- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #32.921
Bebeğiniz bu hafta içinde yaklaşık 10-15 mm. uzayacak. Bebeğiniz bugünden itibaren yaşamaya uyum sağlayacak gerekli olgunluğa ulaşmış durumda. Bu doğmak için doğum gününü bekleyemeyecek sabırsız bebekler için güven verici bir haberdir. Bebeğinizin boyu yaklaşık 30-32 cm aralığında ve ağırlığı yaklaşık 1900-2100 gr aralığında.................
:) yakında yanımıza terfi edersin gözün aydın canım..
gece 12 de okudum bunu çok sevindim canım... Zaten çok da beklemez sanırım beni epey zorluyor yerimden kalkamıyorum... doğrulamıyorum...
herkese iyi pazarlaarr..
chnb canım gözünaydın olsuunnn.. senden mutlusu yok şimdi..
duyaydın canım tetanoz aşısını bende sordum geçen gün doktoruma sağlık ocağından ısrarla çağırıyorlar kaç haftadır ama ben erken olduğunu düşünerek gitmedim siz kaçıncı haftalarda öneriyorsunuz dedim. gülerek hiç önermiyorum desem dedi.. bende şaşırdım tabi.. eğer son on yıl içinde tetanoz aşınız varsa vurulmayın gerek yok dedi bende en son lisede vurulmuştum o da 10 yılı geçti dedim. ,iyi o zaman vurulabilirsin bir tane dedi.. anlaamdım.. sanırım bir doz vurul dedi.. kafam karıştı ama ben de vurulmak istiyorum çoğu kişi vuruluyor allah emanet. bende bayram sonrası 21. haftada olacağım o zaman gideceğim sağlık ocağına..
canım ben şunu düşünüyorum amniyo sıvısı problemi olanlara sanırım önerilmiyor. bir topikte amniyosentez yaptıran birine yaptırma demiş. benim de sıvı kaybı vardı ya o zaman yaptırmasın demiş hemşire dedi ama nedenini demedi....
34un vizesini aldım canım cok sukur:) Bayram sonunu kontrol icin uzak buldu, arife gunü kontrol var yine. Bebeklerin durumunda bı ilerleme yok, gerçi sadece karınlarına bakıyor, kolları bacakları birbirinden ayırmak mümkün degil.
Bu arada benim kaşıntılar gebelik kolestaziymis, tahlil yapıldı, cok yuksek degil ama degerler, ilaçla baskilayabiliriz, zaten sık kontrol yapıyoruz dedi, her kontrolde kan tahlili yapılacakmış... isler daha da riskli hale geldi dedi, bende bayramdan sonra alın ozaman dedim, kuvozde büyüsünler, ben cok strese giriyorum içerde bisey olucak diye, sürekli hareketlerini ayrı ayrı anlamaya çalışmaktan psikopata bağladım dedim, oda benimde isime gelir dogurtup üstümden yükü atmak ama bir gün bile cok önemli ciğerler icin arifeyi bı atlatalım bayram sonrasını ondan sonra konuşuruz dedi. Bugünümüze sukur, allahım beterinden saklasın, yüreğim ağzımda geziyorum....
Bu arada 34den sonra ciğer geliştirici yapılmıyormuş biliyor musun? En optimum çözüm 34 oncesi dogum haftasında yapmaktır, 34 sonrası 35-37 arası yani gri bolgedir ciğer icin yapılan araştırmalar yapılmamasını daha doğru buluyor dedi. Yani sonuçta bı zararı yoksa arife gunü gittiğimde 34 bitmeden yapın diye tutturucam valla...
canım ben hep soruyorum gerek yok dedi bana. fadiğe de vurdurmamıştı... dr nden bir şey daha öğrendik iki günde 2 şey öğrendim...
chnb;
benimki 3 aylıkken emmeyi reddetti. ben hep uyutup uykusunda emdirdim. hala sabah akşa uykusunda emziriyorum. arada öylen sağıyorum. zaten hiçbirşey yemiyor. doğuştan tok. saatlerce aç ama tam enerji geziyor.
göğüs uçlarına krem almayı alıpta 36 dan sonra sürmeyi unutma.
canım süt konusunda mücadeleni biliyordum canım... benimki de genelde uykuda emerdi ama sonra yaşında kendi istedi ben işe başlayınca...
chnb spinal sezeryanı sormuşsun canım.benim doktorum genel istemediği için bunu tercih ettik ben tansiyonum oynar stres yaparım dedim olsun bişey olmaz dedi hem bebeğin narkoz almaz dedi falan filan...belden sanırım 2 tane iğne yedim ilk sol tarafım uyuştu sonra sağ tarafım bana dokunduklarını hissediyosun ama acı falan yok..ilk 5 dk da zaten kızımı çıkardılar.ilk başta tansyonum düştü oksiyen bağladılar taki kızımı görene kadar onu öle görünce herşey normale döndü hemen çok farklı tarifsiz bi duyguydu,sonra yanıma getirdiler öptüm sonra o gidince yine tansiyonum oynadı benim işlem 20 dk falan sürmüştür..uyanık çıkmak çok güzeldi ama ilk 4 gün feci şekilde ağrım oldu yataktan kalkmak wc ye gitmek bile ölümdü doktor böle olmaman lazım dedi belkide sinir sıkışması yaşadım.ama sonra yavaş yavaş kendime geldim şimdi gayet iyiyim ayaktayım kaç gündür her işimi hallediyorum ama hafif hafif ağrılar var nede olsa okadar kesilip biçiliyosun
canım gaz sorunu mu sinir sıkışması dediğin? ben de sezaryen ve serklajda feci gaz sancısı çektim... ben de spinal istiyorum...
Canım gözün Aydın. Bayram sana çifte kavrulmuş desene.
Allah Birdaha böyle uzun ayrılıklar yaşatmasın canım.
şükür canım öyle oldu...
hap canım ecopirin mutlaka icmem lazimmis insallah ise yarar birde günde 1.5 litreden fazla su iç dedi ben sadece ilaç alırken içiyordum suyu tuzu şekeri kesince su icmeye ihtiyac duymuyorsun bu arada 6 haftada 300 gr almisim kilomu cok beğendi yola devam
maşallah iyi ben ayda 4 kilo aldım