Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

cnm dr kontrolünün iyi geçmesine sevindim inş. yüzün gülecek busefer sakın ama sakın stres yapma en büyük düşmanımız rahat olmaya çalış... osman hoca bi tedavi öncesi bana kafanı boşaltmadan sakın gelme dedi gerçekten stres çok büyük etken çok zor çok iyi anlıyorum seni ama sabır biraz ay sonu güzel haberi alıcaz inş.....

chnb canım ardanın aşırı gaz proglemi var sürekli ayaklarını karnına topluyor erkek çocuklarında daha çok oluyormuş gaz acaba kaç ay sürüyor bu durum?bu saatte ayaktayız mıkırdanıp duruyorlar.... ya bide bu akşam sol göğüsüm çok ağrıyor taş gibi oldu içi ve yanma yapıyor bugün hiç süt sağamadım acaba ondanmı oldu yoksa başka bişeymi var çok rahatsız ediyor beni kontrol ediyorum beze gibi bişey yok galiba elime gelen bişey olmadı ama bilmiyorum. alt kısmında bişey yok üst tarafı çok acıyor

Günaydın canlar.

Hamd olsun bir ayı daha bitirdik.
Yüce mevlam Kasım ayının sağlıkla huzurla sogunsuz
su gibi akıp geçmesini nasip eylesin.

Bu ayda doğum yapacak anneleriniz yavrularını sağlıkla kucaklarına
Almalarını nasip eylesin.

Anne olmak için çalışan canlara da gebelik nasip edeceği bir ay olsun.

Allahım sana sığındık. Bizleri ve yavrularımızı körü. Hikmetini esirgeme üzerimizden.
Âmin.

Canım güzel haberle dönmene sevindim
Hadi bakalım bizleri yalnız bırakma bekliyoruz.
Allahım sen büyüksün emekleri görmektesin boş çevirme ya Rabbim.

feryal çok sevindim canım hayırlısıyla gelsin bebiş...Aşıyı da olmuşsun oh... ben de olacağım...
çok şükür ben de iyiyim...

canım gax değişiyor genelde 3 aydan sonra azalıyor. ayaklarını karnına çekiyorsa gazdır ve malesef hiç bir şey tam geçirmiyor...
senin de bence sağmadın diyedir ama emzirmeyle uğraş canım sütün kesilmesin...

Amin canım. sen de bendensin. uyuyamıyorum canım ya... offff...

Amin canım. sen de bendensin. uyuyamıyorum canım ya... offff...[/QUOTE]

Annesi o büyüdü ya seninki çok normal bu zamanda uyku kalitesi azalırmış.

Ben başran beri hep böyleyim. Bu sabah saat 4:15 bir gözümü açtım. Sonra Wc gittim.
Ve savaş başladı. Uyumak için zorlayıncada sersem gibi oluyorum.
Gün içindede dalamıyorum. Hamd olsun bu günümüze ne yapalım böyle böyle geçecek
Allah'ın izniyle.

feryalcim guzel haberlerle gelmene cok sevinndim
rabbim emeklerinin karsiligini almayi bizede gormeyi nasip etsin:)
sinemcim anladigim kadariyla gun icinde sagmamissin ondan bence ne kadar cok emzirir veye sagarsan o kadar gohus agrin geciyo ve gohuslerin yumusuyo
rabbim kolaylik versin:)
metalcim sanada gunaydin canim amin insallah canim
benide uyku tutmadi bu gun gece bi uyumaya
calistim tam uykuya dalarken bi ciglikla uyandimki sorma gitsin
ilk defa oldu beni korkuttular allahtan nuskam ustumdeydi besmeleylen
ayetel kursu felek nas ihlas okudum zar zor uyudum canim bebislerimiz allaha emanet ..

Allah Allah
Canım yüce mevlam Birdaha yaşatmasın. Allah'a emanet olun.

duyaydın gribi sordum aklıma tetanoz geldi öyle dedi. ol madem. uyuz hemşireye inat aile hekimine sormadan...

mumudihaba canım sağ ol. ben de az önce aralık annelerinden öğrendim...

Chnbcim sen şimdimi olacaksın grip aşısını.Ben daha önce hiç olmadım.Nasıl oluyor?

Hadi hayırlısı Feryalcim.Allahım rast getirsin inşallah.Grip aşısı olmuşsun sende.Nasıl oluyor ateş falan yapıyormu?Sağlık ocaklarındamı yapıyorlar?Ne kadar süre koruyor?Ben daha önce hiç olmadım ondan soruyorum canım.

hidennisko canım gecmiş olsun ogluşuna biz cok şukur atlattık sayılır ama cok uzun surdu cok fena bir virus bu beni bile mahfetti
bilmiyorum iştah durumu nasıl ama bol bol sıvı vermeye çalış,Filiz 3 gun hic bir sey yememişti sadece sıvı aldı.Antibiyotiksiz gecmiyor bu meret hala başlanmadıysa başlat bence .Filizi daha en başında doktora gotrudugumde ateşi var dedim ve antibiyotik başlatmak istedim ama doktorum gerek yok dedi,24 saat icinde kan kusar halde ve ateş duşurucuye ragmen 39 derece ateşle acildeydik eger bir cocukta ateş varsa bu ateşi de yapan bir enfeksiyon soz konusudur ve benim kaba mantıgıma gore de antibiyotik gerekir neden bazen doktorlar bunu recete etmekten sakınıyor anlamıyorum,sonuc itibariyle sadece antibiyotik degil daha 4 çeşit şurup icmek zorunda kalıyor cok ilerledigi icin.Ben şahsen erken evrede antibiyotik verilmesi taraftarıyım,ilerledikten sonra benim yavruma cekilen bir rontgenin verdigi zararı omru boyunca aldıgı antibiyotik vermez.Oh arada ben de icimi doktum galiba.Cok yorgunsundur canım kıyamam,kendini de koruman lazım ama ne mumkun Allah tez zamanda şifalar versin butun kuzucuklara.

Canım ben de yazmıştım önceden. ben de ateş olunca başlatırım azçok belli oluyor ne olacağı. kullanmazsam biliyorum ki ilerleyecek sonunda kullanacağım ve o zamana dek kilo verecek, uykusuz kalacak huyu değişecek... sevindim iyileştiğinize...

Chnbcim sen şimdimi olacaksın grip aşısını.Ben daha önce hiç olmadım.Nasıl oluyor?

evet canım bu akşam görümcem yapacak. hemşire kendisi... koldan...

eylülgülü canım hatırlamıyorum sanki hep aşağıda gibi. ama 25 te reflü başladı sanırım o aralar çıktı...
sağ ol canım...
Anladım canım benim migdemde rahatsızlıkta yok sadece gecen hafta dışardan yemiştim o zaman yanma olmüstu off normalmi anlamadım
Belki bilmeyenler vardır diye yeni ogrendig bı bilgiyi paylaşmak istiyorum başka bı topikte okudum dogum oncesi 8 haftalik izin veriliyorya 8. Hafta dolmadan dogurdugmuzda kalan günler yanıyordu artık yanmıyormuş kalan günleri dogum sonrasına aktarabiliyormusuz haberiniz olsun

kızlar dr bana bu yöntemi dedi ama ben pıhtılaşma iğnesi oluyorum ve dr de biliyor

canım epidural sezaryenle spinal epidural arasındaki farkı bilmiyorum ama ben epidural oldum ve son güne kadar kan sulandırıcı oldum sezaryenim ani olduğu için ameliyat öcesi de sordulr en son dün oldum dedim..

harikasınız canım maşallah size,cok guzel olacak hersey inşallah

gaz sıkıntısı canım,Filiz de oyleydi surekli ıkınır kişnerdi icim giderdi

sagmadıgın icin beze oluşmuş canım mutlaka sag,mastite donebiliri ve sutun de sagmadıkca azalır.Fırsatın yoktur tahmin ediyorum ama az da olsa sagıp boşalt memelerini ve banyoda sıcak duşun altında dur durabildigin kadar dagıt o yumruyu masajla

feryalimmmm canım arkadaşim herşey cok guzel olacak Allah´ın izniyle

Bende yillarca karsiydim ve hic yaptirmamistim.
Ama bu sene baya bir agir geciriyor herkes ve ciddi bir salgin var
nakil sirasinda yakalanirsam diye cok korkuyordum
Dun dr da yaptir deyince eczanede yaptirdim
Saglik ocaklari yapiyormu bilmiyorum koruma suresiyle ilgili bir bilgim yok ama kisi atlatsak yeter
Ates veya herhangi bir sikinti yasamadim sadece kolumda biraz agri var ama oda onemli degil
sende yaptir bence hic hastalanmadan yaptirmak daha dogruymus eczaci dedi

Olay olay flaş flaş
Tetanoz aşısı oldum,grip aşısını da olmayı düşünüyorum ama dr ye gidince yine de bi danışayım sormadan yaptırmayayım diyorum

Bilmeyenlere anlatayım son 8 senedir hep grip aşısı olurum ben,bazen ağrır kolum bazen de ağrımaz,aczane hep arada burun akınrısı olabilir der ama hiç olmadı benim,psikolojik mi yoksa gerçekten işe yarıyor mu bilmem ama 2008 yılında istanbulda göreve başladığımda aşı olmamıştım ve ben her hafta hastaydım,tabi iklim değişikliğinin,çalıştığım okulda kalorifetin yanmamasının ve okulun çok ama çok tozlu olup beni faranjit yapmasının etkisi de vardır muhakkak..

canım büyük geçmiş olsun sana ama ben senın kadar şanslı olamadım.hiçbişey yokken gayet herşey yolunda giderken 1gun onceden doktor kontrolunden gecmıs ve cok ıyı gidiyoruz derken 1 gun sonnrası yarım saat ıcınde rahım acılmıs buyuk bır sancı ıle gıttım hastaneye yatıs yaptılar 3 gun serum ılaclarla sancıyı durdurmaya calıstılar ama nafıle bebeklerım yasıyordu kesem patlamamıstı ama patlamak uzereydı mecburen normal doğumla bebeklerımı canlı aldılar yasama olasılıkları hiç yoktu daha 20 gun oldu ıcım acıyor sabrım üstesinden gelırsın dıyor rabbime sığınıyorum ama bazen cok sert vuruyor göz yaslarım hayaller yerle yeksan oldu 5 sene sonra gelen mutluluk ve anne olma sevıncı yarıda kaldı bebeklerımın biri kız biri erkekti görmek istedim dokundum sevdim.kısada olsa guzeldı 20 haftam

Canim cok sagol ya
Bu sefer rabbime sigindim ciktum bu yola
O ne dilerse o olacak
osman bey bana ilk tup bebegimde biz yumurta ve spermi bir araya getiriyoruz ve emb.rahime birakiyoruz ondan sonrasi onun elinde eger rahime tutturmayi basarabilseydik her hastamiza %100 garanti verirdik ama ondan sonrasi allahin elinde tip bundan sonrasini cozemedi cozemiycek demisti.
Dr elinden geleni yapicak sonrasi rabbimin taktiri artik

Gaz sikintisi cok zor ve ilacla kesin bir tedavisi yok diye biliyorum ve genelde ilk uc ayla ilgili buyuk sikintilar duyuyorum
goguslerinle ilgili yasadigin sikintiyla ilgili sorunu sofikada bahsetmisti bir konusmamaizda filizdeyken sanirim.musait bie zamanda tlf da gorus istersen.
Kuzularima iyi bak annesi

Canım çok geçmiş olsun,topiğimizde seninle aynı kaderi paylaşan başta ben olmak üzere çok arkadaşımız var,hatta daha fazla kayıp vererek teşhisi geç konanlarımız var,Allah bir daha aynı acıyı yaşatmasdın ve beterinden saklasın...şimdi acın çok taze,seni en iyi bizler anlarız,zamanla acın hafifliyor yeni bebeklere umutlanıyorsun..ama öncelikle acını yaşa bitir ve önüne bak..ne gerekiyorsa tahlil yaptır..yeni yoluna öyle başla

Topiğimiz uzun ama biraz inceleme fırsatı bulursan değişik öykülere rastlayacaksın,ve başarı öykülerine de...umudunu kaybetme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…