- 2 Ağustos 2008
- 6.511
- 59
- 158
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #33.241
cok okumak iyidir canım ama kafanın karışması pek iyi degil tabii,okuyup okuyup bu okuduklarını doktoruna sorup sorusturup sonunda icin rahat ede ede bir tedavi uygulamak asıl amac,kendi kafana gore yada sadece doktorun insafına gore uygulanan tedavilerin cok canlar yaktıgını gorduk ne yazık ki.Fazladan progestanın sana zararı olacagını sanmıyorum,endişe etmene luzum yok,bebekte tuylenme,cinsel uzuvlarda bazı farklılıklar vs gibi riskleri oldugunu biliyoruz sadece,o konuda da ben şahsen bir araştırma okumadım,aradım ama bulamadım.Seni endişelendirmek degildi amac,yazan butun arkadaşlar o kadar iyi niyetli ki,ters bir tavır karşısında ne kadar uzulduklerini bilemezsin,senin uzulmeni de asla kimse istemez.Ben bu topicte kendi kafasına gore verilen progestan dozunu azaltan belki de tek anneyim,bana da gunde 3 fitil haftada da 500 proluton recete edildi ama ben sadece gunde 1 vajinal fitil kullandım.Dogrusunu istersen bazen korktugum da oldu acaba yanliş mı yapıyorum diye ama cok şukur Allah´ıma sonucu guzel oldu.Okudugum bir suru araştırma sonucuna gore progestanın erken dogumu engellemedeki etkisi buyuk o yuzden kesinlikle kullanılmasından yanayım ama yine hemen hemen butun araştırmalar gosteriypr ki fazlasının bir zararı olmasa bile faydası yok,en azından benim okuduklarım bunun altını cızıyordu,hatta burda o makaleleri yayımladım,sanırım kanadalı bilim adamlarının bir araştırmasıydı.Kendini hic uzmeden sadece fikir anlamında bile doktoruna bu topicten ve burda senin dozla ilgili kafanı karıştırdıgımızdan bahsedebilirsin,hic bir sey kaybetmezsin,hatta bence doktorun her turlu tedavide daha bile dikkatli davranacaktır.Saglıcakla ve hic bir sorun yaşamadan zamanında bebegini kucagına almanı dilerim,Allah´a emanet ol.
Çok okumaktan kastım ben baya okuduğundan çok etkilenen biriyim gidiyorum okuduklarımdan olumsuzları algılıyorum kendime göre, arkadas 7/24 elimde tablet oku oku oku, psikolojim bozuk benim ya, normal değilim ben, inancın olsun kendi kafama göre hayatta hareket edemem, iç güdülerim banada çok alıyosun diyo bu ilaçları ama ne yapayım değiştirdiğim kaç doktordan sonra bana En uygunu buydu, aylardır söylüyorum arkadas, diyorum dayanamıyorum bu iğneler çok fazla, 200 mg fitil günde 6 defa çok değilmi diyorum , bana doktorculuk yapıyormuşum gibi bakıp senin için uygun olan bu fazlasının kanıtlanmış hiç bir zararı yok diyor eğer o makaleyi bulursan yollardan bana bende doktoruma gösteririm, proluton iğneyide Çarşamba konuşucaz, geçen gebelikte bu dozajların düşüklerini verdi bebek 17+ 5 te gidince ondan her şeyi overdoz veriyo ama ben de insanım artık canıma tak etti walla, yemin ederim kendi biliyor kaç kere yalvardım şu iğne yerine jeli ver diye, yok diyo senin çaren bu, e ne diyim, diğer bebeği 3 doktor kurbanı yapınca artık birine güvenmek istiyorum , bide dondurulmuslarım orda elim kolum baglı, taşıtmak zor, madem fazlasının zararı yok, susup dişimi sıkıp acı çekmeye razı geliyorum yeter ki bebeğim gitmesin.... Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için, sizlerde Allah'a emanet olun....sende kusura bakma eğer sizinde huzurunuzu kaçırdıysam özür dilerim
TÜRKMAX DİJİTÜRKE Mİ BAĞLI?
Gurbetçi indirim yapacak sigorta vardır bak istersen...
benim de şu 150 kilo domatesi alıp konserve yapın deyip tatile giden görümcem var ya... Akşam gelmiş ben çocuğa bir isim bulacağım ben ona öyle sesleneceğim siz de nüfusa yazdırabilirsiniz dedi. ben de biz ismini Ahmet Arda diye adadık dedim...
progestanın dozajıyla ilgili bir cok yerde bilgi var ama benim hemen elimin altında olan linki vereyim vaktim olursa digerlerini de yollarım:
http://www.sogc.org/guidelines/documents/guiJOGC202TU0801.pdf
chnb de birkac alıntı yapmiş sagolsun,bana progestan ilk recete edildiginde bu konuda cok araştırımış burdakilerin de cok kafasını şişirmiştim sag olsunlar bir cok şeyi netleştirmemde yardımcı oldular.
herseyden onemlisi senin sag saglim bebegini vakitlice kucagına alman,yeter ki kaş yapayım derken göz cıkmasın
senin o gorumcen de alem he,kaşınıyor o bence :)
premature doum erke doğum konuşacaklarmış arda bey...
Herkese merhaba ve iyi bayramlar, ben sizlere bir şey danışmak istedim acaba durumu bana benzer biri varsa yardımcı olabilir mi diye?biraz rahatlamak için... Tüp bebek ile ikinci oğluma 14.haftamda hamileyim, ileri seviyede rahim ağzı kısalmasından dolayı hemen serklaja alındım dün, zaten olacaktı ama bayramdan önce oldu neyse operasyon sonrası doğum sancısı gibi ki o kadar değil 4 saat ağrım oldu önümdeki 10 gün çok kritikmiş suyum kanamam gelmezse rahatlayabilirmişim, hiç benim yaşadığımı yaşayan ve bebeğini kucağına alan var mı? İlk oğlumu 5. Ayda rahimde perde yüzünden normal doğumla kaybettim,ama o zaman serklaja geç kaldım, sanırım septum ameliyatada rahim ağzı yetmezliği yapabiliyormuş, Allah'a emanet kıpırdamadan yatıyorum, Rabbim hepimizin bebeklerini bize bağışlasın...sevgiler...
Chnb
Sakın izin vermeyin. İsmi bu deyin. Sanki bir emeği varda. Metedori ile kendi isteğini yaptıracak.
Sakın kız. Sen çektin tüm acıları. Çemkir. Kötü gelin ol Yeminle beni bile sinirlendirdi.
Şaka bir yana. Canım sana Allah kolaylık versin.
Yüce mevlam bizleri kötülerden fitne ve fesat insanlardan korusun.
Proğram şimdi bitti yine çok az konuşuldu rahim ağzı yetersizliği
Bu sunucu soru sormayı beceremiyor.
Prameture bebek konuşulacaksa yeni doğan yoğun bakım uzmanı çocuk Dr getirsehmişlerfi.
Soru sorayı. Diye aradım hep meşgüldü.
seni çok merak ettim arkadasm..
gittim geldim şükür Allah a daha iyisin sen..
geçen kontrolden geldiginde şikayetlerin vardı bende o ara memlekete gittim..
orda da net olmayınca haberim olmamıstı..
Allah ım seni v yavrunu korusun insallah
Âmin canım
Allah razı olsun. Hamd olsun bu günlerime.
Yüce mevlam sanada istediğin zaman sağlıklı bir gebelik nasip edip;zamanında kucağına alıp yetiştirmeyi nasip eylesin.
Allahım sana sığındık hikmetini üzerimizden esirgeme.
AMİNN güzel dileklerin ve duaların için canım..
sancı kasılma durumun nasıl?
sürekli yatıyrsun degil mi?ilaç kullanıormusun?
Hosgeldin canım bende seni cok iyi anlıyorum gecen sene kurbana iki hafta kala kaybettim bebeğimi ilk hamilelik kıyafetimi bayrama almayı düşünüyordum zor geçmişti o günler... insallah sende seneye bebeğinle girersin bayramakızlar ben geldim memleketten..bir bayram daha geçti..
hesaplamalarım hayallerim tutmadı..diyordum 8.aya grecegim kurban bayramında bir yere de gidemem ağırlasmıs olurum..ama şimdi sonuca bakıorum kucağım bomboş
ne hayaller ne hesaplar yapmısım düşününce komık gelıyor...
basımıza ne gelecegini insan bilemiyor..
sizler nasılsınız?aklım sizlerdeydi gelince hemenceck baktım sanırım kötü bir haber yok çok şükür
kızlar ben geldim memleketten..bir bayram daha geçti..
hesaplamalarım hayallerim tutmadı..diyordum 8.aya grecegim kurban bayramında bir yere de gidemem ağırlasmıs olurum..ama şimdi sonuca bakıorum kucağım bomboş
ne hayaller ne hesaplar yapmısım düşününce komık gelıyor...
basımıza ne gelecegini insan bilemiyor..
sizler nasılsınız?aklım sizlerdeydi gelince hemenceck baktım sanırım kötü bir haber yok çok şükür
bu arada her gece belim ağrıyor ya bebek gelirse diyorum. bugün bacaklarımı makinayla aldım malum bölgeyi ağdayla. çoookkk zorlandım pişman oldum... bir saati geçmiştir... yarım yamalak oldu sinir oldum...
sofika kızacak bana...
:111: :111: :111: şaka mı bu :111:TÜRKMAX DİJİTÜRKE Mİ BAĞLI?
Gurbetçi indirim yapacak sigorta vardır bak istersen...
benim de şu 150 kilo domatesi alıp konserve yapın deyip tatile giden görümcem var ya... Akşam gelmiş ben çocuğa bir isim bulacağım ben ona öyle sesleneceğim siz de nüfusa yazdırabilirsiniz dedi. ben de biz ismini Ahmet Arda diye adadık dedim...
bu arada her gece belim ağrıyor ya bebek gelirse diyorum. bugün bacaklarımı makinayla aldım malum bölgeyi ağdayla. çoookkk zorlandım pişman oldum... bir saati geçmiştir... yarım yamalak oldu sinir oldum...
sofika kızacak bana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?