Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Olmamıştır canım.
Senin kontrolün ne zaman ne sıklıkta gidiyorsun.

Bende endol ü o yüzden yapmak istemiyorum ama mecburen yaptım. Allah'ın sana sığındım
Cuma günü buradaki Dr su yü konusunda birşey demedi herşey normal dedi
Haftaya salı Arda bey e gideceğin inşallah bakalım o neler diyecek.
Arda bey magnezyum vermedi bana buradaki Dr verdi günde bir adet diosporal 250 gr suda eriyen.
Bende ikiye mi çıkartsam.
Yanlış birşey yapmaktanda korkuyorum.
Allahım bizlere doğru kararlar verdir.

aaa efilüm hamileymiş...çok sevindim canım rabbim tamamına erdirsin...

kızlar herkese tek tek yazamıyorum hepiniz iyisinizdir inş...
son mesajlarda bir olumsuzluk yok gibi...
maşallah çoğu hamilemiz de riskli haftaları atlatmak üzere....
zaten maşallah artık cnhb başardı sayılır....sadece sağlıcakla kucaklamak kaldı....
darısı bütün hamilelere inş...

Amin Fadikçiğim. Maşallah size de kocaman olmuş delikanlı...

Ben de senin gibi inşallah sağlıkla alacağım kuzumu... Bebiş olunca fırsat bulamam bu kadar girmeye. özlerim... şimdi bol bol yazıyorum...
inş alacaksın canım az kaldı zaten...
evet fırsat bulunmuyor ne yazık... bende iyiki yazmışım o zamanlar...
şuan bile baya işim var ama eşimin yeğeni ders için bilgisayarı açmıştı ben de açık görünce daldım içeri
eşim geç gelcek yemek yapacağım ütüde var ama aciş değil...
eymende uayanır şimdi....
ama iyiki girmişim burayı sizleri çok seviyorum...burda başka bir hayat var sanki....

canım bizim gibi hastaların genelde serklajlıların kasılmaları çok erken haftalarda başlıyor...benim 17 de başlamıştı... düzenli olmadığı müddetçe zararı yok...ama ne kadar zararı yok desekte nasıl telaşlandığını biliyorum aynı şeyleri ben de yaşadım bir kere kasılsa devamı gelecek diye ödüm kopardı...
canım inş. sende bu günleri atlatacaksın rabbim sağlıcakla kucağına aldığın günleride göstersin...

çok şükür biz iyiyiz canım maşallah yusuf eymen 4 aylık oldu gülücükte atıyor hele onunla konuşulmasını çok seviyor...
ona her baktığımda eski günlerimi hatırlıyorum 4 ay geçti ama yaşadıklarımı unutmadım ve bu yaşadığım mutluluktan dolayı rabbime binlerce şükrediyorum...inş. rabbim hiç unutturmaz...unutupta nankörlük yapmaktan çok korkuyorum...
inş. sizde bu mutluluğu yaşayacaksınız canım hemde az kaldı....

Son düzenleme:
fadik çok sağ ol. senin işin de keyifli ... Allah sağlık versin tatlı yorgunluklar... emiyor di mi? ek gıdaya 6 da mı geçeceksin?

dr n var mı aile hekimi yeterli mi?

fadik çok sağ ol. senin işin de keyifli ... Allah sağlık versin tatlı yorgunluklar... emiyor di mi? ek gıdaya 6 da mı geçeceksin?

dr n var mı aile hekimi yeterli mi?

evet naım maşallah emiyor sütüm çok bol olmasada biraz yememe içmeme dikket ederek yetiriyoruz işte...
ek gıdayı 6. aydan sonra düşünüyorum ama artık yavaş yavaş bazı şeylerinde tadını tatsın alışsın istiyorum...

dün ağzına topluiğne başı kadar peynir koydum yüzünü bir ekşitti ama yutmayada çalıştı çıkarmadı çok şükür...
bugünde nar yiyordum tadını tatsın dedim dudaklarına az sürdüm emmeye çalışıyor ama yüz ifadesi hiç memnun değil:)
yeğenim maşallah herşeyi yiyor inş. eymende seçmez...

canım maşalllah şimdiye kadar bir rahatsızlığımız olmadı diğer gelişimler içinde aile hekimi yeterli oldu...anlayacağın özel dr umuz yok...
hemşiremizde çok iyi sağolsun çok yardımcı oluyor...
çarşambaya aşıya gideceğiz bakalım herşey yolundamı...kilo alımı falan iyi mi?

evet haklısın..benim korunma sürem mart ta bitiyor..yılbaşından sonra gidip bir görüneyim en azından..
belki bana da ilaç verip öneriler de bulunabilir..

evet ben de tahlillerimi eskı hamileligimdeki her seyi dosyaladım..onuda götüreyim.
gecen ay ünv hastanesinden cıkan tahlillerimi de dimi?
bir de suunu merak edıyırum Arda bey e gitmeden en fazla ne kadar zamanda tüm tahlillerimi yenileteyim?
onları burda halledeymde bir de oralarda ugrasmayayım diye düşünüorum..

bir de bu kanpıhtılaşması olsun,genetik testleri olsun onlarıda troid gibi 2ayda falan yeniletmem gerekmıyor dmi?
yani bu sonuclar ilerleyen zamanlarda degişmez?

benim doğum epikrizim yok..kimse vermedi..şimdi nasıl alacağım?

sen cemil bey e dmi gittin? sonra neden bırakıp Arda beyden devam ettin?unutmusum onu ben..

Canım ben hastanede yatarken günde üç kere içiyordum ama ishalden kırılmıştım o yüzden dozunu düşürdük,şimdi korkudan eski doza döndüm,tek yan etkisi ishal...

Ben üç haftada bir gidiyorum kontrole

fadikçim maşallah kuzucuğuna,yerim ben onu,en tatlı zamanları bence,biraz daha büyüdüler mi sevdirmiyorlar kendilerini

Canım böyle senin gibi mutlu sona ulaşanlar gelince topiğe se viniyorum şahsen,kasılma konusunda da rahatlattın beni,gerçi yine de dr ye gidince üstüne basa basa sorucam

canım maşallah emsin. benim de çok dikkat ederek yeterdi. pek tombiş değildi hep yüzde 50 nin bir altında giderdi. 5 ay 1 haftalık geçtim. ben elmayla geçtim kabız yaptı armutla geç meyveye canım...

ben de inşallah sağlıkla doğsun aile hekimi düşünüyorm hatayda pek içime sinen çocuk dr si de yok zaten...

tabi geçen aykiler en önemlisi. pıhtılaşmalar değişmez ne zaman yapsan. başka teste bence gerek yok...yeniletmeye de...

epikriz de önemli değil yoksa sen anlatırsın her şeyi madem...

ben düşükten sonra cemil hocaya gittim. sağ olsun benim genetik sorunumun testini o istedi ve r.a. y teşhisimi o yaptı. çok iyi bir dr ama karşıda. ben bu tarafta anadolu yakasındayım. Arabamız da yok. bir de benim genetik sorunumu kendi genetikçileriyle değerlendirecekti yoğundu galiba. bu konuda geri dönmedi bana ben de her hafta aramaya çekindim. o ara Arda beye gittik eşim de memnun kaldı. hem benim hataydaki dr m yönlendirdi beraber diyalog kurdular benim için de iyi oldu...

Şimdi bir haftadan sonra duş aldım. Çok yoruldum. Bütün kaslar tembelleş Di. Başımı yıkamak bile çok zor gelmeye başladı.

Endol da işe yaradı banyoda rahatlatttı gözlerim kapanıyor.
Allahım sen bizlere hep rahatlık ver. Güç kuvvet ver. Yardımı esirgeme yarabbim.

evet aynen senn anlatığın gibi oldu bende akşam yatmadan önce banyo yaptım ve ıslak saçlarla soğuk odada durdumsonra o ıslak saçlarlada yattım ama allaha şükür benm suratım kaymadı önce dilmde tat kaybı vardı yediklerimin tadını almıyordum sonra bi baktım yüzümün sağ tarafı uyuşmuş ve gözümü kapatamıyorum şu an yüzümün sağ tarafı tamamen uyuşuk

O zaman korka korka bi soru soruyorum,metalcim demiş duş olayını

Banyo yaparken kasılma oldu ben de su tuttum,su da ılıktan biraz da sıcaktı ve iyi geldi sanki,ama yanlış mı yaptım dedim sonra,bir bilginiz var mı kızlar

Sevgili arkadaşlar sizleri ve gebeliklerinizi gün gün takip ediyorum,daha bir bebişim olmadığı için size bilgi vermiyorum.Bu ay Arda beye gidicem kontrol öncesi aralıkta tüp bebek denemesi yapacaz.Sevgili chnb doğum yaklaşıyor,bizler buradayız ve sen istanbul da misafirsin istediğin dilediğin bir şey varsa çekinme söyle içinde kalmasın doğumun ve bebeğin için elimden geleni yapmak isterim.Sevgilerimle..

İnşallah su gibi gecer 5 ay sonra da bebisin gelir hemencecik fazla bekletmeden
Femicalde sigorta geçmiyor ama sonra sigortadan alabiliyorsun anlaşmalı oldugun tutarı
Ben nedense memorial i hiç sevemedim, isinamadim bir türlü
Hala inanamıyorum orada doğum yapacağıma

Bende kullanıyorum toz seklinde olanlardan
Bugidisimde deim kasık ağrılarım kramplarim cok oluyor
2 paket al demedi
Akşamları iç magnezyumunu dedinarkadasim haberinolsun

sağ ol canım. düşünmen yeter... çok şükür çoğu şeyi hallettim. dua edin yeter sağlıkla dünyaya gelsin oğlum...sizler hep dualarımdasınız...

duyaydın bilgim yok canım ama çok sıcak iyi değil sanırım...

metal sevindim rahatlamana... sorma ben sünnet çocuğu gibi yürüyorum...

sağ ol canım. düşünmen yeter... çok şükür çoğu şeyi hallettim. dua edin yeter sağlıkla dünyaya gelsin oğlum...sizler hep dualarımdasınız...

geçmiş olsun canım, inşallah kısa zamanda bunu atlatırsın,Allah sağlık sıhhat versin..

Sorma canım bende hiç ılık su ile duş alaman özellikle başımı. O yüzden önce başımı yıkamaya çalışıyorum. Dün eşim yardım edeyim dedi. Tabi su vücudunda geldi bende çok tedirgin oldum. İlk gebeliğinde sancılanın ca buradaki Dr Arda bey sevk edince tabi ben daha işin ciddiyetini anlamadığından eve geldim duş alıp öyle gittim hastaneye ozaman duş doğumu hızlandırın dediler çok üzülmüştüm.

Fakat önceki aylarda Arda bey ağrın olursa bol su iç duş al dinlen demişti. Tabi gebeliğin başlarında. Dur bunu ilk giden arkadaş bir sorsa nasıl olur.

Allahım sen bizlere yardımcı ok yanlışbirşey yapmamızı engelle.

Canım evet ya kaslar iyice güçsüzleşti. İlk gebeliğim sonrası oğlumu kucağında tutup beslemek bile Çok zordu
İlk zamanlar spor da yasak. Sadece yürüş izin var. Ben oğlumda kendimi çok ihmal etmiştim. Asla eski ben olamadım. Hep ağrılı vucut ve güçsüz. Bu psikolojimide çok etkiliyordu. Dr da gittim belki fizik tedavi verir diye hamde yattığım hastanenin prof hocaydı geçmişimide biliyordu. Geçer dedi. Tabi öncelik bebek olunca ihmal de etim.
Bu gebeliğime kadar hala kaslarım güçsüzde zaten. Yaş ilerliyor. Birde romatizmal ağrılar güçsüz kaslarda hissediliyormuş. Doğum sezaryan olduğundan spor hocalarıda 11 ay geçmesini istiyorlarmış. Öncelikle yürüyüşle başlamalıymış.
Yüce mevlam hayırlısıyla yavrularımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin. Sonrasında da bizlerde bakarız artık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…