Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Badecim,kardiyovasküler hastalıklara yatkınlık paneli diye birşey var onu yaptırdıydım bi de proteşn c mi ne öyle birşeye bakıldı kanda,tromboza yatkınlık çıktı ama kadın doğumcular da hematolog da bebeğinizi bu yüzden kaybetmediniz drdiler

Geçen sene bu zamanlarda bir sürü dr dolzştım,hepsi de parmak muayenesi ile açıklığımın olduğunu söylediler,ve evet benim de doğustan,rahim filmi çekilmedim

Doktorum takip edicez demişti ama ilaç falan da vermediydi,açılırsa büyük haftalarda o zaman ne olucak dediğimde ALlaha emanet dediğini gözü nden okudum adamın ve onu bırakıp şimdiki dr me geçtim,adam da biz işimizi riske atmayız dedi,en çok benim diyabetim sebebiyle dikiş atmak istemiyorlardı ama olduk işte serklaj,en azından ben eliömden geleni yapıyorum diyorum

metalciğim aklına kötü şeyler getirme bu forum nice mucizeler gördü. sen yapılabilecek her şeyi yaptın yapıyorsun. biz birer kuluz sonrası Allahın takdiri... iyi düşün canım..

serklaj konusunda dr ler enfeksiyon nedeniyle mi çekimser anlamıyorum... r.a. y şüphesi varsa bence de yapılmalı...

sofika sağ ol canım ben de aldırdım çemen tohumu, havuç tohumu, rezene... inşallah yetecek kadar olur... bira mayasını nereden alıyorsun ?

ben aşı 2 sene yaptırdım oğlan anaokuluna ilk başladığında ve sonraki yıl... dediğin gibi pek hasta olmadı. sonra dedim vücut küçük hastalıklarla mücadeleyi öğrensin. sonra yaptırmadım çok büyük sorun olmadı her gün babası portakal sıkıyordu bize:))

Ama senin minik var istersen bu sene yaptır seneye yaptırmazsın...

Duyaydın
Canım senin ağrı ve kasılmaların oluyormu?

Canım benim serklajdan sonra oldu,hastaneye yatırdılar,damardan magnezyum ve prepar verdiler,8 gün sonra taburcu ettiler,şimdilerde akşamları bazxen sırtüstü yatınca sertleşme oluyor gibi ama yan dönünce yok,bi de benim önceki gebeliğimde bariz kasılmalarım olmuş da bebek sanmıştım ben,ona benzemiyor,çok korkarsam. bi magnezyum daha içiyorum

Senin çok mu kasılman var canım

Kızlar benim hiç tetanoz aşım yok,doktor bi kağıt verdi orda işte tahliller var bir de tetanoz aşısı yazıyor,yaptıran var mı

selam kızlar nasılsınız

benim doğumum oldu geçen pazartesi sezeryan ile kızım dünyaya geldi. rabbim bekleyen ve isteyen herkese bu güzel duyguları tattırsın inşallahhh

selam kızlar nasılsınız

benim doğumum oldu geçen pazartesi sezeryan ile kızım dünyaya geldi. rabbim bekleyen ve isteyen herkese bu güzel duyguları tattırsın inşallahhh

canım çok sevindim hayırlı olsun...

duyaydın Arda bey yaptırma dedi bana hatırlarsan burada da çok yazıldı erken doğumu tetikleyebilir diye... dr ne danış bu konuyu...

Sevdanehri hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmek nasip etsin,bebiş 15.10.2012 bebişin ismi bi de doğum yaptığın haftayı bana yaz canım listede seni güncelleyeyim

Chnb ciddi misin? ben nerdeymişim yaaa konuşurken bunlsrı,tırstım şimdi ben,dediğin gibi sorayım ama cevabı biliyorum ne alakası var bunlar kanıtlanmamış şeyler filan dicek ((((

canım bilimsel bir kanıt yoktur bence binlerce kişi oluyor ama belki benim şu sıvıdan dolayı yaptırma demiş olabilir dr. cevap ngeldi mi sana?

duyaydın sen de dahil olmuşsun muhabbete...

canım bira mayasını bulgaristadan getirtiyorum,su anda bitmek uzere ama bayrama kayınvalidem gidecek ondan isteyecegim mumkunse fazla fazla getirsin bulamazsan ben sana yollarım yalnız azcık iştah acıyor ve kilo aldırıyor

evet haklısın aşı konusunda,hayırlısıyla yaptırırım bayram sonrası ve faydasını da goruruz inşallah

Kızlar benim hiç tetanoz aşım yok,doktor bi kağıt verdi orda işte tahliller var bir de tetanoz aşısı yazıyor,yaptıran var mı

canım ben ilk gebeligimde olmadım aşı,acıkcası hic aklıma da gelmedi beni doktorlarım da uyarmadı,sanırım bulgaristanda rutin yapılan bir aşı degil
ikincide de yaptırmadım ama gebe kalmadan 6 ay once ufak bir kaza atlattım ve aşı olmuştum bana 5 yıl koruyuculugu var dendi,boylece yine gebeligine denk gelmedi ama genelik oncesi yapılan aşının erken dogumla baglantısı olur mu bilemiyorum acıkcası
eger gebelik oncesi yapılması erken dogumu tetiklemiyorsa aslında gebelik planlarken vurulsak ve sonra icimiz rahat etse olmaz mı ki
su anda gebelik yoluna giren arkadaşlar oyle yapardı en azından :44:

selam kızlar nasılsınız

hayırlı olsun canım,gozun aydın
Allah saglıcakla mutlulukla analı babalı buyutmek kısmet etsin,uzun saglıklı bir omur sursun kuzun inşallah!

sağ ol sofikacığım.

bilimsel veri yoktur aşıyla ilgili ama böyle de bir durum var ortada dolanan... gebelik öncesi mantıklı olabilir...

sondan 2. chnb alıntısı gamze 81 e ait onun kayınvalidesi ebeymiş...

merhaba arkadaşlar size bi sorum olucak ne olur bununla ilgili bildikleriniz varsa yazımı gören cevap yazsın. Bu gün doktora gittim ve doktor bana erken doğum riskim olduğu için ciğer geliştirici iğne olucağımı söyledi hatta yarın iğne olucam acaba bu iğnenin yan etkileri yada riskleri varmı lütfen cevapp

Anladım canım.Riske atmamak en iyisi sanırım..Peki muayeneye gittiğinde ölçümü vajinalmi yapıyor?başlangıçta 44mm demişsin şuanda uzunluğun kaç biliyormusun?

kızlar birkaç gün bebek hareketlerinde azalma olabiliyor demişti. dr ne de sor... kısalma mı var erken doğumdan bahsetmiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…