Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

progestanın dozajıyla ilgili bir cok yerde bilgi var ama benim hemen elimin altında olan linki vereyim vaktim olursa digerlerini de yollarım:
http://www.sogc.org/guidelines/documents/guiJOGC202TU0801.pdf

chnb de birkac alıntı yapmiş sagolsun,bana progestan ilk recete edildiginde bu konuda cok araştırımış burdakilerin de cok kafasını şişirmiştim sag olsunlar bir cok şeyi netleştirmemde yardımcı oldular.
herseyden onemlisi senin sag saglim bebegini vakitlice kucagına alman,yeter ki kaş yapayım derken göz cıkmasın

senin o gorumcen de alem he,kaşınıyor o bence :)

sorma canım Allahtan diğer görümce bana destek çıktı insanların işine ne karışırlar ya?... Düşün o isim bulup o isimle seslenecekmiş. ne tuhaf ya... 5 görümce var Allahtan diğerleri de isim bulmuyor ...

premature doum erke doğum konuşacaklarmış arda bey...

kısa özet geç canım... biz seyredemiyoruz nette verilince izleriz artık...

Proğram şimdi bitti yine çok az konuşuldu rahim ağzı yetersizliği
Bu sunucu soru sormayı beceremiyor.
Prameture bebek konuşulacaksa yeni doğan yoğun bakım uzmanı çocuk Dr getirsehmişlerfi.
Soru sorayı. Diye aradım hep meşgüldü.

Chnb
Sakın izin vermeyin. İsmi bu deyin. Sanki bir emeği varda. Metedori ile kendi isteğini yaptıracak.
Sakın kız. Sen çektin tüm acıları. Çemkir. Kötü gelin ol Yeminle beni bile sinirlendirdi.
Şaka bir yana. Canım sana Allah kolaylık versin.
Yüce mevlam bizleri kötülerden fitne ve fesat insanlardan korusun.

Arkadaşım öncelikle hoşgeldin..Çok geçmiş olsun.Serklajını olmuşsun hayırlı olsun.Allahın izniyle zamanında bebeğini kucağına alırsın inşallah..İçini ferah tutmaya çalış..İlk hamileliğinde rahimde perde yüzünden doğum oldu demişsin..Rahimmi açıldı yoksa kanamaylamı oldu?Rahimde perde olduğu nasıl anlaşıldı?Rahim filmi falanmı çekildi?

chnbcim arastirdim anlasmali hastanelerde sadece indirim yapiliyo %20
oraninda ama ayni hesaba geliyo saglik olsun olmazsa yaptiririm 1337 tlmis ama
bi sene oldugu icin bebegim dogarsa 5 ay kadar oda yaralanacak ama yine
indirim olarak tamamen karsilamiyolar tekrar dedigim gibi
saglik olsun

yok canım izin verir miyim hiç... Allahtan eşim beni çok dinler. değiştirmem ismini oğlumun...
çok hizmetlerini gördüm görümcemlerin(en az bu görümcemin:)) ama izin veremem...

büyük görümcemler de diyor zaten ne diye tüp bebek yaptınız ben onu da anlamış değilim. dedim yüzde 50 düşecekti bunu yaşamak istemedim. diyor bizde 7 sülalede genetik sorun filan yok. (ki sanki ben uyduruyorum 2 yerde yaptırdık eşimde 47 xyy mozaiklik çıktı) hiç cevap vermedim... çok iyiler bana karşı ama bir kusur varsa o hayatta kendilerinden kaynaklı değildir...

programa bari soruları önceden profesyonel birileri hazırlayıp verse daha iyi olurmuş...

seni çok merak ettim arkadasm..
gittim geldim şükür Allah a daha iyisin sen..

geçen kontrolden geldiginde şikayetlerin vardı bende o ara memlekete gittim..
orda da net olmayınca haberim olmamıstı..

Allah ım seni v yavrunu korusun insallah

kızlar ben geldim memleketten..bir bayram daha geçti..

hesaplamalarım hayallerim tutmadı..diyordum 8.aya grecegim kurban bayramında bir yere de gidemem ağırlasmıs olurum..ama şimdi sonuca bakıorum kucağım bomboş

ne hayaller ne hesaplar yapmısım düşününce komık gelıyor...
basımıza ne gelecegini insan bilemiyor..

sizler nasılsınız?aklım sizlerdeydi gelince hemenceck baktım sanırım kötü bir haber yok çok şükür

Âmin canım
Allah razı olsun. Hamd olsun bu günlerime.
Yüce mevlam sanada istediğin zaman sağlıklı bir gebelik nasip edip;zamanında kucağına alıp yetiştirmeyi nasip eylesin.
Allahım sana sığındık hikmetini üzerimizden esirgeme.

AMİNN güzel dileklerin ve duaların için canım..

sancı kasılma durumun nasıl?
sürekli yatıyrsun degil mi?ilaç kullanıormusun?

bu arada her gece belim ağrıyor ya bebek gelirse diyorum. bugün bacaklarımı makinayla aldım malum bölgeyi ağdayla. çoookkk zorlandım pişman oldum... bir saati geçmiştir... yarım yamalak oldu sinir oldum...

sofika kızacak bana...

AMİNN güzel dileklerin ve duaların için canım..

sancı kasılma durumun nasıl?
sürekli yatıyrsun degil mi?ilaç kullanıormusun?

Bayram boyunca üçgün üst üste endol almam gerekti ağrım oldu.
Sadece Wc için kalkıyorum canım. Hamd olsun buna da. Her Wc allahıma şükrediyorum
İlk gebeliğinde Wc için bile kalkmıyorum. O çok daha zordu. Wc gitmek bile büyük nimet.
Yüce mevlam sonuna kadar böyle gitmemizi nasip eylesin.

Canım vitaminlerim dışında günlük 1 adet protestan, magnezyum diosporal saşe , haftalık proloton iğnem var canım
Birde ağrım olursa günlük bir adet endol fitil hakkım var.

Hosgeldin canım bende seni cok iyi anlıyorum gecen sene kurbana iki hafta kala kaybettim bebeğimi ilk hamilelik kıyafetimi bayrama almayı düşünüyordum zor geçmişti o günler... insallah sende seneye bebeğinle girersin bayrama

canım memlekete gitmek iyi olmuştur. evet geleceğe dair planlar tutmuyor bazen. kuluz yine de plan yapıyoruz...

Canım yormuşsun kendini. Biz kadınlar hep böylemiz işte.
Tabi hem göbek büyüdü. Yatmaktan kaslar yavaşladı güçsüzleşti.
Ayrıca aylardır vurulan jiletkerde köklerini güçlendirdi.
Olmuştur canım Üzme kendini.
Sen sağlıkla doğurda oğluşunu.

:111: :111: :111: şaka mı bu :111:

Eve gelip yapanlar var, keske öyle birsey yaptirsaydin bir Seferlik, nasılsa yüzdün kuyruğuna geldin artık :)))

Benimde yarım saat önce sol kasığıma öyle bir ağrı girdi ki, ayaktaydim, ne adım atabildim, ne oturabildim
Cocuklar da sordular öğretmenim ne oldu diye
Şimdi de resim yapıyorlar oturdum dinleniyorum
Son 5 dakika (

Selam arkadaşlar,

Sabah kontrole gittim fakat işyerinde ki yoğunluktan ancak yazabiliyorum. 12.haftada görünüyorum. İkili testimi yaptırdım sonuçlar iyi kan sonucunu 1 hafta sonra alacağım tabiiki.

Oğlun kaçıncı haftada doğmuştu dedi.36+0 dedim. Bu kesin daha erken gelecek bunu bil öncelikle dedi. Çok emin konuştu.
Rahim ağzı boyu geçen hafta 2,6 cm iken kendi doktorum bugün 2,2 olarak ölçtü. Evet dedi dikiş kesin görünüyor dedi 16.haftada atacağız dedi. 3-4 hafta sonraki kontrole dayanabilirse bebeğim gidecez artık.
Haftada 1 kez 500 mg proluton depot vurulmaya devam dedi. vitamin ve demir verdi.
Artık bebeğin beyin gelişimi başladığı için protein ağırlıklı beslen dedi ama nerde ben 4 kilo verdim bile. Bundan sonra artışa geçer artık gerçi.

Yaaa lily arkadaşımızda bak 14.haftada olmuş serklaj, acaba kaç cm.di acil dediğine göre.. Benim doktorum niye 16.haftaya bıraktı ki şimdi yani )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…