Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sağ ol canım geçen aklımdan geçtin neler yapıyorsun kızın nasıl?

Sagol canim
ben rapor cikartildigini bilmiyordum daha once
ugrasip duruyorduk kendimde gidemeyince esimle sorun oluyordu
eger kismet olursa bende sgk anlasmali ozel bir hastaneden cikartirim.

Grip asisina gelince ben eczanede yaptirdim ve markada sormadim tek cesittir diye
insallah bir sikinti olmaz.

Kızlar, adetimin 37.günü ve hala adet olmadım...Yarın yani cuma günü 38. gün olacak...Geçen cumartesi yani adetimin 25.günü idrar testi yapmıştım..Negatif çıktı..Gölge bile çıkmadı yani..Acaba menapoz mu oldum diyorum :)) Hiç menapoz belirtim de yok gerçi...Sıcak basması falan yok..Hamilelik belirtilerim de yok..Uykuya eğilim,göğüslerde hassasiyet,akıntı falan da yok...1 hafta önce göğüslerde hassasiyet vardı ,geçti...27-28 günde bir döngüm...Adet düzensizliklerim başladığına göre menapoza yakınım sanırsam....Yumurtalık kisti de olabilir tabi..Kafamda bir sürü acaba var :)) Hamilelik olsa bu belirtilerden en az biri olurdu zaten....

Son düzenleyen: Moderatör:

Yarinki dr kontrolunuz iyi gecer insallah.
Iyi haberlerle gelirsin canim

canım istersen yeniden test yap. pat diye bu kadar aralanmaz menopoz olsa bence...

1 hafta önce göğüslerde aşırı hassasiyet vardı..Adet olucam galiba dedim ama olmadım.O hassasiyet de geçti zaten...Sadece çok çişli oldum afedersiniz..Onu da havaların soğumasına bağlıyorum...Bir de çok gazlı oldum..Onu da Erikli marka suyun bana yaramamasına bağlıyorum..:)))

iyiyim canım çok şükür, gün sayıyorum bir an önce geçse diyorum bir sorun çıkmadan, kızımda iki büyüyor teyzesi, her geçen gün birşey öğreniyor, bizi şaşırtıyor, senin kızın nasıl sen nasılsın?

bu saydığın belirtiler benim hamilelik belirtilerim oluyordu canım.hadi hayırlısı inşallah:)

bu saydığın belirtiler benim hamilelik belirtilerim oluyordu canım.hadi hayırlısı inşallah:)

Akıntı ve uykuya eğilimim olsa tamam diyeceğim ama aksine şu günlerde kendimi enerjik ve heyecanlı hissediyorum :)) Hayırlısı artık...1 hafta daha olmazsam dr. a gideyim,adet söktürücü isteyeyim...

kızına kocaman maşallah canım.sende sabır inşallah bu seferde sorunsuz atlatacaksın tabiki ilkine göre zor geçiyordur ama sonu iyi olacak :)
ben iyi okula git gel.kız kreşe başladı alıştı diyorum ertesi gün bakıyorum okula gitmek istemyorum anne diyor.çok değişken döneminde.büyüdükçe istekleri artıyor.

Msj ini defalarca okudum
ayni seyi yasamis biri olarak yazacak teselli edicek bir sey bulamadim
Burayi birakma inan cok sey ogrenicek ve zamanla toparlanip tekrar bir yola basladiginda daha bilincli ve guclu olucaksin.

rabbim

hiç belli olmaz canım, her hamilelik farklı oluyor, ben iki kez idrar tahlili yaptım birşey çıkmadı onbeş gün sonra ultrasonda kese var dediler.. bende hiçbir belirti yoktu 8. haftaya kadar..istersen kanda baktır canım, belki vardır değerin çok düşüktür görünmüyordur idrarda, en azından kafanda soru işareti kalmaz, yada doktora git bakalım hangi tahminin çıkacak?

Son düzenleme:

Uykuya eğilim,akıntı falan da mı yoktu yarencim ?? :44:

Grip aşısı gebelik haftasından bağımsız olarak tüm gebelere uygulanmalıdır. Gebelikteki bağışıklık sistemi değişikliklerinden dolayı gebeler grip ve gribe bağlı ciddi komplikasyonları gebe olamayanlara göre daha ciddi şekilde geçirirler. Gebelikte grip geçirilmesi anne karnındaki bebeği ciddi şekilde etkileyip erken doğum veya fetal kayıp gibi önemli sonuçlar doğurabilir. Grip aşısı ile hem anne hem de anne karnından bebeğe geçen antikorlar nedeni ile bebek korunmuş olur.

femicalden

Günaydın canlar

Dün toplana toplana bir gün geçirdim. Dayanamadım endol aldım mecburen. Gerçi bugün Dr gideceğim için hiç istemedim ama. Hadi hayırlısı.
Dün burda olsa kesin gidedim.

Her Dr kontrolüne korkarak gidiyorum. Allahım hayırlı haberlerle gelmemizi nasip eyle.

Allahım Günümüzü Aydın. Vaktimizin su gibi akıp geçmesini sağla.
Şans sığındık. Hikmetini üzerimizden esirgeme.
Âmin.

cok sagol canım senin sayende yaptrmıstm senin dogumada az kalms sorunsz bir sekilde kucagına alırsn insaallah dedigin gibi sadece kan pıhtılasması degil rahim agzı yetmezligide var riske atamam artık serklajda olacm ben sivasn ilcesnde oturuyorm canım burada iyi doktor tavsiye edemzler kayseriye gidecm mecburn o doktora güveniyorm cünkü ignedende korkyorm ama olacm kaçıs yok dün aldm igneyi evvet pahalıydı yüdesini ödedk eczacıda söyledi 10gün sonra kalp atısını duymak için gidince rapora baglayn dicm zaten canım pahalıı olmasndan baska 10tane var içinde her ongünde bir tekrar gidip yazdrmk zorundasın oda sıkıntı

sonuc aynı yani kan pıhtılasması banada bişey demedi hap yazmadı direk igne verdi aynı ignedn canım insaallah hrsey yolunda gider ignedn korkuyorm ama alısacm mecburan bebegimizi alınca unuturz insaallah canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…