Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kolay gelsin canım. bu ay korunacak mısın?

şaka dedim canım bebeğimi sağlıkla alayım da önemli değil yürümek bile ağır gelmez bana. sen de biliyorsun hastaneden boş çıkmak ne demek...

ben büyük oğlumda port bebeyi 4 ay kullandım çok rahat ettim canım. üstü kapalı oluyor sıcacık. hastaneydi, aşıydı epey kullandım. şimdi de netten 5 li set aldım derili. kırmızı gri çok kullanışlı. port bebe, alt açma, kanguru, anakucağı, çantası var...89 tl idi 12 tl de kargo çok beğendim ben... hatayda da sağlık ocağı yakın koyar giderim... annem üzerine örtü oyalamış...

Bu sefer esim dedi, isim bulduk kıza diye :))) hemen aaaa öyle mi ne diye sordu
Hastası varmış bade diye :))
Rsim istiyoruz dedik, Yeşim hemşireye ver çekmeceden bir resim diyor
Yeşim Hanım'da 31 haftalık var olur mü diye espri yapti
Zor zar aldık bir resim
Ben sordum dogum nasıl olur?
Ne zmaan olur diye o zaman söyledi

Maşallah BarekAllah

Görüşmenin güzel geçmesine sevindim.
Yüce mevlam bundan sonrasınında sorunsuz geçmesini nasip eylesin.

Son düzenleme:

canım bu konu çok karışık kimi dr heterozigot toplumun genelinde var deyip bir önlem olmuyor kimi coraspin veriyor kimi iğne veriyor günlük, kimi ikisini de. net tavır yok. homozigot olsa daha tehlikeli . bir de bunlardan bazıları daha önemli tam bilmiyorum hangileri ama arda bey protrombini daha çok önemsiyor...

önceki gebeliğne gelince kendimden örnek vereyim:

benim 38. haftada doğum yaptığım oğlumda test yapmadım.ki öncesinde 8 haftalık düşüğüm vardı dr gerek yok demişti. 38 de de doğum yaptım oğlum 8 yaşında. kimi hamilelikleri etkilemiyormuş.

25 haftalık doğanda da canlı doğdu. ki ben sanıyordum ki pıhtılaşmada ya düşer, ya da ileri haftada anne karnında kalp atışı durur. öyle değilmiş Arda bey paşama erken doğuma da neden olabilir demiş...

sonra da 8 haftalık düşüğüm var. ama bizde eşimde genetik sorun da var düşükler neden oldu tam belli değil belki genetik belki pıhtılaşma. bu arada son 8 haftalık düşüğümde innohep 0.45 lik iğne de oldum. o, ya iğne dozu düşük geldi düştü ya da genetikten. belli değil...

bu arada c yüksek çıkmış. yüksek olunca ne olur bilmiyorum. pıhtılaşma nedeniyle düşük yapanlar topiğinde çok bilgili arkadaşlar var oraya da sor istersen...

hoş olmuş canım... :)) ismiyle yaşasın...

slm kizlar biz geldik :)
bebegimizi gorduk kalp atislarini dinledik cok hos bi
duygu rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah:)
son adet tarihime gore 7+4 gorunuyor ama 7+6
cikti iki gun ondenmi gidiyo yoksa erkenmi dollenmis
olcumleri gayet iyi cikti sukur rabbime
grip asisini sordum 15 haftalikken vurun dedi simdi bebek icin
tehlikeli dedi
serklaji sordum 14-15 hafta arasi detayli ultrason sonucu
yapariz dedi gec degilmi dedim yok dedi
clecani kullanma dedi aspirin sana yeter dedi ama ben devamli yatiyorum
kullanmak istiyorum deyince tamam kullan ama kemik erimesi
yapiromus calsiyum kullan dedi ama recete yazmadi saglik ocagindan yazdir dedi
magnezyumuda kullana bilirsin dedi:)
serlajida 2000 liraya hrs hastanesinde aticakmis genel toplami
benimki bu kadar kizlar
hidenisko canim seninde kontrolun guzel gecmis sevindim :)

canım çok sevindim ... erken döllenme de olabilir belli olmaz...

bak iğnenin kemik erimesi yaptığını bilmiyordum...

ücret de prof için çok iyiymiş. :)

canım çok sevindim ... erken döllenme de olabilir belli olmaz...

bak iğnenin kemik erimesi yaptığını bilmiyordum...

ücret de prof için çok iyiymiş. :)

canim fiyata bende sevindim canim
fakat haftasi biraz gec atilacak o beni korkutuyor
bide senin 7 haftalikken kanaman olmustu degilmi onun icin
progestan ve proluton depot vermis dr soyledim serklajdan sonra
kullan hatta 20 haftadan sonrada kullana bilirsin bende cok gec dedim olmaz ben simdi bile
istiyorum dr biraz ilac kullanmayi sevmiyo herhalde bide endol yerine sana tansiyon ilaci
vericem dedi

güle güle kullan canım, bende geçen civil bebe de gördük çok güzel desenler vardı, port bebe ve çantası 49tl idi, annem ben alırım dedi biraz daha zaman geçsin diyorum..

Canım hayırlısıyla yavrunun kalp atışlarını duymuşsun. Hep böyle sevinçlî gelesin Dr undan.
Seklaj zamanını da takma zaten Dr kontrolöründe olacağından ölçümlerde bir sorun olursa Dr hemen atar.
İçini ferah tut. Allah'ın izniyle herşey yolunda gidecektir.

ah canim cok sagol bitanem rabbimde sana sifa versin senle beraber bu topikteki tum
arkadaslara insallah rabbim bi daha evlat acisi yasatmasin bize
aminnnnnnnnnnnn

canım ben korunmayı bırakmadım malesef elimde olmayan bazı sepeplerden dolayı erteledim nasip ne zamansa ozaman işşallah serkliajdan önce hiç yakattan kalkmadı hep yattım serklajıda yaptırdım gene yattım anlıcagın yataga çakılı kaldım kalkmadım okadar olur ama durmayınca durmuyor bebegim gene dikişe ragmen beni bırakıp gittiinsanın nede zordur elindekini kaybetmesi helede 3 bebegi olunca ben hep derdim dikiş yok ondan gidiyorlar ama dikiş oldu gene gitti camdan bile bakmadı taksiyle gdierken bile ebbek yaztıgım vardı posette onu çıkarıp uzanır yatardım ama gene olmadı korkumdan dolayı istemiyorum biliyorum korkunun ecele fazydası yok ama ne biliyim ya gene gdierse diye aklım çıkıyor kimse beni anlamıyor siz hariçcanım okadar yanıyorki analatamambende pko var prıtılaşma var 4 ilaç kullanıyorum hamilede kalınca hergün göbekten igne vurunucem bebeg gelince galiba ocakta yada daha erken şu işlerimi halledeyim bakalım ama sizlere söz ilk düşünüyüm sizlere dicem zaten sizlerden başka kimsem kalmadı benim artık kaynanamla 8 ekimden beri konuşmuyorum ne o arıyor ne ben canlıda görüşsek ses yok anlıcagın kafam rahat eltimlede görüşmüyorum oh be üstümden bri yük kalktı inanın rabbim eşimi başımdan eksik etmesin işşallah
kolay gelsin canım. bu ay korunacak mısın?
canım benim işler biraz karışık
vatana millete hayırlı ugurlu olsun bebem darısı başımıza işşallah
hidennisko şişko ne olucek sen kilo al ben veriyim
kalbini ferak tut dogsada alşlahın izniyle durucek hem bade demişken demeden geçemicem badem yirim ben onu yir
kızlar pazara gittim geldim dügün yemegine gitmedim vazgeçtim arkadaşım gelicek aman iyide oldu az dinlenirim bari

canım dinlen inşallah bir şeycik olmaz... canım benim 6 gibi başladı lekeler. leke olunca 3 gün arka arkaya proluton depot iğne oldum leken yoksa bence gerek yok bu dönem... bir de 9 artı 3 te oldu kanamaydı ve yine 3 gün arka arkaya oldum. sonra 3 günde sonra 5 , sonra haftada dedi. ama buraya dek hataydaki dr min tedavisi oldu. 12 artı 4 te arda beye geldik. serklaj sonrası haftada yarım depota geçtik... 12.haftaya dek progestan 200 x 2 kullandım. arda bey kesti onu da...

güle güle kullan canım, bende geçen civil bebe de gördük çok güzel desenler vardı, port bebe ve çantası 49tl idi, annem ben alırım dedi biraz daha zaman geçsin diyorum..

alırsın canım madem. yalnız ben sırt çantalı aradım hiç yok böyle set. ben ayrıca sırt çantası alacağım. tekken zor oluyor kol çantası...

paşam endişelerinde haklısın. ama o zaman bu sorunları bilmiyordun. inşallah şimdi prolutonu olcaksın iğne olacaksın iyi olacak her şey. bu arada eşim cleksan 0.6 yı 3 aylık yazdırmış. doğum sonrası vurma derse arda bey sana veririm gerisini, progestan ve 15 kutu kadar proluton depot var elimde veririm sana hepsini...ama beni görmeye gelirsen..

pasam canim hayirlisiylan insallah darisi sana :)
chnbcim canim kotu gunler atlatmissin canim sukur rabbime
bu gunleri gordun rabbim bizlerede nasip etsin

sen resmen bana rüşvet veriyosun ebbek yapam diyedüşünsemmi acaba sözüm söz sen dogur hataya gitmeden ben yanına gelicem hediyemle birlikte hemide oldumu yavruma bagrıma basmazmıyım kokusunu içime çekmezmiyim rabbim görüşmemizi nasip etsin sen şimdi nerdesin bakem ne zaman dogumu konuşucem mavişimle yakuşuklumla
pasam canim hayirlisiylan insallah darisi sana :)
chnbcim canim kotu gunler atlatmissin canim sukur rabbime
bu gunleri gordun rabbim bizlerede nasip etsin

amin canım hayal gibi ya allah var 38 görmek işşallah sag saglim alırız yavrularımızı kucagımıza ban hep beddua ediyorlar allah sana üçüz versin diye wc gideme yatak yüzü görme diyorlar

he, he, he... gel diye ne istersen veririm...

ben üsküdardayım... canım çarşambaya gel dedi o zaman muayene edecek tarih verecek...

ikize amin diyebilirim...

Gözün Aydın canım rahat bı nefes almissindir grup da grip asisi yaptirmayan bı ben kaldım galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…