- Konu Sahibi hidennisko
-
- #33.601
Arkadaşım çok geçmiş olsun.Allah şifa versin inşallah tez zamanda.Kendini suçlu hissediyorsun ister istemez seni çok iyi anlıyorum.Bence izine çıkman en doğrusu..Yapacak başka bişey kalmıyor geriye..Hem sende biraz dinlenmiş olursun 2,8 düşmüş sanırım rahim ağzın.
Benimde annem 1 ay baktı bana..Temizlik,ütü,yemek..Bide kalkamıyordum wcyede..lazımlık getiriyordu annem..Çok zor bişey.Annemde kalp hastası..İnsan çok üzülüyor..Ben hastane de yattığım dönemde yanımdada kaldı.O ara vücudunda 2-3 sivilceye benzer bişey çıktı..ben doğum yapalı 4 ay oldu..Ve o lekeler şuanda vücudunu sardı...Cildiyeye gitti krem kullandı ama bir türlü geçmiyor..Annem troit hastası..Tsh ı 7 ye çıkmış..Acaba ondan olabilirmi..Kaşıntıdan duramıyor kadın.En son tomogrofi çekindi..rahimde 3,5cmlik kist çıkmış..smear almış oktor.Birde o cildinde çıkan şeylerden parça almışlar.Patolojiye gönderdiler..Çarşamba çıkacak sonuçları..Allah korusun aklıma getirmek istemiyorum ama kanser olmasın(Kendimi çok suçlu hissederim..Çünkü bana çok üzüldü..
Tsh yüksek çıkınca teforu azaltmasımı gerekiyor acaba?Kendi doktoru 15 gündür yurt dışında..Onada soramıyoruztroit hapı içne varsa bilir belki..
teşekkür ederim canım...birde oraya sorayım haklısın..canım bu konu çok karışık kimi dr heterozigot toplumun genelinde var deyip bir önlem olmuyor kimi coraspin veriyor kimi iğne veriyor günlük, kimi ikisini de. net tavır yok. homozigot olsa daha tehlikeli . bir de bunlardan bazıları daha önemli tam bilmiyorum hangileri ama arda bey protrombini daha çok önemsiyor...
önceki gebeliğne gelince kendimden örnek vereyim:
benim 38. haftada doğum yaptığım oğlumda test yapmadım.ki öncesinde 8 haftalık düşüğüm vardı dr gerek yok demişti. 38 de de doğum yaptım oğlum 8 yaşında. kimi hamilelikleri etkilemiyormuş.
25 haftalık doğanda da canlı doğdu. ki ben sanıyordum ki pıhtılaşmada ya düşer, ya da ileri haftada anne karnında kalp atışı durur. öyle değilmiş Arda bey paşama erken doğuma da neden olabilir demiş...
sonra da 8 haftalık düşüğüm var. ama bizde eşimde genetik sorun da var düşükler neden oldu tam belli değil belki genetik belki pıhtılaşma. bu arada son 8 haftalık düşüğümde innohep 0.45 lik iğne de oldum. o, ya iğne dozu düşük geldi düştü ya da genetikten. belli değil...
bu arada c yüksek çıkmış. yüksek olunca ne olur bilmiyorum. pıhtılaşma nedeniyle düşük yapanlar topiğinde çok bilgili arkadaşlar var oraya da sor istersen...
slm kizlar biz geldik :)
bebegimizi gorduk kalp atislarini dinledik cok hos bi
duygu rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah:)
son adet tarihime gore 7+4 gorunuyor ama 7+6
cikti iki gun ondenmi gidiyo yoksa erkenmi dollenmis
olcumleri gayet iyi cikti sukur rabbime
grip asisini sordum 15 haftalikken vurun dedi simdi bebek icin
tehlikeli dedi
serklaji sordum 14-15 hafta arasi detayli ultrason sonucu
yapariz dedi gec degilmi dedim yok dedi
clecani kullanma dedi aspirin sana yeter dedi ama ben devamli yatiyorum
kullanmak istiyorum deyince tamam kullan ama kemik erimesi
yapiromus calsiyum kullan dedi ama recete yazmadi saglik ocagindan yazdir dedi
magnezyumuda kullana bilirsin dedi:)
serlajida 2000 liraya hrs hastanesinde aticakmis genel toplami
benimki bu kadar kizlar
hidenisko canim seninde kontrolun guzel gecmis sevindim :)
Arkadaşım çok geçmiş olsun.Allah şifa versin inşallah tez zamanda.Kendini suçlu hissediyorsun ister istemez seni çok iyi anlıyorum.Bence izine çıkman en doğrusu..Yapacak başka bişey kalmıyor geriye..Hem sende biraz dinlenmiş olursun 2,8 düşmüş sanırım rahim ağzın.
Benimde annem 1 ay baktı bana..Temizlik,ütü,yemek..Bide kalkamıyordum wcyede..lazımlık getiriyordu annem..Çok zor bişey.Annemde kalp hastası..İnsan çok üzülüyor..Ben hastane de yattığım dönemde yanımdada kaldı.O ara vücudunda 2-3 sivilceye benzer bişey çıktı..ben doğum yapalı 4 ay oldu..Ve o lekeler şuanda vücudunu sardı...Cildiyeye gitti krem kullandı ama bir türlü geçmiyor..Annem troit hastası..Tsh ı 7 ye çıkmış..Acaba ondan olabilirmi..Kaşıntıdan duramıyor kadın.En son tomogrofi çekindi..rahimde 3,5cmlik kist çıkmış..smear almış oktor.Birde o cildinde çıkan şeylerden parça almışlar.Patolojiye gönderdiler..Çarşamba çıkacak sonuçları..Allah korusun aklıma getirmek istemiyorum ama kanser olmasın(Kendimi çok suçlu hissederim..Çünkü bana çok üzüldü..
Tsh yüksek çıkınca teforu azaltmasımı gerekiyor acaba?Kendi doktoru 15 gündür yurt dışında..Onada soramıyoruztroit hapı içne varsa bilir belki..
Canim cok gecmis olsun
tahlil sonuclariniz iyi cikar insallah.
Anne ve babalar cok etkileniyor yasadiklarimizdan bizler evlat icin cabalarken onlarda evlatlarini dusunuyorlar.
Biz bu sefer dr isini babama soylemedik en ufak sikintida mide kanamasi geciriyor.
annem desen tansiyonu firliyor
Son yasadigim olayda ben agliyordum annemde bana agliyordu
Hayat iste
alıcam kızlar alıcam başka şansım yok,
tek düşüncem çocuklardı, çok keyifli gidiyordu dersler
ama belkide şimdi ayrılam onlar içinde daha iyi, biran önce yeni öğretmenleri gelir ona alışırlar
işin kötü tarafı bizim aile hekimimiz rapor vermiyor, çok sıkıntı yaratıyor
illaki bir tanıdık bulmam gerekecek
artık insanlardan rica etmeye de utanır oldum
Canlar
Markofoni de Lansinoh ürünleri var fiyatlar çok iyi
Özellikle doğumu yakın arkadaşlar. Süt saklama poşetleri göğüs ped ler kremleri
Ayrıca kroveze emzirme sütyeni çok ucuz bir bakın isterseniz.
Benim için çok erken olduğu için alamadım.
Allahım bizede plardan almayı nasip eyle
teşekkür ederim canım...birde oraya sorayım haklısın..
dün gittim kendi eski doktoruma sonuclarıma bakınca bir dahaki gebeliginde sana ignede vereceğim dedi..
dikişde yapılacak zaten dedi..bende evet ama nasıl olacak falan dedim.
doktorumda ben yaparım çok basit bir müdahale dedi..
okadar rahat konustu ki..
aslında onu seviyorum güvenıyorum ama ne bileyim bi tarafım da kırık..
sanki doktor yüzünden yaşamadı bebeğim..
oh maaşallah kalp atıslarınıda duydunuz demek
Allah ım saglıkla kucagına almayı nasip etsin arkadasım
canım çok geçmiş olsun. inşallah sorun yoktur. canım tefor olayını başka dr ye sorsun dr si gelene dek...Arkadaşım çok geçmiş olsun.Allah şifa versin inşallah tez zamanda.Kendini suçlu hissediyorsun ister istemez seni çok iyi anlıyorum.Bence izine çıkman en doğrusu..Yapacak başka bişey kalmıyor geriye..Hem sende biraz dinlenmiş olursun 2,8 düşmüş sanırım rahim ağzın. Benimde annem 1 ay baktı bana..Temizlik,ütü,yemek..Bide kalkamıyordum wcyede..lazımlık getiriyordu annem..Çok zor bişey.Annemde kalp hastası..İnsan çok üzülüyor..Ben hastane de yattığım dönemde yanımdada kaldı.O ara vücudunda 2-3 sivilceye benzer bişey çıktı..ben doğum yapalı 4 ay oldu..Ve o lekeler şuanda vücudunu sardı...Cildiyeye gitti krem kullandı ama bir türlü geçmiyor..Annem troit hastası..Tsh ı 7 ye çıkmış..Acaba ondan olabilirmi..Kaşıntıdan duramıyor kadın.En son tomogrofi çekindi..rahimde 3,5cmlik kist çıkmış..smear almış oktor.Birde o cildinde çıkan şeylerden parça almışlar.Patolojiye gönderdiler..Çarşamba çıkacak sonuçları..Allah korusun aklıma getirmek istemiyorum ama kanser olmasın(Kendimi çok suçlu hissederim..Çünkü bana çok üzüldü.. Tsh yüksek çıkınca teforu azaltmasımı gerekiyor acaba?Kendi doktoru 15 gündür yurt dışında..Onada soramıyoruz troit hapı içne varsa bilir belki..
canım şu komşu kadın doğumda yardımcı olmaz mı?alıcam kızlar alıcam başka şansım yok, tek düşüncem çocuklardı, çok keyifli gidiyordu dersler ama belkide şimdi ayrılam onlar içinde daha iyi, biran önce yeni öğretmenleri gelir ona alışırlar işin kötü tarafı bizim aile hekimimiz rapor vermiyor, çok sıkıntı yaratıyor illaki bir tanıdık bulmam gerekecek artık insanlardan rica etmeye de utanır oldum
canım ben eczaneden aldım lansinoh göğüs ucu için. emzirme atleti ve sütyeni de pijama dünyasından aldım. göğüs kalkanı aldırdım. amin az kaldı 28 den sonra sen de planlayacaksın...Canlar Markofoni de Lansinoh ürünleri var fiyatlar çok iyi Özellikle doğumu yakın arkadaşlar. Süt saklama poşetleri göğüs ped ler kremleri Ayrıca kroveze emzirme sütyeni çok ucuz bir bakın isterseniz. Benim için çok erken olduğu için alamadım. Allahım bizede plardan almayı nasip eyle
canım ben de hatayda 25 haftalık doğum yaptıran eski dr me gittim. Ama o beni Arda beye yönlendirdi. daha önce serklaj deneyimini sorgula. Aslında normal serklaj çok zor değil. geçmişte çoğu arkadaş uzman dr ye yaptırdı sorun da olmadı... Ama tecrübesini araştır... bu r.a. y tuhaf bir hastalık. çoğu dr kayıp yaşmadan ölçmüyor. ya da ölçtü farzedelim birden de açılmış olabilir... kızlar ben dün gece kk ya girilmiyordu bu yüzden Arda beyin eski videolarından birini seyrettim. hamilelik öncesi folikasitin yalnız nöral tüp defektini önlemediğini, erken doğumu engellemede de işe yaradığını söyledi. en az 2 ay önce dedi kullanın.gebelik düşünenlere duyurulur...teşekkür ederim canım...birde oraya sorayım haklısın.. dün gittim kendi eski doktoruma sonuclarıma bakınca bir dahaki gebeliginde sana ignede vereceğim dedi.. dikişde yapılacak zaten dedi..bende evet ama nasıl olacak falan dedim. doktorumda ben yaparım çok basit bir müdahale dedi.. okadar rahat konustu ki.. aslında onu seviyorum güvenıyorum ama ne bileyim bi tarafım da kırık.. sanki doktor yüzünden yaşamadı bebeğim.. oh maaşallah kalp atıslarınıda duydunuz demekAllah ım saglıkla kucagına almayı nasip etsin arkadasım
kızlar ben dün gece kk ya girilmiyordu bu yüzden Arda beyin eski videolarından birini seyrettim. hamilelik öncesi folikasitin yalnız nöral tüp defektini önlemediğini, erken doğumu engellemede de işe yaradığını söyledi. en az 2 ay önce dedi kullanın.gebelik düşünenlere duyurulur...
yaren canım sana bir şey soracağım:
sen de ilkinde hep yattın. serklaj alınıca gezmeye başladın 37 de mi alınmıştı? peki yürüyebildin mi? ben yürümekte çok zorlanıyorum kaslarım zayıfladı sen nasıl yürüdün ? bana Arda bey fizik tedaviye git dedi sonra(
melek sen 36 da doğum yatın bebiş kaç kiloydu ve hiçbir sorun oldu mu? mesela erken olunca sarılık daha ağır geçermiş...
a aaaa bak şimdi yeni bilgi geldi
folik asit elevit içiyorum ama her an bırakabilirim en son gittiğim dr kasım adetinde görüşelim dedi
aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum hazır hissetmiyorum eşimde ne zaman hazırız diyeceğiz ki bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır diyor
çocukluk arkadaşım dün neden evlatlık almıyorsun kendin doğum yapmış gibi kılıfınada uydur nereye kadar böyle devam edeceksin dedi onada cnm sıkıldı
sanki bu yaşadıklarım benim seçimimdi kısmet
RABBİM neylerse güzel eyler ben rahatsız olmasam da bu durumdan insanların bu kadar duyarsız düşüncesiz konuşmaları zaman zaman canımı sıkıyor
Ah be canım
Sen sıkma o güzel gönlünü. Gerçekten bazen hiç ummadığımız kişiler sözde bizim iyiliğimiz için akıl veriyorlar.
Canım sen onları da Allah'a havale et. Akıl fikir için.
Yüce mevla sanada bu sıkıntılarını en kısa sürede unutturacak. Yavrunu kucağına aldığında hepsi gerçek Allah'ın izniyle.
İnan canım çok yakın.
Allahım bizlerden hikmetini esirgeme dualarımızı makbul dualardan eyle. Sen herşeye kadirsin.
a aaaa bak şimdi yeni bilgi geldi
folik asit elevit içiyorum ama her an bırakabilirim en son gittiğim dr kasım adetinde görüşelim dedi
aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum hazır hissetmiyorum eşimde ne zaman hazırız diyeceğiz ki bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır diyor
çocukluk arkadaşım dün neden evlatlık almıyorsun kendin doğum yapmış gibi kılıfınada uydur nereye kadar böyle devam edeceksin dedi onada cnm sıkıldı
sanki bu yaşadıklarım benim seçimimdi kısmet
RABBİM neylerse güzel eyler ben rahatsız olmasam da bu durumdan insanların bu kadar duyarsız düşüncesiz konuşmaları zaman zaman canımı sıkıyor
canım benim 38. haftada dikişim alındı, sonra ben 39. haftada doğum olmayınca hergün bir saat kadar yürüyüşe çıktım bende kas ağrısı olmadı, ama ilginçtir ki bilmiyorum doğumdan sonra benim iki ay kadar sağmı solmu tam hatırlamıyorum kalçamdan bacağıma doğru yürüyünce ağrı oluyordu sonra kendi kendine geçti, doktora gitmedim ama biraz netten araştırdım, doğumdan sonra birkaç kişide aynı şikayetleri yazmış ben normal doğumda zorlanmaktan olabileceğini düşündüm, okuduğum birkaç yazıda da doğum sonrası kilo alıp verme döneminde vücut dengesinin bozlmasından kaynaklı şeyler yazmışlar, özellikle birkaç saat oturup veya gece yataktan kalkınca düzgün basamıyordum kalçam baldırım ağrıyordu topallıyordum ilk basarken sonra beş ondakka sonra ayakta hareket halindeysem düzeliyordu ama ilk kalkıp basarken birkaç dakika bayağı sekerek yürüyordum ve ağrı oluyordu bazen utanıyordum bu halimden, neyseki kırkımdan bir kaç hafta sonra idi galiba kendi kendine geçti, şimdi sen sorunca acaba hamilelikte uzun süre hareketsizlikten olabileceği şüpelendirdi beni çünkü sürekli evde ihtiyaç halinde aylarca gezerken, birden tempolu bir şekilde hareketleniyor insan doğumdan sonra hele ben normal doğumdan ötürü çabuk toplandığımdan evde birgün yattım hastaneden gelince sonra hep ayaktaydım..
damdan düşeni damdan düşen anlarmış birbirimizi çok iyi anladığımız için burası hepimiz için özelcanım sakın içmeyi bırakma ertelesen bile vitamin olur vücuduna...
o arkadaşa da bakma. kesinlikle sonuna dek dene... bana da okulda en samimi öğretmen arkadaşım erken doğum sonrası düşük yapınca Allah nasip etmemiş zorlama demişti. insan üzülüyor... kesin olmayacak denen insanlar çocuk sahibi oluyor...
canım bende de wc ye giderken 5-6 adımda yığılcam sanıyorum sonra daha iyi oluyorum...kilo da çok aldım. ben korkmaya başladım bebeğe bakabilcek miyim sezaryen de olacak....
canım çok geçmiş olsun. inşallah sorun yoktur. canım tefor olayını başka dr ye sorsun dr si gelene dek...
canım şu komşu kadın doğumda yardımcı olmaz mı?
canım ben eczaneden aldım lansinoh göğüs ucu için. emzirme atleti ve sütyeni de pijama dünyasından aldım. göğüs kalkanı aldırdım.
amin az kaldı 28 den sonra sen de planlayacaksın...
canım ben de hatayda 25 haftalık doğum yaptıran eski dr me gittim. Ama o beni Arda beye yönlendirdi. daha önce serklaj deneyimini sorgula. Aslında normal serklaj çok zor değil. geçmişte çoğu arkadaş uzman dr ye yaptırdı sorun da olmadı... Ama tecrübesini araştır...
bu r.a. y tuhaf bir hastalık. çoğu dr kayıp yaşmadan ölçmüyor. ya da ölçtü farzedelim birden de açılmış olabilir...
kızlar ben dün gece kk ya girilmiyordu bu yüzden Arda beyin eski videolarından birini seyrettim. hamilelik öncesi folikasitin yalnız nöral tüp defektini önlemediğini, erken doğumu engellemede de işe yaradığını söyledi. en az 2 ay önce dedi kullanın.gebelik düşünenlere duyurulur...
canım ben de hatayda 25 haftalık doğum yaptıran eski dr me gittim. Ama o beni Arda beye yönlendirdi. daha önce serklaj deneyimini sorgula. Aslında normal serklaj çok zor değil. geçmişte çoğu arkadaş uzman dr ye yaptırdı sorun da olmadı... Ama tecrübesini araştır...
bu r.a. y tuhaf bir hastalık. çoğu dr kayıp yaşmadan ölçmüyor. ya da ölçtü farzedelim birden de açılmış olabilir...
damdan düşeni damdan düşen anlarmış birbirimizi çok iyi anladığımız için burası hepimiz için özel
çok saol cnm desteğin için
arkadaşlar merhaba bana yardımcı olun 3 gündür yüz fellci geçiriyorum acaba duydunuzmu böyle hamileykn yüz felci geçirenleri doğum doktorum bizi kulakburunboğaza gönderdi orda muayane oldum bana ilaç yazdı doğum doktoruna gösterdik ilaçların zararı olmaz dedi ama ben yinede çok korkuyorum ilaçları korka korka içiyorum napcam bilmiyorum mahvoldum kaç gündür. bide göz damlası göz kremi kullanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?