- Konu Sahibi hidennisko
-
- #32.801
Canım yolculuk riskli olmaz mı?azda olsa bı kısalma var sana enfeksiyon icin ne fitili verdi bende akıntıdan dolayı fitil kullandımmerhaba arkadaşlar.. günaydın herkese.
sinemcim yavruların ne kadar büyümüşler maaşalah tebarekallh.. rabbim nazarlardan saklasın senin adına o kadar sevindim ki..
allahım ayırmasın bir daha..
arkadaşalr herkes iyiymiş çok şükür her gün girip okuyorum ama yazacak pek bi şeyim olmuyor benm:)))
ama sizleri takip ederek gerçekten epey bilgilendim diye düşünüyorum eğer sizlerden biraz kulak dolgunluuğ olmasa dün doktorumun dediklerini uzaylı gibi dinlerdim
ama dedikleri hep tanıdık geldi biryerlerden...
bir ay sonunda nihayet kontrolume gidebildim r.a ölçümmü çok merk ediyordum acaba incelme oldu mu diye ..
önce doktrouma hiçbişi demedim doya doya bebeğimi seyredeyim istedim çünkü geçen gittiğimde direkt rahim ağzından girmiştim olaya
hep bu konu üstünde konuşunca bebeğim gölgede kalmıştı kilosu vs bişi soramamaıştım öğrenenmmemiştim
bu sefer hiç bi şey yokmuş gibi bebeğimle ilgili her şeyi öğrendim 290 gr olmuş benim fındığım:)))
işi bitince rahim ağzımı sordum.. aa evet iyi ki hatırlattın sende incelme var mı diye takip edecektik dimi dedi evet dedim
sonra karnımdan ölçümü yaptı 3.5 dedi haftana göre gayet iyi dedi bu haftalarda 3.5 olması normal dedi alttan baksam mı diye düşündü zaten şimdi seni ayrıntılı ultrason için radyolojiye yönlendireceğim orada da ölçümü yaparalr alttan bakmayayım dedi. sonra radyolojide ayrıntılı ultrason yapıldı doktorum not yazmış servikall uzunluğa da bakılsın diye.
radyolojideki ölçümde de rahim ağzım 3.2 çıktı. doktora gösterdim biraz yüzü düşer gibi oldu aslında 3.5 iyiydi bu haftada dedi. sanırım 3.2 onun aklını karıştırdı
aslına bakarsan ne diyeceğini bilemedi çünkü son gittiğimde 4.1 çıkmıştı ve 3.5 un altına düştüğünde seni dinlendriecem rapor verecem demişti. biraz düşündü bayram sonrası gel o zaman bir ölçüm daha alacam eğer incelme devam ediyosa bu 3.2 de düşerse o zaman istirahat şart dedi.. iki hafta sonraya randevu aldım..
kızlaaarrr fikirlerinize ihtiyacım var gittiğim dojktora güveniyorum tecrübeli yıllarca araştırmada doçent olarak görev yapmış pek çok vaka görmüş.
burada gidebileceğim en iyi doktor bu. zaten mlatyada riskli gebelik uzmanı yok tek çarem benim bu doktor ne dersiniz ölçüm nasıl sizce.
bi de memlekete bayramda gidebilirmiyim dedim git dedi ama eğer ağrın olursa muhakkak endol fitil kullan iki saat içinde ağrını alır erken doğum riski için de iyidir dedi.
gittiğin yerde istirahat et kasılman sancın sertleşmen olursa endol fitil al muhakkak dedii. akıntımı sordu var ama kokulu değil dedim olsun akıntı enfeksiyon sebebiyle olursa eğer suyunun erken gelmsine sebeb dedi. onun içinde fitil yazmış eczaneden çıkınca fark ettim ben şimdi akıntı için olan fitili sürekli kullanayım mı kızlar. endolü ağrın kasılman olunca demişti.. bunu yzmış ama her zaman kullanıp kullanmayacağımı dememeişti.
sarıpapatyaaammmm sende görürsen yazar mısın canım senni ölçüm nasıl ilerliyor sen daha sık ölçüm yaptırıyordun ikimizin
haftaları yakın ve ayakın haftalarda ölçümlerimiz aynı çıkmıştı senin kaç çıkıyor şu anda.. benim geçen ay 4.1 di bu ay 3.2 çıktı..
Kızlar istanbulda deprem oldu anlık bizeydi ama korktum evde tekim suan annem yolda daha tekrar olmaz insallah
Arkadaşlarım ben dün gece uzun zamandır düşündüğüm fakat bir türlü cesaret edemediğim şeyi yapıp arda beye mail attım.Uzun uzun yazdım yaşadıklarımı.Tüm detayıyla anlatmaya çalıştım.Allahıma dua ettim.inşallah email ime döner diye.
Bu sabah telim çaldı.Baktım 216 lı numara..elim ayağım birbirine karıştı.Açtım ataşehir memorial hastanesinden arıyorum arda bey görüşecek dedi bir bayan.şok oldum.
Merhaba dedi.Çok üzüldüm.Zor günler geçirmişsiniz,başınız sağolsun..uzun uzun yazmışsınız sizi arayıp acınızı paylaşmak istedim dedi.Bu arada hastalarıımda bekliyor dedi.Çok teşekkür ederim dedim.Çok heyecanlıyım kusuruma bakmayın dedim.
mailiniz önümde kısaca bir üstünden geçelim sorularınızı cevaplıym dedi..Biliyorsunuz ben 18.haftada kesem dışarda şekilde serklaj oldum.Ve suyum damla damla gelmeye başladı.Antibiyotik kullandınızmı dedi.evet dedim.Kanda ve idrarda enfeksiyona bakıldı ama temiz çıktı dedim.
Kanda enfeksiyon çıkması için çok ciddi miktarda bir enfeksiyon geçirmeniz lazım dedi.Yani kolay kolay belli etmezmiş kendini.Büyük ihtimal serklaj yapılırken yada bilemediğimiz bir nedenden enfeksiyon vardıki suyunuz gelmeye başladı dedi.Yani ancak amniyo sıvısından örnek alarak enfeksiyon varmı anlaşılırdı dedi.
plazanta(bebeğin eşi)doğumdan sonra incelendimi dedi.Hayır dedim.Bebek sağlıklıydı doğana kadar dedim.arkadaşlarınızıda bu konuda uyarın bebeğin sağlıklı olması plazantanın incelenmeyeceği anlamına gelmez.Böyle bir durumda bu detayı atlamayın dedi.
Peki dedim 18.haftada kesemin dışarda olması benim kesin olarak rahim ağzı yetmezliğimin olduğunu gösterirmi?Bakın bu eski bir inanış dedi.Ben sık olarak Amerikaya gidiyorum.sürekli bu konuyu tartışıyoruz.Sizin 1 kayıp yaşamanız bunu kanıtlamaz dedi.Ben size bir dahaki gebelikte kesin bunu yaşıycaksınız diyemem dedi.
Takip öneririm dedi.(serklaj konusunda aklım karıştı kızlar.riske atmak gibi olmazmı?1 kayıp bu teşhis için yeterli değil deyince allah korusun 1 kayıp dahamı yaşamam lazım kesin teşhis için anlamadım)
Rahim anomalisi 3 boyutlu ultrasonla anlaşılırmı diye sordum(doktorum böyle söylemişti)Rahim filmi çektirmeniz daha net bilgi verir dedi.
Peki dedim hafifte olsa bir polikistikover durumum varmış sizce şeker hapı kullanmalımıyım?evet dedi.Bu düzenli yumurtlamanızı sağlar dedi.Kaç kilosun dedi.boyum 1,60 kilom 60 dedim.5 kilo verelim dedi.(zaten vermeye çalışıyorum)bu arada polikistik overin erken doğumu tetiklediğini söyledi.
Haşimato durumunuz var değerleriniz çok sınırda ama en düşüğünden de olsa ilaç kullanmanızı öneririm dedi.tsh ım 2.7 (2.5 in altında olması daha iyiymiş)
Hamile kalmadan önce neler yapmalıyım dedim.rahim ağzında bir enfeksiyon varmı bu araştırılsın dedi.Rahim filmi çekilsin dedi.Zaten okuduğum kadarıyla her konuda çok bilinçlisiniz dedi.(Artık okumaktan profesör olduk diyemedim)Söylediklerimi record ettiniz dimi dedi:)
hamile kaldıktan sonrada progestoron tedavisi dedi.
Son olarak İstanbula yolunuz düşerse mutlaka beklerim.Durumdan beni haberdar edin dedi.Allah razı olsun sizden dedim.
Valla kızlar Allah razı olsun bu adamdan.Onca işinin arasında cevap verdi ya.Daha 24 saat bile olmadı mail atalı.İşte böyle arkadaşlarım.
Sagol canim ya
yarin kismetse bir basliyayim.
Onumuzdeki haftaya kadar ne kadar okuyabilicem
Sen keendi dualrini bitirde firsatin olursa sevinirim.
Allah dualarini kabul etsin.
Günaydın canlar
Herkese hayırlı cumalar....
Allahım bizlerden hikmetini esirgeme
Bizleri ve bebeklerimizi koru ve ayırma
Allah'ım sana sığındık.
Amin
Merhabalar canım verdiğin bilgiler için çook teşekkür ederim.Bebeğine sana aile uzun sağlıklı hayat dilerim.Sizlerin olumlu paylaşımları ve güzel haberleri bizlere umut oluyor.Sevgilerimle forumdaki bütün seçilmiş kaderdaş kardeşlerimi öpüyor,mutlu bayramlar diliyorum.
Günaydınlar arkadaşlar,
Canım tşk ederim. Senin ve tiwiksin Çapa ya gittiğinizi biliyorum. Ancak Çapa çok uzak bana. Anadolu yakasında oturuyorum ben. Pazartesi Göztepe Eğitim Araştırma da bir doktora randevu aldım. İkili testi orada yaptıracağım. Bakalım o sırada sorgulayacağım serklaj olayını riskli gebelik bölümü falan varmı bakalım?
Sinem bebeklerin çok güzeller maşallah. Sağlıkcakla büyüsünler.
Herkes iyidir umarım.
Arkadaşlarım ben dün gece uzun zamandır düşündüğüm fakat bir türlü cesaret edemediğim şeyi yapıp arda beye mail attım.Uzun uzun yazdım yaşadıklarımı.Tüm detayıyla anlatmaya çalıştım.Allahıma dua ettim.inşallah email ime döner diye.
Bu sabah telim çaldı.Baktım 216 lı numara..elim ayağım birbirine karıştı.Açtım ataşehir memorial hastanesinden arıyorum arda bey görüşecek dedi bir bayan.şok oldum.
Merhaba dedi.Çok üzüldüm.Zor günler geçirmişsiniz,başınız sağolsun..uzun uzun yazmışsınız sizi arayıp acınızı paylaşmak istedim dedi.Bu arada hastalarıımda bekliyor dedi.Çok teşekkür ederim dedim.Çok heyecanlıyım kusuruma bakmayın dedim.
mailiniz önümde kısaca bir üstünden geçelim sorularınızı cevaplıym dedi..Biliyorsunuz ben 18.haftada kesem dışarda şekilde serklaj oldum.Ve suyum damla damla gelmeye başladı.Antibiyotik kullandınızmı dedi.evet dedim.Kanda ve idrarda enfeksiyona bakıldı ama temiz çıktı dedim.
Kanda enfeksiyon çıkması için çok ciddi miktarda bir enfeksiyon geçirmeniz lazım dedi.Yani kolay kolay belli etmezmiş kendini.Büyük ihtimal serklaj yapılırken yada bilemediğimiz bir nedenden enfeksiyon vardıki suyunuz gelmeye başladı dedi.Yani ancak amniyo sıvısından örnek alarak enfeksiyon varmı anlaşılırdı dedi.
plazanta(bebeğin eşi)doğumdan sonra incelendimi dedi.Hayır dedim.Bebek sağlıklıydı doğana kadar dedim.arkadaşlarınızıda bu konuda uyarın bebeğin sağlıklı olması plazantanın incelenmeyeceği anlamına gelmez.Böyle bir durumda bu detayı atlamayın dedi.
Peki dedim 18.haftada kesemin dışarda olması benim kesin olarak rahim ağzı yetmezliğimin olduğunu gösterirmi?Bakın bu eski bir inanış dedi.Ben sık olarak Amerikaya gidiyorum.sürekli bu konuyu tartışıyoruz.Sizin 1 kayıp yaşamanız bunu kanıtlamaz dedi.Ben size bir dahaki gebelikte kesin bunu yaşıycaksınız diyemem dedi.
Takip öneririm dedi.(serklaj konusunda aklım karıştı kızlar.riske atmak gibi olmazmı?1 kayıp bu teşhis için yeterli değil deyince allah korusun 1 kayıp dahamı yaşamam lazım kesin teşhis için anlamadım)
Rahim anomalisi 3 boyutlu ultrasonla anlaşılırmı diye sordum(doktorum böyle söylemişti)Rahim filmi çektirmeniz daha net bilgi verir dedi.
Peki dedim hafifte olsa bir polikistikover durumum varmış sizce şeker hapı kullanmalımıyım?evet dedi.Bu düzenli yumurtlamanızı sağlar dedi.Kaç kilosun dedi.boyum 1,60 kilom 60 dedim.5 kilo verelim dedi.(zaten vermeye çalışıyorum)bu arada polikistik overin erken doğumu tetiklediğini söyledi.
Haşimato durumunuz var değerleriniz çok sınırda ama en düşüğünden de olsa ilaç kullanmanızı öneririm dedi.tsh ım 2.7 (2.5 in altında olması daha iyiymiş)
Hamile kalmadan önce neler yapmalıyım dedim.rahim ağzında bir enfeksiyon varmı bu araştırılsın dedi.Rahim filmi çekilsin dedi.Zaten okuduğum kadarıyla her konuda çok bilinçlisiniz dedi.(Artık okumaktan profesör olduk diyemedim)Söylediklerimi record ettiniz dimi dedi:)
hamile kaldıktan sonrada progestoron tedavisi dedi.
Son olarak İstanbula yolunuz düşerse mutlaka beklerim.Durumdan beni haberdar edin dedi.Allah razı olsun sizden dedim.
Valla kızlar Allah razı olsun bu adamdan.Onca işinin arasında cevap verdi ya.Daha 24 saat bile olmadı mail atalı.İşte böyle arkadaşlarım.
teyzeleri benim melekleri görmek istermisiniz ama lütfen maşallah deyin benim kuzuzlarıma:))
merhaba arkadaşlar.. günaydın herkese.
sinemcim yavruların ne kadar büyümüşler maaşalah tebarekallh.. rabbim nazarlardan saklasın senin adına o kadar sevindim ki..
allahım ayırmasın bir daha..
arkadaşalr herkes iyiymiş çok şükür her gün girip okuyorum ama yazacak pek bi şeyim olmuyor benm:)))
ama sizleri takip ederek gerçekten epey bilgilendim diye düşünüyorum eğer sizlerden biraz kulak dolgunluuğ olmasa dün doktorumun dediklerini uzaylı gibi dinlerdim
ama dedikleri hep tanıdık geldi biryerlerden...
bir ay sonunda nihayet kontrolume gidebildim r.a ölçümmü çok merk ediyordum acaba incelme oldu mu diye ..
önce doktrouma hiçbişi demedim doya doya bebeğimi seyredeyim istedim çünkü geçen gittiğimde direkt rahim ağzından girmiştim olaya
hep bu konu üstünde konuşunca bebeğim gölgede kalmıştı kilosu vs bişi soramamaıştım öğrenenmmemiştim
bu sefer hiç bi şey yokmuş gibi bebeğimle ilgili her şeyi öğrendim 290 gr olmuş benim fındığım:)))
işi bitince rahim ağzımı sordum.. aa evet iyi ki hatırlattın sende incelme var mı diye takip edecektik dimi dedi evet dedim
sonra karnımdan ölçümü yaptı 3.5 dedi haftana göre gayet iyi dedi bu haftalarda 3.5 olması normal dedi alttan baksam mı diye düşündü zaten şimdi seni ayrıntılı ultrason için radyolojiye yönlendireceğim orada da ölçümü yaparalr alttan bakmayayım dedi. sonra radyolojide ayrıntılı ultrason yapıldı doktorum not yazmış servikall uzunluğa da bakılsın diye.
radyolojideki ölçümde de rahim ağzım 3.2 çıktı. doktora gösterdim biraz yüzü düşer gibi oldu aslında 3.5 iyiydi bu haftada dedi. sanırım 3.2 onun aklını karıştırdı
aslına bakarsan ne diyeceğini bilemedi çünkü son gittiğimde 4.1 çıkmıştı ve 3.5 un altına düştüğünde seni dinlendriecem rapor verecem demişti. biraz düşündü bayram sonrası gel o zaman bir ölçüm daha alacam eğer incelme devam ediyosa bu 3.2 de düşerse o zaman istirahat şart dedi.. iki hafta sonraya randevu aldım..
kızlaaarrr fikirlerinize ihtiyacım var gittiğim dojktora güveniyorum tecrübeli yıllarca araştırmada doçent olarak görev yapmış pek çok vaka görmüş.
burada gidebileceğim en iyi doktor bu. zaten mlatyada riskli gebelik uzmanı yok tek çarem benim bu doktor ne dersiniz ölçüm nasıl sizce..
bi de memlekete bayramda gidebilirmiyim dedim git dedi ama eğer ağrın olursa muhakkak endol fitil kullan iki saat içinde ağrını alır erken doğum riski için de iyidir dedi.
gittiğin yerde istirahat et kasılman sancın sertleşmen olursa endol fitil al muhakkak dedii. akıntımı sordu var ama kokulu değil dedim olsun akıntı enfeksiyon sebebiyle olursa eğer suyunun erken gelmsine sebeb dedi. onun içinde fitil yazmış eczaneden çıkınca fark ettim ben şimdi akıntı için olan fitili sürekli kullanayım mı kızlar. endolü ağrın kasılman olunca demişti.. bunu yzmış ama her zaman kullanıp kullanmayacağımı dememeişti.
sarıpapatyaaammmm sende görürsen yazar mısın canım senni ölçüm nasıl ilerliyor sen daha sık ölçüm yaptırıyordun ikimizin haftaları yakın ve ayakın haftalarda ölçümlerimiz aynı çıkmıştı senin kaç çıkıyor şu anda.. benim geçen ay 4.1 di bu ay 3.2 çıktı..
Yok, canım neden kırılayım? Zaten adamcağız hangi birimizle uğraşıcak. Ben mail atarım, dönebilirse döner zaten.Metalciğim cümlemizden canım... Yattığım yerden okuya okuya ezberledim canım o yüzden hızlı bitiriyorum.
Sarıpapatyam canım dün sana yazdım sonra acaba kırdım mı seni? Yazmıştım dün de Feryal mail atmıştı, dr dönmemişti ve tedaviye başlayacaktı o yüzden araya sıkıştırdım. Meğer görmemiş maili... Canım sen de mail at istersen canım ... Umarım yanlış ifade etmemişimdir...
.
Canım mucize oldu başlığını görünce hamileyim yazacaksın sandımmm...
Canım çok sevindim. Dediğim gibi Arda bey mesajı gördüyse dönüyor maille ya da telefonda... Bu da zaten bizim gibi yaralı hastalar için büyük bir sevinç oluyor...
Canım önce şunu söyleyeyim benim kaybım vardı biliyorsun buna rağmen bana da takip demişti ilk görüşmede ve eşim çok tedirgin oldu ben de... Hatta sürekli kafamda ya atmazsa dikiş diye huzursuzdum. Eşim sordu serklaj olmadı erken ya yine 25 te açılma olursa... Dr de o zaman atarız dedi... Burada mavinilay vardı o demişti dikiş rahimime değil yalnızca, beynimdeki düşüncelere de atılmış olacak... Ben onu çok iyi anlıyordum... Sonra biliyorsun 12 artı 4 te benim 2 cm e indi ve ben bir hafta sonra radikal bir kararla laparoskopik serklaj oldum. Ve bunu Arda bey bir kurula(heyet de olabilir) danışarak yaptı. Yani yeni yaklaşım kısaldığı anda serklaj yapmak sanırım...
canıms enin adına çok sevindim ben bile çok agladım yavrlarım öldügünde anlatırken kalktı yerinden ban peçete uzattı aglamayın herşeyin bir yolu var dedi ve ban kesin serklaş dedi ilaca gelince ben diyaformin 1000 kllanıyorm hemde kilo verdiriyor dedi diyetet oldugmdanmı ilaçtanmı veriyorm kiloları
ama şnu bilki dedimki arada bey dedim aglayaraktan benim şansım kaç ben çok yorldm bebekelrim ölüyor kızımda dikiş oldg halde drmadı gene dogm ettim dedim
arda bey ban aynı şunları dedi
1-sende pko var dedi rahim çokta güzel dikilmiş olsa bile dedi pko yüzünden rahim boyun kısalabiliyor ondan erken dogm yapabiliyosun dedi
2- çok kilolusn en az 75 düşmen lazım düşmeden hamile kalma dedi
3-tansiyon şekerin çıkar ne kadar kilo veririsen pkonada iyi gelir dedi
4-dikişe gelincede kesin resklaj yapılması lazım dedi haftasını sen hamile kal söylücem dedi dahada erken olabilir dedi
5-sana ilaçlar vericem dedi ilaçların ismi folbilol apikopal coraspirin diyaformin dedi bu ilaçları dedi şimdi kllanıcaksin hamilede kalınca devam dedi
6-0.6 cleksi igne kllanıcez hamile kalır kalmaz bana gel dedi
7-haftada 1 froluton deponmt ignesi kllanıcaz dedi
8-yatmana gerek yok artık yatsanda yatmasanda düşüyor dedi rutün işlerini yapabilirsin dedi yemek vs işte
9-otobüse metroya binebilirsin ölzel arabaya binmene gerek yok zaten dedi kanda pıtılaşma var dedi en çok ona sevindim
10-hamila kalınca düzenli kontrol stressiz bir alan ve bol para lazım galiba bana
canim ben rahim filmini vektirdim o karad acimiyo zaten bizim
rahim agzimiz gevsek acitmadi ama siringa ederken kasiklarim
a dolgunluk hissi geldi birazda agri yani kimileri
insanlsri korkutmak icin ellerinden
geleni yapiyo ben bu tur insanlara kesinlikle cok
karsiyim..
kesinlikle korkma canim ben rahim filmini cektirdigimde 20
yasindaydim benden buyuk kadinlar biri agliyo biri cikoyo berbat
berbat ...diye kesinlikle kiniyorum..
yani anliyacagin korkma bunun sonunda bebegini kucagina
alacagini dusun
bide ben rahim filmini cektirdigim ay hamile kaldim tuplerin
acildigi icinmi bilmiyorum ama hemen kaldim
seninde guzel haberlerini bekliyorum..
kizlar herkese slmlar herkesler gayet iyi guzel haberler okuyorum
endol gercekten kasilmayi engelliyor ama devamli
kullanilmasi bebege zararli
bide kizlar kasilmaniz oldugu zaman
proluton depot kasilmayi gecirdigini bire bir goren arkadaslarimiz var mi
cunku ben endol kullandigim an kasilmamin gectigini
gormustum
opuyorum kizlar sizleri
:-*
Sorma canım döneceği hissi vardı içimde ama bu kadar çabuk beklemiyordum.Çok sevindim gerçekten.Serklaj konusunda aklım çok karışık...Eşinin dediği şeyer benimde aklıma geliyor.Bayramdan sonra kısmetse doktora gidicem.Bakalım o ne diyecek.Birde bu rahim filmi olayı beni çok korkutuyor.Hayırlısı artık.
Tefriciye okuyorsun sende sanırım.Abdest almak gerekiyormu okumadan önce.
canım dediğin gibi endol rahatlatıyor fazlası hem bebeğşn suyunu azaltıyor bebeğin kalbine de zararlıymış...
canım hayırlısı olsun hakkında... r. filmi anestezili çektirdim o yüzden acıyor mu bilmiyorum sonrasında sanki ilşki yaşamışsın gibi bir his olmuştu bende...
ben abdestli okumuyorum çoğu zaman. zaten dua olduğu için gerek yokmuş adetken bile oluyormuş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?