Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

geçmiş olsun canım. ben memorialin dergisinde okumuştum kızılcık şerbetikompostomu bilmem şerbet ne demekse) idrar yolu enfeksiyonuna çok iyiymiş oradaki zararlı bakterileri öldürüyormuş c vitamini. bulamasan da bol c vitamini olan meyve yemeye çalış. şeker de var ama ekşi meyvelerde daha azdır...

kızlar merhaba gecmiş yapamadım ve sanırım son 25 sayfayı okuyamadım fırsat olunca okuyacagım umarım hepiniz de iyisinizdir
biz iyiyiz cok sukur opuyorum

maşallah canım iyi olmana sevindim...

Hala hastanede canım son ana kadar tutacaklarına içerde nst si bozuk çıkıyormuş kalp atışları duzensiz yinede bekletiyolar bebeği neyi beklediklerini anlamadım ama vardır bir bildikleri

canım en uygun zamanı bekliyorlardır biraz daha dayanır sağlığı bozulmadan inşallah...

bugün Nil hanıma sordum arkadaş var sizde doğum düşünüyor dedim. tepkisini merak ettim. başımın üstünde yeri var tabi dedi. 4 senedir Arda beyle çalışıyorum dedi...
hala düşünüyor musun bilmiyorum...

maşallah canım kız da yetişir oğluşuna yakında...

canım sen vermesede mutlaka yazdır proluton depotu. paşama da vermedi hemen doğum yaptı. normal gebelik dr leri düşük haftası 12 ler bitince gerek görmez riskli gebelik dr leri verir her hafta ol... eleviti herkes verir. mutlaka da internet al vın kullanıyorum ben mesela...

canım şimdiden geçmiş olsun. ücretler malesef böyle. gerçi uygunmuş bence...

geçmiş olsun paşam...

hidennisko sen nasılsın oğluş düzeldi mi?

metal,hidenisko,chnb sagolun kizlar cevaplariniz icin,cefax diye bir antibiyotik vermis dr,bakalim insallah sifa olur,c vitamini iceren meyve yiyorum ama kizilcik hala var midir carsilarda esime soyliyim de bulursa alsin

chnb kiz niye yazmiyorsun dr randevun hakkinda catladik meraktan :)

şimdi gelelim bana...

13.00 de hastanedeydim nst ye girdim hemen... çok şükür sorun çıkmadı...

sonra Arda beyin yanına gittim. Bebiş iyi. Kilosu yine çok. 3600 olmuş... r.a.u 2.2 cm. iyi dedi. nasıl dikiş atmışız öyle dedi...:))

yarın da sutanesinin laparoskopik serklajı varmış cem beyle girecekmiş. dedim haberim var dün konuştuk:))

bir de yabancı ülkelerde bilinçli anneler varmış derneklerde böyle konularda gönüllü çalışıyormuş. siz öğretmensiniz yaparsınız bebiş biraz büyüyünce dedi... Ben dedim herkese diyorum r.a.u ölçtürün. dr lerin çoğu ölçmüyor günde kaç hasta bakıyorlar... hatta dedim dr ye yalan söyleyin ailede erken doğum var ölçün diye ısrar edin diyorum.... güldü dediğime...

tv programı nete verilmiş dedim seyrettim. hatta dedikodu yaptık. dedim ki yaşlı bir bayan aramıştı ismini de vermedi. yaşını da demedi. sanki ne dedim ben bu yaşta amh değerim düşük hiç çekinmeden diyorum bir iki yıla menopoza gireceğim diye:)) o da dedi amh fasa fiso . 24- 26 mı ne dedi . tüp bebekle bile olmaz denmiş amh si çok düşükmüş doğal hamile kalmış yakında gelmiş Arda beye... o da dedi insanlar yaşını niye saklar anlamış değilim:)

sonra tarih konusuna geldik. o ara nil hanım geldi. arda bey ben çok obsesifim çok düşünürüm dedi. şu an 35 artı 4 sün ama bebek iri. acaba satta sorun mu var bakacağım eski gelişimine dedi. nil hanım ben hastayı biliyorum hep öndendi dedi. ben de erken döllenme düşünüyorsanız dedim değil çünkü ovulasyon testi kullandım:)) yine de gitti baktı geçmiş kayıtlara. evet hep iri bebek. 37- 38 i geçsin istiyorum ama bebek iri. hm eski sezaryen dikişine hem serklaj yerine zarar verebilir. şimdilik 21 kasım(37 artı 4) ya da 24 kasım (38 hafta) diyelim dedi. Ama haftaya çarşamba yine gel... tekrar bakalım dedi. Bir ara çok düşünüyorum bu tarihler vs. meselesini deyince ben dedim richard gerenin bir filmi vardı seyrettiniz mi dedim. Kadın doğum dr si idi. sonunda kadınlardan bıktı. hatta bazı hanımlar hoş biri diye sorun yokken de gidiyordu dr ısrarla iyisin diyor yine gidiyor kadın. (çok güldü buraya) sonunda ne oldu dedi... dedim ki bıktı kadınlardan bindi arabaya kaçtı.ama kurtuldu mu yo... ilkel bir kabilenin arasına düştü oradada doğumu zor olan bir kadına doğum yaptırdı... nil hanım da arda bey de merak etti filmi...

Anacığım telefonlarım susmuyor... tam yazıyorum anam arıyor o bitiyor gitti gidiyor arıyor...

Ha sonrasında doğum katına çıktım. Neler istiyorsunuz dedim. ilk gün kıyafetleri hastanedenmiş bebişin. Islak mendil (uni baby özellikle), bebişe bez,battaniye vs kendime gecelik, pijama vs dedi. civilde uni baby indirim vardı çıkışta taksiyle gittim 6 paket aldım. her pakette 3 paket var.biraz alışveriş yapım. eve geldim yine kargo ben yokken gelmiş. beşikli bebek şekeri sepeti aldım. ben yokken kapıcıya bırakmışlar yine. kırık geldi ürün bildirdim. geri alacaklar...

chnbbbbbbbbmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm 41,5 kere maşallah arda ya da sanada

kızlarrrrrrrrrrrr herkes iyi sanırım oh oh maşallah :)

bende iyiyim iş güç geçen gün benımle aynı zaman ohss olup hastanede yatan bi ark. vardı oda 26 4 de doğum yaptı allahtan bebekler iyi biri 1.100 biri 900 gr. mış

benım oğluşlarım dayanamadı 3 haftacık daha içim sızlıyo valla :2:

bu arada hayırlısıyla 40 ımda çıktı ohhhh valla beklemeden çalışmalara başladım hadi hayırlısı c.tesi doktordan randevu aldım bi gideyim bakayım ne diyecekkkk eee başka kimde ne var ne yok prenslerimden hbr yok sanırım sofikada benım gibi giremiyor

CNm benim ne güzel haberler verdin öyle bize :))
Ahmet Arda'ya kavuşmaya az kaldı desene

Filme gelince ben bile merak ettim
İzleyeyim bari
Sen geç kalınca ben anladım zaten, kurtlar durtmustur bu kesin birseyler almaya gitmiştir dedim
Demek doğumda yenidogan için kıyafet veriyorlar
Ozaman hastane çıkışı 1 tane yeter

minitom canım kısmet işte 380 gram yaşamış Arda bey dedi. kısmetse yaşıyor demek ki... Allah ömür versin arkadaşın bebişlere...

hidennisko 3 kalınıyor benim paket programda... o yüzden bir yetmez bence. çılgınlık yaptım görümcem hastane çıkışı işe gitti ben taksiyle civile... ama çok yoruldum oraya araba girişi yokmuş epey de yürüdüm kağnı gibi... dr sıkı yönetime devam dedi... Ama ben gevşettim bile...

chnb cim guzel haberlerle donmene cok sevindim,bi ara seni online gormeyince yoksam dogurdu mu dedim :) hadi boyle guzel haberlerin darisi basimiza,hayali bile guzeeeeeeeel :))))))

Chnb cim maşallah Bu gidişle 40. Haftayı doldurcaksin
Ben memorial düşünüyorum ama esım pek sıcak bakmıyor bugün yeditepe hastanesine gitmiş o hastaneyi hep beğenir kendisi doguma Prof. Doc. Farkı alinmiyorms hastanenin SSK anlaşması yok fakat kuvezde yogun bakım oldug icin SSK karşılıyormuş ama önce biz ödüyormuşuz parayı hastane bı kağıt veriyormuş SSK dan alınıyormuş bu para memorial sana böle bisey söyledi mı?ordada böyle bisey varsa kararımı netlestircem
birde ıslak mendiller kimyasal varya bana pek sağlıklı gelmiyor yegenlerim doğduğunda evde kaynamış su hazırlıyorduk normal peceteyi islatip temizliyordum altini tabi dışarda bunu yapamazsın

duyaydın canımmmm alışverişe gidince böyle oldu... Az kaldı şükür bu günlere...Allahım size de nasip etsin...

çok güzel duygular. büyük oğlumda cahilmişim bu kadar hissetmemiştim...

eylülgülü normal haftasından önce doğanı ödüyorsa çok iyi... hem fark almıyorsa o da çok güzel... orada arkadaş oluş hanıma gidiyor doç sanırım çok memnun...

memorial haftasında doğar da yoğun bakıma girerse sgk veriyor ama pek vermek istemiyorlar demişti geçen sorduğumda... erken olursa vermez anladım ben...

3 gün cok geldi bana
Sıkılırım kaçarım ben
İyi yapmissin bence , hamisken de gezmenin tadını çıkar son haftalarında
İnanır misin kanaman olduğunu yazdığın zaman dün gibi :26:

chnb cim guzel haberlerle donmene cok sevindim,bi ara seni online gormeyince yoksam dogurdu mu dedim :) hadi boyle guzel haberlerin darisi basimiza,hayali bile guzeeeeeeeel :))))))

Ah sorma aynen bende
Az kaldı arayacaktım

hidennisko canım ben kalırım 3 gün. bebiş huysuzlanınca bakıyorlarmış hemşireler... baksınlar hem eğitim veriyorlarmış bakımla ilgili. 8 sene geçti unuttuklarımı tazelerim:))

eylülgülü uni baby, ıslak pamuk mendilmiş. dr ler de öneriyormuş...

Bu da guzel bı gelişme en iyisi kontrole gitmek o zaman detaylı konuşurum

Evet ben oğlumda kullandım
Cok hassas , bembeyaz bir cocuk olmasına rağmen hiç dokunmamıştı

Chnbcim her şeyin yolunda olmasına çok sevindim canım..Allahın izniyle bebeğine kavuşmana az kaldı..Ohh ne güzel gidip gezmişsin,fazlasıyla hak ettin.Allahım bizlerede göstersin inşallah bu mutlu günleri.
Bende cuma doktora gidiyorum..Randevumu aldım.Çok heyecanlıyım.İnşallah hayırlısı olur..
Bu arada kızlar günlük ped kullanan varmı..zararlı diye biliyorum ama pamuklu olanları varya onlardamı zararlı acaba..En azından gün içerisinde ıslaklık hissetmiyor insan..

Evet ben oğlumda kullandım
Cok hassas , bembeyaz bir cocuk olmasına rağmen hiç dokunmamıştı

canım oğlanda pamuklu suyla siliyordum ıslak mendil alerji yapmıştı. bunu da nette çok duydum dr ler de tavsiye etmiş diye aldım. bize de vajinal temizlik için alın dediler doğum katından. yazarım adını unuttum şimdi...

sağ ol canım. Amin. gezmek mi işkence mi belli olmadı. çok zorlandım... ama iyi geldi... Allah sizlere de yaşatsın ama daha rahat geçsin hamilelikleriniz amin...

geçmişte çok konuşuldu günlük ped. gebelikte tavsiye edilmiyormuş. yaza geldi benim. ben hiç çamaşır giymedim. soğuyunca giydim. şükür akıntım da çok olmadı günde 2 tane değişiyorum... sirkeli suyun faydasını gördüm...

chnbcim maşallah normal hamileler gibi 38 den sonra doğrum yapacaksın.. alışverişte keyifili geçmiş ne güzel artık bundan sonra korkulu günlerin geride kaldı hamileliğin keyfini çıkarma günleri..içinden ne geliyorsa yap canım sen bunu fazlasıyla hak ettin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…