Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
haklısın canım aslında... ayy senni kuzularını yerim ben.. maalesef canım bizim kuzular sennikile gibi değil ki.. biliyorsun lise benmiki ve bizim gelmediğimiz gün resmen bayram yapıyorlar. hasta olsan rapor alsan birkaç gün. sonra tekrar okula gidince geçmiş olsun demeyi bırak hocam siz daha pek iyi olamamamışsınız solgun görünüyorsunuz keşke birkaç gün daha dinlenseniz diyorlar:)))) üçkağıtçılarr ne olacak.. canım bende salı günü için rapor alacağım sağlık ocağından sanırım...

tamam canım bende öyle yapayım bari.. aslında eşim arabayı da çok hızlı kullanır her yolculukta muhakkak radara gireriz.. bu sefer frenler inşallah kedini.. dikkat eder aslında da alışkanlık işte.. ben sürekli uyarayım artık..

sofikacımmm çokk geçmiş olsunnn allah şifa versin yavruna tez zamanda inşallah..

canım allah kavuştursun. nasıl heyecanlısındır sen şimdi kimbilir.. senni gurbetliğin apayrı. rabbim kavuştursun bir daha da hiç ayırmasın son ayrılığınız olsun inşallah..

Sağ ol canım... bizim anneanne hep yanımızda sayılırdı şu an yanlarında oğlum da alışık aslında. telde konuşuyoruz her gün. benimki de aslında tek bir kişiye düşkünlüğü yok... ayrılınca üzülüyor ağlıyor sonra yaşamına devam ediyor...

ben daha çok böyle olduğu için üzülüyorum onu ihmal etmiş hissediyorum ve geçen sene 1. sınıfta çok üstüne gittim aklıma geldikçe acaba beni sevmiyormudur artık diyorum. telde sıcak konuşuyor... ne bileyim böyle işte...

canım oğlum 8 yaşını dolduracak 23 ekimde... birkaç gün sonra:)) çok zor dayanmak...(

feryalciğim 500 tane okudum canım Allah kabul etsin. başka bir arkadaşa da demiştim ona başlayacağım eşim ve oğlum gelecek. onu okuyabilirsem kısa sürede yardım ederim sana:)

chnb arkadaşım ben konuları çok takip edemiyorum özel değilse eğer niye oğlun senin yanında değil ayrı zor olmuyormu

Canım Allah kavuştursun saglikla inşallah:)

chnb arkadaşım ben konuları çok takip edemiyorum özel değilse eğer niye oğlun senin yanında değil ayrı zor olmuyormu

biz aslında hatayda oturuyoruz canım. ben ve eşim orada çalışıyoruz. oğlum orada okuyor. benim hamileliğim riskli dr m İstanbulda. ben burada eşimin ailesiyle kalıyorum. eşim, oğlum ve annem babam oğluma bakmak için hataya gitti, oradalar. kısmetse ben de doğumdan sonra gideceğim hataya... tabi çok zor oluyor canım...

Canım Allah kavuştursun saglikla inşallah:)

Amin.... canım bir hafta sonra rahatlayacağız inşallah var mı değişiklik...

chnb 33 sün galiba maşallah Allah tamamına erdirsin hepsini.....tam girdim foruma incim uyandı herkese iyi hafta sonları:)))biz de idare ediyoruz muhammedimiz de iyi çok şükür..

13+4 te atıldı dikişim,45mm civarındaydı,şimdi radyoloji uzmanı 30mm ölçtü,benim daha önceden 19+5 haftalık kaybım vardı,kesem dışarı çıkmıştı,ona istinaden önlem amaçlı atıldı,ama kısaldıkça iyiki atmışlar diyorum

Sofikacım filizciğime geçmiş olsun

Chnb senin de gözün aydın canım

chnb 33 sün galiba maşallah Allah tamamına erdirsin hepsini.....tam girdim foruma incim uyandı herkese iyi hafta sonları:)))biz de idare ediyoruz muhammedimiz de iyi çok şükür..

sağ ol canım. sana da kolay gelsin...

sağ ol canım bu arada annen nasıl toparlandı mı biraz?

sağ ol canım. sana da kolay gelsin...

sağ ol canım bu arada annen nasıl toparlandı mı biraz?
Ah sorma canım oscarlık oyun oynuyor ama aynı şekilde bende oynuyorum,işler biraz karışık,annem üzülmeyeyim diye dayımın vefatını benden saklamak istemiş,ama ablam ağzından kaçırdı ben öyle öğrendim,hatta öğrendiğimde bir hafta olmuş çoktan defnedilmişti.. ben de bilmiyor pozundayım hem ablama kızmasdınlar hem de annem yanımda üzgün görünmemeye çalı,ıyor bu şekilde belki kolay atlatır diye düşünüyorum ben de..

Kusur ne demek arkadaşım aşkolsun..Ben merak ettim seni açmayınca.Demek filizcik hasta.Çok geçmiş olsun inşallah düzelmiştir biraz.Annende yok Allah yardımcınız olsun canım..

Arkadaşım gözün aydın..Ne mutlusundur şimdi..Az kaldı..Allahın izniyle kısa zaman sonra hiç ayrılmayacaksınız.

sofika çok geçmiş olsun kızına canım öpüyorum acil şifalar...

Son düzenleme:
sağ ol badeciğim...

duyaydın annene ben ablama ısrar ettim söylettim de. kadın da zorlanmasın canım ya. acıyı gizlemek kadar zor ve kötü şey yok...

kızlar cok teşekkur ederim,tek tek alıntılayamadım hoşgorün
Filiz nispeten daha iyi,bugun en azından birkac kaşık bir sey yedi,ateşini ilacla kontrol altında tutuyoruz ama ilaca ragmen 38 e yakın hep ateş demek ilac vermesem daha da yukselecek,cok şukur keyfi yerinde yavrumun
simdi grip mevsimi başlıyor ve beni yine grip aşısı yaptırsam mı yaptırmasam mı dusuncesi sardı,sizin fikirleirniz neler,kendinize yaptırıyor musunuz,ben gecen sene ekim ayında hem filize hem kendime yaptırdım,Filiz iki defa hafif grip atlattı faydası oldu gibi sanki

canım gozun aydın,cok zor evladından ayrı kalmak,yakında kocaman bir aile olarak hep beraber olacaksınız, uzun yıllar saglıkla mutlulukla sureceksiniz sefasını inşallah!

sut olayına gelince,esasında tam da iri bebek olması cok buyuk bir avantaj,daha ilk gunlerde emecek ve kuvvetli vakum uygulayacak gucu olacak cunku.İnan bana Filiz ve İncinin bile emmesinde cok fark vardı başlarda,Filizin hic gucu yoktu,İnci oysa ondan 700 gr agır olmasına ragmen maşallah daha kuvvetli emebildi ve bu da iyi bir başlangıc yapabilmemiz icin cok onemliydi.Bebegin seni guzel emerse ve daha ilk gunlerden iyi bir başlangıc yakalarsanız sutun mutlaka yeter.Sut uretimi ilk 2 ay duzene oturur,yani sutunun az mı cok mu olacagını aslında ilk 40 gunku performansınız belirler, o yuzden ilk zamanları iyi degerlendir.
ben cok literatur okudum sut konusunda ama ne yazık ki butun bildiklerimi Filiz dogduktan sonra sut sorunuyla karslıasınca ogrendim ve emzimek icin oldukca gec kalmıştım,cok uzdu bu beni,inatla sagarak sadece 6 ay sut verebildim.Bu sefer bildigim herseyi uygulamaya calışıyorum,başarılı olup olmadıgımı bu ayki kilo kontrolunden sonra gorucem,inşallah yeterince sut alıyordur kuzum.
daha once de defalarca dedigim gibi en etkili kur cemen tohumu ve bira mayası,bunlara ilave devedikeni ve ahududu da var,rezene de etkili.
Sabah kahvaltı sonrası 1,5 litrelik bir caydanlıga 1er tatlı kaşıgı cemen tohumu,devedikeni ve rezeneyi koyuyorum,ustune kaynar su ekliyorum,yarım saat kadar demendirip başka bir surehiye aktarıyorum(uzun sure kalınca cok demleniyor ve icilmez bir hal alıyor),gun icinde aklıma geldikce bir bardak iciyorum.Bu saydıklarımın tablet halini de aldım,internetten sipariş gelene kadar aktardan da almış oldum ve dogrusu cay seklinde icmek daha hoşuma gitti,en azından sıvı tuketimime de katkısı oluyor,bira mayasını hala tablet olarak alıyorum.
Su anda tek sıkıntı bebegin gece emmek istememesi,bir yandan iyi bir yandan da gece emmedikce sut azalıyor,pompalarım da bozuldu sagım yapamıyorum,Medela swing elektrikliyi ankaraya gondericem pazartesi o gelince gece bir defa sagmak icin kalkıcam.Kanallarımın dar olması yuzunden de sutum cok bol da olsa memelr tam boşalamıyor ve bu da sutu yine azaltıyor,bizde bu kısırdongu icinde kurlerle arttırıp duracaz.Zaten ya mastıt riski yada sut azlıgı hep ard arda oluyor bende,bollaşınca da sorun azalınca da ama ben bu işi nasıl kıvıracagımı ogrendim cok şukur,Allah´ım uzun uzun saglıkla kuzularımızı emzirmeyi nasip etsin inşallah amin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…