Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Lilymeredin arkadaşım,

canım dediğimiz gibi kimsenin amacı heleki bu topikte seni kırmak, üzmek, tedirgin etmek olamaz.Sen de haklısın Zaman zaman huzursuzluk hepimizde oluyor. biz gerçekten senin adına o iğneden 2 tane her gün olmana üzüldük. ben haftada bir oldum inan hafta saydım kaç kaldı diye cumartesi bitti bayram yaptım. Benim dr m de proluton depot haftada yarım doz vurdurdu 250 mg. ve progestanı da kesti ben de huzursuz oldum ısrarla az değil mi diye sordum yok dedi ki benim de 2 tane 8 haftalık, bir de 25 haftalık kaybım var. ben de kafama göre 22-27. haftalarda tam doz 500 lük yaptırdım sormadan korkumdan...

Alper mumcudan bulursam yazıyı kopyalayım bir de kendi dr min yazısını...

İnşallah her şey istediğimiz gibi olur...

ALPER MUMCU'NUN YAZISINDAN İLGİLİ KISMI ALINTILIYORUM. ERKEN DOĞUMDA TEDAVİYE YARDIMCI OLDUĞUNU, DÜŞÜKTE İŞE YARAMADIĞINI YAZMIŞ.
Düşüklerin önlenmesi amacıyla progesteron kullanımı ile ilgili son 30 yıl içinde yapılmış olan araştırmaların sonuçlarını bir arada değerlendiren bir çalışmada bu tedavi yaklaşımın gebeliğin seyri üzerinde herhangi bir olumlu etkisinin olmadığı gösterilmiştir. Üstelik sentetik progesteron kullanımının yenidoğanlarda solunum sıkıntısına ve erkek bebeklerde hipospadias adı verilen ve penis deliğinin tam uçta değil penis üzerinde başka bir bölgede olması şeklinde açıklanabilecek bir anomaliye neden olabileceğini düşündüren bulgular vardır. Doğal progesteronlarda ise bu tür bir etki gözlenmemiştir
İngiliz Kraliyet jinekoloji ve Obstetrik Birliği, tekrarlayan düşükler ile ilgili Mayıs 2003'de yayınladığı kılavuzda düşüğü önlemek amacı ile progesteron kullanımının hiçbir olumlu etkisinin olmadığını belirtmekte, ve bu uygulamanın sürdürülmesi için elde hiçbir bilimsel kanıtın olmadığını bildirmektedir. tüp bebek uygulamaları ise farklı bir durum arz etmektedir ve bu önerilerin dışındadır.
Bununla birlikte son yapılan araştırmalar progesteronun düşükleri önlememekle birlikte erken doğumun engellenmesinde önemli rol oynayabileceğini göstermektedir.

canım lekelenmem var yatınca geçiyor...

geçmişten konuyla ilgili bir iki alıntı...

progestanın fazla kullanımının enfeksiyonu artırabileceğine dair geçmişten alıntı...

Allah kavuştursun diyelim
Birkaç güne doğum düşünülürse grip aşısı tavsiye etmeyebilir çünkü vurulduktan sonra bağışıklığa etki etmesi için 10 gün kadar geçmesi gerekiyor ve hasta olmamalısın,ama gerçekten grip aşısı şahsi fikrimdir çok faydalı,bu sene vurulamadım korkuyorum çok hasta olmaktan:18:
Tetanoz için de cumartesi günü proluton vurmaya gelen hemşire,dr vurulma derse de sorun değil artık falan dedi yine kafam karıştı,yarın da penisilin günü,ondan da tırsıyorum zaten

Sağ ol canım. sen aylık mı oluyorsun penisilini? enfeksiyon için di mi? ilacın tam adı ne?

ben yine sık gidiyorum wc ye... akşam monuralden bir tane daha içeyim olmazsa...

sen de sor tetanozu dr n ne derse uygularsın canım...

Evet canım ayllık enfeksiyona karşı önlem amaçlı,deposilin ismi iğnenin
Monurolu içtiğim dönemde tereddüt etmiştim de dr korkma,biz bunu gebelere bile veriyoruz demişti,tadı da güzrldi galiba
Ay ne yapayım bilemedim,bi olayım gitsin diyorum şu tetanozu,sonradan da bi doğum bi serklaj geçirdim bişi olmadı diyorum ardından da bebeğe yararı olur aşının diyorum,keşke biri gelse de vursa kaçsa şu iğneyi ben daha çok düşünmeden

Canım öncelikle geçmiş olsun. Yüce mevlam zamanında yavrunu kucağına Alman'ı ve yetiştirmeyi nasip etsin.
Canım yatmak zor. Bunu bu topikteki arkadaşstın%80 yaşamıştır vede yaşandıkta.

Öncelikle olumlu düşün. yatarak güzel sonuca ulaşacağına İnan. Galiba en kötüsü kabullenmekte.

Canım benim ilk gebeliğimde 25. Haftada acil dikişle hastanede yatarak hiç kalmadan 7 haftam geçti. O süreç içerisinde bende yamayı ve bunların benım başıma gelmesini bir türlü kabullenememiştim.

Bu gebeliğimin başında kabullendim şuan çok kritik bir dönemdeyim. Rahim boyum 0 ve bebek dikişe dayalı. Dr Rum bile
Bu dünyada yiyip içecek nasibi varsa sonuna kadar durur dedi.

Canım tam tevekkülle Allah'a sığındım.
Allahım sana sığındık. Bizlerden hikmetini esirgeme.
HASBIYALLAHU VE NIĞMEL VEKİL VE NIGMEL MEVLA VE NIĞMEL NASİR. HASBİYALLAHU LAİLAHE İLLA HU ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBUL ARŞIL AZİM.

Canım Allah kavuştursun. Yüce mevlam Birdaha sizleri ayırmasın.
Çarşamba günü hayırlı haberlerle gel canım.

Benimde bugün sabahtan beri aşağıya baskım çok.
Karnımda sert. Mağnezyum aldım.
Burdaki Dr da 2 Ekim e kadar yokmuş.

Şu resmi tatiller den bıktım. Hiçbir yerde Dr kalmıyor. .....
Şaka bir yana içim rahatladı tatillerin bitmesine. Acillerde bile uzman yoktu.

ANNE ve BEBEKLERİMİZ
Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
dibircik-----------------erkek-------------Barış-----------------------...05.2088--------------var
hidennisko--------------erkek-------------Ege------------------------04.07.2008-------------var
Saliha06----------------kız---------------ElifBeyza-------------------26.12.2008--------------var
xxnilxx-------------üçüz erkek----metehan&oğuzalp&gökalp------------........2009--------------var
saslan------------------erkek-------------ÇınarDemir-----------------09.01.2009--------------var
kelebek 41--------------kız---------------Kalbinur--------------------22.01.2009--------------yok
nery--------------------kız---------------NehirDuru------------------05.02.2009--------------var
Melek81----------------erkek-------------AliTuna--------------------07.02.2009--------------yok
rhn---------------------kız---------------BerenEzel------------------14.02.2009--------------var
Tiwiks------------------erkek-------------Çağan---------------------10.03.2009-------------var
Fklic--------------------kız-----------------?-----------------------18.04.2009-------------yok
k-ikbal------------------kız-----------------?-------------------------..05.2009---------------var
hemşin53---------------kız---------------Elif-------------------------18.06.2009-------------var
Sezen-----------------erkek----------------?-----------------------01.09.2009-------------yok
salihas------------------kız---------------Eylül-----------------------06.09.2009-------------var
Yağmurcn---------------erkek------------YusufBora------------------15.10.2009--------------yok
Tuğba-ŞEKER-----------erkek-------------?--------------------------24.10.2009--------------var
el-muallim--------------üçüz kız------------?--------------------------22.11.2009-------------var
Tuubay-----------------kız&kız&erkek-----Elif&Zeynep&Mert-----------........2009--------------var
nermn--------------------------------?--------------------------26.05.2010--------------yok
NarMik------------------kız&erkek---------SelinAlmina&SerkanÇınar-----02.06.2010-------------var
Zeyhat------------------?-----------------------?--------------------02.06.2010-------------yok
DEBA-------------------kız&erkek----------------?--------------------...06.2010--------------var
sofika-------------------kız---------------Filiz Erin---------------------01.07.2010-------------var
cananur-----------------erkek-------------AhmetKaan-----------------07.07.2010-------------var
Canzi3445---------------erkek-------------?---------------------------16.07.2010-------------var
DERİSS------------------kız&erkek---------Ecrin&Barış-----------------23.12.2010-------------var
Edamecrin---------------kız----------------Gözde----------------------2010-------------------var
yasnur------------------erkek---------------?--------------------------2010-------------------?
sinop-e-----------------kız-----------------melis------------------------2010-----------------var
Yaren-------------------kız----------------Sezin----------------------20.02.2011-------------var
nefisem-----------------?--------------------?-----------------------.02.2011---------------vajinal pesser
Güldenaz----------------kız------------------?-------------------------?-----------------------var
pares83-----------------kız------------------?-----------------------21.03.2011---------------var
Tatlışoğlu---------------kız-----------------İlke-----------------------03.03.2011-------------var
Nuray-------------------kız----------------Özge----------------------20.03.2011-------------var
Şafak-------------------kız------------------?-----------------------------?------------------var
Ayer82------------------erkek---------------?------------------------21.04.2011-------------var
ozlem483----------------kız----------------Deniz----------------------02.05.2011-------------var
Eylem-------------------kız----------------Duru-----------------------16.05.2011-------------yok
Ardatuana---------------kız----------------Esila-----------------------13.06.2011-------------var
Elifce--------------------kız----------------EsmaEla--------------------18.06.2011------------var
sbl1980------------------kız----------------Duru-----------------------01.07.2011------------var
nurcan35----------------kız----------------Eylül-----------------------07.2011----------------yok
jaluse------------------erkek-----------------?-----------------------15.07.2011-------------var
Mavilinilay----------------kız----------------Ekin-----------------------01.08.2011------------var
Selen_k------------------kız----------------Beren----------------------18.08.2011------------var
minimini------------------kız----------------Beril------------------------05.09.2011------------var
samyeli------------------erkek--------------Eymen---------------------09.09.2011------------var
Crameren----------------erkek--------------Mert-----------------------13.09.2011------------var
melekceren--------------kız-----------------Melis----------------------16.09.2011------------var
gamze81----------------erkek---------------ErsanÇınar-----------------17.09.2011------------yok
elza81------------------erkek---------------Demir----------------------21.09.2011------------yok
erdennazlı---------------kız-----------------Beren----------------------22.09.2011------------var
arzufirdevs--------------kız-----------------İnci----------------------- 22.09.2011-------------yok
tuubaaoz---------------erkek---------------Kıvanç----------------------28.10.2011------------var
sumeyye25--------------kız-----------------NisaNur---------------------29.10.2011------------var
LIMBURG1985------------erkek--------------Ömer Ali---------------------08.11.2011------------var
medusa_0403------------kız-----------------ElvinEce--------------------20.11.2011-----------var
nursin1981--------------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan--------09.12.2011-----------var
ceylinirem---------------erkek---------------Enes------------------------16.12.2011-----------var
kardelen086------------kız&kız--------------Almina&Destina-------------------?-----------------yok
Boncuk26---------------erkek---------------Kerem-----------------------07.01.2012-----------var
deryak53----------------erkek---------------Kerem-----------------------21.02.2012-----------var
Bermel------------------erkek-----------------?------------------------------?----------------var
girl85--------------------kız------------------?----------------------------26.04.2012------------var
sinannuray--------------erkek------------Vahap Enes---------------------08.05.2012------------var
Fadik-------------------erkek------------Yusuf Eymen---------------------01.07.2012------------var
sinem8484-----------kız&erkek------------Arda&beren----------------------------------------var
melikee---------------kız---------------------?----------------------------13.08.2012------------var
sofika------------------kız------------------inci----------------------------04.09.2012-----------var
arzufirdevs-------------erkek---------------muhammed fatih-------------19.09.2012------------yok
sevdanehri54------------kız-----------------rüya--------------------------08.10.2012-----------var
Ayer82------------------kız-------------------?--------------------------------?-----------------yok
mues-----------kız(meryem hanne)&erkek(muhammed baha)---------------22.10.2012-----------var
meleğim ve aşkım--------kız--------------ravza nisa------------------------17.10.2012----------var
HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:
denizANASI--------------kız----------------------------------07.11.2012-------------------yok
Prenslerim-------------erkek&erkek---------------------------09.12.2012---------------------yok
chnb--------------------erkek--------------------------------08.12.2012---------------laparoskopik serklaj
sezen_kayaalp--------------------------------------------30.12.2012---------------------var
hidennisko---------------kız----------------------------------25.01.2013---------------------yok
yaren58------------------kız----------------------------------22.01.2013---------------------var
eylulgulu----------------erkek---------------------------------07.02.2013--------------------var
aysetalha---------------erkek---------------------------------09.02.2013--------------------var
duyaydin----------------erkek---------------------------------03.03.2013--------------------var
metal41----------------erkek---------------------------------04.03.2013---------------------var
melek81------------------?----------------------------------15.05.2013----------------------yok
gurbetçiiii-----------------?---------------------------------------?---------------------------yok
HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
Regrete---------------------
paşam3405------------------:86:
feryal37---------------------:86:
bade81----------------------:86:
minito-----------------------:86:

Doktor Tavsiyelerimiz

Adı: Sofika
Serklajı Yapan Dr: dr.Dyawolow
Takip Eden Dr: dr.Dobreva
Sonuç: 37.hft normal doğum
2.gebelik
serklajı yapan dr:Ass. Dr.turan özmen
takip eden dr:op dr ismail küçükerdoğanğ
sonuç:39+1 doğum
-------------------------------------------------------------
Adı: tuubaaoz
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: op.dr.Orçun Sezer
Sonuç: 37+5 normal doğum
Adı: ceylinirem
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Takip Eden Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Sonuç: 39+5 sezeryan doğum
Adı: Narmik
Serklajı Yapan Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer-op.dr.Şenay Aycan-op.dr.Levent Erkan-prf.dr.Mert Kazandı
Sonuç: 32+4 spinal sezeryan doğum
--------------------------------------------------------------
Adı: saslan
Serklajı Yapan Drrf.dr. Namık Demir
Sonuç: sezeryan doğum
--------------------------------------------------------------
Adı: Fadik
Serklajı Yapan Dr: doç.dr. Arda Lembet
Takip Eden Dr: doç.dr. Arda Lembet
Sonuç: normal doğum
---------------------------------------------------------------
Adı: Cananur
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Cemil Akgül
Sonuç: doğum
Adı: Yaren
Adı: Nursin
Adı: Twiks
----------------------------------------------------------------
Adı: Edamecrin
Serklajı Yapan Dr: İsmail Küçükerdoğan
Adı: Tubaşeker
Serklajı Yapan Dr: Yunus Gedikbaşı
Adı: Crameren
Serklajı Yapan Dr: Ali Fuat Şengör
Adı: melikee
Serklajı Yapan Dr: op.dr. Akif Alkan
Takip Eden Dr: op.dr. Akif Alkan
Adı: girl85
Serklajı Yapan Dr: dr. Musa Yılmaz
Takip Eden Dr: dr. Musa Yılmaz
Adı: morkanat
Serklajı Yapan Dr: Filiz Bilgin Yanık
Adı: Sinannuray
Serklajı Yapan Dr: Tuğrul Abacıoğlu
Takip Eden Dr: Tuğrul Abacıoğlu
Sonuç: hamile
------------------------------------------------------------------
Adı: hidennisko
Serkalajı Yapan Dr: Hüseyin Mutlu(Mecidiyeköy Maya Klinik)
2. gebelik
takip eden dr: doç dr arda lembet
sonuç: hamile
Adı:sinem8484
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Osman Devlioğlu
Takip Eden Dr: prf. dr. Osman Devlioğlu
Sonuç:26-27(ikiz) hafta doğum
Adı: chnb
Serklajı Yapan Dr: doç. dr. Arda Lembet - doç.dr. Cem Demirel
Takip Eden Dr: dr. Hülya Artuç(Antakya-12.haftya kadar) - doç.dr. Arda Lembet
--------------------------------------------------------------------
Adı: LANDARC
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Bülent Duran
Sonuç: 28.hft doğum
-----------------------------------------------------------------------
Adı: dibircik
Serklajı Yapan Dr: Süleyman Eserdağ
---------------------------------------------------------------------
Adı:salihas
Serklajı Yapan Dr: Fuat Akercan (E.Ü.)
Takip Eden Dr:Aral Özbal
Sonuç:doğum
---------------------------------------------------------------------
Adı:Saliha06
Serklaj Yapan Dr: Nurettin Kavcı
Takip Eden Dr:Nurettin Kavcı
--------------------------------------------------------------------
Adı:nery
Serklaj Yapan Dr: prf.dr.Tarık Aksu(ilgisizmiş)
Takip Eden Dr: Dr. Türkan Örnek,Ayşe Saltık
Sonuç: epidural sezeryan
-------------------------------------------------------------------
Adı:Zeyhat
Takip Eden Dr:dr fatih durmuşoğlu
Sonuç:doğum (serklaj yok)
Adı:DEBA
Serklaj Yapan Dr: celal latif küpeli
Takip EDden Dr:celal latif küpeli
Adı:güldenaz
Serklajı Yapan Dr:Tahir Aslan
Takip Eden Dr:Tahir Aslan
------------------------------------------------------------
Adı:sezen_kayaalp
Serklajı Yapan Dr: Rıza Karaca
Takip Eden Dr:Rıza Karaca
Sonuç:hamile
Adı: ozlem483
Serklajı Yapan Dr: prof. dr. Erol Tavmergan
Takip Eden Dr: prof. dr. Erol Tavmergan
Adı: elfce
Serklajı Yapan Dr: dr.Handan Aytaç Özkul
Takip Eden Dr: dr.Handan Aytaç Özkul
Adı: Ayer82
Serklajı Yapan Dr: dr.Tayfun Toptaş
Takip Eden Dr: dr.Tayfun Toptaş
Adı: duyaydin
Serklajı Yapan Dr: prof dr erol tavmergen
Takip Eden Dr: prof dr erol tavmergen
Adı: Mavinilay
Serklajı Yapan Dr: 1. bebek: dr. Kemal Özgür,2. bebek: dr. Erhan Muluk
Takip Eden Dr: 1. ve 2. bebek: dr. Erhan Muluk
Adı: kelebek41
Serklajı Yapan Dr:
Takip Eden Dr: dr. Medet Yılmaz
Adı: safak
Serklajı Yapan Dr: prof. dr. Ahmet Erdem
Takip Eden Dr: prof. dr. Ahmet Erdem
Adı: samyeli
Serklajı Yapan Dr: dr. Tanser Şenses
Takip Eden Dr: dr. Tanser Şenses
Adı: durubebek
Serklajı Yapan Dr: yok
Takip Eden Dr: (İst)dr. Selman Laçin,(Çorlu) dr. Seval Eker
Adı: sevdanehri
Serklajı Yapan Dr: var
Takip Eden Dr: dr. Meltem Çavuşoğlu
Sonuç: 38+4 spinal sezeryan
Adı: haki
Serklajı Yapan Dr: op.dr. serbülent orhaner
Takip Eden Dr: op. dr. serbülent orhaner
Sonuç: 2010(ikiz) doğum
Adı: fizer06
Serklajı Yapan Dr: dr. mine sıdıka kermanlı
Takip Eden Dr: dr. mine sıdıka kermanlı
Adı: 26eser26
Serklajı Yapan Dr: dr. mine inan
Takip Eden Dr: dr. mine inan
Adı: el-muallim
Serklajı Yapan Dr: dr.ömer faruk vanlıoğlu
Takip Eden Dr: dr. ömer faruk vanlıoğlu
Sonuç: üçüz kız-doğum
Adı: k-ikbal
Serklajı Yapan Dr: dr. selahattin kükner
Takip Eden Dr: dr. selahattin kükner
Adı: fundaozen
Serklajı Yapan Dr: dr. sedat varol (prof dr. atıl yüksel farketmiş serklajın gerektiğini)
Takip Eden Dr: dr. sedat varol
Sonuç: ?
Adı: xxnilxx
Serklajı Yapan Dr: prof. dr. mesut özsoy
Takip Eden Dr: prof. dr. mesut özsoy (şuanda izmirde)
Sonuç: 29+2 sezeryan
Adı: Metal41
Serklajı Yapan Dr: doç dr arda lembet
Takip Eden Dr: doç dr arda lembet
Adı:mues
Serklajı yapan dr:Eray çalışkan.inci çavuşoğlu
takip eden dr:inci çavuşoğlu
sonuç:35 hft doğum
Adı:eylülgülü
Serklajı yapan ve takip eden dr:Prof dr cemil akgül
sonuç: hamile
Adı:aysetalha
Serklajı yapan dr:Prof dr ömür taşkın
takip eden dr:Prof dr ömür taşkın
sonuç:hamile
-----------------------------------------------------------------
Adı:Prenslerim
takip eden dr:naciye mülayim
-----------------------------------------------------------------
Adı:gurbetçiiii
takip eden dr:özgür deren

Aklıma oğlumun iğnecisi ökkeş geldi. Yaşı epey var. eczacı kalfası oğlanın iğnesini yapar. bizim oğlan evde kaçar babası yakalar ökkeş ne ara vurur iğneyi anlamayız...

içerim canım ya zırt pırt vwc yolunda kalıyorum...

Amin canım... tatil yok sanırım yakınlarda evet iyi oldu. Arda bey de çok yoktu benim dönemde. Yıllık izin, Amerika, çeşme seminerleri, ramazan, kurban derken ödüm koptu hep. şükür kazasız atlattık.
2 ekime de bir şey kalmamış canım...
bir bir geçiyor günler...

melek81 yarın dr ye gideceksin sanırım. vajinal ölçüm yaptırmaktan çekiniyorsun sanırım. gerçek ölçüm vajinal ölçümdür çekinme.

tedavi sürecini kullanacağın ilaçları sor. melih beye mi gideceksin?

çekinmek değil..çekinmiyorum böyle bir konuda çekinmem..ilkinde vajinal ölçtürüyordum zaten hep fakat vajinal ölçümünde erken doğum veya düşüğü tetiklediğini duymuştum..
Ben Gökmen beye gidiyorum. Gökmen İyigün..Kendisinin daha önce kaç kez serklaj yaptığını da sorayım diyorum :)) baksana herkes Arda beye gitmiş..

serklaja rağmen normal hayatına devam eden kimler vardı?

mide bulantılarım ve kasık ağrılarımda halen devam ediyor.. eşim de bu gece geç gelecek.. çocuğu yıkamak bana düştü.. kokacak çocuk..en son bayramın ilk günü yıkadım

İstanbul da olan anneler.. bebeklerimiz sağlıcakla gelsinde bahar ayında buluşalım :=)

ben de onu kastetmiştim:)) o yüzden çekinme dedim gerçek ölçüm vajinal olandır ve vajinal ölçüm düşüğe ya da erken doğuma neden olmaz...

bence hoş olmayabilir kaç kere serklaj yaptığını sormak... riskli gebelikle ilgileniyor sanırım yapmıştır mutlaka... ücret ne kadarmış ki?

serklaja rağmen normal hayatına devam eden hidennisko var ilk gebeliğinde. melike vardı hep çalıştı. genelde farklı derecelerde çoğumuz dikkat ettik...

kendisine henüz sormadım hastaneye telefon açıp sormuştum ortalama 1000 TL dediler..
Yarın ikili testimi de yaptırayım diyorum...

Serklaj genel anestezimi oldunuz? ip kalitesi falan gibi dikkat etmem gereken birşey var mı?

umaırım bende serklaja rağmen normal hayatıma devam edebilirim..

yaaa şu anda da ben gün aşırı folbiol folik asit alıyorum doktorum hiçbirşey vermedi başka..vitamin falan.
3.5 kilo vermişim bile. kendimi de çok halsiz hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…