Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Anladım canım.Riske atmamak en iyisi sanırım..Peki muayeneye gittiğinde ölçümü vajinalmi yapıyor?başlangıçta 44mm demişsin şuanda uzunluğun kaç biliyormusun?

Canım vajinal ultrasonla da bakıldı,bir de parmak muayenesi yapıldı,dr parmağının rahimağzından kolayca geçip geçmediğine birdirenç gösterip göstermediğine bakıyor,şuanda uzunluğum 30mm,üstelik hep yatıyorumm ama demek böyle oluyor,bu arada 44mm iken 12 haftalıktım,serklaj yapıldığında kaçtı bilmiyorum dr söylemedi

Serklajdan sonra vajinal hiç bakılmadı, enfeksiyon korkusu..

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba benim sorum olucaktı. Ben serklajlıyım doktorum bu hafta bana erken doğuma karşı ve gizli enfeksiyona karşı iyi olduğunu söylediği 750tl ye bir iğne yapmAk istiyor tabi sen bilirsin dedi hastanede yapılan bir iğneymiş 24 haftadan sonra oluyor dedi yaptıran varmı? Cevap bekliyorum lütfen

cnm, sen şimdi birde bunları düşünme, yetebilecek miyim düşüncesi bile sütünün gelmemesinin nedeni bence
ben oğlumda yaşadım aynı şeyleri, 4 kilo dogar dediler, ameliyathanede ayıldıgımda bile hemşire sen nasıl doyuracaksın bu çocugu demişti hemşire :18:

anladım canım annelik ne kadar zor deme bebeğine kavuşmak için diğer bebeğinden ayrı kalıyosunolsun inşallah az zaman kalmış bebişin gelmesine
Allahım ikisindende ayırmasın bidaha
bizede dua et canımbizde tez zamanda yaşayalım senin yaşadığın mutluluğu AMİNNNNNNNNN

bu arada gözün aydın şimdiden :))))
bende izmre geldim az önce

Kızlar benim hiç tetanoz aşım yok,doktor bi kağıt verdi orda işte tahliller var bir de tetanoz aşısı yazıyor,yaptıran var mı
Ben yaptırdım canım ilk dozunu 2. De bayramdan sonra vurukcam doktoruma danıştım bı sakıncası yok dedi nette sezaryan izleyince yüzüp yüzük kuyrugna gelip bide karşımıza tetonoz çıkmasın diye oldum
ilk defa duyuyorum keske iğnenin adını öğrenseydin

Ilk dozunu kaçıncı haftada oldun canım?
Erken doğum sözleri geçince çok tırstım ben,senin dr da mı ol dediydi,offf kafam çok karıştı,gebelikten önce iki doz hepatit vurulmuştum keşke tetanozu da aradan çıkarsaymışım ((

Ben de ilk kez duyuyorum,acaba ciğer geliştiriciyi mi kastetti doktorun? gerçi o iğnenin gizli enfeksiyona karşı bir etkisi var mıydı bilmiyorum,sadece kortizonlu diye biliyorum,çok merak ettim şimdi

HTML:
Ben 22.haftada oldum ilk dozu 1ay sonra 2. Doz olunuyor bana dotorum ol demedi ben kendim sordum yaptırayım mı diye bı sakıncası yok yaptirabilirsin dedi o cocuklara yapılan karma ası icinde az tetonoz varmış öyle dedi ama yaptirmasamda yaptır demezdi sen doktoruna sor bı sakıncası varmı diye

Kızlar bugün kontrolum vardı bebek iyi dikiş ölçü hepsi iyi ama suyu olması gerekenin biraz altındaymış kan sulandirici vermişti daha once kan gelince bırakmıştım içeceksin dedi suyu içinmiş bıdaha kanaman olursa değiştiririz dedi cok su içersem suyu artar değilmi?

Sağol canım cevap için

Ben de öyle biliyorum çok su içince amniyo sıvısının eksikliğini tolere ediyor diye

tşkler kızlar darısı sizlerin başına
kızım 08.10.2012 doğdu ismi Rüya 38+4 de doğum yaptım spinal sezeryan ile canım

haklısın canım aslında...

Amin Allah herkese nasip etsin...

bu arada gözün aydın şimdiden :))))
bende izmre geldim az önce

sağ ol canım. sen de ailenlesin ne güzel...

Aaa bak bir şey daha öğrendik demek kan sulandırıcı(iğne mi hap mı) suya da iyi geliyormuş... beslenmeye etkisi olduğu araştırılıyormuş...

tşkler kızlar darısı sizlerin başına
kızım 08.10.2012 doğdu ismi Rüya 38+4 de doğum yaptım spinal sezeryan ile canım

canım ne güzel tarih olmuş:)) spinal sezaryen nasıl canım anlatır mısın? ben de öyle istiyorum...

Ben de ilk kez duyuyorum,acaba ciğer geliştiriciyi mi kastetti doktorun? gerçi o iğnenin gizli enfeksiyona karşı bir etkisi var mıydı bilmiyorum,sadece kortizonlu diye biliyorum,çok merak ettim şimdi

Hayır canım ya erken doğum riskini engelliyormuş öyle söyledi eşim istemiyor pan kimse yok galiba

canım merak ediyorum aynı şeyler bana da yapılacak doktorunun adı nedir?

Bende sordum vurdur dedi yaptırdım 2tane vuruldum inşallah bişey olmaz

Hayır canım ya erken doğum riskini engelliyormuş öyle söyledi eşim istemiyor pan kimse yok galiba

canım dediğim gibi geçmişte bazı arkadaşlar enfeksiyona karşı penisilin iğne oluyorlardı. ama böyle fiyat duymadım.. ismini bilseydin belki yardımcı olurdu kızlar...

iç canım bol bol su iç, mutlaka faydası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…