Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım ben hep Femical e gidiyorum. Fakat serklajın Memorial da yapıldı 16 Eylül'de. Benim Acıbadem sigortam var fakat birtek ataşehir Memorial da geçmiyordu. Benim tüm randevu ve fiyat bilgilerimi Femical den Yeşim hanım halletmişti. Ben hastaneye 2500 tl ödemedim canım. Artı arda beye. Bence sende öncelikle Femical e gidip orda Arda beyin hastası ol. Sanırım dışarıdan hasta getiriyor diye indirim yaptılar. Belki ben eski hastası olduğumdan. Belkide sigortam olmasına rağmen ne Femical de nede Arda beyin çalıştığı başka bir yerde geçmediği halde ona gitmeye devam ettiğimden bu fiyattır. Arda bey benim durumum riskli diye orda yaptı ondan önce kozyatagi Center diye bir kurumda da yapacagını vede Dr dahil 2200 fiyat vermişlerdi onuçinde.

Anaaammmmm

Arda bey bana serklaj yapmak isterse hemen vazgecireyim onu ben

Canım bu durum sendeki geçici bi durum değil,bende de benzer mutasyonlar var,iğne oluyorum,korkma,alışıyorsun,ben kendim yapıyorum,bu arada ALLAH KUCAĞINA ALMAYI NASIP ETSIN çok sevindim

ben raporumu üniversite hastanesinden çıkarttım,ilacı sağlık ocağından yazdırıyorlar,sağolsun chnb söylemişyi bana da

kızlar bu grip aşılarının markası falan var mı?
chnb sen ne aldın?
oğluna yaptırdın mı?
Vaxigrip en önerileni
Canım sorma yaa senle ikimiz kötü bi gün geçirmişiz,bende tüm gece kasıldım durdum,bi sağım sertleşti bi solum,çok korktum,bana endol filan da vermediler,sadece magnezyum içtim,ama sağa sola yatsam bile sertleşme oldu,şimdi dr yi aradım hemşiresi ileticek bana dönecek bakalım,bütün gece dua ettim daha çok erken diye :18:

Sağol arkadaşım.Allahım işini rast getirsin..

duyaydin canim
dikkat et istersen dr soyle yazsin sanada endol gervekten
cok etkili dikkat et canim bende yarin dr gidicem bu grip asisini soracam

duyaydin canim

Duyaydıncım aklına kötü şeyler getirmemeye çalış arkadaşım.Rabbim yardımcınız olsun inşallah önce 28 i sonra 40 görün.Sen elinden geleni yapıyorsun.Sürekli yatıyorsun.Banyo işini nasıl hallediyorsun oturarakmı?

duyaydin canim
Ya bana niye vermiyorlar sinir oldum,şimdi hemşiresi döndü,hastaneye gitsin demiş,sorgusuz sualsiz dayıycaklar magnezyumu preparı,muayene diye birşey yok,şeytan diyor al bi endol koy gitsin

Amin canım inşallah,dua ediyoruz,Allahım dualarımızı geri çevirmesin,banyo oturarak yasak,ayakta hızlıca yapıyorum,saçlarım kıvırcık olunca 15 dk da zor çıkıyorum,annem de hamile kadının saçı kesilmez deyince kesemiyorum da

Gecmis olsun insallah tekrarlamaz guzel haberlerle gel hastaneden benim bı magnezyumum bile yok aniden kasilmalar başlasa ne yapcam bilmiyorum

saftunç fiyata çok şaşırdım. ne bu fiyat anlamış değilim. acaba serklaj ipi altından mıymış? bence bu normal serklaj fiyatı değildir...
bu arada hastanede süper bir hastane değil. dr ye verilen ücret neyse fiyatı hastane çoğaltıyorsa acırım o paraya. ben hatayda 20 gün kaldım 1800 tl ödeddim. memorialden farkı odada saç kurutma makinası yoktu...zaten banyoda monteliydi işime de yaramadı( yemekleri de güzel değildi hele muhallebi diye getirilen şeyi hiç yemedik(kompostoları bal tadında yapıyorlardı her gün uyardığım halde.

valla sinir oldum şimdi. bir de netlik yok geçen sorduğumda yenidoğan yoğun bakım 1500-3000 demiştiler bu sefer 500-1500 dediler. ben anlamadım. Arda bey olmasa kesinlikle doğum yapmazdım açıkçası ücret konusunda ekstra çıkarırlar diye düşünüyorum...

hastanede ultrasonda cd de görüntüler 5 saniyelik. medipolde bile 10 dakikalık kaydını verdiler ya...

Gecmis olsun insallah tekrarlamaz guzel haberlerle gel hastaneden benim bı magnezyumum bile yok aniden kasilmalar başlasa ne yapcam bilmiyorum

Offf gidip gitmemek konusunda tereddütteyim bugün cuma yarın cumartesi,dr lerin hepsi ya asistan ya pratisyen,ne anlarlar,kendi doktorum geliyorum dese gideyim ama,geceyi bekliycem şimdi bi sıkıntım yok,zaten eşim gelmeden bu merdivenlerden de inemem :26:

Haklısın bde onumuz hafta sonu bugün 4 den sonra uzman doktor bulamazsın tekrarlamaz insallah

Yazık günah yaaa okadar para alıyorlar ama karsilig yok bende dogumu düşünüyorum orda ama dusunmesem mı ki kafamdaki tek soru işareti kuvezdi ordaki doktorları iyidir diye düşünüyorum eşimde medicalpark diyor orayida ben istemiyorum pufff

Ben hala inanamıyorum bu fiyata bende gecen sene medicalpark gidiyorum dogum icin satin almayız konuşmuştum baa sezaryana 3500dedi yılbaşı sonrası %40 zam demişti kulaklarımla duydum bu sene esim görüştü sezaryana3000-3500tl diyolar
Bazen ne dediklerini bilmiyorlar Arda beyin hastası olduktan sonra fiyatın duscegni düşünüyorum belki Arda bey sana dikişe bile gerek duymaz ama hamilelikte bizi neler bekliyor bilemiyoruz ozel sigorta yaptırmanda fayda var yaptircaksanda acele etmen geriyor sigortadan faydalanman icin en az 5 ay korunman gerekiyor

Canım geçmiş olsun. İçini ferah tut canım. Dr vermediyse vardır bir nedeni.belki kan suldndırıcı veya diyabet e zararı vardır.
Sen Dr güven canım. Olmadı acile gidersin.
Allahım sana sığındık. Bizlere yardımcı ol. İçimizden korkularımızı al. Ferahlık ver.
Âmin.

canım nil hanım iyi Arda bey de orada. mecburum oraya. hastane anlattım. özel hastanelerin çoğu böyle değil midir? Ama sen ücret vermeyeceksen gidebilirsin... ben ücreti fazla buluyorum yani çokkk özel bir durum yok ki. hastane işte...doğum doğal bir eylem çoğu için. normal hamile olsam kesinlikle sgk lı özele giderdim.

Rahim boynu tam olarak nedir?

Rahim boynu ya da serviks, vajina içine uzanan, dar ve tüp biçiminde olan, döl yatağının alt ucudur (Serviks kelimesi Latincede boyun anlamına gelir). Hamile değilseniz, servikal kanal, spermin rahime girmesi ve adetle birlikte meydana gelen kanamanın dışarı akması için açık kalır. Hamile kaldığınızda ise salgılar kanalı doldurur ve mukoza plağı denilen koruyucu bariyeri oluşturur. Normal bir hamilelik esnasında, rahim boynu hamileliğin üçüncü üç aylık döneminin sonlarına kadar sabit, uzun ve kapalı olarak kalır. Bu noktada genellikle vücudunuz doğum yapmaya hazırlandıkça rahim boynu yumuşamaya, kısalmaya ve genişlemeye (açılmaya) başlar.

Servikal yetersizliğin bulunması ne anlama geliyor?

Rahim boynunuz normalden daha yumuşak ve daha zayıfsa ya da anormal derecede kısaysa, gelişmekte olan bebeğinizin ağırlığı servikse baskı yaptıkça hamileliğinizin ikinci ya da üçüncü üç aylık döneminin başlarında kasılmalar olmaksızın küçülebilir ve genişleyebilir. Servikal yetersizlik olarak bilinen bu durum (bazen yetersiz rahim boynu da denilir), hamileliğin ikinci üç aylık döneminin sonlarına doğru düşük yapma ile sonuçlanabilir (erken membran rüptürü); tam hamilelik dönemine, doğum anına ya da 37 haftalık süreden önceki erken doğum süresine ulaşmanızdan önce doğum suyunun gelmesi olayıdır. Bu, özellikle hamileliğin 32. haftasına ulaşmadan önce erken doğum yapma riskini artırır.

Servikal yetersizliğim varsa bunu nasıl öğrenebilirim?

Geçmişte, hamileliğin ikinci üç aylık döneminde görülen düşük yapmalardan sonra ya da erken doğum vakalarından sonra servikal yetersizliğin olup olmadığına karar verilirdi. Şimdi böyle bir risk taşıyorsanız, doktorunuz 16. ila 20. haftalardan başlayarak rahim boynunuzun uzunluğunu ölçmek ve erken daralmaların olup olmadığını görmek için düzenli olarak transvajinal ultrason taramasına girmenizi isteyebilir.

Eğer büyük değişikliklere rastlanırsa, erken doğum yapma riskiniz daha fazladır. Rahim boynunuz ne kadar daralırsa, risk de o kadar artacaktır. Rahim boynunun değiştiğine dair erken bir uyarı almanız kortikosteroitler ile tedavi olmanız için zaman kazandıracağından faydalıdır ve böylece erken doğan bebeklerdeki sağlık problemleri de azaltılabilir. Aşağıdaki belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, derhal doktorunuzu arayınız;

•Vajinal akıntı miktarı ya da tipinde meydana gelen değişiklikler; akıntının özellikle salgılı ve sulu bir hal alması
•Vajinal lekeleme ya da kanama
•Adet benzeri kramplar
•Assass Pelvik basınç ya da ağırlık
Servikal yetersizlik riskini en fazla kimler taşır?

Aşağıda anlatılan durumlarla karşılaştıysanız, muhtemelen servikal yetersizlik sorununu yaşarsınız;

•Hamileliğin ikinci üç aylık döneminde bilinmeyen bir nedenle düşük yaptıysanız ya da önceki hamileliğinizde erken doğum ya da plasental abrupsiyondan kaynaklanmayan, kendiliğinden gelişen bir erken doğum yaptıysanız,
•Rahim boynunuz üzerinde leep işlemi ya da biopsi gibi prosedürler uygulandıysa,
•Anneniz size hamileyken DES ilacı kullandıysa (Doktorlar, bu ilacı düşük yapılmasını engellemek için verirlerdi, ama 1970’de araştırmalar, ilacın hem etkisiz olduğunu hem de gelişmekte olan bebeklerde üreme yolları anormalliklerine yol açtığını gösterdiği için kullanımı durduruldu.)
•Bir önceki doğum ya da genişleme ve kürtaj esnasında rahim boynunuz zarar gördüyse ya da birden fazla hamileliğe son verdiyseniz,
•Anormal derece kısa bir rahim boynuna sahipseniz.
Peki bu durumla ilgili yapabileceğim bir şey var mı?

Eğer ultrasonda anormal derecede kısa bir rahim boynuna sahip olduğunuz görülüyorsa ve henüz hamileliğin 24. haftasına ulaşmadıysanız, doktorunuz rahmin kapalı tutulmasına yardımcı olmak ve onu güçlendirmek için rahim boynuna çember şeklinde dikiş atılması işlemi olan serklajı tavsiye edebilir. Yinede, serklaj işleminin bu durumda kullanılıp kullanılmaması konusunda birçok tartışma yer alıyor.

Son yapılan bazı araştırmalar, bu işlemin düşük yapmayı ya da birkaç küçük durum hariç erken doğumu önlemede etkili olup olmadığını sorguluyor. Bu işlem, rahim enfeksiyonu, membran rüptürü, ve sağlık sorunlarına neden olan rahim tahrişi gibi erken doğum yapmaya neden olan problemlere yol açabiliyor.

Uzmanlar, serklajın taşıdığı risklere rağmen bazı durumlarda fayda sağlayıp sağlamayacağını anlamaya çalışıyor. Bu işlemden fayda sağlamış gibi görünenler, hamileliğin ikinci üç aylık döneminde nedeni açıklanamayan üç ya da daha fazla kayıp yaşayan ya da erken doğum yapmış kadınları kapsıyor. Eğer bu gruba dahilseniz, 13. ila 16. haftalarda rahim boynunuz değişmeye başlamadan önce muhtemelen serklaj işleminden geçmeniz gerekecektir. Serklaj işlemi bu haftalarda yapıldığında, rahim boynunun değişmeye başladığı hamileliğin daha sonraki dönemlerine göre daha az risk taşıyor. Serklaj işlemi genel, spinal ya da epidural anestezi kullanılarak gerçekleştirilir. İşlemin yapıldığı ya da işlemden bir sonraki gün evinize dönebileceksiniz. Birkaç gün dinlenmeniz gerekir ve bu esnada hafif kanama ya da kramp yaşayabilirsiniz. Bir süreliğine ya da muhtemelen hamileliğinizin geri kalan aylarında cinsel ilişkiyi durdurmanız gerekecektir. Doktorunuz, enfeksiyon oluşmasını ya da erken doğumu önlemek için ilaç tedavisi önerebilir ve dikişler çıkana kadar düzenli olarak rahminizde değişiklik olup olmadığını gözlemler (dikişler genellikle hamileliğin 37. haftasında çıkar). Bu noktaya ulaştığınızda rahatlayıp doğumun başlamasını bekleyebilirsiniz.

Bazı doktorlar, serklaj işlemine ek olarak ya da bu işlemin yerine yatak istirahati veriyor. Yatakta kalmanın etkili olduğuna dair bir kanıt bulunmamasına rağmen, teori, rahimin zayıflamış bir rahim boynu üzerindeki ağırlığının azaltılmasının faydalı olabileceğini gösteriyor. Muhtemelen seks yapmaktan kaçınmanız gerektiği de söylenecektir.

anademiden alıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…