Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Âmin.......

Maşallah BarekAllah
Canım sen bunları çoktan hakettin.

gunaydin kizlar bayramin 2.gunu kizim kuvezden normal odaya ciktik 1hece yaninda kaldim ama daha otururamadigim icin dun hemsirelere biraktim :'(cok uzuldum ama kendim iyi degilim kuzuma bakamadim insallah sagligina kavusup evimize getirriz ..

gunaydin kizlar bayramin 2.gunu kizim kuvezden normal odaya ciktik 1hece yaninda kaldim ama daha otururamadigim icin dun hemsirelere biraktim :'(cok uzuldum ama kendim iyi degilim kuzuma bakamadim insallah sagligina kavusup evimize getirriz ..

Masallah BarekAllah

Canim senin neyin var. nornal dogum sonrasi dikislerinmi seni oturtmayan. Geçmiş olsun canim

Demek annesi artik ısı yatagında besleniyor . Kaç kilo oldu canim.

canımmmmm, eymenden ve gelen gidenden fırsat olmaz şimdi. ben de çok alıştım buraya çok sık giremezsem özlerim...
kış geliyor senin paşa düzene girince daha çok vaktin olur... kızları yanlız bırakmayalım....

canım kasılmalar ağrılar akıntılart vs. ay topiklerinde de oluyor. bakıyorum aralık annelerine herkes dertli:)) ay topiklerine de bak sor arada...
benim bu çarşamba kontrol var doğum tarihi de kesinleşir. benim bir arkadaşım var edirnede aynı okulda zümremdi. o da son doğum haftası bebeğin kalp atışı durmuş kaybetti. o da Arda beye geliyor baştasn beri. ona 37 de alırız demiş. ben de 37 de der bana diye düşünüyorum. tabi dün gece belime sızı şeklinde ağrı girdi. biraz korktum bu gece doğuma gidiyorum dr de yok diye...:))

senin de geçecek günlerin inan 24,28,32,34 ... 34 te ipleri koparıyorsun zaten... 24 te huzur vermeye başlıyor yaşam sınırı diye... Az kaldı...

Az kaldi canim ya
Insallah sonucta iyi olur

Sende cikip dolasmissin ne guzel
Sana ne kadar iyi geldigini tahmin edebiliyorum
Ben daha kisa bir surede olsa yasadim o dort duvari
Insallah kisa bir sure sonra ahmet arda ilede gonlunce geziceksin

canım her gününü yaz merak ederim... çok heyecanlanıyorum... İnşallah sağlıkla doğar teyzesi bahar olsaydı bursaya bile gelirdim...

Âmin.......

Maşallah BarekAllah
Canım sen bunları çoktan hakettin.
Çok sağ ol canım... kızlar yazardı sahile gittik filan diye. ne büyük nimetmiş.

Bugün büyük oğlumun doğum gününü kutlayacağız birkaç gün gecikmeli... O da sevinsin. yarın gidiyorlar...

canım maşallah... yakın zamanda ilgilenirsin sağ olsunlar sağlıklı olsunlar. bol bol ilgilenme zamanı gelecek inşallah...

dikişin çoktu di mi canım?

Evet canım vesveseden yoruluyoruz gerçekten de..dr yi telefonla arayamıyorum önce hemşire çıkıyor sonra dr ye söylüyor o da hemşireye hemşire de bana dönüyor,en iyisi kontrolü beklemek olacak,Allahım bizlere sabır versin içimize ferahlık ve bebeklerimizle bize de sağlık versin,Amin..

Netten arattım birkaç kere,genelde ay topiklerinde yada başka topiklerdeki bu konu hakkındaki en mantıklı cevapları bizim topikten birileri yazmış(eskilerden falan),bizim buraya daha çok güveniyorum

Ah o haftalar bir geçse inşallah,baksana ondan sonra da içeride birşey olmasın Allah korusun bu dünyada uzun ve sağlıklı bir ömürleri vardır inşallah..

Canım artık yaşadıklarından sonra bunlar sana en güze ilaç olur,bol bol foto da çekil :)

MUEScim ve MELEĞIM VE AŞKIM inşallah en kısa zamanda sağlıkla evinize götürün bebelerinizi
SOFIKA ve HIDENISKO canım size de çok geçmiş olsun

kızlar merhaba ufak bi fırsat buldum hemen sizlere bakayım dedim geçmişi okuyamadım çok fazla umarım iyisinizdir.. chnb cnm maşallah sana artık atlattın sayılır sayılı günler kalmış zaman geçiyor ama sıkıntıyla ama hüzünle olsun sonunda sağlıcakla kavuşacaksın bebeğine... sofika kızlar iyileşmiştir inş..... kuzucuklar hasta olmasın...ben çok yorgunum bikaç gündür tek başıma bakıyorum kuzucuklarıma arda çok yaramzlık yapıyor sürekli ağlıyor gazı çok var berenim sakin şimdilik ama ikisindede kabızlık sorunumuz var dr fitil verdi ama onuda kıyamıyorum yapmaya inş. biran önce düzene girer.. çok yoruluyorum ama bi gülümseme yapıyorlar ya herşey bitiyor çok tatlılar böyle ısırmamak için zor tutuyorum kendimi :)))))

Benegin icin ne guzel bir haber
cok yakinda yaninda da olucak
2.5 saatlik bir dikis sonrasi normaldir sikintilarin yakinda oda iyi olucaktir.

Insallah yazicak guzel seylerim olur.
Hayirlisi ile bir iki gune adet olayim ortalama 14-16.gunler nakil ve sonra o 12 gun
Ben yazicam ama sizlerde bizi yanliz birakmayin

Dogum gununuz kutlu olsun
Oglun cok mutlu olucaktir
Yine ayrilik vakti gelmis ama bu son ayrilik
bundan sonra 4 kisilik kocamN bir aile olarak donuceksiniz evinize
Ha bu arada 6 ay sonra bahar bekleriz

Merhaba arkadaşlarım..Herkesin bayramını yeniden kutlarım.Şöyle bir göz gezdirdim mues arkadaşımız doğum yapmış.Allah en kısa zamanda kuzularına kavuştursun inşallah.
Sofikacım çok geçmişolsun.İnşallah birazcık düzelmişsinizdir.
Hidenişko arkadaşım ağrın varmış umarım azalmıştır..
Duyaydıncım senin hissettiğin kasılma sanırım.Ama düzenli olmadığı müddetçe normalmiş günde bir kaç kere olması.senin haftanda bebek aşağıda canım.Henüz göbeğe erişmedi.Doktorum öyle söylemişti bana.Zaten ultrasonla bakarkende aşağıya tutuyorlar aleti.
Metalcim inşallah huzursuzluğun geçmiştir canım.Allahım içine ferahlık versin..
Chnbcim çok şükür bebeğin söz dinlemiş.Bekliyor:) ne güzel gezmişsin..Kimbilir ne mutlu oldun..Bundan sonra dört kişi gezeceksiniz inşallah..
Prenslerim sende iyisindir umarım.
Feryalcim kimbilir nasıl heyecanlısın..Ben bile heyeanlanıyorum senin adına.Allahın izniyle inşallah hayırlısıyla bebeğin gelecek.
Diğer arkadaşlarım çok şükür iyiler..inşallah bundan sonrası daha da iyi olacak.
Bizde bugün döndük çanakkaleden.Şehitlikleri ziyaret ettik,bozcaadaya gittik.Güzel bir tatil oldu.Birazcık kafamızı dağıttık.Hemde oraları çok görmek istiyorduk.Yararlı bir gezi oldu bizim için.Şehitlerimizi ziyaret etmek nasipoldu.İnsan çok duygulanıyor..allahım hepinize kısmet etsin.
Bu arada arkadaşlar doğum kontrol hapı kullanmama rağmen lekelenmem başladı yine..Dünde iyiden iyiye adete döndü..Bende doktorumu aradım.Hapın bitmesine 3 gün var ben adet oldum dedim..Az kalmış bırak ozaman ilacı,inat etmenin anlamı yok dedi..İnşallah bu iş başıma bişey açmaz..Doğumdan beri düzelemedim gitti..
Hayırlısıyla bende randevu alıcam ama çok korkuyorum...Artık hazırlık yapmanın vakti geldide geçiyor..Ama çok korkuyorum.Feryalcim senin yaşadığın duyguları çok iyi anlıyorum..İnsanın içi bir yandan pır pır ediyor bir yandanda korku,endişe nebileyim..Allah hepmizin yardımcısı olsun..

Hosgeldin.

Ne guzel tatilin guzel gecmis.guzel yerler bende bahrda gitmistim.
canim ben uzun bir sure kistlerler sebebiyle dogum kontrol ilaci kullanmistim ama ara kanama hic yasamadim.
Iyi bir dr a danis.
Sebebi ne olabilirki

Evet cok heyecanliyim
tek emb.transferi karariyla rahatladim ama internette okudugum basari oranlari biraz urkutucu
ama ne yapalim kismette varsa birlede olucak ikiylede
rabbim kismet eder insallah.

Hoşgeldin canım,Allah içinize sindirsin,ben de gitmedim çanakkaleye,inşallah doğumdan sonra :)
Benim doğumdan 6 ay sonra düzene girmişti adetim,hatta dr bir ilaç vermişti ama doğum kontrol hapı değildi,onu içincre düzeldi bırakınca bozulmuştı yine düzenim,6 ayın sonunda normale dönebilmiştim,hatta dr ye kalsa düzensiz alan değildim her ay oluyor mu adet oluyorsa önemli değil demişti gittiğim dr lerden biri,ama insan eski düzenini istiyor,doğum öncesi 31-32 günde adet olan ben düzene girdikten sonra29 günde bir olmaya başladım

Son düzenleme:

Teşekkür ederim bilgiler için, fazladan kullanmıyorum ben, dikiş atıldıktan sonra çok kasık ağrım olursa artırabilirsin dedi doktor, artı 4 aydır günde 6 defa fitil atıyorum ben doktor kontrolünde , kanamalarım olduğu için kesmiyor 4.ay olmasına rağmen, sizler şu an benim kafamı çok karıştırdınız yani iyice endişe duymaya başladım , fazlasını mı alıyorum acaba ben kime göre, neye göre,offff......çok okumakta ii değil sanırım....[/QUOTE]

cok okumak iyidir canım ama kafanın karışması pek iyi degil tabii,okuyup okuyup bu okuduklarını doktoruna sorup sorusturup sonunda icin rahat ede ede bir tedavi uygulamak asıl amac,kendi kafana gore yada sadece doktorun insafına gore uygulanan tedavilerin cok canlar yaktıgını gorduk ne yazık ki.Fazladan progestanın sana zararı olacagını sanmıyorum,endişe etmene luzum yok,bebekte tuylenme,cinsel uzuvlarda bazı farklılıklar vs gibi riskleri oldugunu biliyoruz sadece,o konuda da ben şahsen bir araştırma okumadım,aradım ama bulamadım.Seni endişelendirmek degildi amac,yazan butun arkadaşlar o kadar iyi niyetli ki,ters bir tavır karşısında ne kadar uzulduklerini bilemezsin,senin uzulmeni de asla kimse istemez.Ben bu topicte kendi kafasına gore verilen progestan dozunu azaltan belki de tek anneyim,bana da gunde 3 fitil haftada da 500 proluton recete edildi ama ben sadece gunde 1 vajinal fitil kullandım.Dogrusunu istersen bazen korktugum da oldu acaba yanliş mı yapıyorum diye ama cok şukur Allah´ıma sonucu guzel oldu.Okudugum bir suru araştırma sonucuna gore progestanın erken dogumu engellemedeki etkisi buyuk o yuzden kesinlikle kullanılmasından yanayım ama yine hemen hemen butun araştırmalar gosteriypr ki fazlasının bir zararı olmasa bile faydası yok,en azından benim okuduklarım bunun altını cızıyordu,hatta burda o makaleleri yayımladım,sanırım kanadalı bilim adamlarının bir araştırmasıydı.Kendini hic uzmeden sadece fikir anlamında bile doktoruna bu topicten ve burda senin dozla ilgili kafanı karıştırdıgımızdan bahsedebilirsin,hic bir sey kaybetmezsin,hatta bence doktorun her turlu tedavide daha bile dikkatli davranacaktır.Saglıcakla ve hic bir sorun yaşamadan zamanında bebegini kucagına almanı dilerim,Allah´a emanet ol.

canım koru kendini,cok fena bir virus bu,guya ben ve filiz aşılıyız ona ragmen mahfetti bizi gerci gecen senenin aşısının etkisi gecmiştir belki

maşallah canım size,Allah´ım saglıklı ve uzun omurler kısmet etsin yavrucuklarına,en kısa zamanda sag saglim evine goturmeyi de kısmet etsin yuce Allah´ım inşallah!

ah sen boyle şeyler yazdıkca icimin yagları eriyor cok mutluyum senin adına,
ve amin!

canım anlattıgın bana bebek gibi geldi cunku sadece sırt ustu yatarken demişsin,benim de İnci ´m sırt ustu yatmamdan hic haz etmezdi,ne zaman sırt ustu yatsam tekmeler buyuk hareetler vs,su anda henuz bebegin ufak oldugu icin sadece baskı gibi gelebilir buyudukce ayrt edersin sanıyorum,hem chnb nin dedigi gibi duznli degilse ve sadece pozisyona baglı oluyorsa endişe etme ama eşbette bir dahaki kontrolde doktoruna bahset ve hatta mumkunse muayene esnasında uygulamalı goster

canım Allah´ım sana da guc kuvvet versin uzme kendini daha cok geceler gunler bakacaksın yavruna Allah´ın izniyle,Allah analı babalı buyutmek kısmet etsin maşallah size

canlarımsınız,ne tatlıdır onlar yaa ,bahara gormeye gelicem onları inşallah :)

feryalim canım ben de sabırsızlanıyorum senin icin,icim bir hoş

badem hoşgeldin canım kafan biraz olsun dagılmştır umarım,bundan sonra dosdogru amaca yuruyeceksin Allah´ın izniyle

fadik arada guzel haberlerinizi almak ne guzel maşallah size

ilgilenen ve alıntılayamadıgım tum arkadaşların da gecmiş olsun dileklerine teşekkur ediyorum,Allah razı olsun
biz daha iyiyiz cok şukur,hem annem de sabah geliyor psikolojik olarak bile onun varlıgı meger bana guc veriyormuş.
mevlut okuttugumuzdan beri hep hasta olacak bebelerim diye bekliyorum,olumsuz dusunmek istemedim ama hep icten ice korktum ve derler ya korktugum başıma geldi diye geldi elbette cunku ben evrene bunun mesajını kendim yolladım.Resmen bekledim ve elbette bekledigim oldu,bunu size yazıyorum cunku burda olumsuzluk beklerken olumsuzluk yaşayan cok arkadaşım var,nolur hemen uzaklaştırın kafanızdan atın uzaga o kotu duşunceleri.hep olumlu dusunun olumlu olsun

Selam arkadaşlar.. herkesler iyi mi? 12.haftamdayım.. yarın doktor kontrolum var. ikili test yaptıracağım.. sonrasında da rahim ağzı boyuna falan bakacak doktor.. serklaj işini konuşacağız.. vajinal bakmak isterse baktıracağız artık..
bana tavsiyeleriniz var mı? doktora sormam gereken birşey? dikkat etmem gereken önemli bir nokta?

Sadece bana uygulanan tedaviyi ve bildigimi yazmistim.
Amacim uzmek yada huzursuz etmek degildi.

Tabiki değil, ben de böyle olduğunu söylemedim , kafamın karıştığını söyledim, çünkü senden öncede iki arkadas 'çok alıyosun bence, doktoruna sor' deyince, üslup ta yanlış anlama yaşadık, kusura bakmayın ya huzursuzluk yaptıysam grupta çok özür dilerim, Serklaj öncesi ve sonrası psikolojim çok bozuldu , kullandığım iğne ve dozlar 3 bes günlük değil, artık dayanamıyorum doktorumda bunu biliyor ama bana sadece bunların iyi geleceğini söylüyor , tekrar çok teşekkür ederim, yatağa bağımlı yaşamanın verdiği stresle sizi esas ben üzdüysem kusura bakmayın , Rabbim hepinizin bebeklerini sizlere bağışlasın ...Allah'a emanet olun...

cok okumak iyidir canım ama kafanın karışması pek iyi degil tabii,okuyup okuyup bu okuduklarını doktoruna sorup sorusturup sonunda icin rahat ede ede bir tedavi uygulamak asıl amac,kendi kafana gore yada sadece doktorun insafına gore uygulanan tedavilerin cok canlar yaktıgını gorduk ne yazık ki.Fazladan progestanın sana zararı olacagını sanmıyorum,endişe etmene luzum yok,bebekte tuylenme,cinsel uzuvlarda bazı farklılıklar vs gibi riskleri oldugunu biliyoruz sadece,o konuda da ben şahsen bir araştırma okumadım,aradım ama bulamadım.Seni endişelendirmek degildi amac,yazan butun arkadaşlar o kadar iyi niyetli ki,ters bir tavır karşısında ne kadar uzulduklerini bilemezsin,senin uzulmeni de asla kimse istemez.Ben bu topicte kendi kafasına gore verilen progestan dozunu azaltan belki de tek anneyim,bana da gunde 3 fitil haftada da 500 proluton recete edildi ama ben sadece gunde 1 vajinal fitil kullandım.Dogrusunu istersen bazen korktugum da oldu acaba yanliş mı yapıyorum diye ama cok şukur Allah´ıma sonucu guzel oldu.Okudugum bir suru araştırma sonucuna gore progestanın erken dogumu engellemedeki etkisi buyuk o yuzden kesinlikle kullanılmasından yanayım ama yine hemen hemen butun araştırmalar gosteriypr ki fazlasının bir zararı olmasa bile faydası yok,en azından benim okuduklarım bunun altını cızıyordu,hatta burda o makaleleri yayımladım,sanırım kanadalı bilim adamlarının bir araştırmasıydı.Kendini hic uzmeden sadece fikir anlamında bile doktoruna bu topicten ve burda senin dozla ilgili kafanı karıştırdıgımızdan bahsedebilirsin,hic bir sey kaybetmezsin,hatta bence doktorun her turlu tedavide daha bile dikkatli davranacaktır.Saglıcakla ve hic bir sorun yaşamadan zamanında bebegini kucagına almanı dilerim,Allah´a emanet ol.

Çok okumaktan kastım ben baya okuduğundan çok etkilenen biriyim gidiyorum okuduklarımdan olumsuzları algılıyorum kendime göre, arkadas 7/24 elimde tablet oku oku oku, psikolojim bozuk benim ya, normal değilim ben, inancın olsun kendi kafama göre hayatta hareket edemem, iç güdülerim banada çok alıyosun diyo bu ilaçları ama ne yapayım değiştirdiğim kaç doktordan sonra bana En uygunu buydu, aylardır söylüyorum arkadas, diyorum dayanamıyorum bu iğneler çok fazla, 200 mg fitil günde 6 defa çok değilmi diyorum , bana doktorculuk yapıyormuşum gibi bakıp senin için uygun olan bu fazlasının kanıtlanmış hiç bir zararı yok diyor eğer o makaleyi bulursan yollardan bana bende doktoruma gösteririm, proluton iğneyide Çarşamba konuşucaz, geçen gebelikte bu dozajların düşüklerini verdi bebek 17+ 5 te gidince ondan her şeyi overdoz veriyo ama ben de insanım artık canıma tak etti walla, yemin ederim kendi biliyor kaç kere yalvardım şu iğne yerine jeli ver diye, yok diyo senin çaren bu, e ne diyim, diğer bebeği 3 doktor kurbanı yapınca artık birine güvenmek istiyorum , bide dondurulmuslarım orda elim kolum baglı, taşıtmak zor, madem fazlasının zararı yok, susup dişimi sıkıp acı çekmeye razı geliyorum yeter ki bebeğim gitmesin.... Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için, sizlerde Allah'a emanet olun....sende kusura bakma eğer sizinde huzurunuzu kaçırdıysam özür dilerim

Bu bayram çifte bayram oldu. cumhuriyet bayramımız kutlu olsun...

Sofikacığım annenin gelmesine çok sevindim... Ben de korktum Arda bey dersegrip aşısı yaptıracağım...

Bade gezi güzel geçmiş. senin de kafan dağılmış. ocağa da az kaldı şu adette düzene girer inşallah o zamana...

Sinemciğim canım biz gliserin kansuk kullanmıştık. kızlar da yazmış ben kulak çubuğuna az zeytinyağı sürüp masaj yapıyordum poposuna. biraz rahatlıyordu. Allah korusun çatlak olur... dr n dediyse kullan fitili... bellerine tülbent sar sıcak tutsun ayaklarını sıcak tut hep...

benim de belimde ince bir sızı var... çarşambaya belli olur sanırım...

eşim ve oğlum da gitti bu sabah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…