Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Gebrlikte yüz felci. Alıntı

Hamilelik döneminde ödem artışı ve bağışıklık sisteminin düşük olması nedeni ile, virusun (Herpes Simplex-Uçuk virusune benzer!) yüz siniri kanalı içinde ödem oluşturması ve yüz kaslarını olumsuz etkilemesi, yüz felci olma ihtimalini 2 ya da 3 kez arttırır. Genellikle yüzün bir yarısındaki kasların çalışmaması söz konusudur, yüz çizgileri silinir, göz tam kapanamaz, ağız kenarında çarpıklık vardır. Özellikle gebeliğin son ayları, yüz felcinin görülme ihtimalinin yüksek olduğu dönemdir. Klinik şikayetler ile karşılaşıldığında uygun tedavi (steroid-kortizon) uzman doktor tarafından başlatılmalıdır. Tedavi sonrası, 3 hafta içinde bulguların hemen hepsi düzelir.

metal RABBİM vesveselerini geçirsin zaman su gibi geçsin 33 olunca ohh de artık

cnm geçmiş olsun inş atlatırsın

YÜCE RABBİM neylerse güzel eyler r.a.y düşünürken şimdi de bu sonu hayır olsun inş

metal in dediği gibi geçici durummuş stres yapma cnm gönlüne ferahlık versin RABBİM

Canım çok geçmiş olsun,lisede okurken sınıf arkadaşım yüz felci olmuştu,ilaçların yanı sıra sakız çiğnerdi,kısa sğürede atlatırsın inşallah

metalcim seni öyle iyi anlıyorum ki,gece uykuları değil gündüz içim geçse de abuk subuk rüyalar görüyorum,çok gerçekçi,inşallah geçicek bu günler,dün eşimin de dediği gibi,sıpam bi agu diycek hetşeyleri unutucaz

Gecmis olsun CNm, hamile birinde rastlamadım ama tedavisi iyi yapılırsa çabuk iyileşiyor,
Bebisine zarar verecek birsey olsa doktor onemezdi
Zaten haftan ilerigenelde düşük haftalarda sıkıntı oluyor ilaç kullanımları

Okadar cok olumsuz düşünüyoruz ve korkuyoruz ki
Böyle rüyalar görmemi normal
Mesela ben 28 olunca rüyalarda bitti, stresimde
Bence kesinlikle bizim düşünce tarzimizla alakalı
Rahat olmak gerek, çünkü hersey olacağına varıyor arkadasim
Allahın izini ile sende alacaksın kuzunu kucağına sag salim

Bugün, 09:13mumudihaba

metal RABBİM vesveselerini geçirsin zaman su gibi geçsin 33 olunca ohh de artık

Âmin âmin
Allah'ım bizlere o günleri göster.

metalcim seni öyle iyi anlıyorum ki,gece uykuları değil gündüz içim geçse de abuk subuk rüyalar görüyorum,çok gerçekçi,inşallah geçicek bu günler,dün eşimin de dediği gibi,sıpam bi agu diycek hetşeyleri unutucaz

Hamd olsun bu günümüze. Eşin ne güzel demiş canım. Allah'ın izniyle göreceğiz o günleri hepimiz.

Biraz eskileri düşündüm dün yatmadan. Birde eşimin bir akrabasıda yaşamıştı bunları dikişsiz yatarak 37 haftada doğurmuştu. O aradı konuştuk biraz sonra içimi bir hüzün kapladı. Öyle yatınca da.
Ben gündüzlerinde hiç dalamıyorum. İçîm geçiyor gibi 2 dakika. Öyle.
Sabahları da 6 gibi uyanıyorum. Eğer akşam 10:00 yatarsam iyi yoksa yine uyuyamıyorum. Gebeliğin başından beri böyle.

Allahım sana binlerce kez şükürler olsun. Ramazan bayramında yatarken ooo kurban a çok var, Kasım ne kadar uzak görünüyordu.
Bak su gibi girdi mevlam. Bundan sonrasında öyle geçecek Allah'ın izniyle.

Canım gecmis olsun bende gecen hafta gaz sancisiyla uyandım gece dogum sancısı gibiydi bende korktum yataktan tek basima bile kalkamadim Wc gidince gecti sancım ama neydi öyle ilk bebeğimi kaybettigim günde gece karin agriiyla uyanmıştım o aklıma gelince daha cok korktum insallah öyle böyle geçecek bu günler
Kabusları hepimiz görüyoruz sanırım korku filmi gibi hepsi en son seriyi dün gece gördüm

Âmin
haklısında canım geçecek.
Rapor işinide halletmene çok sevindim. Sende artık kendini yormamaya çalış biraz dinlen.
Keyifini çıkartma zamanların Allah'ın izniyle.

Sanada geçmiş olsun canım.
Daha önce okumuştum sizlerden zaten uyanında hemen o geldi aklıma. Ondan vesveseye kapıldım sanırım.

Chnb cim ben 35 gün yattım..Wcyede kalkmadım..Ama doktor kontrollerine giderken inanırmısın zor doğrulup yatağın dibinden sandalyeye zor biniyordum.Hiç ayakta duramıyordum.Başım çok dönüyordu..Birde ayaklarım uyuşuktu..Doğumdan sonrada 1 hafta balon gibi şişti her yerim..Merdiven çıkamadım.Çünkü denge sorunum vardı..Sen en azından su almaya falan kalkıyorsun..Allahın izniyle dikişin alındıktan sonra yavaş yavaş ayakta dolaşırsın belki..insanın kasları zayıflıyor..Ayaklarım büsbütün soyulmuştu benim..nasır bile çıktı hayret ettim..Demekki kullanılmaya kullanılmaya paslanıyor her yerimiz.

Sendedemi polikistik over var canım..Glukofajı o yüzdenmi içiyorsun?Bende başlıycam ama drye gidicem sonra başlıym dedim.

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun...Bende geçirdim ama ünv.teye hazırlanırken..Terasta halı yıkadık annemle hava çok sıcaktı ben terlemişim..Ceryanda da kalınca malum olay gerçekleşti..aynaya bir baktım ağzım kaymış..nasıl korktuk anlatamam..Hastaneye gittim göz damlası verdi(çünkü uyurken gözüm kapanmıyordu).Yüzümün sol tarafı felç olmuş..sonra ilaç tedavisi..yanında fizik tedavi..15 günde iyileştim..Islık çalamıyorsan yüz felci geçiriyorsun..sakız çiğne..Bunu özellikle istemişti doktor..Birde hareketler var hergün yapman gereken..Birde ütü masajı..havluyu yüzüne koyup ütüyü üstünde gezdir demişti..Endişelenme arkadaşım..İnşallah en kısa zamanda iyileşirsin..kendini çok iyi koru bu süre zarfında..cama bile çıkmak yasaktı bana..Saçların kesinlikle ıslak kalmasın..terleyince üstünü değiştir..

Diğer arkadaşlara da bilgi olsun;ozaman doktorum yüz felci olmak çok kolay demişti..saçların,yüzün ıslakken koridorun başından sonuna kadar yürürken yüzüne gelen rüzgar bile yapabilirmiş..Ama insanlarımız hiç dikkat etmez demişti..

Harbi bende siskoyum kızımda :))))
Vereceğim inşallah 30 kilo kadar sonra :))))
Bugün bizde biraz gezdik, oğlanı da doktora götürdük yorulmusum
Şimdi dinleneyim biraz
sen üzülme sen saglıklıca dogur ben seni diyete sokarım
ah canım ian yakın olsan seve seve yavruna bakardım inan rabbim yardımcın olsun işşallah canınıda sıkma herşey olucagına varıyor malesef sen istesende istemesende
canım bugün gdicektim olmadı damat annesine gelicek çok işim var evde evi boşladım dügün telaşesi yüzünden yemek vs yapıcem evi toplucem çamaşır yıkıcem ütü anam aglıcek bu arada ama saglık olsun yrüyüşüme gitim geldim çok şükür
canım geçmiş olsun rabbim şifa versin tez zamanda işşalah strese girme dayımın kızıda yüz felci geçirdi acaba rüzgardamı kaldın ilk defa duydum hamilelikte geçirende
badecim anecigine rabbim şifa versin işşallah kardeşim

duyaydın canım agol cvbn için bende bunu merak ediyordm serklaj için verilen ilacları yanı ben kan sulandırıcıdn aska ilac kullanmıyorm şimdi sizlerdn ricam serklajdan önce önlem amaclı ve serklajdn sonra kullndıgınz ilcları yazarsannz sevinirm doktor yazmazsa soracm şimdi erknse serklajdn sonra yazazsa yazmasını isticm ilacları ve neden verildigini yazarsanz cok sevinirm kızlar
bu arada mıde bulantılarm basladı kusma yok ama kötüym canımda hiçbir sey istemiyo bir önerisi oolan varsa sevinirm

Sanada geçmiş olsun canım.
Daha önce okumuştum sizlerden zaten uyanında hemen o geldi aklıma. Ondan vesveseye kapıldım sanırım.

Canım ben serklaj oncesi folikasit asiti bile bırakmıştım migde bulantilarim dan dolayı ama ilk haftalar lekelenmelerim oldug icin progestan,vajinal jel birde adını hatırlamadigim igne 5 tane hergun düşük tehlikesi içinmiş serklaj sonrası 1 hafta antibiyotik kullandım ilk 4 günde endol fitil kullandım devamlı olarak ve hala kullandığım haftada bir puroloton depot 500 mg igne,progestan 100mg günde 3 kere bunlar kasilmalari onlemek icin birde her hamilenin kullandig ferro sanol var birde sonradan ecopirine başladım suyum normalin altında oldug icin mutlaka icmem gerekiyormuş benim reçetem bu kisiye göre değişir diye düşünüyorum ama hepimizin ortak kullamdi igne aynı sanırım en onemliside o

damdan düşeni damdan düşen anlarmış birbirimizi çok iyi anladığımız için burası hepimiz için özel

çok saol cnm desteğin için

Aynen öyle canım. Rica ederim...

canım ben epey samimiyet kurmuştum sormuştum . daha önce serklaj yaptınız mı diye. yaptığını söyledi bir kere yaptığı hastalardan birinin suyu gelmiş. onu da dedi. nedense bana yapmak istemedi. ben o ara hamile kalınca orada fakülteye gidiyordum orada yar. doç. a da gidiyordum ayny anda. benim erken doğumumu yaptıran o dr serklajını da o yapsın dedi ama düşük yaptım. sonra bir sürü şey yaşadım zaten... bence beni yanlış anlamayın diye başlayıp sorabilirsin...
ben de folbiol kullandım gebelik öncesi...

geçmiş olsun...

evet canım ben o haftalarda her gece kabus görüyordum. beşiz bile doğum yaptım(hidennisko da demiş 28 sonrası oh diyorsun...

herpes dedin de... geçen seyrettiğim Arda beyin programında herpes virüsü vajinada varsa sezaryeni tavsiye etmişti telefondaki bayana...

Bende raporumun 5 gunünü aldım sonunda
Hftaya da 5 gün alınca tamamdir

hadi gözün aydın...

sağ ol canım. benim dikiş doğumda alınacak. sezaryen esnasında...

canım ben de yazmıştım 5-6 sayfa önce tüm kullandıklarımı. burçim sormuştu bulabilir miyim bakayım...

damdan düşeni damdan düşen anlarmış birbirimizi çok iyi anladığımız için burası hepimiz için özel çok saol cnm desteğin için
Aynen öyle canım. Rica ederim... canım ben epey samimiyet kurmuştum sormuştum . daha önce serklaj yaptınız mı diye. yaptığını söyledi bir kere yaptığı hastalardan birinin suyu gelmiş. onu da dedi. nedense bana yapmak istemedi. ben o ara hamile kalınca orada fakülteye gidiyordum orada yar. doç. a da gidiyordum ayny anda. benim erken doğumumu yaptıran o dr serklajını da o yapsın dedi ama düşük yaptım. sonra bir sürü şey yaşadım zaten... bence beni yanlış anlamayın diye başlayıp sorabilirsin... ben de folbiol kullandım gebelik öncesi... geçmiş olsun... evet canım ben o haftalarda her gece kabus görüyordum. beşiz bile doğum yaptım(hidennisko da demiş 28 sonrası oh diyorsun... herpes dedin de... geçen seyrettiğim Arda beyin programında herpes virüsü vajinada varsa sezaryeni tavsiye etmişti telefondaki bayana...
Bende raporumun 5 gunünü aldım sonunda Hftaya da 5 gün alınca tamamdir
hadi gözün aydın... sağ ol canım. benim dikiş doğumda alınacak. sezaryen esnasında... canım ben de yazmıştım 5-6 sayfa önce tüm kullandıklarımı. burçim sormuştu bulabilir miyim bakayım...

folbiol, coraspin, apicobal: gebelik öncesi
elevit, clexan 0.6 kan sulandırıcı, proluton depot, progestan 12. haftaya dek
elevit, clexan 0.6 kan sulandırıcı, proluton depot 24. haftaya dek
elevit, clexan 0.6 kan sulandırıcı, proluton depot, mağnezyum pozitive 28 e dek
elevit, clexan 0.6 kan sulandırıcı, proluton depot,mağnezyum pozitive, osteocare 34 e dek
şu an:
elevit, clexan 0.6 kan sulandırıcı,osteocare(mağnezyum, d vitamini, calsiyum, çinko), ferplexfol(kan için)

canım ayrıca serklaj öncesi crp değerim kanda yüksekti hastanede antibiyotik tedavisi gördüm. serklaj sonrası da 2 çeşit antibiyotik kullandım.

bu ilaçlar hepimiz tahlil sonuçlarına ve hamilelik seyrine göre değişiyor. genel yaklaşım elevit, haftalık yarım doz ya da tam doz proluton, serklaj öncesi enfeksiyon varsa tedvi, sonrası da bir hafta kadar antibiyotik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…