Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Hoşgeldin

Öncelikle gebeliğin hayırlı olsun. Yüce mevlam zamanında sağlıklı bir şekilde kucağına alıp yetiştirmeyi nasip etsin.
Canım burda hergün o iğneyi olan arkadaşlar. Sana yardımcı olacaklardır.
Allah yardımcın olsun.

Hidenisko ilk gebeliğinde Hüseyin beye gittiğini söylemiştin şimdi de Arda beye gidiyorsun sanırım Hüseyin beyle devam etmemendeki neden ne oldu ?

Benim ilk gebeliğim sorunsuz bitti
Allaha şükür oglum sapasaglam kucağımda , ama hep icimde bir uhde var çünkü reflu ile doğdu , huzursuz bir bebekti, hala midesinden çekiyoruz,cok ilaç kullandım çünkü
Hüseyin bey kötü degildi ama rahim ağzı yetmezliğinde uzman biri istedim bu sefer
Çünkü oğlumda önlem amaçlı attı doktor ne ölçüm oluyordu ne başka şey

Velhasil şimdiki gebeliğimde 28 hafta oldu ve serklaja gerek duyulmadı
İnşallah da duyulmaz, Arda beye cok güveniyorum ve inanıyorum hersey iyi olacak
Ama ücretler pahalı , sürekli masraf çıkıyor
Durumu olmayan birinin Arda bey ile devam etmesi zor, ozel sigorta şart bence

Efulim cok sevindim senin adına, inşallah sorunsuz atlatirim bebegini kucağına alırsın
Kan tahlillerin hakkında ben yorum yapamayacağım
Bilgim yok CNm

Teşekkür ederim arkadaşım ben de Arda Bey'e gideceğim .İnce eleyip sık dokuyunca konu birde bebek sağlığı olunca çok sey düşünüyorum .Maalesef problemli bebeklerin çocukların tanılarıyla iç içeyim , annenin doğum ve gebelik öykülerini görüyorum inceliyorum hiçbir gebelik sürecinde karşılaşacağımız masrafların sonrasında yaşayacaklarımızdan daha çok olmayacağından da eminim.

Bilgilerinizi deneyimlerinizi paylaştığınız için tek tek öpüyorum sizleri.Sizin güzel haberlerinizle heyecanlanıyorum.Allah kimseyi sağlıkla ve bebekleriyle sınamasın.Bizler yaşıyor dilerim başka kimse yaşamasın...sevgilerimle

canım öncelikle tebrik ederim. hem sonuçlar da çıkmış. canım coraspin iğnenin yerini tutmaz. evet bu test aydan aya farketmez ne zaman yapsan o zaman aynı çıkar. ben 3 artı 4 te öğrendim hamileliğimi ve o zamandan beri clexan 0.6 iğne oluyorum her gün. bazen malesef kayıplarda tek bir neden olmuyor. bende olduğu gibi. benim pıhtılaşma, eşimin genetik sorunu, r.a. yetmezliği 3 neden var muhtemelen üç kaybımda farklı nedenden oldu. hemen iyi bir dr bul iğneni rapora bağlat çok pahalı bu iğne yoksa. şimdi bir de katkı payı almaya başladılar. eğer ben clexanın muadilini alırsam sanırım pay alınmıyormuş. dr ye sor muadili olur dese boşa para verme öyle başla.

canım kayıp nedeni bu da olabilir ayrıca r.a.y de. bence iğneni ol serklajını da zamanında yaptır sen hangi ildeydin listemize bak oradan tecrübeli bir dr de olabilir. ya da yakın ilde iyi bir dr ye yaptır.... Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin...

chnb özeldende size ulaşma imkanı sağladığınız için tekrar teşekkür ederim..sevgilerimle

rica ederim arkadaşım burada çoğu arkadaşla başlayan sanal dostluk gerçeğe dönüştü:)) ben hastanedeyken çok arkadaş geldi bu forumdan. çok iyi geliyor ilk kez gördüğün insanlarla sanki yıllardır tanışıyorsun gibi oluyor...

Cok sevindim canım Allah tamamina erdirsin hamile kalamiyorum diye uzuluyordun her işde bı hayır var diye bosuna dememişler sonuclarda tam vaktinde çıkmış o tahlillerden ben anlamıyorum anlayan arkadslar yardım edecektir iyi doktor bulman gerekiyor dikiside önlem amaçlı attir derim her her türlü önlemini al gerisi Allahtan

chnbmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm az kaldı arduliyi de alıp gideceksin oğluşlarınla evinin tadını çıkartıcaksın darısı başımıza

simdi iyiyiz cnm tamamen atlatmadık gerci,yarın kontrolumuz var ailecek
evet eczaneden alıp saglık ocagında vurduruyorsun aşıyı

canım cok şukur ki bizim en buyuk avantajımız bebek kaybı olmadan serklaj olmamız gerektıgını bilmemiz ki bu cok buyuk bir nimet.Serklaja baglı olarak bizi diger r.a.y yasayanlardan ayıran bir sey yok yasadıgımız surec aynı,sadece diger arkadaşlar serklaj yapılmalı mı yapılmamalı mı konusunda kararsızlık yasıyorken biz en azından kesin yapılması gerektigini bilmenin rahatlıgını yaşıyoruz.Başka bir sıkıntı olmasıgı surece serklaj sayesinde gebeligimizi miadına erdirebiliyoruz.Bence işinin ehli uzmanlarla bu yola cıkmak cok muhim, ki Arda bey bu konuds kendini defalarca kanıtladı,inşallah sana da yardımcı olacaktır.

chnbmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm az kaldı arduliyi de alıp gideceksin oğluşlarınla evinin tadını çıkartıcaksın darısı başımıza

Arduli mi:)) bayıldım bu isme...:))

Amin canımmmmmmmmmm.... Ben inanıyorum size de nasip edecek Rabbim..........

sonra abla bu bebek susmuyor niye diye soracaksın bana dahaaaaaaaaaa....

ben de gazı vardır diyeceğimmmmmm........

canım kardeşimmmmmmmmmmm...

Arkadasim ben gecen sefer celexsan i saglik ocagindan ayda uc kez yazdirarak ve Sanirim %20 sini oduyerek aliyordum.
her 10 gunde gidip yazdirmak zor oluyordu ve aylik bile yazsa eczaneden alamiyorduk.
Raporu nasil cikartiyorsunuz direk devlet hastanesinemi gidiyorsunuz yada sgk anlasmali bir hastaneden cikartiliyormu
Yazarsaniz sevinirim

iyi aksamlar kizlar
yeni hamis gelmis holeyyyyy rabbim tamamina erdirsin
hayirli ugurlu olsun hamilelik haftalarimiz yakin canim bendede pihtilasma var canim benim
sonucumda soyle
B-FİBRİNOJEN(-455 G>A)HETEREZİGOT MUTASYON
MTHFR(C677T) HETEREZİGOT MUTASYON
*MTHFR(A1298C)HETEREZİGOT MUTASYON
canim seninle yildiz koydugum bolum yanliz ayni canim drum bana sende ileri derece bi pihtilasma
yok dedi aspirinde kullanabilirsin dedi ama ben igne istedim cunku yatiyoruzda igne daha iyi bende 0,4 luk kullaniyorum sabredicez artik basa gelen cekilir yapacak bi sey yok rabbim bunlarin mukafatini versin insallah

Arkadaşım Allah sabırlar versin...Allah acını en kısa zamanda dindirsin..muayenelerin vajinalmi oluyordu yoksa karındanmı?1günde rahim açılmış dedin..o yüzden soruyorum.

canım rapor olunca 3 aylık veriyorlar. benim hataydaki drm bağladı rapora. rapor bölümünden. sgk geçen özel hastanede. şimdi eczane bilgisayarda görüyor ve hiç sormadan veriyor tabi 3 aydan 3 aya sağlık ocağında ya da başka hastanede yazdırıyorum sgk lı...

kızlar bu grip aşılarının markası falan var mı?
chnb sen ne aldın?
oğluna yaptırdın mı?

canım görümcem vaxıgrip marka almış. oğlana yaptır dedim eşime ilgileneceğini sanmıyorum...

mrb arkadaşlar herkes iyidir umarım.
chnb az kaldı canım.nasılsın ?
yaren sen neler yapıyorsun arkadaşım kızın nasıl bebiş nasıl?
sofika sanırım kızın hastalanmış çok geçmiş olsun nasıl şimdi durumu?

Arkadaşım hayırlı uğurlu olsun..İnşallah bebeğini zamanında kucağına alırsın.
Ne gibi tetkikler yaptırdın?Rahim filmi falan istedilermi?birde hangi tahlilleri yaptırdın,isimlerini yazarsan çok sevinirim..Kısmetse bende yaptırıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…