Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım ben iki düşük yaptm dedim bütün testleri kendileri yaptıklr sagolsnlar üniversite hastanesnda yaptrd söyleynce normalde kactane yapabiliyorsa hastane hepsini yapıyorlr benim 12tane gene bakmıslr doktorm bana kan tahlilide rahim filmide istemedi benim 2.bebegm canlı dogdugu ve sancısz dogum yaptıgım için direk rahim agzı yetmeligi dedi sagolsn chnb sayesnde yaptrdm rahim filmi cektremedm ama tavsiye ederm cektr tahliller sunlar canım
faktör V G 1691A
faktör VH 1299R
PROTROMBİN G 2021A
fibrinojen 455 GA
paı 1 4G-5G
GPIIIa L33P
MTHR C677T
MTHR A 1298 C
ACE
ApoB R3500Q
ApoE
BUNLAR CANIM TESTLER

Metal41 eylülgülü hidennisko feryal cok sagolun cok şükür hamile kaldım kan pıhtılasması sorunda var artık ona göre önlemimi alacm insaallh hersey yoluda gider duanızı eksik etmeyn

Uykuya eğilim,akıntı falan da mı yoktu yarencim ?? :44:

akıntım yoktu zaten benim hamileyken de normalde de pek akıntım olmaz çok az olur hep yine öyleydi, uykuya eğilimde vardı ise de ben farkında değildim çünkü o zaman kızım henüz yürümediği için beni çok yoruyordu o uyuyunca fırsat buldukça hep uyuma isteği hissediyordum o yüzden hiç anlamadım..

canım 10 gün sonra kısmen rahatlayacaksın. inşallah güzel haberlerle gel...

sağ ol canım. inşallah hepimiz sağlıkla alırız... serklajı ol. o güvendiğin dr ye git. kardeşinde mi kalacaksın?

iğneyi de rapora bağlat madem 3 aylık toplu alırsın...

Burdaki Dr kontrole gittim. Herşey normal dedi hamd olsun.

Tabi alttanmuayene yapmadı. Bende istemiyorum zaten. Ayda bir Arda bey e gidince o baksın yeter.
Dün endol alınca kasılmam da geçmişti.
Grip aşısı oldum. Şimdi bir ağırlık var üstümde kırgınlık başımda ağrıyor herhalde ondandir. Olmadı bir Minoset alırım.

Allahım sana sığındık. Bizleri ve yavrularımızı Koruu

sag salim gelmene sevindim canim rabbim ferahlik versin canim
bide bi sey soracam arada endol kullaniyorsun degilmi peki zarari yokmu
dr kullanma falan demiyormu benim bildigim kadariyla zararli cok kullanimi
bide endol bu totodan alinan fitil olan demi

biz geldık teyzelerı sukur pztsı evımıze geldık ılk myahanemızde yapıldı sorn yok ama kızım emmede problem yasıyor bıberona alıstı gecelerı uyanıgız btn gece korkyorum bazen solnum sıkıntısıyla dogduuu makınalara baglıydı hep gozum hep onda ben hala rahat otramıyorm dıkıslerden cok cektım malesef hala agrım var..ham
ılelık rahatmıs ya sımdı hep dıken ustnde oluyor ınsan tadını cıkarın

chnbcim canim igneleri uc aylik alirsin demissin
onu nasil yapiyon canim benim raporum var ama20 tane vermisler
toplu almak daha iyi esim yuzde olarak 5 lira vermis ama 3.hamileligimde
hic ucret vermemistik hem eski cleksanda degismis yeni clekcanin igne ucu kuculmus iyi
olmus :)

Hayırlı haberlerle gel arkadaşım.toplanmalarınıda doktora söyle..İnşallah Allahın izniyle 28.haftayı bir geçsen.Sonrasıda gelecek.

Sağolasın canım.
Evet o endol. Malesef canım bana hem Arda bey hem buradaki Dr verdi. Hatta Arda bey son kontrolümde günde bir adet kullanabilirsin dedi.
Benim kasılmalarım oluyor canım hemen yapmıyorum zaten dün mesela sabah akşam 6 kadar bekledim.
Bu günkü Dr sordum dünkü gibi kasılınca hemen geleyim diye. Yok önce endol yap geçmezse gel dedi.
İlk gebeliğimde 25 haydan sonra hep düzenli kasılma ile hastanede yattığım sürece 30. Haftaya kadar verildi.
30. Haftadan sonra verilmiyor zaten. Oglumda1,5 hafta sonra doğdu. Çünkü artık kasılmalarımın aralığı ve şiddetini engellenmedi.
Bende kullanmak istemiyorum fakat şuam benim rahim boyum sıfır bebek dikişe dayalı. Kasılmalar daha dolaşır ve düzenli olur diye korku olunca becburen alıyorum.
Allahım sana sığındık. Bizlere yardımcı ol. Hayırlısını yapmamızı nasip eyle.

çok sevindim canım. senin cadı kız erken geldi:)) beni beklemedi:))

canım emzirmeyi ihmal etme alışmasın kolaya...

canım 3 aylık toplam yazıyor dr. valla canım 50 tl fark almışlar bu sefer... muadili olsa almazlarmış anlamadım...

metalllllllllll

canım sevindim karından ölçtü mü? grip aşısı da olmuşsun hayırlı olsun...

Hoşgeldiniz maşallah BarekAllah
Canım öncelikle gözün Aydın Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip eylesin.
Prameture bebek annesi olarak seni çok iyi anlıyorum.
Bende hiç uyuyamazdım. Nezaman odasını ayırdım ozaman uyuyabilmiştim. Hala oğlumla aynı oda olunca her nefesine her hareketine uyanırım.
Geçiyor canım. Kendine dikkat et. Arada eşin veya bir yalnız bırakıp diğer odada biraz uyumaya çalış. Güçsüz düşersin. Sinirlerin bozuluyor sonra. Muhakkak birilerinden yardım al. Sakın sadece ben bakacağım deme.
Allah yardımcın oldun canım.

Canım benim evet ölçtü 1 küsür dedi. Ben bu ölçüme pek güvenmiyorum.
Artık Allah izin verirse Arda bey ölçer.

anladim canim amin insallah bi daha olmaz rabbim guc kuvvet versin simdi sen oyle
deyince uzuldum benim kizimda 23 haftalikken verdi gecti kasilmam ama 25 haftalikken
bi daha kasilmalarim baslayimca istedim vermediler zararli diye verilseydi bebegim
belki dogmazdi bunu ogrendigim iyi oldu canim sagol birbirimizle
bilgilerimizi paylasmamiz cok hos sende dikkat et canim
rabbim guc kuvvet versin

Teşekkür ederim Sofikocım çok haklısın yaşadığımız herşeyin zamanında göremediğimiz iyide bir yanı muakkak var.Örneğin benim gebe kalmamda bir sıkıntı olmadığı halde bebek olmuyordu.Çok üzüldüm bebek olmuyor diye sonradan öğrendimki esşimin sperm sayısı azmış iyikide azmış neden mi ? Çünkü bende de rahim içi yapışılık ve kavite darlığı varmış yani eşimin sperm sayısı iyi olsa belki hamile kalacaktım ama bebek yapışıklıktan ve darlıktan yinede durmayacaktı .

Şimdi benim çalıştığım okulla ilgili bazı değişiklikler var.bu 4+4+4 ile hamilelik olur sa ne kadar çalışabilirim ona göre okulda kalacam yada değiştiricem siz hamileleiğin ne kadarına kadar ÇALIŞABİLİRİZ!!

Âmin canım
Yinede çok riskli bir ilaç Dr verdiği karar belki o zaman için öyle gerektirmiştir. Şimdi hatırladım. Hastanede yattığım haftalar da ha ileri olunca en fazla haftada bir veriyorlardı. İlerlenen haftalarda daha riskli giye. Bebeğin anne karnındayken akciğerler daha devrede olmadığından bebeğe kalpten vücuduna kan taşıyan damarını tıkıyormuş. Bu damar bebek Doğuca ağlayınca toplar ve atar damar devreye girince kapanıyor. Öyle bir damarki anne karnında açık olması doğun cada kapanması gerekiyor. Benim oğlum 32 haftalık Doğunca kilosunda az olunca damarı tam kapanamadı. Üfürümü yani kaçağı oldu. Hala minimal var.

Arkadaşlar biraz önce Ataşehir Memorial den aradılar serklaj fiyatı öğrenmek istemiştim tekrar bilgi aldım ve 9 bin 400 lira diyorlar.Arayıp sormak isteyen varsa bakalım size ne diyecekler.Yakın zamanda burada Arda beye serklaj yaptıran sigortası hastanede geçmeyen arkadaş var mı? N e kadara yaptırdı?

chnb canım evet kız kardeşimde kalacm hayırlısı insaallah 10gün sonra doktora gidince söyleym bakalım yapar insaallah rapor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…