Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gece 12 de okudum bunu çok sevindim canım... Zaten çok da beklemez sanırım beni epey zorluyor yerimden kalkamıyorum... doğrulamıyorum...

canım ben şunu düşünüyorum amniyo sıvısı problemi olanlara sanırım önerilmiyor. bir topikte amniyosentez yaptıran birine yaptırma demiş. benim de sıvı kaybı vardı ya o zaman yaptırmasın demiş hemşire dedi ama nedenini demedi....

canım ben hep soruyorum gerek yok dedi bana. fadiğe de vurdurmamıştı... dr nden bir şey daha öğrendik iki günde 2 şey öğrendim...

canım süt konusunda mücadeleni biliyordum canım... benimki de genelde uykuda emerdi ama sonra yaşında kendi istedi ben işe başlayınca...

canım gaz sorunu mu sinir sıkışması dediğin? ben de sezaryen ve serklajda feci gaz sancısı çektim... ben de spinal istiyorum...

Canım gözün Aydın. Bayram sana çifte kavrulmuş desene.
Allah Birdaha böyle uzun ayrılıklar yaşatmasın canım.

şükür canım öyle oldu...

maşallah iyi ben ayda 4 kilo aldım( suyu ben de azaltmışım(

Benim de sanırım idrar yolu enfeksiyonum ilerledi sık gidiyorum wc ye. eşime dedim bana monural şase al. eşimde olmaz dr ye soracağım dedi mesaj çekti... Arda bey de monural şase demiş. eşim şokta dr gibi olmuşsun diyor...

Iç canım,ihmal etme,ben de şaşırmıştım benim dr 1000mg antibiyotik verdi onu içtim. Bititdim,iyiki içmişim,annca rahatladdım,bi şişe de purinol içtim,içerken hep üreme yokki çok değil mi bu ilaçlar diyordum,adamıkn varmış bi bildiği ne diyim

İki saat önce tuvalete gittiğimde biraz oturdum
Sonra tuvalet ksğıdında kırmızı leke korkudan sesim gitti
Hemen eşimi çağırdım baktık Vajinal değilmiş çok şükür
Dış dikşlerim... benim daha dikişlerini atmadı biri hafif kanamış
İki saatir Wc gitmeye korkuyorum ya o değilse diye
İyice paronayak oldum.
Allahım sana sığındık. Sen bizlere rahatlık ve ferahlık ver.
HASBIYALLAHU VE NIĞMEL VEKİL VE NIGMEL MEVLA VE NIĞMEL NASİR.
HASBİYALLAHU LAİLAHE İLLA HU ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBUL ARŞIL AZİM.

sevda nehri canım yazmayı unutmuşummm..
gözün aydııınnn.. tebrik ediyorum seni ve eşini.. minik meleğinize kavuştunuz darısı bizlere tüm bekleyenleree...
rabbim sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inşallah..

chnb canım anladım dediğin gibi bir durum söz konusu sanırım
biz hiç kafamızı bulandurmayalım duyaydın.. güzel güzel vaktimiz gelince olalım aşımızı senin vaktin gelmiş ben de bayram sonrası inşalalh..

metalcimm canım haklısın pimpiriklenmekte ne diyeyim.. rahim ağzı 0 olayını duyduktan sonra her şeyden işkillenebilirsin ama rabbime sığınmaktan başka yapacak bişi yok..
her şey çok iyi giderken de sıkıntı olabiliyor biliyorsun.. o yüzden biraz rahat olmaya çalış.. biz elimizden geleni yapalım dikkat edelim ama rabbim ne yazdıysa o olacak biz ne yparsak yapalım..
sen en başından beri elinden geleni yapıyorsun en iyyi doktora gidiyorsun o kadar yolu tepip..
daha ne yapabilirsin ki.. emin ol her şey çok iyiy olacak hiç bişi korktuğun gibi olmayacak hep böyle düşünelim canım ve bol bol dua edelim inşalalh..

Akşam yatarken içsin demiş aldık içeceğim gece...

metal şükür değilmiş... böyle böyle korkularla geçiyor günler... sonu güzel olsun da... her şeye razıyız....

Sevdanehri

Evladinakavusmussun neguzel.
eger banada kismet olursa epidural sezeryan isterim.beebegimi ilk goren o ani yasamak icin.
rabbim mutlulugunuzu daim etsin.

Metal

Msj ini okurken agzim yuregime geldi.
Sikintili ve zor gunler geciriyorsun.
Rabbim yardimcin olsun insallah tumsikintilara ragmen basaricaksin arkadasim.
dualrim seninle rabbim kimseyi darda ve caresiz birakmasin.

Gökçen44, feryal, Chnb
Canlarım Allah hepsinizden razı olsun
Allahım dualarımızı şu an mübarek topraklardaki dualardan eylesin.
Allahım sana sığındık sen bizlere evlat acısı yaşatma.

Akşam yatarken içsin demiş aldık içeceğim gece...

metal şükür değilmiş... böyle böyle korkularla geçiyor günler... sonu güzel olsun da... her şeye razıyız....
Canım daha önce içtin mi bilmiyorum,evlendiğim sene sistit olmuştum ve içmiştim,gece iyice idrarını yapıp yatarken içiyorsun,sonrasında en az 4 saat çişini yapmaman lazım,sen dayanabildiğin kadar..zorlamazsın kendini,iyi. Bi ilaç

Metalcim telaş yapmakta çok haklısın,benim de iğneden sonra popom kanamış iğnenin deliği,eşim görünce afdam bayılıyordu valla,öyle şartlamışız ki kendimizi,en ufak şeyde kalbimiz çarpıyor..

sağ ol canım aslında kullanmıştım daha önce ama 4 saat ve idrardan sonra meselesini bilmiyordum...

yüreğim ağzımda okuyorum her mesajını RABBİM yardımcın olsun

artık cbnb kırıtığı atlattı sıra sende dualarımdasın inan namaz kıldıktan sonra dua ederken aklımdasın

Korkarak okudum mesajini kormakla haklısın bendende kan gelmişti üstelik vajinadan Allahtan ciddi bisey değilmiş öyle böyle geçecek insallah bu günler

ecopirini bende kullanıyorum canım, geçen sefer hamileliğimde de kullanmıştım, işe yarıyor galiba çünkü benim bebeğin suyunda problem çıkmadı
Canım bende kan gelince bırakmıştım insallah ise yarar

Kızlar oğlum 3gündür kakasını yapamıyor yarın doktora gidicez ama evde yapabileceğim bişey varmı çok ağlıyor burnuda tıkalı sürekli masaj yapıyorum ama bi faydası yok sofikacım seni aradım sen 2tane büyütüyosun bilgin vardır die ama duymadın tlf... Neyse bilginiz varsa yazarsanız sevinirim

Allah'ın izniyle canım.
Allahım Birdaha böyle korkular yaşatmasın.

nasılsınız kızlar sizlere merhaba demek istedim
sinem oğluş mama içiyorsa içine bir iki damla zeytin yağı damlatabilirsin bizde işe yarıyordu
metal bu korkular insanı hiç rahat bırakmıyor geçmiş olsun

Geçmiş olsun canım.
Yogun bakımdan eve çıkan bebelerde nezle yani burun tıkanıklığı oluyormuş( üst dolunun yolu enfeksiyonu)
Benim oğlumda da olmuştu canım. Üzülme yarın doktorunuz gergini yapacaktır.
Burnu tıkmalı olunca çok huysuzlanırlar.
Serum fizyolojik verecektir doktorunuz. O rahatlatır Allah'ın izniyle. Belki odalarında soğuk buhar nemlendirici isteyebilir
Ama bunları doktorunuza danışmadan yapma canım Yinede her bebek farklı biliyorsun.

her tuvalette tuvalet kağıdı ile temizlendikten sonra acelsiz bakıyorum , kan görecekmişim gibi
görsem kesin bayılacağım biliyorum, Allah hepimizin yavrusunu korusun!!!

cnm, karnı tam doyuyor mu?
bazen bebekler karnı doymadığı zamanda kaka yapamayabiliyor.
fiitiller işe yarıyor bazen, bazen de papiksin ucunu zeytinyağına batırıyorlar poposunu hafif uyarıyorlar
burnu içinde masaj uzun zamanda çözüm getiriyor, serum fizyolojik deneyebilirsin doktoruna sor bence
şimdi bizim kuzularımız minik ya, çekiniyor insan birşey tavsiye etmeye

her tuvalette tuvalet kağıdı ile temizlendikten sonra acelsiz bakıyorum , kan görecekmişim gibi
görsem kesin bayılacağım biliyorum, Allah hepimizin yavrusunu korusun!!!

Âmin
Bende canım her seferin allahım saba şükürler olsun diyorum farkında olmadan.
Allahım sana sığındık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…