğum günleride yazarım buraya..Ben normal doğum yaptım canım.Ve onca yaşanan sitresli olaylardan sonra vajinal muayene bile beni zorluyor.özellikle spekulum takılırken çok kasıyorum.İstemsiz..Kendimi kasmasam zaten kolayca girecek o alette.Ama dediğim gibi fobi haline geldi..İnşallah hayırlsıyşa atlatırım.
Sende kendine dikkat et arkadaşım.Aslında en iyisi yolculuk yapmaman ama madem eşin çok istiyor..en azından çok yavaş gidin..Sarsılmadan gitmeye çalış.Vede dik oturma..Mümkünse uzan.İnşallah herşey yolunda gider.

haklısın canım biraz da psikloojik tabi.. ama o da gelir geçer zamanı gelince neler yaşıyoruz neler görüyoruz ilk vajinal muayenemi hatırlıyorum da beş aylık evliydim bayan doktordu şimdiki doktorum ve ağlamıştım (( ne olur alttan bakmayın diye ama faydası olmaz dedi mecburen olacak hiç acımayacak dedi acıyacak diye korktuğumu sanıyordu halbuki ben utanıyordum.. ve o an ben nasıl titriyordum yaprak gibi doktorum beni sakinleştirmeye çalışmıştı ve ben ona ölmek istiyorum demiştim:)) şimdi gülüyorum o halimi hatırlaynıca..
şimdi o kadar alıştım ki kuzu gibi çıkıyorum o masaya işte hayat herşeyi gösteriyor insana..

tavsiyelerinizi dikkate alacağım canım inşalah rabbime emnet diyorum çoookk teşekkür ediyorum..

canım senin ibadetin karnındaki bebek..Allah kabul etsin dualarını...İnsan ayaktayken bile bazen yapamıyor.Sen yattığın yerden elinden geleni yapıyorsun.Daha ne olsun.

Amin canım...

Zümrem, canım bayramda yorulmayacağım demişsin sakın gelinim hizmet edeyim diye düşünme oralarda açık açık dr riskli ep dinlen dedi de... öğretmenlik yorucu meslek canım verirse al rapor hiçbir şey bebeklerimizden kıymetli değil. ben o hatayı yaptım idealist davrandım sıkıntılı olduğum dönemlerde bile okula gittim. boş günümde kürtaj oldum akşam 6 da çıkıp ertesi gün derse gittim. bir gün önce lekem var biliyorum yapılacak bir şey yok dedi kese bozulmuş o halde derse girip kanamamı bekledim( sakın al rapor...

sarıpapatyam canım vajinal kültürle enfeksiyon, kanda crp, wbc, idrar tahlil ve kültürü sık yaptır dr demese de yaptır dr ler unutabilir kendi takibini kendin yap...

Canım banada 5 kilo ver dedi..Dikkat ediyorum 1 haftadır yediklerime..Rahim filmi çektir dedi birde..Ve ben çok korkuyorum
ben okadar kiloyu verdim sen 5 kilom veremiceksen bir hafta dukan yap bak bakalım gitmiyormu kilolarburda tevrübe konuşuyo ona göre
rahim filmi çektirmeseydim ben çektiremezdim 5 kere çektirmeye gittim nasip olmadı 5 nasip old hiçte canım acaımadı özelde çektirince böle olduah ah iyiki çeyrek alıpta atıştım kenara şimdi atamıyorum
kızlar ben geldim ne var ne yok bakalım her an çıkabilirim çaya misafirlige gidicez eşimi bekliyorm yemek yesin

Eylülgülğü canım geçmiş olsun canım

Gökçen canım o lomexin fitili serklajan sonra vajinal kaşıntım olmuştu bi tane kullandım anında kesti süper bi fitil,endolü bilmiyorum dr bana hiç vermedi öyle şeyler magnezyum dışında :44:

haklısın canım yaa.. inan bende okulu ihmal etmemek için elimden geleni yapıyorum doktor muayenelerimi bile öğleden sonra 4 e 5 e randevu alıyorum dersim bitince gidiyorum
bak rapor alayım dedim nöbet için doktora diyemedim vazgeçtim başkası olsa şimdiye çoktan alırdı erken doğum riski diye. bilmiyorum bende yapamıyorum ama bu sene gerçekten kendimi kazık yemiş gibi hissediyorum ben 4 senedir aynı okuldayım her sene ne derlerse yaptım programa yada başka şeye hiç itiraz etmedim bir gün bişi istemedim ilk kez en çok ihityiacım olan sene bişey rica ettim bana çok ders vermeyin dedim gerekçemi söyledim olmadı herkesin keyfine göre yapılmış herşey boş günü olmayan tek edebiyatçı benim nedense.. çok kırıldım gücendim galiba birazda hamilelik hassasiyeti ama kendimi çok değersiz hissettim ve çok soğudum okuldan o yüzden hiç hayır diyemeyeceğim rapor işi olursa.. galiba psikolojik olarak da ihtiyacım var buna..

neyse ne kadar uzattım be zümrem dertliymişim( ne derdi olanlar var bu da bişi mi utandım bak şimdi.. ama hamileliğime verin emii:)))

duyaydın teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için çok kararsızdım ama kullanacağım akıntım çok gerçekten enfeksiyon da olmasın bi de..
bugün ilkini kullanayım araştıdım ikincisi üç gün sonraymış onu da öyle yaparım..

endol fitil makattan demişti doktorum çocuklara verildiği gibi.. inşallah gerk kalmaz gerekirsede kullanırım artık ne yapalım..

kizlar pazar gunu evimizi tasiyoruz ev rezalet icinde resmen
mide bulantilarim basladi ama daha hala cikarmadim
tuzlu kiraker yiyorum baska ne tavsiye ediyorsunuz
......

kizlar pazar gunu evimizi tasiyoruz ev rezalet icinde resmen
mide bulantilarim basladi ama daha hala cikarmadim
tuzlu kiraker yiyorum baska ne tavsiye ediyorsunuz
......

tuzlu leblebiyi de dene canım beni kraker kesmiyordu iyice midemi bulandırıyordu ama leblebi çok iyi geliyordu..
bu arada allah kolaylık versin çok zordur taşınmak aman sen bişeye dokunma tehlikeli haftalardasın kolayy geleeee şimdiden...

Sagol arkadasim
Bende bugun hayirlisiyla basladim.ama sedece baslayabildim.
Oglen kardesim geldi o gitti aksam uzeri tebarekeye gittim ordan geldim yemek cay bu saat oldu.
insallah yatana kadar biraz okuyabilirim.

Gurbetçi kolay gelsin kendini yorma fazla

Gökçen, ne kadar iyi niyetli olursan sırtına semer vuran cok oluyor, bende cok yasadım o günleri, ama şimdi gözümü actım
Ama minicik kuzularıma üzülüyorum, 2 gün yoktum, bana mektuplar yazmışlar ,resimler yapmışlar .
Bnde Pazartesi ve salı gene gitmeyeceğim okula
9 günlük tatile çıktım, bir yandan oh diyorum bir yandan aklım kuzularda

feryal canım Allah kabul etsin. ben genelde her gün şukadar okuyacağım şu kadar günde bitecek diyorum bitiyor...

gurbetçi bulantı malesef tam çaresi olan bir şey değil. kısmen beni zofran zydis rahatlatıyordu. Ayva, ekşili şeyler... salçasız yoğurtlu yemekler... ben 12. haftada 7 kilo vermiştim serum aldım sürekli... zeytin ekmek, peynir ekmek... şekersiz şeyler...

chnb canım çok güzel geçiyor yaaa hiç yorulmuyorum çok mutluyum bugün bıcı bıcı yaptık çok güzel yani anlatmakla bitmez ccnm büyümüşlermi şimdi acıktılar mama bekliyorlar

oyyyy kuzularımızzzz,mucizelerimiz maşallah size maşallah ikinize de cok ama cok guzelsiniz,Allah´ım size de hepimizin evlatlarına da saglıklı uzun omurler nasip etsin,cok mutlu yaşayın inşallah ve cok mutlu edin anne babalarınızı inşallah! siz birer kahramansınız

bu arada sinemcim oglan esmer kız beyaz cok guzel yaratmış yaradan maşallah

canım cok sukur sutum nerdeyse yetiyor,gunde bir defa mama da veriyorum ama buna da sukur diyorum,yavaş yavaş ona da gerek kalmayacak biliyorum,annem gelince sut arttırma kampı yapacagım :) şoyle ki:
-surekli emzireceksin,oyle 2 saat 3 saatte degil bebek hık dedikce memeye dayayacaksın
-guclu bir pompa edinip en azından gunun 5 ogunu sonrası(en ideali her emzirme sonrası) sagım yapacaksın-amac sut cıkarmaktan ote beyne ihtiyacımı karşılayacak sut yok daha cook uretim istiyoruz sinyali vermek.
-cemen tohumu ,devedikeni,bira mayası ve rezene-en iyisi hepsinden de gunde 2 şer tablet kullanmak
-bol bol sıvı tuketmek
bunlar oldugu takdirde sut sorunu olmaz

guzel arkadaşım defalarca aramışsın ve ben yeni goruyorum,şimdi nedenini anladım,cok mutlu olmuşsun canım benim ve benle de paylaşmak istemişsin nolur kusuruma bakma geri de donemedim ama senin adına cok sevindim.Bu adam beni şaşırtmaya devam ediyor,bir gun sırf keyfime muayene ucreti bayılıp ziyaretine gidecegim,sohbet olsun diye :))
bugun yogundurk biz de Filiz´imin ateşi var grip olmuş,hastaneydi ilaclardı allak bullak olduk e annem de yok zor oldu ama buna sukur iyi cok şukur kuzum

yarın seni arayacagım kısmet olursa canım konuşuruz

Canım, ben yaz tatili dönüşü arka koltukta yatarak yolculuk yaptım. Arabanın arka koltuğuna yumuşak bir minder bir de yastık atar yatarsın. Çok rahat oluyor, evde koltukta yatıyo gibi ama emniyet kemerini takamıyosun işte. Neyse dikkatli gidin canım, aman trafiğe dikkat

Günaydın kızlar...

benim de bu gece oğlum ve eşim gelecek 2 ay oldu görmeyeli onları... çok özledim....

SOFİKA canım geçmiş olsun filize ... basit bir üşütmedir sanırım...

annen de gelse rahat edersin... nette de süt kürleri var saraç oğlunun ben denemeyi düşünüyorum... umarım işe yarar...

aSLINDA doğmadan düşünmemek gerek belki de ama iri bebek diye diye bende de büyük oğluma zor yetiyordu buna yetecek mi endişesi oldu içten içe.... bunları düşünmek bencillik mi bilmiyorum(

Allah herkese nasip etsin...

Canım Allah kavuştursun. Özlemez mi insan benim oğlum çok sırnaşık değildir. Sabahları yanıma ben çağırmadan hiç gelmez.
On kere çağırıyorum o zaman lütfefiyor. Oda babasının zoruyla. Nasıl gücüme gidiyor. Artık tam babacı oldu. Sadece babası kızınca
Ağlamak için yanıma geliyor kerata. Canları sag olsunda.

Serklajın kacıncı haftada atıldı ve rahim ağzı boyu kaçtı o zaman?

Sofika büyük geçmiş olsun.. Kızın hastaymış. Allahım tez zamanda şifasını versin.

Cncb (adını bilsem daha iyi olacak sanırım ben isimlerle hitap etmeyi daha çok seviyorum) oğlun kaç yaşındaydı? 2 ay çok uzun zaman. İyi dayanabilmişsin. Ben daha Eylül ayında oğlumdan 20 güne yakın ayrı kaldım çok zordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…