Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam arkadaşlar dün doktordaydım kızım çok iyi çok şükür her şey yolundaymış. rahim boyutuda çok iyi 45 mm. serklaj olalı 26 gün oldu kısalma olmamış. ben kasılmalardan çok korkuyordum kısalmaya neden olacak diye ama şükürler olsun. toplanma tarzındaki kasılmalar çok önemli değilmiş sık olmadığı sürece. karnın alttarafından belden içe doğru olan kasılma olursa takip et dedi. istirahatle geçerse ondanda korkmamamak lazımmış arkadaşlar.

çok sevindim canım senin adına.bişey sorucam dr banyo yapma konusunda bişey dedimi benimki sık yapma demişti doğumu başlatıyormuş ama bu sıcaklarda ben yin ede yapıyorum 3 4 günde bir .

yağmurcn teşekkür ederim canım inşallah sen de sağlıkla doğurursun bu sıkıntılı günler bebişlerinizi kucağınıza alınca geçiyor. ..tugba-şeker canım ben de böyle bir şey duymuştum onun için ılık suyla banyo yapıyordum ha bir de ayakta yapılması lazım fazla kalmamak lazımmış banyoda .

çok sevindim canım senin adına.bişey sorucam dr banyo yapma konusunda bişey dedimi benimki sık yapma demişti doğumu başlatıyormuş ama bu sıcaklarda ben yin ede yapıyorum 3 4 günde bir .

evet canım serkilaj zamanı doktorumda söylemişti cok yapma diye ama ozaman marttı ve haftada bir yapıyordum ama hava okadar sıcakki haftada bir yapsam kokarım herhalde.kafamçokkarıştı2-3 günde bir yapıyorum az ama ne yapalım mecburen .ayrıca ben serkilajdan beri cok ılık suyla yapıyorum .ayakta duş alıyorum ve cok ayakta kalmamam gerektiği için cok kısa sürede yapıyorum.:1shok:

teşekkürler arkadaşlar bende çok kısa yapıyorum.ılık suyla bayılcak gibi oluyorum sıcaktan bazen.rahatlıyorum ayakta ama iyi geliyo suya girip çıkmak

valla kızlar ben 2 ay banyo yapmadım...haftada 1 saçımı yatakda yıkadıve sildi kuzencim...doktor 20 hafta cıvarı herşeyiyasaklamıştı bana...31de doğum yaptım...

gerçkten zor canım allah güç veriyo annelik duygusu heralde hele siz hiç kalkmadan yattınız belki banada doktorum yat diyecek yatarım yeterki bebeğim gününde gelsin sağlıklı olsun.belkide bu sayede annelik duygusunu en derin yaşayanlarda bizleriz.allah hepimizin yardımcısı olsun

allah hepınızı kurtarsın arkadaslar sizleri okudukca bızımde yasadıklarımz hep aklımızda
zor cok zor
canım benim cok sağol.zor ama allahsabrını veriyor bir sekilde.yoksa insan kimin için aylarca yatarki annelik baska bir sey.bizde sizler gibi kucaklarız sağlıkla bebişlerimizi inşallah.
dibircik senin yasadıklarını cok iyi hatırlıyorum bu topikle ilk tanıştığım dönemlerde senin yasadıklarını okurken ne cok duygulanmıştım.

kızlar ben bazen kızımın hareketlerini cok asağıda hissediyorum.bu dönemlerde normal olduğuğnu söyledi doktorum ama sizcede normalmi.bazen öye bir baskı hissediyorumki alt tarafa doğru .

merhaba arkadaşlar herkes iyi geçmişi okuduğum kadarıyla
hemşin arkadaşım bebeğini güle güle büyüt çok sevindim gerçekten
salihascım bebeğin aşağıya baskısını ben de hissediyordum telaşlanma dikişli olduğumuzdan daha belirgin yaşıyoruz bu da bir gerçek az kalmış bak sende 32. haftanı geride bırakıyorsun maşallah inşallah doğumunu da yapacaksın paşalar gibi
kelebekcim canım sen biraz kırıldın sanırım ben,m de canım sıkıldı bu duruma ama ne olursa olsun sen sakın arkadaşlarımızı yalnız bırakma onlar bizim yanımızdaydılar çünkü kimseye nispet yapacak şekillerde güle oynaya doğurmadık biz kalbinurumuzu öp canım...
melek seni de Ali tunayı da takip ediyorum tatillerdesiniz hı biz o işi bitirdik ama bizim oğluş plajdan nefret etti benim de burnumdan geldi ....tatil bizim neyimize...yaren canım özeline msj attım seni ihmal ettim affet beni....şu kilolar yapıştı kaldı bana nasıl kilo verilir yardım et .....
yağmurcn sen de iyisin maşallah Allah tamamına erdirsin canım bebişin erkekmiydi kızmıydı aklıma takıldı erkekti yanılmıyorsam

sağol canım bende çok rahatladım doğrusu dr görüştükten sonra. önceden ağzımda sitresten aft eksik olmuyordu buhafta inan obile çıkmadı. inşallah hepimiz hep böyle sorunsuz atlatırız bugünlerimizi.
banyo konusunda dr bana bişey söylemedi ama bende duymuştum sıcak duş doğumu kolaylaştırır diye bende oyüzden fazla banyo yapmıyorum doğrusu. ama sen istanbulda çok bunalırsın ama biraz dişini sık istersen. çok sık yapmamaya çalış.

evet canım normal bende sormuştum bu gittiğimde doktora ayakları aşağıda olduğu zaman baskı şeklinde kımıldamaları ilerki haftalarda daha çok hissedeceksin demişti. ben 19. haftada hissediyosam senin 32 haftanda bu şekilde hissetmen daha normaldir heralde.

Arkadaşlar merhaba , ben 8,5 haftalık hamileyim Dr dun rahim boyunu ölçtü karından 3 cm dedi ağustosun 22 sınde tekrar gidicem bu sefer sağlıklı olcumu yapabilmek için alttan bakıcak rahim buyudukçe bu boy kısalırmı 3 cm olması normalmi sizce bebek buna gore yerleşir diyor bazı kişiler

merhaba arkadaşlar karnımda ağrı var ishal sancısı gibi kabızdım kuru meyve çok yedim.ondanmıdır ya korkuyorum

ishal olabilir bende de oluyordu ben gebeyken bol bol meyve yiyiyordum ve wc yi ertelemiyordum böyle kurtuldum kabızlıktan tavsiye ederim...

Tiwikscim maşlalh yavrun büyümüş evt benimde bebeğim erkek inşallah sağlıkla alırız ben hala çok korkuyorum ama çevremdekiler anlamıyor beni yürü gez diyorlar ya
oturuyorum bahçede falan ev içinde yürüyorum sadece iş yapmıyorum bazxen bende aşağıda hissediyorum ayakları aşağıda olunca olurmuş ama rahim boyuda şuanda normal benim
aklıma takılan bu rahim boyuyla rahim açılmasının ne alakası var rahim sıfırlanıncamı açılır????????

canım benim dr şöyle demişti balon gibi düşün balon şişince ağzı nasıl kısalıyorsa rahimde böyle açılıyor işte o uzunluk ve rahim kasları ne kadar iyi ise o kadar kolay oluyor bebek taşımak biz ikizlerimizi bu yüzden taşıyamadık en güzel örnek gülben ergen oldu bence tek bebeği paşalar gibi taşımıştı ama ikizlerde böyle olmadı ağırlık iki katına çıktı yani her hamilelik farklı seyrediyor sen de artık endişelenme gezme dolaşma millet boş konuşmasın canımı sıkıyorlar böyle insanlar kayıp yaşayan sensin çok gezme mümkün olduğunca yat dinlen herzaman dediğim gibi rahmine yüklenme ayağa kalkarak canım bu zamana kadar geldin opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…