Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yok canım benim adım bade değil...Ama eşim kızımızın adını bade koymak istemişti...Kısmet olmadı.
(( bizde kızımIZA Duru ismini koyacaktık..
eşim duru kızım duru kızım diye severdi ama koymak kısmet olmadı
Sendedemi polikistik over var canım..Glukofajı o yüzdenmi içiyorsun?Bende başlıycam ama drye gidicem sonra başlıym dedim.

evet canım bende de var pko...
glukofeni pko için içiyorum canım..doktorum vermişti..850mg sabah-aksam içiyorum.

adetlerin düzenlimi canım?ilk hamileligine nekadr sürede hamile kaldın birde kendiliginden mi?

METAL41 ve EYLÜLGÜLÜ arkadaşlarım Allah ım sizleri ve meleklerinizi korusun..
ahhh kötü rüyalar,ben hastalığımı bilmezken mutlu rahat bir hamilelk gecirirken bile bende olurdu..

o yüzden şimdi sizi hiç düşünemiyorum..

ama iyi düşünelim iyi olsun,bu günlerde geçecek sizlerde rahat nefes alacaksınız inşallah

Duyaydın

Benim bu gün sabahtan beri bebek cok hareket ediyor.
Hiç yan yatamıyorum Ne zaman yan yatsam toplanıyor.
Kasılma mı acaba ya. Çünkü eskiden kasılmalarda gerilir geçerdi
Şimdi peşine bebekte çok yoğun hareket ediyor. Peşinde bir gaz çıkıyor
Endol almadım

Sendede oluyorum böyle.

Son düzenleme:
Canım toplanma gibi olmuyor bebek hareketi,bebek bildiğin içerden vuruyor ya da sanki bi yerden bi yere kayıyor,benim kasılmalarım şöyle oluyor: karnımın göbek deliğinin alt kısmı sağda ya da solda sertleşiyor hatta o kısım biraz daha tümsek oluyor ve diğer taraf gevşek oluyor,bu olduğunda bebeğ.n hareketini hissetmiyorum,ama gazdan da şöyle olabiklir sanki içerden sıkıştırıyorlar gibi olup gaz çıkarıp rahatladığımı biliyorum ya da az da olsa çişim geldi mi sertleşmeye başlıcak gibi oluyor,öyle olduğunda bi kalk wc ye git,benim öyle düzeliyor,bi de günde üçe çıkardım magnezyumu iyi geldi maşallah

Bi de benim genelde sırtüstü yatınca toplanıyor,yan yatmaktan sırtım ağrıyor artık

Allahım bi atlataydık şu haftaları,28 olsak biz de bi oh çekicez,ha gayret az kaldı,kan sulandırıcıları sayıyorum onlar bittiğinde 28 olcam,ölçüye bak

kızlar memorialle görüştüm. oradan bu ücretlerle ilgilenen Arzu Kayayla... bu konuların onunla görüşülmesi gerekiyormuş...

9400 tl meselesini. hastanede sgk geçmiyor. 3 gün kalmalı sigortasız ücretiymiş. ama normal serklaj mı diye sormayı unuttum.

fiyat konusu da kişinin özel sağlık sigortasına, sigortanın tamamını kapsayıp kapsamamasına, kullanılan ilaçlara, yapılacak ekstra işleme, hasta daha önce hastanede bir şey yaptırdıysa ona göre belli değişiklikler olabiliyormuş. femicalden geliyormuş genelde serklaj hastalar. bu da fiyatta değişiklik yapabiliyormuş...

benim mesela Allianz indirimim var. bu sigortanın indirimiyle başka sigortanın indirimi aynı düzeyde değilmiş. mesela genel anestezi de olsa epidural, spinal, ya da kombine spinal epidural anestezi ücreti Allianzda aynıymış.

Bir de Femicalden hastaneye gitmek daha mantıklı. Dr nin de ücrette belli takdiri oluyor galiba...

Haklısın canım benim ki kasılma. Sana yazdıktan sonra şiddetli Bitane oldu endol koydum.
Bebek hareketlerine gelince dünden beri kaymalar fazla bir orda bir diğer tarafta.
Senin magnrzyumun neydi adı. Kaç gr lık.

Allahım sana sığındık. Bizlere yardımcı ol. Hikmetini esirgeme.
Bizlere rahatlık ver.

Magnorm 365mg içiyorum canım suda eriyen birşey
Ben de yeni birşey öğrendim sen endol deyince aklıma geldi,endolün uzun süreli kullanımı amniyon sıvısında azalma yapıyormuş ya,aynı şey diğer ağrı kesiciler için de geçerliymiş,migren tuttuğunda günde 2-3 tane içiyorum ben parol falan,acaba birşey olmuş mudur yaaaa

Ayyy evet endol suyu azaltıyormuş. benim suyum geldikten sonra dr kesmişti kesinlikle kullanma dedi. Ama insan savunmasız bir kuş gibi oluyor kasılma olunca( Ama ağrı kesiciyi duymamıştım...

Kısmet arkadaşım..İnşallah bizlerde kucağımıza alacağız..Hala rüya gibi insan inanamıyor yaşadıklarına..Aklımın ucundan geçmezdi sonumuzun böyle olacağı..
Bana da ilk doktorum pko dedi..Son gittiğim %100pkosun diyemem dedi..Hafif bir durum bence seninki dedi.Kilom yok.adet düzensizliğim yok.Sadece lh fsh tan yüksekti..6ay kalamayınca drye gittim ve klomen hapıyla yumurtlama takibi yapıldı.2.ayda kaldım..

Bir de Femicalden hastaneye gitmek daha mantıklı. Dr nin de ücrette belli takdiri oluyor galiba...

çok teşekkür ederi canım bizlere cok faydalı bilgiler veriyorsun..

sizlerden ögrendigim ve tavsiyen üzerine bende allianz sigortalı oldum hatta bugün ilk ayımı doldurdum..
anlayacagınız 5 ayım kaldı korunmada şafak sayayım bari

Femical den hastaneye gitmek mantıklı demişsinya ama Femical de bizim sigortamız hiç geçmiyor degil mi?
ozaman Allianz lılara bir faydası oluyor mu..

yoksa ilk gidişi femical de yapıp tam muayene ücreti verip sonra gecincemi mantıklı demek istedin?
bana ilk giderkende yapmam gerekenleri anlatırsan sevinirim

ah seni hep sorularımla yoruyorum..ama öle meraklı ve de tecrübesizimki ayrıntısına kadar ögrenmeliyim.
şimdiden teşekkür ederim Ardulunin annesi
(minito nun kulakları cınlasın)

evet hala inanamıyorum..hiç bir sıkıntım bir riskim yokken yaşananlara..
yaşadıklarımız rüya degil de kötü bir kabus gibi( hala diyorum keşke gerçek olmasa

eşimle resmen elimizden oyuncagı alınmş çocuklar gibi elimiz kolumuz kırığız..suskunuz..

bende kilo fazlası da adet düzensizligi de var...
senden daha uzun sürede bir tedaviyle hamile kalabilmiştim..evet seninki daha basit bir türü sanırım

Aaaaa Fadik gelmiş hoş geldin..... nasılsın?

hoşbulduk canım benim
az önce girmiştim ama girmemle çıkmam bir oldu...şimdi bir bakayım yine dedim...
ben çok şükür iyiyim canım hayat bildiğin gibi sürüp gidiyor işte...bu günlerime binlerce hamdolsun...burda geçirdiğim günleri o bekleyişleri hiç unutamuyorum...şimdi birçok arkadaş var bu bekleyişte... rabbim hepsinin yüzünü güldürsün...

duyaydın canım seni görüyorum altta...nasılsız hamilelik nasıl gidiyor...herşey yolundadır inş...

canım Arduliyi yerim ben çok sevdim Arduliyi...

canım evet geçmiyor femicalde. ben sigorta yaptırmadan femicale gitmiştim. sigorta yapınca ataşehire gittim orada allianz geçiyor diye...

ilk gidişi femical de yapıp tam muayene ücreti verip sonra geçmek de olabilir ya da Ataşehire gideceksen bence femicali arayıp durumu oraya söyleyip ataşehire gitmek de olabilir...

bir de canım bence hamile kalmadan gitmek daha mantıklı çünkü tahlillere göre hamilelik öncesi kullanılan ilaçlar değişiyor hatta 2 ay öncesi kullanmak gerekebiliyor en az. bana pıhtılaşma için apicobal vermişti mesela...

bir husus da 100 lük sunum dosyası alıp tüm tahlillerimi ona sıralamıştım bebeğe ait her şeyi doğum epikrizini vs... cemil beye de arda beye de onu gösterdim iyi oldu zaman kaybı olmadı. tüm sorularımı yazdım... sordum...

yok canım ne yorması. oradaki dr ni de bırakma bir ilaç yazdırırken rapora bağlatırken sgk lı bir yer elinin altında olsun... ben tüm rapor ve ilaç işlerini hataydan hallettim... hem acil bir sorun olsa oraya gidersin...

Amin Fadikçiğim. Maşallah size de kocaman olmuş delikanlı...

Ben de senin gibi inşallah sağlıkla alacağım kuzumu... Bebiş olunca fırsat bulamam bu kadar girmeye. özlerim... şimdi bol bol yazıyorum...

duyaydın canım seni görüyorum altta...nasılsız hamilelik nasıl gidiyor...herşey yolundadır inş...
Sağol canım,iyi gidiyor şimdilik,arada kasılmalar canımı sıksa da yavaş yavaş günler geçiyor,biran önce 30 ları görsem rahatlıycam

Sen napıyorsun,bebiş büyüdü,gülücükler atıyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…