- Konu Sahibi hidennisko
-
- #3.341
selam arkadaşlar. uzunzamandır internetten uzak kaldım. serklaj ameliyatından sonra annemde kaldım orda da yok internet. ben yokken üzücüşeyler olmamış negüzel. heminiz iyisiniz inşallah. sağsalim oldum amaliyatımı çok şükür 22 gün oldu. ameliyat korktuğum kadar zor değilmiş narkoz verdiler 15 dk sonra herşey bitmiş annem ve eşim başımdaydı uyandığımda. sonrasında hafifi ağrı ve çok az kanama dışında bişeyim yoktu. akşama taburcu olmuştum bile. 3 gün sürekli yattım sonraki günler birazdaha serbestim ama genelde yatarak geçirdim. 20 gün rapor verdi doktorum. inanmayacasınız belki ama kendini yormadan ve ayakta kalmamadan çalışmamda sakınca görmedi. rahim boyutum 45mm sonrası için gerek duyarsa tekrar raporlu olacam. 2 gündür işteyim benim iş masabaşı olduğundan yorucu değil eve gidincede hiçbi iş yapmadan istirahat ediyorum. ama yinede çok tedirginim bişey olcak diye. ameliyattan 1 hafta sonradan berri hafif karnımda sertmeşmeler oluyor bazen. o beni çok korkutuyo sizde de oldumu akadaşlar dr. çok sıklaşmadığı sürece günde 1,2 sefer olması normal dedi. kaybettiğim bebişte de oluyodu böyle sertleşmeler özellikle geceleri. kasılma dedikleri bumu acaba dr. kasılma önleyici ilaçta başlamadı daha. bakalım cumartesi kontrolüm var iple çekiyorum o günü. bu ay sonunda da inşallah 4 boyutlu ultrasyonda bakacak bebişime. inşalah hepimizin bebişleri sağlıcakla dünyaya gelir arkadaşlar.
ay süpersiniz kızlar ya
nasıl sevindim yazılanları okurken önce sezen sonra salihas yağmurcn tugbaseker fizer
sırayla bebişleri kucağınıza alacaksınız inşallah
hep böyle sağlıkla devam edin kendinize dikkat edin
benim de kasılmalarım 30 haftadan sonra daha fazlalaşmıştı
fakat düzensizdi hep
bazı gün çok oluyordu bazı gün hiç olmuyordu kasılma sırasında ateş basıyordu nstde yalancı sancı denilen braxton hicks olduğunu söyledi drlar
samyeli teşekkür ederim canım inşallah daha güvendeyimdir. ama yinede çok korkuyorum canımya yine bi kayıpdaha yaşayacam diye. dikatli oluyorum elimden geldiği kadar ama yinede evde olsam daha iyi olurdu ama doktoum şimdi bişey yok çalışabilirsin deyince başladım işe. gerçi hep oturuyorum. benim işyerim yataklı hasta bakım merkezi. gün içinde zaman zaman yatma imkanımda oluyo okonuda şanslıyım galiba.
sende iki ay sonra bebiş pilanlıyormuşsun hayırlısıyla sen ve diğer bebiş isteyen arkadaşlar aramıza katılır inşallah canım.
ay süpersiniz kızlar ya
nasıl sevindim yazılanları okurken önce sezen sonra salihas yağmurcn tugbaseker fizer
sırayla bebişleri kucağınıza alacaksınız inşallah
hep böyle sağlıkla devam edin kendinize dikkat edin
benim de kasılmalarım 30 haftadan sonra daha fazlalaşmıştı
fakat düzensizdi hep
bazı gün çok oluyordu bazı gün hiç olmuyordu kasılma sırasında ateş basıyordu nstde yalancı sancı denilen braxton hicks olduğunu söyledi drlar
ssaslan canım iyidileklerin negüzel. bizde seningibi inşallah zafere ulaşırız. senin kasılmalar ilaca rağmenmi oluyodu. aynen senin tarif ettiğin gibi ateş basmalı rahimde toplanma benimkiside. günde enfazla 3,4 defa neyseki sizlerde de olduğunu duydumya fazla endişelenmiyorum artık.
tuğbacığım doktorumu dün aradım karnımın alt tarafında batıcı bi arı vardı hatta istirahatle bile tam olarak geçmemişti. oda çok şiddetlenir kasılmalarda sıklaşırsa tekrar arar takip et dedi. kasılma önleyici ilaç başlamayacakmısınız dedim oda bu haftalarda değil ilerki haftalarda başlanır dedi. aradan biraz zaman geçti meğer benim ağrılrım hafif kabızlığım vardı biraz da gaz toplanması biraraya gelince olmuş. neyseki şimdi geçti rahatım çok şükür. en ufak ağrıda ben pimpirikleniroldum.
salihascığım teşekkür edrim canım bahsettiğin depottan bana doktor başlamadı. ben sabah akşam progestan 200 magnezi diasparal ve günde 1 defa vitamin dışında bişey almıyorum şimdilik. senin kaçıncı haftada 30mm çıktı rahim boyutu. serkülaj alduğunda nekadardı hatırlıyomusun canım.
canım ya yazınla nasıl mutlu oldum.sizin hamilelik dönemleriniz geldi aklıma sizde sırayla bekliyordunuz günlerinizi simdi sıra bizde.. inşallah bizde sağlıkla alırız bebişlerimizi kucagımıza.sanırım sen hiç kalkmıyordun ben wcye kalkıyorumda kalkınca asağıya basınç hissediyorum normalmidir acaba.birde sen kasılma önleyicileri sonuna kadar kullandınmı canım.şu yalancı kasılmaların serkilaja bir etkisi yoktur dimi güzelim.kusura bakma cok soru soruyorum ama insanın kaygılarını yasayanlar daha iyi anlıyor .
ssaslan canım iyidileklerin negüzel. bizde seningibi inşallah zafere ulaşırız. senin kasılmalar ilaca rağmenmi oluyodu. aynen senin tarif ettiğin gibi ateş basmalı rahimde toplanma benimkiside. günde enfazla 3,4 defa neyseki sizlerde de olduğunu duydumya fazla endişelenmiyorum artık.
tuğbacığım doktorumu dün aradım karnımın alt tarafında batıcı bi arı vardı hatta istirahatle bile tam olarak geçmemişti. oda çok şiddetlenir kasılmalarda sıklaşırsa tekrar arar takip et dedi. kasılma önleyici ilaç başlamayacakmısınız dedim oda bu haftalarda değil ilerki haftalarda başlanır dedi. aradan biraz zaman geçti meğer benim ağrılrım hafif kabızlığım vardı biraz da gaz toplanması biraraya gelince olmuş. neyseki şimdi geçti rahatım çok şükür. en ufak ağrıda ben pimpirikleniroldum.
salihascığım teşekkür edrim canım bahsettiğin depottan bana doktor başlamadı. ben sabah akşam progestan 200 magnezi diasparal ve günde 1 defa vitamin dışında bişey almıyorum şimdilik. senin kaçıncı haftada 30mm çıktı rahim boyutu. serkülaj alduğunda nekadardı hatırlıyomusun canım.
çok teşekkür ederim canım bende korkuyodum hatta rahim ağzı yetmezliği yaşayıp sonuna kadar giden varmı diye bi başlık açmıştım ve maalesef hiç olumlu mesaj gelmemişti çok üzülmüştüm çok korkuyodum
ama şimdi sona yaklaştım ve çok mutluyum artık oğlum heran gelebilir hiç sorun deil doktorum akciğer gelişimi için iğnede yaptı 8 doz< çifter çifter
olumu sabırsızlıkla bekliyorum artık
dilerim herkez benim gibi sona ulaşır :sm_cool:
selamm kızlarr yazılarınızı okudukça mutlu oluyorum Rabbim hepimiz,n bebişlerini sağ sağlalim kucağımıza almayı nasip etsin
bende dün 10 dk arayla 3 kere karnımda sertleşme hissettim ama ağrısız sancısız sonra hiç olmadı gecede 2 kez kasılma hissettim ve sabah dr mu aradım oda özel muaynanesi oludğu için direk nst çektir dedi ( açılma varsa önlemini alırız dedi ) dr önerdi sağolsun ben hastaneye gidene kadar oradaki dr aramış durummu anlatmış nst hiçbirşey çıkmadı çok şükür sanırım yalancı kasılmalar bugün iyiyim.... İdrar tahlili ve rahim boyuna bakıldı yine aynı şekilde en kısa 3 cm sonra idrara sıkışık olman lazım dedi su içtim tekrar ölçtü 37 mm ye kadar çıktı :) nasılsa
kısacası herşey normaldi umarım sonuna kadar böyle gideriz
sezencim az kalmış maşallah bizlerde gelsek bi
salihascım valla sende geçtin riskli dönemleri sayılır az kaldıı
tuğbaycım umarım bizde o haftaları görürüz sağlıkla
fizer biraz daha dişimizi sıkmamız lazım herlade
ssaslan güzel dileklerin için çooooooooookkk sağol desteğini bırakmadığın için tşkkkler bebişini öptkk
ahlal arkadaşım yazını görüm kızınında kucağında olduğunu duyunca sevindim Allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin darısı başımıza bir umudumuzda sen oldunnopuyorumnanaktan
bu arada magnezyuma başladımm
heee unutmadan hastanede bugün beklerken ambulasla küvözde bebek geldi ama nasıl minikti dua ettim Allah anasına babsına bağışlasın 1200 gram ya vardı ya yoktu minik bir okadarda güzeldi maşallah onu görünce az kaldı ağlayacaktım kendimi zor tuttum Rabbim hepimizin bebeklerini bağışlasın
teşekkür ederim arkadaşım,butterfly arkadaşım
bendende rahim filmi istenmişti
gittiğim her doktor önce bunu istedi
sebebide rahimde farklı bir sorun olma ihtimali
rahim ağzı yetmezliği için teşhis konamıyor sanırım
ancak hamilelikte ortaya çıkıyor
birde bujilerle birşyler demişti bir doktorum
rahim filminde de hiç canın acımıycak merak etme
çok zor bir şey değil
bu arada herkese merhaba
herkes çok iyi
sevindim
tatildeydim giremedim
bu ay biz tutturamadık sanırım
korkuyodum zaten
hamilelik fikrine alışıyorum böylece
birde test sonuçlarımı aldım
0 problem
hiç bir şey çıkmadı
dikiş önlem için mutlaka atılacak
aşkolsun çok soruyorum da ne demek canım basınç konusunu bilemiyorum canım ben 20. haftamda yattıktan sonra ilk defa doğumdan sonra ayağa kalktım
kasılmayı önleyici olarak serklajı takiben nidilat vermişti drum.
4 saatte 1 ile başlayıp( göğsümü sıkıştırınca) daha sonra 6 saatte 1 e ve kasılma olmayınca 8 saatte 1 e düşürdük sonra 12 saatte 1 dedi ve sonra kes demişti
bayağı tedirgin olmuştum kesmeden önce ama sanırım 2-3 hafta içinde kesmiştim
ama başucumdan ayırmamıştım hiç
dr kasılma olduğunu hissedersen içebilirsin demişti çünkü
kasılmalar çok sık ve kuvvetli olduğunda etkiliyordur sanırım serklajı
gerçi benim durumum biraz daha farklıydı
acil serklaj olduğundan normalde dikişin atılması gereken bölgenin çok daha aşağısına atılmıştı dikiş bu yüzden rahim ağzının yırtılma riski sözkonusuydu
bu yüzden 36 hafta dolar dolmaz alalım daha fazla zorlamayalım demişti drum
canım o kasılmalar olduğu zamanlarda sadece vitamin ve demir ilacı kullanıyordum ben başka ilaç kullanmıyordum
bu arada gaz sancısı gibi durumlar da direk kasılmaya sebep oluyordu bende arkadaşlar
bu yüzden düzenli tuvalete çıkmaya özen gösterin
bir de her gün mutlaka 1 fincan ıhlamur için bu hem sizin hem de bebişlerin böbreklerinin iyi çalışmasını sağlıyor
inşallah canım
sanırım başlığı görmemişiz o yüzden
bu konuya abone olduğum için takip edebiliyorum
malum bebişlerden fazla diğer konulara bakmaya zaman kalmıyor
akciğer gelişim iğnesini biz de doğumdan 1 hafta önce olmuştuk
bebişlerin çok saçlı olmasına sebep olabiliyormuş haberin olsun :))
için rahatlamıştır canım ölçümleri görünce
sonuna kadar böyle inşallah
bu annelik bebişler rahime düştüğü andan itibaren duygusallaştırıyor insanı
o minicik yavrucağın allah yardımcısı olsun ailesine güç versin
kızlar ben nıdılatı 6 saatte bır alırken 4 saatte bır almaya baslamıstım. Bıraktıkdan sonra 2 gun ıcınde dogum yaptım. Ben haftada 2 defa da proluton depot ıgnesı vuruluyordum.
Ve cıger gelıstırıcı ıgnede vuruluyordum.
Demekkı oglum bu yuzden cok saclı dogdu. Gercı hepsı sonra dokuldu yerıne yenılerı cıktı bıle..
Selam arkadaşlar sizlere bir kaç sorum var bende serklajlıyım benim ben 14. haftamda serklaj yaptırdım rahim ağzı yetmezliğinden değilde çoğul gebelikten dolayı nolur nolmaz diye dikişi attırdım bir gün hastanede kaldım serum yedim ama şükür bişi olmadı kasılma dediğiniz nasıl bir şey ben hala çözemedim bir ara gittim nsty girdim kasılma yok dediler o gün yoktu zaten bir şikayetim bir günü önce olmuştu bu fark edermi sizce nstde çıkmaması
birde sanki arada ben dikişlerimi hissediyor gibiyim böyle tek bir noktada zonklama yada minik biri iğne ucu batmış gibi oluyor sizler hissediyormusunuz benmi kuruntu yapıyorum ...
son bir kez doktorumun bir asistanı bana serklaj çözüm değil dedi sizin durumunuzda (çoğul gebelikler) rahim ağzını koparar atar dedii ayy benn delirdimm böyle bişey varmı yaaa:bbo:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?