Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sofikacım herkes hasta
bizde sabah 6 da uyuduk, annem ateşlendi gece, 1 aydır kurtulamıyor, oğlum öksürmekten uyuyamadı, sürekli genzini ve burnunu çekiyor
ablam öksürükten ölecek
bugun herkes doktordaydı(oğlum hariç) bronşlara inmiş
annem diyorki hastane berbat, herkes ateş öksürük içinde diye
Allah şifa versin hepimize

inşallah bana bulaşmaz demekten başka çarem yok şu anda

Merhaba hayırlı bayramlar arkadaşlar.
Baya maceralı ayların sonunda doğum yaptım.
17 Ekimde.
Tansiyonum birden yükselmeye ve kaburgalarımda ağrı olmaya başladı,
Kızımla oğlum arasındaki kilo farkı baya açılınca, doktorum doğumun olmasını söyledi.
Apar topar doğumum oldu 34+2 deydik.
Bebeklerimi bana göstermeden küveze aldılar hala oradalar.
Kızım 2300kg oğlum 1600kg doğdu.
Gün geçtikçe toparlıyorlar.
Ama doktor taburcu olmaları için henüz birşey demiyor.
Kötüye giden birşey yok iyi gidiyor sadece zaman diyorlar.
Gün aşırı 5 dk görme hakkımız var.
Rabbim başka keder vermesin inşallah.
Hayırlısıyla sağlıcakla oradan çıkarlar inşallah.

Canım öncelikle geçmiş olsun. Tez zamanda yavrularını kucağına alıp eve
Getirmeni yüce mevlam nasip eylesin.

Canım bebeklerin nerede tıp falltesindemi yoğun bakımdalar.
Allah yardımcınız olsun.

Aminnn canım Allah razı olsun.
İnşallah sizler bebeklerinizle beraber eve dönersiniz.
Psikolojik olarak zor oluyor ama bundada vardır bir hayır deyip tevekkül etmeye çalışıyoruz.
Yok Tıp fakültesinde değiller.
Doktorum sigortaya bağlı değil ondan doğumum özel de oldu.
Konak ta doğum yaptım oranın yenidoğan yoğun bakımındalar.
Ssk %100 karşılıyormuş ydyb. mı ondan doktorum orayı tavsiye etti.
Gerçekten çok steril ve güzel.
Rabbim basiretlerini açık eylesin.
Bütün yavrulara güzel baksınlar inşallah.

geçmiş olsun canım, inşallah Rabbim tez zamanda eve getirmeyide nasip etsin..

Muescim, en kisa sürede kavuşursun inşallah kuzularına canım, sağlıklı olmalarına cok sevindim:) neden kuvozde tuttuklarınız ilgili bisey dedi mı dr'lar? Sütun var degil mı?

preaklemsi mi oldun cnm
hayırlısı ile hastaenden eve getirdigin günleri göstersin Allah sana
bebeklerine de güç kuvvet versin inşallah

geçmiş olsun canım demek salgın var ben de çarşamba grip aşısını sorayım en iyisi...

hayırlı olsun canım.. inşallah eve getirdiğin günleri de görürsün tez zamanda...

canım ya takacak bir şey hep çıkıyor ... kimimizin su, gerilik. riskli çıkan testler vs. inşallah sağ salim atlatırız bu süreci...

feryallll canım demek az kaldı çok sevindim...

Canlarım ben de bugün hamileliğimin en keyifli gününü yaşadım desem yeridir.

Eşim beni natilusa götürdü orada tekerlekli sandalyeyle 4 saat zaman geçirdim. Alışveriş yaptık bir şeyler yedik... çok mutlu oldum...
sonra eltimlere gittim yattım orada iyi oldu...
Veeeee son proluton iğnemi oldum.
Allahım herkese en az bu haftaya gelmeyi nasip etsin amin...

chnb okudukça ben yapmış kadar mutlu oldum
artık az kaldı paşana kavusmana
bence bir topic acalım bu bölüme mucize bebişler diyee resimlerini ve ufak bir öykümüzü koyalım

Kızlar size birşey sormak istiyorum
Aslında bu anlatacağım şey birkaç haftadan beri oluyor ama dillendirmeye korkar oldum
Sadece sırtüstü yattığım zaman,her zaman olmamak kaydıyla, karnımda göbek deliğimin altında sağ ya da sol tarafta bir sertlik oluyor,sanki bebek oraya dayanmış gibi (ya da ben iyimser düşünüp öyle olduğunu sanıyorum) birkaç sn sonra geçiyor rahatsızlık da vermiyor,doktor kontrolüme daha var,soramıyorum da,eve iğne vurmaya gelen hemşireye sordum o da bebektir falan dedi ama tedirginim,benim gibi hisseden var mıydı bu haftalarda?sağa yada sola yatıyorum hemen geçiyor

chnb okudukça ben yapmış kadar mutlu oldum
artık az kaldı paşana kavusmana
bence bir topic acalım bu bölüme mucize bebişler diyee resimlerini ve ufak bir öykümüzü koyalım

Çok sağ ol canım. İnsan yüzü görmeyi unutmuşum insanlara tuhaf tuhaf baktım...:)) Allah özürlü insanlara da yardım etsin eşin de olsa oraya sür demek ne zormuş...

fikrin de çok güzel. başarı öyküleri...

canım kasılma da olsa düzenli değilse sorun değil bence. benim de sertlik oluyordu kasılma diye düşünüyordum düzenli değildi...

hayırlı bayramalr canlar
herkesi kocaman öpüyorum ben sizleri asla unutmadım ama inannın bilgisayar bile açtığım yok...buna sadece bebişte neden değil iş güç gelen giden bunun yanına birde bebek...
birde havalar güzel diye sık sık dışarıya çıktık...bu benim içinde eymen içinde iyi oldu kışın bu çok çok zor...
sizlerde hep aklımdasınız ama bilgisayarı açtığım yok ki bakayım...sizleride bilgisayarımıda özledim...benim günümün büyük bölümü bilgisayar başında geçerdi ama artık bilgisayar eşime kaldı bazen kadınlar külübünde oyun bile oynuyor:)

neyse ben çıkayım çok uykum var saat geç oldu ...herkese tekrar öpücükler

Haklısın biliyorum aslında,daha düne kadar topikteki başka bi arkadaşa düzenli değilse korkma diyordum ama yine de endişeleniyor insan,ilk kez bugün eşime söyledim,delirdi,beni de telaşlandırdı,ikinci magnezyumu içtim bende,yarına bağırsaklarım faaliyette olur artık :)

Sağolasın biraz rahatladım,dr kontrolum 12 kasımda,daha var,kız ozamana doğurmazsın dimi :)

Gozun aydin arkadasim
Allah anali babali buyutsun ve uzun ve saglikli bir omur nasip etsin miniklerine
insallah kuvez surecide en kisa zamanda sona erer ve kavusursunuz

Az kaldi canim ya
Insallah sonucta iyi olur

Sende cikip dolasmissin ne guzel
Sana ne kadar iyi geldigini tahmin edebiliyorum
Ben daha kisa bir surede olsa yasadim o dort duvari
Insallah kisa bir sure sonra ahmet arda ilede gonlunce geziceksin

Birkac sorum olucak canim

Hergun yedigin prebiyotik yogurttan bahsetmissin bu marketlerde satilan kucuk ambalajli olanlardanmi ben bir ara activa aliyordum

Magneyumu kacinci haftadan itibaren kullaniyorsun ve hangisini
birde endol fitil kullaniyorsunya gunde birkez yada haftada kullanabilecegin bir miktar siniri varmi

Kusura bakma sinav sorulari gibi oldu ama

Gecmis olsun
sen kendine dikkat etmeye calis yinde
Birde mandalina+limon yada portakal+limon suyuna bir su bardagi bir tatli kasigi pekmez tuketebilirsiniz
Ben bugune kadar cok faydasini gordum kansizligada iyi geliyor

Olurum canım aşkolsun.
Evet o yoğurtlardan. Ben oğlumda hastanede tüm ihtiyaçlarımı yatarak yaptığımdan.
En büyük sorunum büyük tuvaketimdi. İlk zamanlar hafta bir lama yapılarak yapabiliyordum.
Orada bana hergüm diyetisyen gelirdi odama ve yediklerimi düzenlerdi. Ozaman bana günde iki kez verildiği olmuştu.
O yüzden bu gebeliğimdede her gün bir adet yemeye çalışıyorum.

Mağnezyumu Arda bey vermedi. Buradaki Dr verdi. Benim karnımda hareketler çok olunca bende başladım. 20. Haftadan sonra. Faydası da oldu bence. Tabi psikolojiktd olabilir.

Endol konusuna gelince. Bu gebeliğimde ilk haftalardan beri bir karın ağrıdı var bende. Hep oldu. Değişken şekiller de.
Zaten arada Dr larda kullandırdı. En son Dr kontrolümde rahim boyum 0 olunca. Arda bey günde bir kullanabilirsin dedi
Son üç gün üst üste Alman gerekti. İlk gebeliğimde de 3-4 günde bir ağrı ve kasılmam olunca verirler Di. Fakat 30. Haftadan sonra
KullAnılmıyor. Bebeğin kalp den vücuduna kan götüren damarını tıkayabiliyor diye. Bende o sanman kesilmişti.

Canım her zaman olmuyormuş. Sorun yoktur Allah'ın izniyle.
1-2 haftadır bizim rahimimiz göbek deliğimin üstüne doğru büyüyor. Öyle okumuştum. Belki ondan dır canım.
Ben de sırt üstü yağınca rahat ediyorum. Yan yatın ca dikişe baskım artıyor gibi hissediyorum.

Sırt üstü yatarken ayaklarının altına yastıkla yükseltin iyi oluyor. Daha doğrusu baldırdan ayaga doru koltuk mindetini koyoyorum. Sadece ayak altına koyunca bacaklarım ağrıyır. Yoksa karnım geriliyor.

Seni çok tedirgin ederse canım Bayram sonrası tel. Sorarsın doktoruna. İçini ferah tut canım zaten arada oluyormuş. Şu vesveseler bizi çok yoruyor. Allahım sen bizlere yardımcı ol içimizi ferah tut.

HASBIYALLAHU VE NIĞMEL VEKİL VE NIGMEL MEVLA VE NIĞMEL NASİR. HASBİYALLAHU LAİLAHE İLLA HU ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBUL ARŞIL AZİM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…