Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım yolculuk riskli olmaz mı?azda olsa bı kısalma var sana enfeksiyon icin ne fitili verdi bende akıntıdan dolayı fitil kullandım

Gökçenciğim canım haber olmasa da yaz canım biz burada her anımızı paylaşıyoruz... yeni habere gerek yok...

canım dr nin genel yaklaşımını beğendim ben... orada gidebileceğim en iyi dr demişsin... listede ismi var mı canım yazdır istersen özellikle büyük şehirler dışında yazan arkadaşlarımız dr konusunda çok zorlanıyor...

endol genelde çoğumuza veriliyor ağrın olursa kullan bence... rutin kullanma. fitili bilmiyorum canım ben pek kullanmadım...

yolculuk kaç saat? ben bu konudan korkuyorum...nevşehire gittim döndüm 3 gün sonra kanama, su, erken doğum yaşadım ben de dr me sormuştum git demişti. sen bilirsin ...

ölçümü de takip ettir gerekirse bence de rapor al... bence hareketli bir bayram geçirme...

Arkadaşlarım ben dün gece uzun zamandır düşündüğüm fakat bir türlü cesaret edemediğim şeyi yapıp arda beye mail attım.Uzun uzun yazdım yaşadıklarımı.Tüm detayıyla anlatmaya çalıştım.Allahıma dua ettim.inşallah email ime döner diye.
Bu sabah telim çaldı.Baktım 216 lı numara..elim ayağım birbirine karıştı.Açtım ataşehir memorial hastanesinden arıyorum arda bey görüşecek dedi bir bayan.şok oldum.
Merhaba dedi.Çok üzüldüm.Zor günler geçirmişsiniz,başınız sağolsun..uzun uzun yazmışsınız sizi arayıp acınızı paylaşmak istedim dedi.Bu arada hastalarıımda bekliyor dedi.Çok teşekkür ederim dedim.Çok heyecanlıyım kusuruma bakmayın dedim.
mailiniz önümde kısaca bir üstünden geçelim sorularınızı cevaplıym dedi..Biliyorsunuz ben 18.haftada kesem dışarda şekilde serklaj oldum.Ve suyum damla damla gelmeye başladı.Antibiyotik kullandınızmı dedi.evet dedim.Kanda ve idrarda enfeksiyona bakıldı ama temiz çıktı dedim.
Kanda enfeksiyon çıkması için çok ciddi miktarda bir enfeksiyon geçirmeniz lazım dedi.Yani kolay kolay belli etmezmiş kendini.Büyük ihtimal serklaj yapılırken yada bilemediğimiz bir nedenden enfeksiyon vardıki suyunuz gelmeye başladı dedi.Yani ancak amniyo sıvısından örnek alarak enfeksiyon varmı anlaşılırdı dedi.
plazanta(bebeğin eşi)doğumdan sonra incelendimi dedi.Hayır dedim.Bebek sağlıklıydı doğana kadar dedim.arkadaşlarınızıda bu konuda uyarın bebeğin sağlıklı olması plazantanın incelenmeyeceği anlamına gelmez.Böyle bir durumda bu detayı atlamayın dedi.
Peki dedim 18.haftada kesemin dışarda olması benim kesin olarak rahim ağzı yetmezliğimin olduğunu gösterirmi?Bakın bu eski bir inanış dedi.Ben sık olarak Amerikaya gidiyorum.sürekli bu konuyu tartışıyoruz.Sizin 1 kayıp yaşamanız bunu kanıtlamaz dedi.Ben size bir dahaki gebelikte kesin bunu yaşıycaksınız diyemem dedi.
Takip öneririm dedi.(serklaj konusunda aklım karıştı kızlar.riske atmak gibi olmazmı?1 kayıp bu teşhis için yeterli değil deyince allah korusun 1 kayıp dahamı yaşamam lazım kesin teşhis için anlamadım)
Rahim anomalisi 3 boyutlu ultrasonla anlaşılırmı diye sordum(doktorum böyle söylemişti)Rahim filmi çektirmeniz daha net bilgi verir dedi.
Peki dedim hafifte olsa bir polikistikover durumum varmış sizce şeker hapı kullanmalımıyım?evet dedi.Bu düzenli yumurtlamanızı sağlar dedi.Kaç kilosun dedi.boyum 1,60 kilom 60 dedim.5 kilo verelim dedi.(zaten vermeye çalışıyorum)bu arada polikistik overin erken doğumu tetiklediğini söyledi.
Haşimato durumunuz var değerleriniz çok sınırda ama en düşüğünden de olsa ilaç kullanmanızı öneririm dedi.tsh ım 2.7 (2.5 in altında olması daha iyiymiş)
Hamile kalmadan önce neler yapmalıyım dedim.rahim ağzında bir enfeksiyon varmı bu araştırılsın dedi.Rahim filmi çekilsin dedi.Zaten okuduğum kadarıyla her konuda çok bilinçlisiniz dedi.(Artık okumaktan profesör olduk diyemedim)Söylediklerimi record ettiniz dimi dedi:)
hamile kaldıktan sonrada progestoron tedavisi dedi.
Son olarak İstanbula yolunuz düşerse mutlaka beklerim.Durumdan beni haberdar edin dedi.Allah razı olsun sizden dedim.

Valla kızlar Allah razı olsun bu adamdan.Onca işinin arasında cevap verdi ya.Daha 24 saat bile olmadı mail atalı.İşte böyle arkadaşlarım.

canıms enin adına çok sevindim ben bile çok agladım yavrlarım öldügünde anlatırken kalktı yerinden ban peçete uzattı aglamayın herşeyin bir yolu var dedi ve ban kesin serklaş dedi ilaca gelince ben diyaformin 1000 kllanıyorm hemde kilo verdiriyor dedi diyetet oldugmdanmı ilaçtanmı veriyorm kiloları
ama şnu bilki dedimki arada bey dedim aglayaraktan benim şansım kaç ben çok yorldm bebekelrim ölüyor kızımda dikiş oldg halde drmadı gene dogm ettim dedim
arda bey ban aynı şunları dedi
1-sende pko var dedi rahim çokta güzel dikilmiş olsa bile dedi pko yüzünden rahim boyun kısalabiliyor ondan erken dogm yapabiliyosun dedi
2- çok kilolusn en az 75 düşmen lazım düşmeden hamile kalma dedi
3-tansiyon şekerin çıkar ne kadar kilo veririsen pkonada iyi gelir dedi
4-dikişe gelincede kesin resklaj yapılması lazım dedi haftasını sen hamile kal söylücem dedi dahada erken olabilir dedi
5-sana ilaçlar vericem dedi ilaçların ismi folbilol apikopal coraspirin diyaformin dedi bu ilaçları dedi şimdi kllanıcaksin hamilede kalınca devam dedi
6-0.6 cleksi igne kllanıcez hamile kalır kalmaz bana gel dedi
7-haftada 1 froluton deponmt ignesi kllanıcaz dedi
8-yatmana gerek yok artık yatsanda yatmasanda düşüyor dedi rutün işlerini yapabilirsin dedi yemek vs işte
9-otobüse metroya binebilirsin ölzel arabaya binmene gerek yok zaten dedi kanda pıtılaşma var dedi en çok ona sevindim
10-hamila kalınca düzenli kontrol stressiz bir alan ve bol para lazım galiba bana

Sagol canim ya
yarin kismetse bir basliyayim.
Onumuzdeki haftaya kadar ne kadar okuyabilicem
Sen keendi dualrini bitirde firsatin olursa sevinirim.
Allah dualarini kabul etsin.

Canım ben dün bitirdim kendi tefriciyemi... Sana da az önce başladım başka bir arkadaşa daha yardım edeceğim onu biraz erteleyip seninkini öne aldım onun acelesi yok... muhtemelen yarın bitiririm...

Günaydın canlar
Herkese hayırlı cumalar....
Allahım bizlerden hikmetini esirgeme
Bizleri ve bebeklerimizi koru ve ayırma
Allah'ım sana sığındık.
Amin

Hayırlı cumalar canım... Ben çok okuduğum için hızlı okuyorum canım. Dün kendimden sonra senin duana başladım. sabahta erken kalkmıştım tamamladım 500 tane Allah kabul etsin...

Rica ederim... Hangi şehirdesiniz bilmiyorum. Sanırım listemizi gördün... Umarım doğru ve içinize sinen bir dr bulursunuz...

melekçiğim canım Arzufirdevs kanuni hastanesine gitti riskli gebelik bölümü vardı ama o serklaj olmadı orada var bildiğim kadarıyla...

Canım mucize oldu başlığını görünce hamileyim yazacaksın sandımmm...

Canım çok sevindim. Dediğim gibi Arda bey mesajı gördüyse dönüyor maille ya da telefonda... Bu da zaten bizim gibi yaralı hastalar için büyük bir sevinç oluyor...

Canım önce şunu söyleyeyim benim kaybım vardı biliyorsun buna rağmen bana da takip demişti ilk görüşmede ve eşim çok tedirgin oldu ben de... Hatta sürekli kafamda ya atmazsa dikiş diye huzursuzdum. Eşim sordu serklaj olmadı erken ya yine 25 te açılma olursa... Dr de o zaman atarız dedi... Burada mavinilay vardı o demişti dikiş rahimime değil yalnızca, beynimdeki düşüncelere de atılmış olacak... Ben onu çok iyi anlıyordum... Sonra biliyorsun 12 artı 4 te benim 2 cm e indi ve ben bir hafta sonra radikal bir kararla laparoskopik serklaj oldum. Ve bunu Arda bey bir kurula(heyet de olabilir) danışarak yaptı. Yani yeni yaklaşım kısaldığı anda serklaj yapmak sanırım...

Chnb
Canım İnan duygularımı yazmamıyorum
Allah seni ve yavrularını,aileni herzaman korusun
Hiçbir zaman başın sıkışmasın.
Daraldığın zamanlarda Hızır aleyhisselâ yardımına yetîşsin.

Maddi manevi hiç yokluk çekmeyesin.
Yüce mevlam sağlık ve sıhhatini hep iyi etsin.
Sen beni bu mübarek günde mutlu ettin. Mevlamda seni mutlu etsîn

Metalciğim cümlemizden canım... Yattığım yerden okuya okuya ezberledim canım o yüzden hızlı bitiriyorum.

Sarıpapatyam canım dün sana yazdım sonra acaba kırdım mı seni? Yazmıştım dün de Feryal mail atmıştı, dr dönmemişti ve tedaviye başlayacaktı o yüzden araya sıkıştırdım. Meğer görmemiş maili... Canım sen de mail at istersen canım ... Umarım yanlış ifade etmemişimdir...

Gökçencim, canım benim 8 ekimde dr.um karından ölçtü ve 38 mm dedi. Ben de "karından usg de açılma falan belli oluyor mu?" diye sordum. "Şu an hunileşme yok. Senin öykün r.a.y. ne benzemiyor." dedi. Ben bayağıdır üniversiteye gitmiyorum canım. En son biliyosun doç. haftada bir ölçülsün dedi ve beni beceriksiz asistanına teslim ettiydi. O ölçse de doğru ölçemez zaten. Bir ay olmuştur vajinal usg ile ölçülmeyeli. Bende de çok fazla endişe var. Pazartesi doç.e randevu aldım. Kendisi baksın, ölçsün istiyorum. Sana sonucu yazarım yine.
Uzun bir yolculuk yapıcaksan dikkatli ol canım. Özellikle 2 saatte bir mola verip kan dolaşımını hızlandırman lazım. Ben de chnb gibi bir yolculuk sonrası (10 saat) bir hafta sonra erken doğum yaptım. Ne kadar ilgisi var, bilmiyorum.
Endol fitil kasılma önleyici miymiş? Bana böyle bir şey vermedi. Ama haftada bir proluton (progesteron) vuruluyorum. Bi de magnezyum kullanıyorum, o kadar.
Ara ara benim de kasılmalarım oluyo. Acaba ben de mi istesem?
Canım, kendine dikkat et. İyi bayramlar...İyi tatiller şimdiden

Yok, canım neden kırılayım? Zaten adamcağız hangi birimizle uğraşıcak. Ben mail atarım, dönebilirse döner zaten.

kizlar herkese slmlar herkesler gayet iyi guzel haberler okuyorum
endol gercekten kasilmayi engelliyor ama devamli
kullanilmasi bebege zararli
bide kizlar kasilmaniz oldugu zaman
proluton depot kasilmayi gecirdigini bire bir goren arkadaslarimiz var mi
cunku ben endol kullandigim an kasilmamin gectigini
gormustum
opuyorum kizlar sizleri
:-*

Sorma canım döneceği hissi vardı içimde ama bu kadar çabuk beklemiyordum.Çok sevindim gerçekten.Serklaj konusunda aklım çok karışık...Eşinin dediği şeyer benimde aklıma geliyor.Bayramdan sonra kısmetse doktora gidicem.Bakalım o ne diyecek.Birde bu rahim filmi olayı beni çok korkutuyor.Hayırlısı artık.

Tefriciye okuyorsun sende sanırım.Abdest almak gerekiyormu okumadan önce.

Canım banada 5 kilo ver dedi..Dikkat ediyorum 1 haftadır yediklerime..Rahim filmi çektir dedi birde..Ve ben çok korkuyorum

canim ben rahim filmini vektirdim o karad acimiyo zaten bizim
rahim agzimiz gevsek acitmadi ama siringa ederken kasiklarim
a dolgunluk hissi geldi birazda agri yani kimileri
insanlsri korkutmak icin ellerinden
geleni yapiyo ben bu tur insanlara kesinlikle cok
karsiyim..
kesinlikle korkma canim ben rahim filmini cektirdigimde 20
yasindaydim benden buyuk kadinlar biri agliyo biri cikoyo berbat
berbat ...diye kesinlikle kiniyorum..
yani anliyacagin korkma bunun sonunda bebegini kucagina
alacagini dusun
bide ben rahim filmini cektirdigim ay hamile kaldim tuplerin
acildigi icinmi bilmiyorum ama hemen kaldim
seninde guzel haberlerini bekliyorum..

Sağol arkadaşım desteğin için.Allah razı olsun.inşallah dediğin gibi olur.

canım dediğin gibi endol rahatlatıyor fazlası hem bebeğşn suyunu azaltıyor bebeğin kalbine de zararlıymış...

canım hayırlısı olsun hakkında... r. filmi anestezili çektirdim o yüzden acıyor mu bilmiyorum sonrasında sanki ilşki yaşamışsın gibi bir his olmuştu bende...

ben abdestli okumuyorum çoğu zaman. zaten dua olduğu için gerek yokmuş adetken bile oluyormuş...

Anladım canım.Allah kabul etsin dualarını.Abdest almak zor olur zaten senin için diye düşünüyorum.Yatarken bir kere alabildim..oda olduğu kadar ayak falan yıkayamadım..

bade canım ben de ayağıma su döküyorum. banyolarda hem normal hem gusül abdesti alıyorum o zaman yasin okuyorum... başka da ibadet yapamıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…