- Konu Sahibi hidennisko
-
- #32.861
Duyaydın
Canım senin ağrı ve kasılmaların oluyormu?
Kızlar benim hiç tetanoz aşım yok,doktor bi kağıt verdi orda işte tahliller var bir de tetanoz aşısı yazıyor,yaptıran var mı
selam kızlar nasılsınız
benim doğumum oldu geçen pazartesi sezeryan ile kızım dünyaya geldi. rabbim bekleyen ve isteyen herkese bu güzel duyguları tattırsın inşallahhh
bu konuda bilgilendirdiğin için çok sağol,tetanoz aşısının erken doğuma sebebiyet verdiğini ilk kez duydum,ben Allah izin verseydi 20. haftamdan sonra yaptıracaktım çünkü doktor 20. haftaya kadar organ gelişimi devam ediyor demişti ama sağlık ocağı 16. haftada ol diye tutturmuştu,gerçi ben başka bir kadın doğumcuya gitmiştim adam çok da mühim değil tetanoz aşısı demişti artık ameliyathaneler gayet steril diye bilmiyorum tabi ne kadar doğru,gerçi bir doğum atlattık aşım yoktu ama Allah 'a şükür sıkıntı olmadı
Kızlar tetanoz ve erken doğumla ilgili topik açılmış. Baktım şu şekilde. Ancak cevaplarda doktorlara sorulduğunu ve yok öyle bir şey dendiğini okudum...
tetanoz aşısı lütfen acil yardım
selam arkadaşlar,hamileliğimin 24 haftasındayım.daha once amıyosentez yaptırdım.doktorum bu yuzden tetanoz aşısı yapılmasını ıstemıyor.erken doğum rıskı yasamamdan endise duyuyor.fakat saglık ocagı ısrarla vurmak ıstıyor.rısklerı var zarar gorebılırsın dogum esnasında dıyor.suandada dogudayız ardahanda fakat dogumumu erzurumda yapıcam.doktorumda orada.benımde bu konuda kafam cok karıstı.aynı durumda olan arkadaslar varmı.lutfen yardımcı olun.
sanırım benim de amniyo sıvısı geldi diye yaptırma dedi.
bir de tuba da birkaç arkadaş da tetanozdan sonra erken doğum yapmışlar belki tesadüf ama işkilleniyor insan işte...
bana da dr.um yaptırmaya gerek yok dedi riskli gebeliksin dedi bide 2 doz diğer hamileliğimde yaptırmıştım..sağlık oçağı banada yaptır dedi ama ben yaptırmadım bide benim kayınvaldem ebe oda gecmişte seminerde tetenoz aşısında erken doğum yaptırdığını söyledi(
canım bilimsel bir kanıt yoktur bence binlerce kişi oluyor ama belki benim şu sıvıdan dolayı yaptırma demiş olabilir dr. cevap ngeldi mi sana?
metalciğim aklına kötü şeyler getirme bu forum nice mucizeler gördü. sen yapılabilecek her şeyi yaptın yapıyorsun. biz birer kuluz sonrası Allahın takdiri... iyi düşün canım..
serklaj konusunda dr ler enfeksiyon nedeniyle mi çekimser anlamıyorum... r.a. y şüphesi varsa bence de yapılmalı...
sofika sağ ol canım ben de aldırdım çemen tohumu, havuç tohumu, rezene... inşallah yetecek kadar olur... bira mayasını nereden alıyorsun ?
ben aşı 2 sene yaptırdım oğlan anaokuluna ilk başladığında ve sonraki yıl... dediğin gibi pek hasta olmadı. sonra dedim vücut küçük hastalıklarla mücadeleyi öğrensin. sonra yaptırmadım çok büyük sorun olmadı her gün babası portakal sıkıyordu bize:))
Ama senin minik var istersen bu sene yaptır seneye yaptırmazsın...
Kızlar benim hiç tetanoz aşım yok,doktor bi kağıt verdi orda işte tahliller var bir de tetanoz aşısı yazıyor,yaptıran var mı
selam kızlar nasılsınız
benim doğumum oldu geçen pazartesi sezeryan ile kızım dünyaya geldi. rabbim bekleyen ve isteyen herkese bu güzel duyguları tattırsın inşallahhh
Ya evet aşı olmadım diye yazmışım ama erken doğum ilişkisini ya unutmuşum ya görmemişim,olmıycam bende yaaa,nerden bilcek doktor,işimizi riske atmayalımduyaydın sen de dahil olmuşsun muhabbete...
Canım benım ilk gebeliğimde 24+5 de rahim ağzım açıldı. Üçgün hafif hafif ağrım ve Kasılmsm vardı.
Banada hep rahim ağzı yetersizliği olmayabilir dendi. Çünkü ben öncesinde kendimi çok yormuştum.
Bende bu yüzden gebelik öncesi normal kontrollerim dışında riskli gebelik uzmana gidip başka testler yapmadım
Arda bey benim ilk gebeliğinden o hafta dikiş atıp 7 hafta hastanede kontrolümü yapan doktorum dü bide.
Hep yoruldum ondan sancılandım açılmam oldu dedim,
Şimdi yine hamileyim bu forumda bu gebeliğimde okumaya başladım. Bu günlerde kendime o kadar kızıyorumki.
Canım ben 5 hafta da beri Arda beyin kontrolüne girdim herşeyinde yolnda dedi benim hep bir ağrım vardı ama.
Takip te kalacağız sana rahim ağzı yeterliği ver diyemem dedi.
Gerçi gittiğim başka uzman Prof da aynısını söyledi
Bekledik 12 haftada kısalma yok ama rahim boyu değişik bu dikiş isteyecek dedi
On gün sonra 3,2 takip dedi. On gün sonra gittim 2,5 inmiş
Arda hoca yurt dışına gitti
(Ben gebeliğimin başından beri Dr gerek yok dese de hep dinlendim
Hatta hiç evden dışarı çıkmadım son iki aydır sadece tuvalet için kalktım)
On gün sonra benim hep ağrım olduğundan yine gittim bu seferde1,5 inmişti acil dikiş dedi
İki gün içinde serklaJ I'm yapıldı 15 gün sonra ki kontrolümde 1,8 ölçülü
15 gün sonra bu salı kontrolümde artık 0 bebek dikişe dayanmış olduğu görgü
O günden beri ağrı ve kasılmalarımin var
Allah'ın büyük inşallah daha ileriki haftalara gelebiliriz
Canım çok uzattım
Bence gebelik öncesi tüm testleri yaptır
Allah hepimiz yardımcısı olsun
Dualarınızı esirgemeyin ben ve oğlundan teyzeleri
Şimdi sadece duaya ihtiyacımız var
Arda bey 1 ay sonra gel dedi
Yorumlayayım diye
Bence.... Neyse
Allahım sana sığındım.
Çok uzattım ne demek arkadaşım..Teşekkür ederim paylaşıyorsun..Aslına bakarsan korkum o benimde.ya birden kısalırsa.Örneğin sen sıkı takipteymişsin.sanırım tek şanssızlığın Arda beyin yurtdışında olması olmuş..Benimde kaygılarım var..Hem serklajdan korkuyorum gerçekten gerek olmayabilir belkide diyorum..Hemde riske atmak istemiyorum.Sanırım senin söylemeye çalıştığında bu.Birde metalcim serklajı yaparken uzunluğun sonuna yapıyorlar..Başına erişemiyorlar haliyle..Bu iş 12.haftada zamanında yapılsa bile yine kısalacak.Mantığım burayı almıyor.Bence.... demişsin..Sanırım aklımdan geçeni düşündün..İşini şansa bırakmadan serklaj yaptırmak en iyisi gibi..
Canım, Allahım senin ve karnındaki bebeğin yardımcısı olsun.İnşallah Allahın izniyle bebeğin zamanında dünyaya gelecek..Hepinizin duacısıyım..Allahım hiç bir anneyi elleri boş bırakmasın.Sende iyi düşünmeye çalış..Pozitif olmaya çalış.Hayırlısıyla bebeğin sağlıklıca dünyaya gelecek..
Badecim,kardiyovasküler hastalıklara yatkınlık paneli diye birşey var onu yaptırdıydım bi de proteşn c mi ne öyle birşeye bakıldı kanda,tromboza yatkınlık çıktı ama kadın doğumcular da hematolog da bebeğinizi bu yüzden kaybetmediniz drdiler
Geçen sene bu zamanlarda bir sürü dr dolzştım,hepsi de parmak muayenesi ile açıklığımın olduğunu söylediler,ve evet benim de doğustan,rahim filmi çekilmedim
Doktorum takip edicez demişti ama ilaç falan da vermediydi,açılırsa büyük haftalarda o zaman ne olucak dediğimde ALlaha emanet dediğini gözü nden okudum adamın ve onu bırakıp şimdiki dr me geçtim,adam da biz işimizi riske atmayız dedi,en çok benim diyabetim sebebiyle dikiş atmak istemiyorlardı ama olduk işte serklaj,en azından ben eliömden geleni yapıyorum diyorum
merhaba arkadaşlar size bi sorum olucak ne olur bununla ilgili bildikleriniz varsa yazımı gören cevap yazsın. Bu gün doktora gittim ve doktor bana erken doğum riskim olduğu için ciğer geliştirici iğne olucağımı söyledi hatta yarın iğne olucam acaba bu iğnenin yan etkileri yada riskleri varmı lütfen cevapp
Çok uzattım ne demek arkadaşım..Teşekkür ederim paylaşıyorsun..Aslına bakarsan korkum o benimde.ya birden kısalırsa.Örneğin sen sıkı takipteymişsin.sanırım tek şanssızlığın Arda beyin yurtdışında olması olmuş..Benimde kaygılarım var..Hem serklajdan korkuyorum gerçekten gerek olmayabilir belkide diyorum..Hemde riske atmak istemiyorum.Sanırım senin söylemeye çalıştığında bu.Birde metalcim serklajı yaparken uzunluğun sonuna yapıyorlar..Başına erişemiyorlar haliyle..Bu iş 12.haftada zamanında yapılsa bile yine kısalacak.Mantığım burayı almıyor.Bence.... demişsin..Sanırım aklımdan geçeni düşündün..İşini şansa bırakmadan serklaj yaptırmak en iyisi gibi..
Canım, Allahım senin ve karnındaki bebeğin yardımcısı olsun.İnşallah Allahın izniyle bebeğin zamanında dünyaya gelecek..Hepinizin duacısıyım..Allahım hiç bir anneyi elleri boş bırakmasın.Sende iyi düşünmeye çalış..Pozitif olmaya çalış.Hayırlısıyla bebeğin sağlıklıca dünyaya gelecek..
Canım güzel duaların için Allah razı oldus
Yüce mevlam istediğin zamanda hamile kalmamı ve sağlıklı bir şekilde
Kucağına alıp yetiştirmeyi nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?