Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Önemli olan doktor canım memorialin fiyatı bukadar yüksek tutup hizmeti diğer ucuz hastanelerle aynı olması yada daha düşük olması enteresan benim serklaj hizmette yapıldı orada memorial ait ve ben hizmetinden hc memnun kalmadım hemşireler cok ilgisizdi tanponla gönderdiler beni eve ordada dogum 2000-3000 arası eşimde memoriala pek sıcak bakmıyor orası ekstra masraf çıkartır diyo medicalda dogum yapanlar cok memnun.. amannn bu gidişle devlette doğuracam

canım tabi ben kendi imkanlarıma göre düşününce bu ücret çok:
ben öğretmenim 1800 civarı aylık alıyorum eşim yar doç. 3000 gibi alıyordur (bilmiyorum tam tamına o civarda işte). bizim ikimizin 2 ay çalışma toplamımız neredeyse orada 3 gün kalarak benim doğum yapma ücretim. dr ücretini kesinlikle dışında tutuyorum ama diğerleri çok.... o ücretle 5 yıldızlı otelde aile boyu tatil yaparsın :)) bir de normal sgk lı özellerden de aman aman farkı yok. belki onlar lohusa şerbeti vermiyordur, 5 poz foto çekmiyordur... o da kaç tl lik bir şey?

dediğin gibi de personel hizmeti de normal sgk lı yerle aynı. Ama mecbur olunca yapacak bir şey yok. dr miz orada...

Chnbcim sen artık kontrole yürüyerek mi gidiyorsun?Evde sürekli yatmıyorsun sanırım.(Ütü falan diyorsun arada).Şuan nasıl davranıyosun canım.Evin içinde dolaştığın falan oluyormu?Merak ettimde.

Birde canım bişey daha sorucam..Arda bey serklajın mantığını anlattımı hiç?Yani rahim boynu dedikleri yer 4cm boyunda boru gibi bişey anladığım kadarıyla..Uzunluk kısaldığında kese o boruya girmeye çalışmıyormu?Neticede serklajı rahimin ulaşabildikleri noktasına atıyorlar..Aklım almıyor bir türlü...Yada acaba bebek büyüdükçe kese yukarımı çıkıyor..

Chnbcim sen artık kontrole yürüyerek mi gidiyorsun?Evde sürekli yatmıyorsun sanırım.(Ütü falan diyorsun arada).Şuan nasıl davranıyosun canım.Evin içinde dolaştığın falan oluyormu?Merak ettimde.

canım taksiyle gidiyorum. bu sefer inince, kata yürüdüm.beklerken hep nst odasında yatardım bu sefer yatmadım oturdum bekleme yerinde 10 dakikada sıram geldi. dönüşte ücreti konuşma yeri diğer bloktaymış uzak diye sandalyeyle gittim.

gün içinde wc ye gidiyorum suyumu çayımı alıyorum. yanımda kayınvalide var ikimize yemek ısıtıyorum. odadan bir şey lazımsa alıyorum. öun dışında yatıyorum çünkü 37 yi görelim ıstırahata devam dedi Arda bey. yani hiç dolaş filan demedi yaptıklarımı sıraladı yap diye...zaten canım kaslarım zayıfladı yap desede yapamam. hatta fizik tedavi önerdi sonra...
ütüyü de mecburen yaptım yoksa yapmıyorum... Ama tabi huzursuz değilim haftam gereği şükür...

yok canım ben hiç sormadım evet bende öyle boru gibi bir şey anlıyorum 4 cm. benim yapısal olarak o kısım kısaymış...herhalde dikişi o uzunluğun alt kısmına atıyorlardır yanlış mı düşünüyorum. dr ye de girince kısalmış dikişe dayanmış vs rahim boyu kalmamış buna göre deniyor sanırım...
kese bence çıkmıyordur yukarı da bence bebiş çıkıyordur tıbbi bilgi nedir bilmiyorum. senin lekeler devam mı? sigorta ne zaman dolacak?

prenslerimmmmmmmmmmmm çok merak ettim seni nasılsın??????????????????

Canim sikintili bir aksam gecirmissin
gittigin dr u hatirlayamadim ama tavri hicte hos degil
Sen kendini daha iyi gozlemlersin ama ihmal etme istersen esin gelince bir hastaneye git icin rahat etmis olur.

Canim sikintili bir aksam gecirmissin
gittigin dr u hatirlayamadim ama tavri hicte hos degil
Sen kendini daha iyi gozlemlersin ama ihmal etme istersen esin gelince bir hastaneye git icin rahat etmis olur.
Canım prof erol tavmergene gidiyorum ben ama tavır hep böyle,işinin ehli diye dişimi sıkıyorum,eşime daha söylemedim bakalım telde sesimden anladı birşeylerin ters gittiğini ama benim eşim çok panik,gece bişey için uyandırsam yerinden zıplıyor resmen,benim ilk önce onu sakinleştirmem gerekiyor derdimi paylaşabilmek için

Ablam kendi dr siyle konuşacaktı erol beyin yanında uzm dr olarak çalışıyor,kötü hissedersem gitmeyi düşünüyorum ama gece gece çoluk çocuğun elinde de kobay olmak istemiyorum,doktorum deseki hastaneye git ben de geliyorum hemen koşayım ama kim bilir kimlerin eline düşerim

Anladim canim senin dr da ozel calisiyor anladigim kadariyla herhangi bir kurumla baglantisi yok benim dr gibi
ama ben en azindan 7/24 ulasabiliyordum tlf dan bu yani cok kotu
ne bileyim kasilma deyince endiselendim insallah onemli birsey degildir ama gec kalma riskide insani urkutuyor
ne bileyim belki hap yada endol.fitil verirler rahatlarsin ve tedbir olur
Ama en dogru karari sen verirsin
merakta birakma yaz emi

Arkadaslar bugun serklaj dogum yatis vs fiyatlarini gorunce
Oldum.
Bu ne ya

Siz en iyisimi doc.dr ken bitirin bu isleri birde prof. Olursa mazallah
Fiyatlari dusunemiyorum

Bu gece bakalım duruma göre..
Canım benim proftu ama 1000 tl dr,1000 tl de hastane tuttu ama hastaneyi özel sağlık sigortası karşıladı,bu istanbula özel galiba..

sağol arkadaşım verdiğin bilgiler için.Evet bende boynun sonuna atılıyor diye biliyorum.Doğum kontrol hapı kullandım ya adet oldum hapın bitmesine 4 gün kala.Doktorda(ismail bey) bırak hapı iyice artsın adetin dedi.Bıraktım.Bugün 5.günüm bitti bitecek.İnşallah bundan sonra lekelenme olmaz.Önümüzdeki hafta randevu alıcam prof.dr.osman develioğlundan...Araştırma ve tetkikler için .Hayırlısı olur inşallah...Bakalım o ne diyecek serklaj için..Sigortanın dolmasınada 2 ay var..Efulimin yazdığı testleri not ettim.Onlar haricinde başka test yaptırmam gerekirmi acaba..Birde o testleri dr den istemem yanlışmı olurki.Adam kendi verir belki bilemedim..

selam kızlar..
cuma gününe geldik çok şükür bende rahatladım:)) sizlere baakyım dedim aslında bakıyorum ama ancak okuyup çıkabiliyorum..
bizim sınavlarda başladu malum yoğunluk hat safhada..

herkes çok iyiymiş maaşalalh..
çook sevindim
duyaydıncım senin biraz sıkıntın var sanırım rabbim yardımcın olsun inşalah..
inşalalh geçicidir kasılmaların bugün rahatsız etmez seni umarım
sürekli de yatıyorsun ilaçlarını da kullanıyorsun ama..
hayırlısıyla 28 leri görseydiniz.. tabi hepimiz.. hiçbirimizin garantisi yok nihayetinde..
aşını da olmuşsun ne güzel bende bugün gittim vuruldum tetanoz aşısını. biraz ağrıyabilir yarın dedi ama iğneden birkaç saat sonra biraz ağrıdı şimdi yok geçti çok şükür.. artık 3
bir ay sonra da ikinci doz için çağırdı.

chnb canım kontrolün çok güzel geçmiş maaşalah 37 lere diktik gözümüzü bakıyorum da:))
az kaldı inşalalh bel ağrılarına ne dedi arda bey doğum ile ilgisi var mıymış ve hala devam ediyor mu canım bel ağrıların..

metalcim senin de ağrıların devam ediyormuş
hayırlısıyla senin de 28 lere ulaşmanı ve rahatlamanı o kadar çok istiyorum ki..
rabbim yardımcın olsun canım benim ama çok şükür ki kontrolün güzel geçmiş..

meleğim ve aşkım yavruna kavuşmuşsun çook sevindim rabbim bir daha ayırmasın inşallah..

feryal senin de az kalmış maaşalalh inşalalh güzel haberler alacaksın bu ay..
bu sene senin senen olsun inşalah tabi 2013 de.. :)))

hatırlyamadığım diğer arkadaşalrım..
herkesi iyidri inşalalh rabbim her anınızı güzel eylesin..

vee beenn:))
bende dün doktordaydım iki hafta önce 32 mm çıkan rahim ağzım
bu sefer 38 mm çıktı vajinal muayenede..
doktorum çook iyi dedi.
yaa bu rahim ağzı bir uzayıp kısalıyor mu..
geçen sfer tedirgin olup istirahat verebilirim diyen doktor bu sefer
ölçümü çok beğendi ve devam dedi.. ve bana artık bundan sonra bişi olmaz dedi
bu haftalarda bu ölçüm varsa bundan sonra sıkıntı olacağını sanmıyorum dedi
söyledikleri beni çok rahatlattı ama yine de içim bir tuhaf.. tabi sen yine de dikkat et kendini çok yorma dedi..
haliyle rahatladım biraz ama bu kadın o zman bana niye zamanında rahim ağzı yetmezliği teşhisi koydu...
bi de 14. haftamda ilk gittiğimde bana şimdi iyi ölçüm ama bu incelmeyeceği anlamına gelmez bebek ağırlaştıkça sıkıntı olur demişti
özellikle 25. haftalardan sonra sıkıntı yaşayabiliriz demişti şimdii de bundan sonra bişi olmaz diyor anlamadım valla...
neyse yeteki bişi olmasın da.. çok şükür rabbime inşalalh sıkıntısızca geçiririz bu hamileliği de..
bi de grip aşısını soracaktım unutmuşum..
bugün tetanoz olmak için sağlık ocağına gittiğimde aile hekimnie sordumm
ayyy sormaz olaydımm kesinlikle hayır asla dedi..
sonuç olarak vücuda virüs veriliyor biz yapmıyoruz hamilelere bu aşıyı sende sakın olma dedi...
kaldım öyle tamam dedim..
halbuki tvde bas bas bağırıyor özellikle ilk oması gerkenler hamileler diye..,
nette araştırdım olması gerken asıl kişiler arasında hamileler ilk sırada sizlerden de öyle duydum bu çatlak doktor niye böyle dedi ki şimmdi..
bu aile hekimleri de bir tuhaf..

Bu gece bakalım duruma göre..
Canım benim proftu ama 1000 tl dr,1000 tl de hastane tuttu ama hastaneyi özel sağlık sigortası karşıladı,bu istanbula özel galiba..

Insallah sikintisiz bir hece olur
bakalim ablanin dr u ne diycek
Ben gecen sene 2500 odemistim hepsine bu sene 3500 sanirim
Benim dr da proftu

bade pıhtılaşma testleri trombofoli paneli deniyor, protein s ve c de önemli. 2 ay az kalmış maşallah...

gökçen çok sevindim canım. ben dedim olur bu ayda bel ağrısı dedi. gripi ben dün oldum...

senin de iyi çıkmış... benim serklajda 1.8 di sonra 2.6 ya kadar çıktı...

sen yine de yorma kendini...

kizlar yarin dr gidicem insallah hersey yolundadir
sabah 11:30 da randevumuz bu gece banyo yapiyim
saclarim anca kuruyo cunku ...
bide kizlar benimde 20 haftalarda kasilmalarim basliyor
insallah bunda olmaz olsa bile insallah ilac verirler
:)

gurbetçiiiiii güzel haberlerle gellllllll......

hidennisko, yaren 28 değil 38 dolduuuuuuuuu yazacaksınızzzzzzzzzzzzz

Gökçen,feryal sağolun kızlar,Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah
Gurbetçi iyi haberlerle dön inşallah
Ben de eşime söyledim kıyamet koptu niye en son o öğreniyormuş diye neyse şimdilik iyiyiz inşallah öyle bi korkutmuştur sadece,ablamdan da ses çıkmadı:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…